Article Image

Mennyibe kerül a házhozszállítás IKEA-ból

A bútorszállítás során a kiszállási díj átlagosan 4.000 és 8.000 Ft között várható. Egy normál méretű ágy esetén 2.500 – 3.000 Ft-os kiszállítási költséggel számolhatunk.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Mennyibe kerül a házhozszállítás az IKEA-ból 2024-ben?

Számos költségtényező van, amely meghatározza egy – egy kiválasztott bútorszállítás árát otthonunkba, legyen az egy ikea kanapé, íróasztal, franciaágy, cipősszekrény, fotel, tv állvány vagy akár csak egy szimpla tükör, így ebben az információözönben próbálunk megfelelő segítséget nyújtani az eligazodást nézve.

Házhozszállítás Ikeából - ár statisztika - Qjob.hu

Házhoz kell szállítattni egy csomagot az Ikeából?

Ne várj 2-4 napot! Rendeld meg most ezt a szolgáltatást a magán fuvarozoktól!

Gyors házhozszállítás

Tartalomjegyzék

Házhozszállítás árak

 

Árak

Átlagos ár

4.000 Ft

Minimum ár

1.500 Ft

Maximum ár

30.000 Ft

Bútorszállítás költségei

Egy bútort nem lehet csak úgy zsebre tenni, berakni egy bevásárlószatyorba vagy a csomagtartóba gyűrni. A bútorok többsége nagydarab, akár több embert igénybe vevő súllyal rendelkezik, és a szállításánál derül ki, hogy a kelleténél akár még a kiszögelések száma is több. Ami az adott üzletben még határozottan pozitívumként hatott, az a bútorszállítás esetén már kifejezetten idegőrlő tulajdonsággá változik.

Házhozszállítás ára/km

Bútorszállítás során akár ezzel kapcsolatos céget fogadunk meg, akár magánvállalkozó szakembert, fontos tudnunk, hogy a távolsági szállítás esetén km/ár kerül felszámításra, attól függően, hogy mekkora teherautóra lesz szükségünk az adott bútor elszállítása érdekében. Az ár kiszámítása a tehergépkocsi telephelyétől – telephelyéig történik, azaz a visszaérkezésig. 

Házhozszállítás árak, házhozszállítás Ikeából, magán fuvarozók

A bútor megvétele és házhoz szállítása

Akárhány bútort is szeretnénk vásárolni, a bútorszállítás árak esetén csak 1 db szállítási árat kell fizessünk, így célszerű összevonnunk a megrendelésünket és előre gondolnunk, hogy pontosan mikre is van szükségünk. Természetesen előfordulhatnak radikális esetek, amikor egyéni megbeszélést igényel a házhozszállítás, olyan sok bútort szeretnénk szállíttatni. Ebben az esetben kérjük szakemberünk segítségét a szállítási ár becsléséhez.

Bútor ártól függő szállítási árak

Bútor vételára

Átlagos szállítási költsége

0 – 5.000 Ft

1.990 Ft

5.001 – 10.000 Ft

2.780 Ft

10.001 – 15.000 Ft

3.580 Ft

15.001 – 20.000 Ft

4.080 Ft

20.001 – 25.000 Ft

4.680 Ft

25.001 – 30.000 Ft

5.180 Ft

Házhozszállítás árak bútor szerint

Mint minden házhozszállítás során, úgy a háztartási bútorok esetén is meg kell adnunk, hogy hány kg-os is a szállításra váró bútor súlya. Minél nagyobb, összetettebb, több részből álló bútort szeretnénk szállításra adni, úgy annál nagyobb lesz a várható végösszeg is, hiszen lehetséges, hogy nem lesz elég a teherautót vezető sofőr segítsége, hanem más segítő kezeket is igénybe fog venni a folyamat. A nagyobb IKEA bútorok még súlyosabb költségeket vonhatnak maguk után.

Bútor szerinti házhozsállítási költségek

IKEA ágy (közepes méret)

8.000 Ft

IKEA szőnyeg

2.000 Ft

IKEA komód

3.500 Ft

IKEA polc (közepes méret, 1 – 2 db)

3.000 Ft

IKEA asztal (családi méret, 6 férőhelyes)

6.000 Ft

IKEA szekrény (2 ajtós)

8.000 Ft

IKEA fotel

4.000 Ft

IKEA lámpa

2.000 Ft

IKEA gardrób (2 ajtós)

8.000 Ft

Házhozszállítás első ajtóig

Az árak többségében nem tartalmazzák az emeletre való felszállítási árat, ahogyan egy családi ház esetében is előfordulhat, hogy a csomagszállítás esetén az ezt vállaló cég, csak az udvaron belülre teszi le a megvásárolt bútorokat, ugyanis a házon belülre való pakolása már feláras szolgáltatásnak minősül.
Az alapvető ár tartalmazza a tehergépkocsi árat, a sofőr munkadíját, emellett a sofőrök pár kisebb tétel fel- és le pakolását is vállalhatják kérésünkre. Maximum 3-4 súlyosabb tétel az átlagos szállítás során az elvállalt mennyiség. Amivel még pedig fontos számítanunk, az a minimum 2 vagy pedig 3 munkaóra fizetése, abban az esetben is, ha a szállítás hamarabb véget ér. Abban az esetben, ha csak az udvaron/lépcsőházon belülre kérjük a szállítást, 1 óra esetén, 1 fővel való szállítást nézve, 5.000 Ft az átlagos óradíj, míg 2 fő esetén az óradíj már 7.500 Ft. 

Bútorszállítás panel lakásba?

Kíméld magad a bútorszállítás nehézségeitől és inkább hívj egy bútorszállító szakembert!

Bútor szállítót keresek

IKEA házhozszállítási árak

Választhatjuk azt az opciót is, hogy magát az IKEA-t bízzuk meg a megrendelt bútorok kiszállításával, gondolván, hogy időt és energiát spórolunk meg ezzel a csomagszállítás során, nem keresünk sem magán futárt, sem házhoz szállító szakembert, egyszerűen csak a nagyvállalatra bízzuk magunkat. Ebben az esetben viszont az alábbi költségekkel kell számolnunk – amelyek súlyhatárok alapján kerülnek kiszámításra, így viszont borsos árakra számíthatunk. A következő táblázat az Ikea házhozszállítás az első zárható ajtóig árait mutatja be. A szolgáltatás ára a súlyhatároktól függően.

Házhozszállítási árak

<15 kg

2.990 Ft

15 - 30 kg

4.990 Ft

30 - 90 kg

9.990 Ft

90 - 200 kg 

16.990 Ft

Házhozszállítás Ikea

Annak érdekében, hogy megtudjuk, hogy például milyen súllyal rendelkezik egy kanapé, íróasztal, franciaágy, cipősszekrény, fotel, tv állvány, vagy egy tükör, tájékozódjunk az adott rendelési felület honlapján!

IKEA házhozszállítás vs magán futárszolgáltatás

Míg az IKEA házhozszállítás esetében fix árakkal számolhatunk és nem tudunk a házhozszállítás kollégáikkal egyeztetni, azzal ellentétesen fennáll a másik lehetőség, miszerint ne kérjük a házhozszállítást, mint szolgáltatást, szimplán csak vásároljuk meg a szükséges bútorokat és keressük meg mi saját magunk a bútorszállításra megfelelő szakembert. 

A Qjob.hu weboldala remek szolgáltatást nyújt erre, ahol egy gyors hirdetésfeladást követően máris várhatjuk az ingyenes árajánlatokat a szakemberektől, majd az egyeztetés után hátra is dőlhetünk és várhatjuk szeretett bútorainkat!

Miért érdemes egy magán házhoz szállítót választani?

Amennyiben a bútorszállítás vidéki címre szólna, úgy ha az IKEA vagy egy nagyobb cég szolgáltatásait választanánk, akár km-enként is fizetnünk kellene pluszba a szállítás fejében, nem beszélve a sofőr mellett elhelyezkedő kollégák díjazásáról is. Egy kis méretű csomagszállítás ára ikeánál 1.490 Ft-tól elérhető. A csomag nem lehet nehezebb 20 kg-nál, és nem haladhatja meg az alábbi méreteket: 200 cm hosszú, 80 cm széles és 60 cm magas. Ez eléggé be van határolva, nem? Ráadásúl a kiszállítási ideje Ikeánál minimum 2 munkanap. Ehelyett érdemes szállítás nélkül megvenni és egy gyors, magán fuvart rendelni! 

Ezzel szemben, ha a Qjob.hu felületét nézzük, ott ingyenes árajánlatokat kaphatunk a szakemberektől az bútorszállítás országosan számolt költségeiről, akiknek végső árazása csak a közös megállapodáson múlik, emellett nagy az esélye annak is, hogy vidéki város esetén a szakemberünk is a közelünkben tartózkodik, így csökkenthetjük a km-enként való költségeinket, vagy pedig teljes egészében el is tekint attól.

A korrektség végett, már előre tisztázzuk vele, hogy milyen bútort szeretnénk kiszállíttatni vele: kanapé, íróasztal, franciaágy, cipősszekrény, képkeret, fotel, tv állvány, vagy tükör?

Megfizethető, gyors költöztetés vagy bútorszállítás?

Akár most! A magán fuvarozók jelentkeznek a munkára!

Magán fuvarozók kell

További költségtényezők

Minimális díj

A házhozszállításnak lehet egy minimális ára, azaz kiszállási költsége, a kis méretű csomagszállítás ára 1.490 Ft-tól már elérhető.  Ez pedig amiatt fontos, hogyha a szakember csak egy nagy teherautóval rendelkezik, nem feltétlenül lenne számára költséghatékony például egy kis asztal kiszállítása, emellett a ránk fordított idejével is el kell számoljunk, ezért a legtöbb esetben óradíjat szoktak alkalmazni. 

De még ez a minimális költség is elenyésző ahhoz képest, mintsem, hogyha nekünk kellene utánfutót bérelnünk és azon aggódnunk, hogy elered-e az eső, megsérül-e a megvásárolt bútor vagy mi magunk kerülünk bajba, akár egy becsípődött derék által. Kérjük a házhoz rendelés során a szakember segítségét és így még egy ismerősre sem kell várnunk, hogy vajon mikor ér rá segíteni nekünk.

Kiszállási/utazási költségek

Minden szakember saját maga határozza meg, hogy kér-e kiszállási díjjat vagy csak szimplán órabérben dolgozik. Az viszont elengedhetetlen, hogy a teherszállítást végző személy a megtett km-eket ki ne számlázza, így érdemes utánanéznünk, hogy honnan is kérjük a bútorok szállítását, legyen szó fotel, képkeret, franciaágy, íróasztal, könyvespolc, kanapé, tv állvány, cipősszekrény kiszállításáról.

Átlagosan 20 – 30 km felett szoktak további utazási költségtérítést kérni, melynek az ára 120 – 180 Ft/km. Az utazás idejére az óradíj nem számlálódik fel pluszba, illetve a rakodók és a teherautó költsége egyaránt benne van a km díjában (hosszabb táv esetén).

Elhelyezkedés

Ha valaki távolabbi helyre kéri a házhoz rendelés során a bútorát, alaposan meg kell fontolnia a szakember és az autó kiválasztását, hiszen ebben a helyzetben nem kifizetődő, hogyha több fordulóra is szükség lenne. Érdemesebb inkább egy nagyobb teherautóval rendelkező szakember felfogadása. Még időben számoljunk a tehertaxi pár napos csúszásával abban az esetben, ha nagyon messze van a cím, ahonnan kérni szeretnénk a bútorok elszállítását. 

Bútor házhozszállítás Ikeából

Kanapé szállítása két szakember által

Gyakran ismételt kérdések

Tud-e a futár elhozni és összeszerelni bútort?

Míg a kiszállítási díj fix és gyorsan kiszámolható a kiszállási díj, a megtett km és az óranét tudatában, addig az összeszerelési ár (már ha vállal ilyet a szakemberünk) ennél nehezebb. A jól bevált szokás az egy IKEA, JYSK, MÖMAX, XXXLUTZ bútor esetében például az, hogy a bútor bruttó vásárlási értékének bizonyos százalékát számlázzák ki, ha összeszerelést is kérünk.

Mindenképpen egyeztessünk az adott szakemberrel, hogy egyáltalán nyújt-e ilyen plusz szolgáltatás a kiszállításon felül, s ha igen, akkor ez milyen egyéb költségbe fog kerülni számunkra például egy szék, fali polc, képkeret esetén?

Mi pedig még mielőtt berendezkednénk és várnánk az új bútorunk érkezését, fel kell készítsük a lakóterünket a bútor elrendezésére, így még időben pakoljuk el az útból a mozgatható dolgainkat, hogy a szállítás érkezésekor a folyamat a lehető legzökkenőmentesebben menjen.

IKEA házhozszállítás mennyi időt vesz igénybe?

Esősorban fel kell adjunk egy hirdetést, majd azt követően miután kiválasztottuk a számunkra legmegfelelőbb szakembert, vegyük fel vele a kapcsolatot.
A fuvarszervezés pár e-mail vagy telefon váltásunkba kerül csak, viszont a megnövekedett időintervallum miatt (ami főként az ünnepekkor és a különleges akciók napján, pl. Black Friday jellemző) hosszabb szállítási idők is előfordulhatnak.

Az átlagos várakozási idő, mire megkapjuk a bútorainkat, az 1-2 munkanap, mely attól is rövidülhet, ha minél kisebb, könnyedén kiszállítható terméket választunk, például: szék, fali polc, tükör, képkeret, fotel, íróasztal, stb.

IKEA házhozszállítás -  mik az általános vélemények?

Mielőtt még döntésre adnánk a fejünket, hogy melyik házhozszállítással foglalatoskodó vállalatot vagy szakembert választjuk ki, győződjünk meg róla, hogy megfelel a mi elvárásainknak, mind szállítási árat, mind szállítási időt nézve.

Minél több pozitív bútorszállítás értékeléssel rendelkezik mások által egy erre szakosodott szakember, annál kisebb a valószínűsége, hogy csalódás fog érni minket a szolgáltatása kapcsán. 

Hogyan rendelj meg egy bútor szállítást az IKEA-ból, magán futárral?

Célszerű előbb megrendelni a kiválasztott bútort/bútorokat, majd ezt követően, a csomagszállítás előtt a bútor nagyságához és súlyához mérten kiválasztani a megfelelő teherautóval rendelkező házhoz szállító szakembert, akivel leegyeztetünk egy megfelelő időpontot.

Ezt követően az átvevőhelyen a megbízottunk felveszi a bútorokat és az általunk megadott címre kiszállítja azt, s ezzel a módszerrel máris pénzt spóroltunk meg az ikea házhozszállítás árakhoz képest. Ha összeszerelésre is szükségünk lesz, érdeklődjük meg tőle, hogy ebben segítségünkre tud-e lenni, vagy pedig saját magunknak kell megoldanunk.  


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!   Szakemberként regisztrálok!

3 éves tapasztalattal rendelkező fuvarozó, aki leginkább házhozszállítással foglalkozik.

Hagyj megjegyzést