Article Image

Mennyibe kerül a csomagküldés? - Futárszolgálatok árösszehasonlítás

Ismerje meg a legnépszerűbb futárszolgálatok árait és találja meg a legjobb ár-érték arányt!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Sokszor merült már fel a kérdés benned, hogy mennyibe kerülhet a csomagküldés? Vajon melyik futárszolgálat a legjobb választás, melyik kínálja a legjobb ár-érték arányt? Ez a cikk bemutatja a legnépszerűbb szolgáltatók díjait, valamint segít összehasonlítani őket és segít megtalálni a legjobb döntést.

Gyors menü:

Bevezetés a futárszolgálat árak összehasonlítása világába

Mielőtt belevetnénk magunkat a futárszolgálatok árainak összehasonlításába, nézzük meg először, mit is jelent a futárszolgálat és hogyan alakul ki a díjszabása.

Mit jelent a futárszolgálat?

Egy olyan logisztikai szolgáltatást jelent, amely lehetővé teszi a csomagok és áruk gyors és hatékony szállítását a feladótól a címzettig. Képzeljünk el egy napot, amikor például Zoli bácsi, aki a megbízható kisvállalkozója a falunak, megrendeli a szükséges alkatrészeket az autójavító műhelyébe. Ehhez a futárszolgálat segítségére lehet szüksége, hogy az alkatrészek időben megérkezzenek, és ő folytathassa a munkát.

Hogyan alakulnak a futárszolgálat árak?

A díjszabást több tényező is befolyásolhatja. Az egyik legfontosabb faktor a csomag súlya és mérete. Például, egy kisebb, 2 kg-os csomag szállítása általában 1.500 - 2.500 Ft-ba kerül, míg egy nagyobb, 20 kg-os csomag esetében már 5.000 - 10.000 Ft közötti díjjal kell számolnunk. A szállítási távolság is növelheti az árakat. Egy budapesti címre történő szállítás díja alacsonyabb lehet, mint egy vidéki vagy külföldi cím esetében. Emellett a különleges kezelést igénylő csomagok, mint például a törékeny vagy értékes tárgyak, magasabb díjazást vonhatnak maguk után. Szintén fontos tényező a szolgáltatás gyorsasága, az azonnali kézbesítés magasabb díjjal jár, mint a standard szolgáltatás. Az árak tehát változóak, és minden esetben érdemes alaposan tájékozódni, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb lehetőséget

Készen állsz arra, hogy a legjobb futárszolgálatot találd meg?

Add fel egy megkeresést és kapj árajánlatokat perceken belül. 

 Az árajánlatkérés ingyenes

Csomagszállítás automatába

Manapság rendkívül népszerűek a csomagtartó automaták!

A legnépszerűbb futárszolgálatok és azok árai Magyarországon

GLS futárszolgálat

A GLS egyike a legnépszerűbb szolgáltatóknak Magyarországon. Széles körű kiszolgálást nyújtanak szállítmányozás terén, beleértve a hazai és nemzetközi szállítást, a gyors és az expressz szolgáltatásokat is.

GLS árak és szolgáltatások

A GLS árai a csomag súlyától és a szállítás jellegétől függenek. Egy 2 kg-os belföldi csomag szállítása például körülbelül 1.500 - 2.500 Ft között mozog, míg egy 20 kg-os csomag már 4.500 - 6.500 Ft között van. Nemzetközi szállítás esetén a díjak magasabbak, általában 7.000 - 20.000 Ft között változnak a súlytól és az úti céltól függően.

DPD futárszolgálat

A DPD a nemzetközi piacon is jelen van, és Magyarországon is nagy népszerűségnek örvend. A cég számos különböző szolgáltatást nyújt, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

DPD árak és szolgáltatások

A DPD árai a csomag súlyától, méretétől és a szállítás céljától függenek. Egy átlagos, 5 kg-os csomag belföldi szállítása általában 2.000 - 3.000 Ft között van, míg a nemzetközi szállítás már 8.000 - 15.000 Ft között mozog.

FedEx futárszolgálat

A FedEx világszerte ismert futárszolgálat, melynek magas színvonalú szolgáltatásai miatt jelentős a piaci részesedése Magyarországon is.

FedEx árak és szolgáltatások

A FedEx díjszabása a csomag súlyától, méretétől és a szállítás céljától függ. Egy 3 kg-os belföldi csomag szállítása körülbelül 2.500 - 3.500 Ft között mozog. A nemzetközi szállítás díja nagyban függ az úti céltól, általában 10.000 - 30.000 Ft között van.

A legjobb ár-érték arányú futárszolgálatot keresed?

Lépj kapcsolatba szakemberekkel most, és találd meg a tökéletes szolgáltatást a következő csomagszállításodhoz!

 Ajánlatkérés

A futárszolgálat árak összehasonlítása 

Futárszolgálat

Alapdíj
(0-5 kg, Budapest belül)

Alapdíj
(5-10 kg, Budapest belül)

GLS

1.200 Ft

1.500 Ft

DPD

1.350 Ft

1.650 Ft

FedEx

1.400 Ft

1.700 Ft

UPS

1.250 Ft

1.600 Ft

TNT

1.300 Ft

1.650 Ft

DHL

1.500 Ft

1.800 Ft

Ez a táblázat bemutatja a különböző futárszolgálatok alapdíjait Magyarországon a 0-5 kg és 5-10 kg súlyú csomagokra Budapest belül. Az árak természetesen változhatnak a szolgáltatástól függően, így minden esetben kérjünk ajánlatot a szolgáltatótól vagy tájékozódjunk az aktuális díjszabásról!

Összehasonlító elemzés a futárszolgálatok között

A futáeszolgálat árak összehasonlítása mellett fontos megvizsgálni az egyes futárszolgálatok által nyújtott értéket is és azt, hogy melyik szolgáltatást mikor érdemes választani.

Ár-érték arány az egyes futárszolgálatoknál

A futárszolgálatok közötti ár-érték arányban nagy különbségek lehetnek. A GLS például versenyképes árakat kínál, és széles körű szolgáltatást nyújt, ami kiváló ár-érték arányt jelent. A DPD árai általában magasabbak, de a cég gyors és megbízható szolgáltatást nyújt, ami kompenzálja az árakat. A FedEx árai a legmagasabbak, de a cég híres a nemzetközi csomagszállítás kiváló minőségéről és gyorsaságáról.

Melyik futárszolgálatot mikor válasszam?

A választás nagyban függ az adott helyzettől és a csomag jellemzőitől. Ha gyors belföldi szállításra van szükség, és a csomag nem túl nagy, akkor a GLS lehet a legjobb választás. Ha a csomag nagyobb és nehezebb és a gyorsaság is fontos, a DPD lehet a megfelelő. Nemzetközi szállítás esetén, különösen, ha a csomag értékes, a FedEx lehet a legjobb választás a magas színvonalú és gyors szolgáltatása miatt, annak ellenére, hogy a díjaik általában magasabbak. Mindig érdemes alaposan megvizsgálni az elérhető lehetőségeket, és összehasonlítani az árakat és a szolgáltatásokat, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg.

Belföldi és Nemzetközi futárszolgálat árak összehasonlítása

Szolgáltató

Belföld (max 2 kg)

Európa (max 2 kg)

Belföld (max 10 kg)

Európa (max 10 kg)

DHL

2.500 Ft

9.000 Ft

5.500 Ft

20.000 Ft

FedEx

2.400 Ft

8.500 Ft

5.300 Ft

19.500 Ft

DPD

2.300 Ft

8.000 Ft

5.100 Ft

18.500 Ft

Magánszemély

1.500 Ft

6.500 Ft

4.000 Ft

15.000 Ft

A táblázat a nagy futárszolgáltatók és egy magánszemély átlagos szállítási díjakat hasonlítja össze. Fontos megjegyezni, hogy ezek az értékek csak irányárak és lehetnek pontotlanak, az aktuális piaci árak és a szolgáltatások módosulhatnak. A legfrissebb és pontos információkért látogasson el a megfelelő szolgáltatók weboldalára vagy kérjen árajánlatot ingyenesen a Qjob-on magán futároktól! 

Hogyan lehet spórolni a futárszolgálat díjakon?

Számos lehetőség van a futárszolgálat díjak csökkentésére, amelyek közül néhányat a következőkben ismertetünk.

Szezonális kedvezmények és akciók

A futárszolgálatok gyakran kínálnak szezonális kedvezményeket és akciókat, különösen a nagyobb ünnepek környékén, mint például a karácsony vagy a Black Friday. Ezekben az időszakokban gyakran találkozhatunk akár 20-30%-os kedvezménnyel is, ami jelentős megtakarítást jelenthet. Érdemes ilyenkor előre tervezni, és kihasználni ezeket az akciókat.

Hűségprogramok és állandó ügyfeleknek szóló kedvezmények

Sok futárszolgálat rendelkezik hűségprogrammal, amelyben a rendszeres ügyfelek további kedvezményekben részesülhetnek. Ezek a kedvezmények általában a szállított csomagok számától vagy a szállítások összértékétől függnek, és jelentős megtakarítást jelenthetnek hosszú távon. Ezenkívül néhány szolgáltató különleges kedvezményeket is kínál az állandó ügyfeleknek, mint például ingyenes szállítást vagy csökkentett díjat bizonyos szolgáltatásokért.

Ha rendszeresen használjuk a futárszolgálatokat, mindenképpen érdemes megfontolni ezeket a lehetőségeket, és kihasználni a rendelkezésre álló kedvezményeket és akciókat.

Szükséged van egy gyors és megbízható futárra?

Ne hagyd, hogy a csomagszállítás fejfájást okozzon! Találj gyorsan futárt!

  Futárt keresek

Hogyan segíthet a Qjob mint alternatíva a futárszolgálatokhoz?

A Qjob egy olyan platform, ahol magánszemélyek találkozhatnak és megoszthatják szolgáltatásaikat, köztük futárszolgálatot is. Ez a weboldal egy gyors és egyszerű megoldást kínál mindazok számára, akiknek sürgősen szükségük van egy megbízható futárra.

Az oldalon keresztül könnyedén megtalálhatók a közelben elérhető futárok, és az értékelések alapján kiválasztható a legmegfelelőbb. A platform lehetővé teszi a közvetlen kapcsolatfelvételt a szolgáltatóval, ezáltal megkönnyíti az egyedi igények megbeszélését és az időpontok egyeztetését.

A portál számos előnnyel rendelkezik a hagyományos futárszolgálatokkal szemben. Elsősorban rugalmasabb, hiszen a felhasználó maga határozhatja meg a szállítás részleteit, például az időpontot és a csomag méretét. Másodszor, általában olcsóbb, mivel a szolgáltatók közvetlenül a felhasználóknak dolgoznak, elkerülve a nagy futárszolgálatok hozzáadott díjait.

Összefoglalva, a Qjob egy kiváló alternatíva a hagyományos futárszolgálatok számára, különösen olyan esetekben, amikor gyors és rugalmas megoldásra van szükség.

Amennyiben a csomagot azonnal, még aznap szükséges kézbesíteni, úgy ajánlott magánfutárszolgáltatást igénybe venni.

Amennyiben a csomagot azonnal, még aznap szükséges kézbesíteni, úgy ajánlott magánfutárszolgáltatást igénybe venni.

Összefoglalás és tanácsok a legjobb döntés meghozatalához

Összefoglalva, a futárszolgálatok árának összehasonlítása nagyon fontos lépés a legjobb döntés meghozatalában. Nem csak az árat kell figyelembe vennünk, hanem a szolgáltatás minőségét, a szállítási időt, és a futárszolgálat hírnevét is.

Érdemes figyelmet szentelni a szezonális kedvezményeknek és a hűségprogramoknak is, amelyek jelentős megtakarítást eredményezhetnek. Ezen túlmenően, a Qjob mint alternatíva is szóba jöhet, különösen, ha gyors, rugalmas és költséghatékony megoldásra van szükségünk.

Fontos, hogy mindig alaposan mérjük fel az igényeinket, és válasszuk ki a leginkább megfelelő szolgáltatást. Ne feledjük, hogy az olcsó nem mindig jelent jó minőséget, de a drága sem garantálja automatikusan a kiváló szolgáltatást.

Az alapos kutatás és a több futárszolgálat árának összehasonlítása segíthet a legjobb döntés meghozatalában, és hozzájárulhat a csomagok biztonságos és időben történő kézbesítéséhez.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen tényezőket kell figyelembe venni a futárszolgálat árak összehasonlításánál?

A futárszolgálat árának összehasonlításánál nem csak az árat kell figyelembe venni, hanem a szolgáltatás minőségét, a szállítási időt, a futárszolgálat hírnevét, valamint az esetleges extra szolgáltatásokat, mint például az ajtó-ajtó szolgáltatás vagy a biztosítás.

Melyik futárszolgálat a legolcsóbb Magyarországon?

A futárszolgálatok árai jelentősen változnak az egyes szolgáltatók között, valamint a csomag méretétől, súlyától és a szállítás távolságától függően. Ezért érdemes több szolgáltató ajánlatát is összehasonlítani a legolcsóbb díj megtalálásához.

Hogyan segíthet a Qjob.hu a futárszolgálat kiválasztásában?

A Qjob.hu egy platform, ahol gyorsan és egyszerűen találhatók meg a közelben elérhető futárok, és a felhasználók értékelései alapján kiválasztható a legmegfelelőbb. Az oldal lehetővé teszi a közvetlen kapcsolatfelvételt a szolgáltatóval, ezáltal megkönnyíti az egyedi igények megbeszélését és az időpontok egyeztetését.

Milyen kedvezményeket kínálnak a szolgáltatók?

Számos futárszolgálat kínál szezonális kedvezményeket, akciókat vagy hűségprogramokat, amelyekkel jelentős mértékben csökkenthetők a szállítási költségek. Érdemes rendszeresen követni a különböző szolgáltatók ajánlatait, hogy kihasználhassuk ezeket a lehetőségeket.

Nem vagy biztos, melyik futárszolgálatot válaszd?

Szakértőink segítségével könnyedén megtalálhatod a legjobb ajánlatot. Lépj velünk kapcsolatba most!

Barbara, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a futárszolgálat árak összehasonlítás című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést