Article Image

Mennyibe kerül az EPS szigetelés?

Legyen naprakész az EPS szigetelés árával. hogyan spórolhat és élvezze a hőszigetelés előnyeit. Kattintson ide!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Ezen cikkünkben egy igen fontos témát, az EPS szigetelést és annak árait fogjuk megvizsgálni. Először is, kezdjük azzal, hogy mit is jelent az EPS szigetelés.

Ne hagyja a dolgokat a véletlenre!

Vegye fel a kapcsolatot a szakemberekkel, hogy megismerje az EPS szigetelés előnyeit és árait.

Kapcsolatfelvétel

Tartalomjegyzék

Eps szigetelés - mi ez és miért fontos?

Az EPS, vagy más néven expandált polisztirol, egy rendkívül népszerű szigetelőanyag. Sokan azért választják, mert kiváló hőszigetelő tulajdonsága van, környezetbarát és tartós is. De mennyibe is kerül ez?

Az eps szigetelés fő előnyei

Először is nézzük meg az előnyeit. Az EPS szigetelés kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Egy 10 cm vastag EPS szigetelés ára általában 2.000-3.000 Ft/m² között van, ami hosszú távon megtérülhet.

Másodszor, az EPS szigetelés környezetbarát megoldás. Nemcsak hogy hosszú élettartamú, de teljes mértékben újrahasznosítható is.

Végül pedig, a tartósság és ellenállóság sem elhanyagolható. Az EPS szigetelés rendkívül ellenálló a különböző időjárási viszonyokkal szemben, így hosszú távon is megtartja szigetelő képességét.

Az EPS szigetelés összehasonlítása más típusú szigetelőanyagokkal

Szigetelés Típusa

Ár (Ft/m²)

Hővezetési Tényező (W/mK)

Tartósság

Környezeti Hatás

EPS Szigetelés

2.000 - 3.000

0.032 - 0.040

Nagyon tartós

Alacsony környezeti hatás

Kőzetgyapot Szigetelés

3.000 - 4.500

0.035 - 0.040

Nagyon tartós

Közepes környezeti hatás

Üveggyapot Szigetelés

2.500 - 3.500

0.032 - 0.040

Tartós

Közepes környezeti hatás

Poliuretán hab Szigetelés

5.000 - 7.000

0.022 - 0.028

Nagyon tartós

Magas környezeti hatás

XPS Szigetelés

3.000 - 4.000

0.035 - 0.038

Nagyon tartós

Alacsony környezeti hatás

Megjegyzések:

  • Az árak átlagosak, és a szigetelés minőségétől, vastagságától és a telepítési költségektől függően változhatnak.
  • A hővezetési tényező azt mutatja, hogy mennyi hőt képes a szigetelőanyag átvezetni. Minél alacsonyabb az érték, annál jobb a szigetelőanyag.
  • A tartósság azt jelzi, hogy mennyi időn keresztül marad hatékony a szigetelőanyag. A nagyon tartós jelző azt jelenti, hogy a szigetelőanyag több mint 30 évig hatékony marad.
  • A környezeti hatás azt jelzi, hogy a szigetelőanyag előállítása és használata milyen mértékben befolyásolja a környezetet.

Az eps szigetelés ára - meghatározó tényezők

Az EPS szigetelés árát több tényező is befolyásolja. Egyrészt a szigetelés típusa és vastagsága, másrészt a gyártó hírneve és természetesen a telepítés költségei. Egy jó minőségű 10 cm vastag EPS szigetelőlap ára általában 2.000-3.000 Ft/m² között mozog.

Az eps szigetelés típusa és vastagsága

Az EPS szigetelést különböző vastagságban és formában lehet megvásárolni. Például az EPS lapok, amelyeket általában külső szigetelésekhez használnak, és amelyek vastagsága változó. Az EPS granulátumokat pedig többnyire betonkeverékbe keverve használják.

Az eps szigetelés gyártójának hírneve

A gyártó hírneve is befolyásolja az EPS szigetelés árát. A minőségi gyártók termékei általában drágábbak, de hosszú távon megéri a befektetés, hiszen a jó minőségű EPS szigetelés hosszabb ideig tart.

A telepítés költségei

A telepítés költségei is jelentős tényezők. Itt nemcsak a munkadíjakról van szó, hanem a további anyagköltségekről is, mint például ragasztó, dűbel, háló stb. Egy átlagos ház EPS szigetelésének telepítése 1.500-2.000 Ft/m² között van.

Kérdése van az EPS szigeteléssel kapcsolatban? Szeretne egyedi árajánlatot kapni?

Vegye fel a kapcsolatot profi szakemberekkel, és segítünk a legjobb döntés meghozatalában.

Kérd az árajánlatot

Hogyan lehet spórolni a szigetelés árán?

Akár 20-30%-ot is spórolhatunk, ha okosan járunk el. Egyik lehetőség a támogatások és kedvezmények igénybevétele, másik pedig az ajánlatok összehasonlítása és versenyeztetése.

Támogatások és kedvezmények

Az állam és a különböző energiaellátók többféle támogatást és kedvezményt kínálnak a hőszigeteléshez. Érdemes ezeket igénybe venni és így csökkenteni a költségeket.

Összehasonlítás és versenyeztetés

Másik lehetőségünk a versenyeztetés és összehasonlítás. Kérjünk ajánlatot több szolgáltatótól és válasszuk ki a legjobb ár-érték arányt nyújtó ajánlatot.

A legjobb gyakorlatok az eps szigetelés árával kapcsolatban

Végül nézzünk néhány legjobb gyakorlatot, amit érdemes figyelembe venni az EPS szigetelés árának megtervezésekor.

Hosszú távú befektetésként kezelés

Ez a szigetelési mód hosszú távú befektetés. Bár a kezdeti költségek magasak lehetnek, hosszú távon megtérül a befektetés. Egy átlagos háznál a befektetés 5-7 év alatt térül meg.

A szigetelés minőségének fontossága

Ne feledjük, hogy a minőség hosszú távon fontosabb, mint a költségek. Egy minőségi EPS szigetelés hosszú távon nemcsak energia megtakarítást, hanem jobb életminőséget is biztosít.

A szigetelés kivitelezéséhez szükséges anyagok és költségei

Tétel

Egység

Mennyiség

Egységár (Ft)

Összesen (Ft)

EPS Szigetelés (100mm vastagságú)

100

2.500

250.000

Rögzítő elemek (dübelek)

db

400

50

20.000

Szegélyprofilok

fm

40

500

20.000

Háló (hőszigetelő rendszerhez)

100

500

50.000

Ragasztóhabarcs

zsák

20

4.000

80.000

Vakolat

zsák

15

5.000

75.000

Színezett vékonyvakolat

100

1.500

150.000

Munkadíj

-

-

-

200.000

ÁFA (27%)

-

-

-

182.100

Összesen

-

-

-

1.027.100

Megjegyzések:

  • Ez a becslés egy 100 m²-es felület szigetelésére vonatkozik, és a szükséges anyagokat és munkaerőt tartalmazza.
  • Az árak csak becslések, a tényleges költségek eltérhetnek a különböző tényezőktől függően, mint például a szigetelőanyag minősége, a munka bonyolultsága, a piaci árak változása, stb.
  • Kérjük, mindig kérj több árajánlatot a munka elvégzésére, és válaszd ki a legmegfelelőbbet.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen vastag EPS szigetelést érdemes választani?

A választás nagyban függ a házad hőigényétől és az építési előírásoktól. Általában azonban a 10-20 cm vastagságú EPS szigetelés a leggyakrabban választott.

Milyen márkájú EPS szigetelést ajánlanak?

Számos kiváló minőségű márkát találhatsz a piacon, mint például a Baumit, a Caparol vagy a Knauf. Minden esetben olvasd el a felhasználói véleményeket és végezz kutatást, mielőtt döntést hoznál.

Mi a Qjob.hu és miben segíthet az EPS szigetelés árával kapcsolatban?

A Qjob.hu egy online szolgáltatás, amely összehozza a szakembereket a megrendelőkkel. Itt megtalálhatod az EPS szigetelést végző szakembereket, és kérhetsz tőlük árajánlatot. Ezáltal összehasonlíthatod a különböző szolgáltatók árait és megtalálhatod a számodra legmegfelelőbbet.

Megéri-e a prémium minőségű EPS szigetelést választani?

Ez nagyban függ a konkrét helyzettől és a rendelkezésre álló költségvetéstől. A prémium minőségű EPS szigetelés általában tartósabb és hatékonyabb, de drágább is. Érdemes tehát mérlegelni a hosszú távú megtérülést és a rövid távú költségeket.

Hogyan lehet karbantartani az EPS szigetelést?

Az EPS szigetelés nagyon kevés karbantartást igényel. Elég, ha rendszeresen ellenőrizzük, hogy nincsenek-e repedések vagy sérülések a felületén. Ha bármilyen problémát észlelsz, fordulj szakemberhez.

Összefoglaló: Eps szigetelés ár, megtérülés és jövőbeli kilátások

Összefoglalva, az EPS szigetelés ára számos tényezőtől függ, beleértve a szigetelés típusát, a gyártót és a telepítés költségeit. Bár a kezdeti költségek magasak lehetnek, a hosszú távú megtérülés és a jobb életminőség miatt érdemes befektetni. Reméljük, hogy cikkünk segített jobban megérteni az EPS szigetelés árát és a hozzá kapcsolódó tényezőket.

Készen áll arra, hogy energiatakarékos otthona legyen?

Lépjen kapcsolatba a szakértőkkel, és kezdje el az átalakítást még ma!

Kapcsolatfelvétel

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a EPS szigetelés árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést