Article Image

Mennyibe kerül egy garázskapu?

Fedezze fel a különböző garázskapu árakat, hogy felkészülten vásárolhasson. Ismerje meg, hogyan befolyásolják az árat a különböző tényezők.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Gondoltad volna, hogy egy garázskapu vásárlása olyan lehet, mint egy autó vásárlása? Sok tényezőt kell mérlegelni, és az árak igen széles skálán mozognak. A garázskapu árak általában 150.000 és 500.000 Ft között mozognak. De vajon mennyibe kerülnek a különböző típusok, méretek és anyagok? És hogyan spórolhatsz a vásárláskor? Jöjjön hát az átfogó garázskapuár-útmutató!

Gyorsmenü:

Garázskapu árak: egy átfogó áttekintés

Mielőtt döntötünk arról, hogy milyen típusú garázskaput szeretnénk otthonunkban látni, itt az ideje, hogy megvizsgáljuk a dolog pénzügyi oldalát. A garázskapu árát számos tényező befolyásolja, például a kapu típusa, mérete, anyaga, a gyártó márkaneve és persze a különböző extra funkciók. Készülj fel, mert mélyre ásunk az árak világában.

A garázskapu árak évenkénti összehasonlítása (2021-2024.)

 

2021 

2022 

2024

Maximális ár

300.000 Ft

400.000 Ft

600.000 Ft

Átlagár

200.000 Ft

250.000 Ft

350.000 Ft

Minimális ár

100.000 Ft

150.000 Ft

180.000 Ft

Ez a táblázat a garázskapu árakat mutatja be az elmúlt három évben (2021-2024). Ne feledd, hogy az árak a kapu típusától, méretétől, anyagától, gyártójától és egyéb tényezőktől függnek. Emellett a garázskapu áraknak vannak regionális különbségei is. Ezek az adatok csak tájékoztató jellegűek, és a valós árak eltérhetnek.

A különböző garázskapu-típusok és áraik

A garázskapuk világában három fő kategória dominál, amelyek mindegyike eltérő árkategóriába tartozik.

Szekcionált garázskapuk árai

A szekcionált garázskapuk hatalmas népszerűségnek örvendenek a modern építésű házak tulajdonosai körében. Ezen garázskapuk esetében az ár a kapu méretétől és a választott anyagtól függően változik. Általánosságban elmondható, hogy ennek a típusnak a beszerzési költsége általában 300.000 és 500.000 Ft között mozog. Példaképpen az Alutech márkájú, 2500 mm x 2125 mm méretű szekcionált garázskapu 400.000 Ft körül vásárolható meg.

Billenő garázskapuk árai

A hazai piacon a billenő garázskapuk a legelterjedtebbek. Egyszerűségüknek és megbízhatóságuknak köszönhetően népszerűek. Az árak itt is széles skálán mozognak, de a különböző méretek és anyagok figyelembevételével a billenő garázskapuk ára általában 150.000 és 300.000 Ft között van. Egy Hörmann márkájú, 2500 mm x 2000 mm méretű billenő garázskapu például 220.000 Ft-ba kerül.

Tolókapuk árai

A tolókapuk elsősorban a szűkös garázsokhoz nyújtanak kiváló megoldást, hiszen oldalra nyílnak, így felszabadítják a mennyezeti teret. Egy ilyen kapu azonban a magasabb árkategóriába tartozik, hiszen speciális mechanizmusa miatt drágább a gyártása, általában 300.000 és 700.000 Ft közötti árral számolhatunk. Például egy Came márkanévvel ellátott, 3000 mm x 2000 mm méretű tolókapu ára hozzávetőleg 500.000 Ft.

Különböző garázskapu típusok és átlagos árai

Garázskapu Típusa

Méret (szélesség x magasság)

Átlagár (forintban)

 

Szekcionált

3m x 2m

200.000 Ft

 

Billenő

3m x 2m

150.000 Ft

 

Oldalsó tolókapu

3m x 2m

220.000 Ft

 

Kétszárnyú

3m x 2m

300.000 Ft

 

Lengyel billenő

3m x 2m

100.000 Ft

 

Elektromos

3m x 2m

250.000 Ft

 

Ez a táblázat áttekintést ad a különböző garázskapu típusok átlagos árairól. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a konkrét árak függnek a kapuk méretétől, anyagától, gyártójától és számos egyéb tényezőtől.

Tegyen lépéseket a tökéletes garázskapu felé és keressen szakértőt a Qjob.hu segítségével! 

 Szakember Keresése

Hogyan befolyásolja a garázskapu mérete az árat?

Amikor garázskaput vásárolunk, az egyik fő szempont a méret, hiszen a nagyobb kapuk több anyagot igényelnek, és gyakran bonyolultabb a szerelésük is, emiatt többe kerülhetnek. Az alábbiakban megvizsgáljuk az árak alakulását a különböző méretek szerint.

A standard méretek és árak

A standard méretű garázskapuk általában a legköltséghatékonyabbak, hiszen ezeket tömeggyártásban állítják elő, ami alacsonyabb gyártási költséget jelent. Ezen méretek a garázsok átlagos méreteire lettek optimalizálva.

Például a 2500 mm x 2125 mm méretű szekcionált Hörmann garázskapu 400.000 Ft körül érhető el, míg egy azonos méretű Came márkájú billenő garázskapu ára átlagosan 220.000 Ft.

Egyedi méretek és a felárak

Ha a garázsunk mérete eltér a standardtól, vagy ha egyedi igényeink vannak, akkor a gyártó felárat számíthat fel.

Az egyedi méretű kapuk ára jelentősen eltérhet a standard méretekhez képest. Például, egy 3000 mm x 2500 mm méretű, egyedi méretű Hörmann szekcionált garázskapu akár 600.000 Ft-ba is kerülhet. Azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy ezek az egyedi méretű kapuk hosszú távon kifizetődőek lehetnek, hiszen tökéletesen illeszkednek a garázsunkhoz, ezzel növelve ingatlanunk értékét.

A garázskapu anyagának hatása az árra

A garázskapu anyaga az esztétikai megjelenés és a tartósság mellett természetesen az árat is befolyásolja. Különböző alapanyagú kapuk közül választhatunk, mint például az acél, a fa vagy a műanyag. Nézzük meg, hogyan alakulnak az árak az anyagok ismeretében!

Acél garázskapuk

Az acél garázskapuk rendkívül tartósak és időjárásállóak. Az acél ellenáll a korróziónak, ha tartós és alacsony karbantartású garázskaput szeretnénk, akkor ez a legjobb választás. Az ára a mérettől és a választott márkanévtől függően változik, de általánosságban elmondható, hogy egy acél garázskapu ára 200.000 és 400.000 Ft között alakul. Egy Hörmann márkájú, 2500 mm x 2125 mm méretű acél garázskapu például 350.000 Ft körül érhető el.

Fa garázskapuk

A fa garázskapuk egyedülálló, természetes megjelenést kölcsönöznek a háznak. Mindazonáltal a fa anyagának karbantartási igénye magasabb az acélnál, így az ára is magasabb. Egy fa garázskapu ára átlagosan 500.000 Ft-tól indul, de akár 1.000.000 Ft-ba is kerülhet a konkrét mérettől, a választott fafajtától és a gyártótól függően. Egy Hörmann márkájú, 2500 mm x 2125 mm méretű fa garázskapu például 750.000 Ft körül vásárolható meg.

Műanyag garázskapuk

A műanyag garázskapuk könnyűek, karbantartásmentesek és széles szín- és mintaválasztékban kaphatók. Áruk azonban magasabb lehet az acél kapuknál, viszont nem olyan tartósak, mint a fakapuk. A műanyag garázskapuk ára általában 300.000 és 600.000 Ft között mozog. A már említett, Came márkájú, 2500 mm x 2125 mm méretű műanyag garázskapu például 450.000 Ft körül érhető el.

A garázskapu anyaga és az ár összefüggése

Garázskapu anyaga

Átlagár (forintban)

Előnyök

Acél

200.000 Ft

Tartósság, alacsony karbantartás

Fa

300.000 Ft

Természetes szépség, hőszigetelés

Műanyag

150.000 Ft

Alacsony karbantartás, korrozíóállóság

Ez a táblázat bemutatja, hogy a garázskapuk anyaga szerint hogyan alakul az ár és milyen előnyöket nyújtanak. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az árak változhatnak a kapuk méretétől, gyártójától és egyéb tényezőktől.

A garázskapu árakat befolyásoló további tényezők

A garázskapu árát nemcsak a mérete és az anyaga határozza meg, hanem például a szigetelés, a biztonsági funkciók és a különböző egyéb extra tulajdonságok. Nézzük meg, milyen hatással vannak ezek a tényezők az árra!

Szigetelés és energiahatékonyság

A jól szigetelt garázskapu nemcsak a garázs hőmérsékletét tartja stabilan, de segít az energiahatékonyság növelésében is. Ez különösen fontos, ha a garázst lakótérként vagy műhelyként használjuk. A szigetelt kapuk ára természetesen magasabb a nem szigetelt változatoknál, de hosszú távon megtérülhetnek az alacsonyabb fűtési vagy hűtési költségek miatt.

Biztonsági funkciók

A modern garázskapuk gyakran rendelkeznek biztonsági funkciókkal, mint például riasztórendszer, kódolt távirányító, vagy akár ujjlenyomat-olvasó. Ezek a hasznos tulajdonságok növelik ugyan az árat, de cserébe nagyobb biztonságot nyújtanak.

Extra funkciók, mint például az automatizálás

A garázskapu automatizálása nagy kényelmet jelent, hiszen nem kell fizikailag megmozdítanunk a kaput, ha be akarunk hajtani a garázsba vagy ki akarunk jönni. Egy automatizált rendszer ára a típustól és a gyártótól függően 50.000-150.000 Ft-ba kerül.

Végső soron, a garázskapu vásárlásakor számos tényezővel kell számolni. A legfontosabb, hogy tisztában legyünk az igényeinkkel, és eldöntsük, mennyit vagyunk hajlandóak ezekért fizetni. Az árak eléggé változatosak a piacon, ezért mindig érdemes több ajánlatot is beszerezni, mielőtt döntést hozunk.

Ne hagyja, hogy a garázskapu vásárlása fejtörést okozzon! 

Forduljon hozzánk bizalommal. 

  Kapcsolatfelvétel 

Hogyan lehet megtakarítani a garázskapu vásárlásakor?

A garázskapu vásárlása jelentős beruházás lehet számunkra, de vannak módszerek, melyekkel spórolhatunk a vásárláson. Ehhez álljon itt néhány tippünk!

Megfontolt vásárlás és kutatás

Mielőtt garázskaput vásárolnánk, érdemes alaposan utánajárni a különböző típusoknak, márkáknak és áraknak. Az alapos kutatás segíthet megtalálni a legjobb ár-érték arányt és kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb terméket.

Összehasonlító vásárlás online és offline platformokon

Az interneten rengeteg összehasonlító weboldal található, ahol könnyedén összevethetjük a különböző garázskapuk árait és jellemzőit. Az ilyen oldalak segítségével gyorsan megtalálhatjuk a legkedvezőbb ajánlatot. Ne felejtsük el azonban az offline boltokat sem, hiszen itt is találhatunk jó ajánlatokat, és a bolti eladók szakértelme hasznos lehet a döntés meghozatalában.

Akciós és használt garázskapuk vásárlása

A használt garázskapuk jelentős megtakarítást jelenthetnek az új kapukhoz képest, ha alaposan ellenőrizzük a kapu állapotát. Az akciós garázskapuk is jó lehetőséget nyújtanak a spórolásra, különösen a kiárusítások idején. Mindig érdemes figyelemmel kísérni a garázskapu gyártók és forgalmazók akcióit.

Qjob.hu - ha telepítésre keresel szakembert

A Qjob.hu egy online platform, ahol megbízható szakembereket találhatunk a garázskapuk telepítéséhez. Az oldalon összehasonlíthatjuk a különböző szakemberek árait és értékeléseit, így megtalálhatjuk a legjobb ár-érték arányt. Ezenkívül a Qjob.hu-n számos hasznos tanácsot és útmutatót találhatunk a garázskapu vásárlásával és telepítésével kapcsolatban.

Szerezze be a legjobb ár-érték arányú garázskaput a Qjob.hu segítségével! 

 Ajánlatkérés

Gyakran Ismételt Kérdések

Az alábbiakban néhány gyakran felmerülő kérdést gyűjtöttünk össze a garázskapu árak témakörében. Reméljük, hogy ezek a válaszok segítenek eligazodni a témában!

Mennyibe kerülnek a szekcionált garázskapuk?

A szekcionált garázskapuk árai nagyban függnek a mérettől, az anyagtól, a szigeteléstől és a gyártótól. Átlagosan 150.000 és 300.000 forintba kerülnek. A számunkra legjobb ár elérése érdekében szerezzünk be több helyről ajánlatot.

Milyen árban vannak a kétszárnyú garázskapuk?

A kétszárnyú garázskapuk általában a nagyobb méretű garázsokhoz szükségesek, melyek így drágábbak is. Mivel a végösszeg számos tényezőtől függ, körülbelül 200.000 és 400.000 forint közötti áron vásárolhatók meg.

Mennyi a lengyel billenő garázskapu ára?

A lengyel billenő garázskapuk meglehetősen közkedveltek a mérsékelt áruk és megbízhatóságuk miatt. A kapu méretétől és anyagától függően általában 100.000-250.000 forintba kerülnek.

Hogyan befolyásolja az elektromos működtetés a garázskapu árát?

Az elektromos működtetés növeli a garázskapu árát, de cserébe növeli a kényelmet is. Egy átlagos elektromos garázskapu-rendszer ára a választott rendszertől és a gyártótól függően 50.000 és 150.000 Ft közötti összeg, ami még hozzáadódik a kapu árához.

Hol találok olcsón eladó bontott garázskaput?

A bontott garázskapuk nagyszerű lehetőséget jelentenek a költséghatékonyságra törekvő vásárlók számára, ilyen kapukat találhatunk például online hirdetési oldalakon is. A Qjob.hu oldalon pedig számos megbízható kivitelező szakember között válogathatunk, kiknek segítségével bontott kaput is találhatunk garázsunkhoz.

Összefoglaló és a pénzmegtakarítási lehetőségekről

A garázskapuk költsége széles skálán mozognak a különböző típusok, méretek, anyagok és extra funkciók függvényében, mint például a szigetelés vagy az automatizálás. Azonban van néhány módszer, amellyel spórolhatunk a garázskapunk vásárlásakor. Ezek közé tartozik a megfontolt vásárlás és kutatás, az online és offline boltok összehasonlítása, az akciós és használt kapuk vásárlása, valamint a Qjob.hu segítségével szakember keresése.

Személyre szabott tanácsadás a garázskapu vásárlásához? 

Forduljon szakértőinkhez a Qjob.hu-n!

 Tanácsadás Igénylése

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a garázskapu ár című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést