Article Image

Mennyibe kerülnek a fa hatású lemez kerítések?

Fedezze fel a különböző fa hatású lemez kerítések előnyeit, és válassza ki az ideális megoldást otthona számára. Olvasson tovább a részletekért!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Egy kerítés választása nem csak az ár kérdése, hanem az esztétikai, ellenállósági és karbantartási szempontokat is figyelembe kell venni. A fa hatású lemez kerítés egyre népszerűbb választás hazánkban, de vajon megéri az árát? Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a kerítések előnyeit, típusait, árát és karbantartását, hogy segítsük Önt a legjobb döntés meghozatalában.

Fa hatású lemez kerítések árváltozásainak összehasonlítása az elmúlt években

 

2021 (Ft/m)

2022 (Ft/m)

2024 (Ft/m)

Minimum ár

8.000

8.500

9.000

Átlagos ár

12.000

13.000

14.000

Maximum ár

18.000

19.500

21.000

Ez a táblázat a fa hatású lemez kerítések árváltozásait mutatja be az elmúlt években, 2021-től 2024-ig. A táblázatban látható, hogy a minimum, átlagos és maximum árak növekedtek az évek során. Az árak növekedése természetes, mivel a gyártási költségek, szállítási költségek és egyéb tényezők is befolyásolják a végtermék árát.

Az árak összehasonlítása során érdemes figyelembe venni a kerítés anyagát, gyártóját és a telepítés költségeit is. Fontos, hogy a kerítés kiválasztásakor a költségvetés mellett figyeljen az anyag minőségére és a kerítés hosszú távú karbantartási igényeire is.

Tartalomjegyzék

A fa hatású lemez kerítés előnyei

Ezen típusú kerítés számos előnnyel rendelkezik a hagyományos fa társaival szemben. De miben jobb náluk?

Esztétikus megjelenés

A fa hatású lemez kerítés természetes fa hatású küllemével illeszkedik a kert hangulatához. Az egyedi mintázatú lemezek széles választéka lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő dizájnt.

Időjárásnak való ellenállás és tartósság

A lemezek anyaga ellenáll az időjárás viszontagságainak, így hosszú évekig megőrzik szépségüket és funkciójukat, nem vetemednek, nem repedeznek és nem korhadnak el, ellentétben a hagyományos fa kerítésekkel.

Alacsony karbantartási igény

A fa hatású lemez kerítések karbantartása egyszerű és gyors, elegendő csak időnként letisztítani a felületüket, nincs szükség festésre vagy pácolásra, mint a hagyományos fa kerítéseknél.

Környezetbarát választás

A fa hatású lemez kerítések környezetbarát alternatívát kínálnak a hagyományos fa kerítésekkel szemben, gyártásuk során kevesebb erőforrást használnak fel, és hosszabb élettartamuk miatt kevesebb hulladékot termelnek.

Ne hagyja a véletlenre a fa hatású lemez kerítés kiválasztását és telepítését!

Vegye igénybe szakértőink segítségét a tökéletes kerítés megtervezéséhez és kivitelezéséhez. 

Kapcsolatfelvétel szakértőkkel

Fa hatású lemez kerítés típusok

Ezek a kerítések különböző anyagokból készülhetnek. Nézzük meg a leggyakoribb típusokat!

Fa hatású PVC lemez kerítés

A PVC, azaz műanyag alapú fa hatású lemez kerítés egy költséghatékony és könnyen kezelhető megoldás. A PVC ellenáll az időjárás viszontagságainak és az UV-sugárzásnak. A PVC lemez kerítések ára általában 10.000 és 25.000 Ft között mozog méterenként, a vastagságtól és a gyártótól függően.

Fa hatású alumínium lemez kerítés

Az alumínium alapú fa hatású lemez kerítés a tartósság és a könnyű karbantartás ideális kombinációját kínálja. Az alumínium nem rozsdásodik, és az idő múlásával sem veszít színéből. Az alumínium lemez kerítések ára méterenként 20.000 és 40.000 Ft között van, attól függően, hogy milyen anyagminőséget és mintázatot választunk.

Fa hatású acél lemez kerítés

Az acél alapú fa hatású lemez kerítés erős és tartós megoldást kínál, amely ellenáll a különböző időjárási körülményeknek. Az acél lemez kerítések előnye az erő és a stabilitás, de általában drágábbak, mint a PVC vagy az alumínium típusok. Az árak méterenként 35.000 és 80.000 Ft között mozognak.

Fa hatású műanyag lemez kerítés

A műanyag alapú fa hatású lemez kerítés egy könnyű és költséghatékony választás. Jól ellenáll az időjárásnak, és alacsony karbantartási igénye van. Az árak általában 10.000 és 25.000 Ft között vannak méterenként, a gyártótól és a mintázattól függően.

Szeretne egy tartós és esztétikus fa hatású lemez kerítést, de nem tudja, hogyan telepítsen?

Kérje szakértőink segítségét egy ajánlatkéréssel!

Ajánlatkérés

A fa hatású lemez kerítés árának összetevői

A fa hatású lemez kerítés ára több tényezőtől függ. Vegyük sorra ezeket a tényezőket!

Anyagminőség

A különböző anyagokból készült kerítések ára eltérő lehet. A PVC és a műanyag alapú kerítések általában olcsóbbak, míg az alumínium és az acél típusok drágábbak lehetnek.

Gyártó és szállító

A választott gyártó és szállító is befolyásolja a kerítés árát. Népszerűbb és ismertebb márkák általában magasabb árakat kínálnak, de ez gyakran jelent jobb minőséget és hosszabb élettartamot is. Fontos, hogy alaposan összehasonlítsuk a különböző ajánlatokat, mielőtt döntést hozunk.

Kerítés mérete és vastagsága

A kerítés ára függ a kívánt magasságától és vastagságától is. A magasabb és vastagabb elemek általában drágábbak, mivel több anyagot igényelnek a gyártásukhoz.

Szerelési költségek

A fa hatású lemez kerítés árának egy része a telepítés költségeit is magában foglalja. A szerelés ára függhet a kerítés méretétől, a talaj állapotától és a szükséges előkészítő munkáktól. A szerelés költségei általában 10.000 és 20.000 Ft között mozognak méterenként.

Különböző anyagokból készült fa hatású lemez kerítések összehasonlítása

Anyag

Termék neve

Méret (magasság x hosszúság)

Ár (Ft/m)

PVC

Tölgyfa mintázat

1,5 m x 2,5 m

16.000

Műanyag

Diófa mintázat

1,6 m x 1,5 m

10.000

Alumínium

Aranytölgy mintázat

1,8 m x 2,0 m

33.000

Acél

Bükkfa mintázat

1,8 m x 2,5 m

35.000

PVC + Acél

Antracit textúra

1,8 m x 2,0 m

17.000

Alumínium + Műanyag

Egyszínű kivitel

1,8 m x 2,0 m

20.000

Ebben a táblázatban összehasonlítjuk a különböző anyagokból készült fa hatású lemez kerítéseket, méreteket, árakat, hogy segítséget nyújtsunk a legmegfelelőbb kerítés kiválasztásában.

A fa hatású lemez kerítés ár-érték arányának vizsgálata

A fa hatású lemez kerítés árának összevetése más kerítéstípusokkal segíthet eldönteni, hogy megéri-e a befektetést.

Összehasonlítás más kerítéstípusokkal

Az efféle kerítések ára általában magasabb, mint a hagyományos fa kerítéseké, de alacsonyabb, mint az acél vagy az alumínium társaié. Az elemek hosszabb élettartama és alacsony karbantartási igénye miatt a hosszú távú költségek alacsonyabbak lehetnek, mint a többi típusnál.

Tartósság és karbantartási költségek

A fa hatású lemez kerítés tartóssága és alacsony karbantartási igénye hosszú távon megtérülő befektetést jelent, árát figyelembe véve, a hosszú élettartam és a minimális karbantartási költségek miatt az ár-érték arány kiváló.

Különböző gyártók fa hatású lemez kerítéseinek összehasonlítása

Gyártó

Termék neve

Méret (magasság x hosszúság)

Ár (Ft)

PILLE-HÁZ Kft.

Aranytölgy mintázat

1,8 m x 2,0 m

33.000

PILLE-HÁZ Kft.

Natúrtölgy mintázat

1,8 m x 2,0 m

42.000

Fence - Gate Kft.

Tölgy mintázat

1,5 m x 2,5 m

16.000

Fence - Gate Kft.

Sötétbarna mintázat

1,5 m x 2,5 m

16.000

Betolemez Kft.

Dió

1,0 m x 2,0 m

11.000

Betolemez Kft.

Sötét tölgy

1,0 m x 2,0 m

12.000

Ebben a táblázatban bemutatjuk a különböző gyártók fa hatású lemez kerítéseit, méreteit és árait, hogy megkönnyítsük az összehasonlítást és a döntést.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen színekben és mintákban érhetők el a fa hatású lemez kerítések?

A lemez kerítések széles választékban érhetők el különböző színekben és mintákban, megtalálhatók a természetes fa mintázatok, például tölgy, bükk, dió vagy cédrus, de léteznek modernebb, egyszínű vagy textúrált kivitelű lemezek is.

Mennyi időt vesz igénybe a fa hatású lemez kerítés telepítése?

Telepítése általában 1-2 napot vesz igénybe, a kerítés hosszától és a talaj állapotától függően, bonyolultabb installáció esetén a munkálatok több napig is eltarthatnak.

Hogyan lehet tisztítani és karbantartani a fa hatású lemez kerítést?

Tisztítása egyszerű: elegendő egy puha sörtéjű kefével és enyhe tisztítószeres vízzel átmosni a felületet, majd leöblíteni. Festésre vagy pácolásra nincs szükség, karbantartási igénye minimális.

Mennyire biztonságosak a fa hatású lemez kerítések?

Ezek a kerítések biztonságosak és stabilak, főleg, ha megfelelő minőségű anyagokból készülnek és szakszerűen telepítik őket. Az alumínium és az acél alapú kerítések általában erősebbek és tartósabbak, mint a PVC vagy műanyag alapú változatok.

Milyen garanciát kínálnak a fa hatású lemez kerítések gyártói?

A gyártók általában 5-10 év garanciát vállalnak a termékeikre, ami az anyaghibákra és a gyártási hibákra vonatkozik, de nem fedezi a természetes elhasználódást vagy a nem megfelelő telepítésből eredő problémákat. Fontos, hogy a szerződésben rögzített garanciafeltételeket alaposan tanulmányozzuk és betartsuk a karbantartási útmutatót a garancia érvényesítéséhez.

Ne hagyja, hogy a fa hatású lemez kerítés telepítése fejfájást okozzon!

Forduljon hozzánk, és mi segítünk megtalálni a legjobb szakembert, amely minden igényét kielégíti!

Szakembert keresek

Végszó

Összességében a fa hatású lemez kerítés ára megtérülő befektetés lehet, ha tartósságot, esztétikai megjelenést és alacsony karbantartási igényt keresünk. A különböző típusok, anyagok és gyártók közötti választék lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb megoldást. Fontos, hogy alaposan mérlegeljük előnyeit és hátrányait, valamint összehasonlítsuk az árakat a piacon, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg.

Amennyiben a fa hatású lemez kerítés mellett döntünk, érdemes odafigyelni a szerelési költségekre és a garanciára is, hogy hosszú távon is megfelelő védelmet és esztétikai értéket biztosítson kertünknek, a kerítés árát és értékét figyelembe véve, egy jól megválasztott és felszerelt szerkezet tökéletes választás lehet otthonunk számára.

Ebben a cikkben bemutattuk a fa hatású lemez kerítések előnyeit, anyagait és árait. Reméljük, hogy ezek az információk segítenek Önnek a legjobb döntés meghozatalában és hozzájárulnak otthona és kertje esztétikai és védelmi szempontjából ideális kerítésének kiválasztásához.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a fa hatású lemez kerítés ár című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést