Article Image

Hogyan válasszunk trapézlemez kerítést? Árak és hasznos információk

Fedezd fel a trapézlemez kerítés kiválasztásának legfontosabb szempontjait, a kiadások mennyiségét és egyéb hasznos információkat!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Ez a cikk kiegészítő cikként készült a már korábban közzétett kerítés építés árak című cikkhez. Napjainkban egyre többen választják a trapézlemez kerítést otthonaik köré. De vajon miért népszerű ez a megoldás és miért éri meg trapézlemezből kerítést csinálni? Ebben a cikkben mindent megtudhat a trapézlemez kerítésekről, mennyibe kerülnek és arról, hogyan találhatja meg a legjobb ajánlatokat.

Trapézlemez kerítést szeretnél?

Kérj ajánlatot különféleszakiktól egy kattintással!

Szakembert keresek

Tartalomjegyzék

Miért érdemes trapézlemezes kerítést választani?

A trapézlemezből készült kerítés több okból is jó választás lehet:

  • Gazdaságosság: A trapézlemez kerítés általában kedvezőbb áron kapható, mint a hagyományos fa- vagy betonkerítések.
  • Tartósság: Élettartama jelentősen hosszabb a legtöbb, hagyományos kerítésekhez képest, mivel a megfelelő minőségű és bevonattal ellátott trapézlemez ellenáll a korróziónak és az időjárás viszontagságainak is.
  • Egyszerű telepítés: A trapézlemez kerítések könnyebbek, mint a fa- vagy betonkerítések, és gyorsabban telepíthetők.
  • Alacsony karbantartási igény: Más anyagokhoz képest a trapézlemez nem igényel sok odafigyelést vagy karbantartást, így időt és pénzt is spórolhatunk egy trapézlemez kerítéssel.
  • Széles választék: Ezek a kerítések számos színben, mintázatban és bevonattal kaphatók, így könnyen illeszkednek a környezethez és az egyéni ízléshez is.

Trapézlemez kerítés árak (Ft/m²)

Ártípus

2021

2022

2023

Minimális ár

16.000

20.000

24.000

Átlagos ár

12.000

16.000

18.000

Maximális ár

7.000

8.000

8.000

A táblázat bemutatja a trapézlemez kerítés árak változását 2021-2023 között. Az árakat három kategóriába soroltuk: minimális, átlagos és maximális ár. Az adatok segítségével nyomon követheti az árváltozásokat és megtalálhatja az Ön számára legmegfelelőbb időt a kerítés megvásárlására és telepítésére.

Milyen előnyei vannak a trapézlemezes kerítésnek a hagyományossal szemben?

A trapézlemez kerítés több szempontból is előnyösebb választás lehet a hagyományos fa-, fém- vagy betonkerítésekkel szemben:

  • Időjárásállóság: Bevonata és anyaga révén a trapézlemez ellenáll a nedvességnek, az UV-sugárzásnak és a hőmérséklet-ingadozásnak.
  • Könnyű súly: A trapézlemez kerítés az anyag súlya miatt könnyebb szállítani és telepíteni, mint a tömör fa vagy betonkerítéseket.
  • Ár-érték arány: Ára és minősége általában kedvezőbb az ár-érték arány tekintetében, mint más kerítési típusok esetében.
  • Egyedi megjelenés: A széles szín- és mintaválaszték lehetővé teszi, hogy egyedi és stílusos kerítést alakítsunk ki.
  • Újrahasznosíthatóság: A trapézlemez anyaga újrahasznosítható, ami környezetbarát megoldást kínál a kerítés kialakításához.
  • Hosszú élettartam: Megfelelő karbantartással és bevonattal a trapézlemez kerítés élettartama akár több évtized is lehet, ami hosszú távon megtérülő befektetést jelent.
  • Könnyű javítás: Ha megsérül a trapézlemez egyes részeket könnyen kicserélhet vagy javíthat, így a kerítés hosszú ideig megőrzi esztétikai és funkcionális értékét.

Összefoglalva tehát a trapézlemez kerítés számos előnye teszi vonzó választássá a hagyományos kerítésekkel szemben: a kedvező ár, a tartósság, az egyszerű telepítés és az alacsony karbantartási igénye mind hozzájárulnak népszerűségéhez. A trapézlemezes kerítések széles választéka lehetővé teszi, hogy a természeti adottságok és saját igényeink szerint alakítsuk környezetünket.

Szeretne egyedi, személyre szabott trapézlemez kerítést otthonához?

Lépjen kapcsolatba egyedi megoldásokat kínáló szakértővel, és teremtse meg otthona tökéletes kerítését!

Kapcsolatfelvétel szakikkal

Modern szürke trapézlemez kerítés

Modern szürke trapézlemez kerítés

A legnépszerűbb trapézlemez típusok

A trapézlemezek típusai különböző bevonatokkal és tulajdonságokkal rendelkeznek. A leggyakoribb változatai a horganyzott, a poliészter bevonatú és a PVDF bevonatú trapézlemezek.

Horganyzott trapézlemez

A horganyzott trapézlemez az egyik legelterjedtebb típus a piacon, mivel jó ár-érték arányt kínál, emellett a horganyzott bevonat megvédi a lemezt a korróziótól és meghosszabbítja annak élettartamát is. Ez a típus általában 10-15 éves élettartamra számíthat, ha megfelelően karbantartják és nem éri túl erős mechanikai hatás.

Poliészter bevonatú trapézlemez

A poliészter bevonatú trapézlemez a horganyzott lemeznél magasabb védelmet nyújt az időjárás viszontagságaival szemben. A poliészter bevonat rugalmas, ellenálló és széles színskálában kapható, ami lehetővé teszi, hogy egyedi megjelenést alakítson ki a kerítésnek. A poliészter bevonatú lemezek élettartama 15-20 év között mozog, ha elegendő figyelmet fordítanak karbantartására. 

PVDF bevonatú trapézlemez

A PVDF (polivinilidén-fluorid) bevonatú trapézlemez a legmagasabb minőséget és védelmet kínál a korrózió és az időjárás viszontagságai ellen. A PVDF bevonat nagyon ellenálló a kémiai anyagoknak is, ahogy az UV-sugárzásnak és a hőmérséklet-ingadozásnak szintén, így különösen alkalmas kültéri alkalmazásokhoz. A PVDF bevonatú lemezek élettartama akár 20-30 év is lehet, ha megfelelő körülmények között tartják.

A legnépszerűbb trapézlemez típusok és árak

Trapézlemez típusa

Méret (mm)

Ár (Ft/m²)

Horganyzott

1000 x 2000

8.500

Poliészter bevonatú

1000 x 2000

7.000

PVDF bevonatú

1000 x 2000

11.000

Horganyzott

1250 x 2500

12.000

Poliészter bevonatú

1250 x 2500

13.000

PVDF bevonatú

1250 x 2500

18.000

Ebben a táblázatban összegyűjtöttük a legnépszerűbb trapézlemez típusokat és azok árait. A táblázat segítségével könnyen összevetheti a különböző típusok és méretek költségeit és megtalálhatja az Ön számára legmegfelelőbbet.

Professzionális tanácsadás a legjobb trapézlemez kerítés megvásárlásához

Ne kockáztassa a pénzét rossz minőségű termékekkel! Vegye igénybe szakértőnk segítségét, aki a legjobb ajánlatokat és a legkedvezőbb árakat találja meg Önnek. Lépjen kapcsolatba egy profi tanácsadóval, és spóroljon időt és pénzt!

Szakértői segítség

Mindegyik trapézlemez típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, így a választásnál figyelembe kell venni az egyéni igényeket és a költségvetést. A horganyzott trapézlemez a legolcsóbb, de rövidebb élettartamú, míg a poliészter és PVDF bevonatú lemezek drágábbak, de hosszabb élettartamot és jobb védelmet eredményeznek az eltérő, külső behatások ellen.

Mitől függ a trapézlemezek ára?

A trapézlemez kerítés ára több tényezőtől függ, mint például a mérettől, az anyagminőségtől, a gyártók és a beszállítók munkadíjától, valamint a rendelési mennyiségtől, és az esetleges vásárlással járó kedvezményektől is. Ezeket a tényezőket érdemes figyelembe venni, amikor árajánlatokat keresünk a trapézlemez kerítéshez.

Méretek és anyagminőség

A trapézlemez ára általában a méretek és az anyagminőség alapján kerül meghatározásra. A nagyobb méretű és vastagabb lemezek több anyagot igényelnek, ezért magasabb áron kaphatók. Az anyagminőség is befolyásolja a lemezek árát: a jobb minőségű, magasabb védelmet nyújtó bevonatokkal rendelkező lemezek általában drágábbak.

Gyártók és beszállítók

A trapézlemez kerítés árát befolyásolhatja a gyártók és beszállítók díjszabása is. Néhány gyártó prémium minőségű termékeket kínál magasabb áron, míg mások olcsóbb, de kevésbé tartós megoldásokkal tudnak szolgálni. Érdemes összehasonlítani a különböző gyártók és beszállítók árait, hogy megtaláljuk a legjobb ár-érték arányt.

Trapézlemez gyártók és átlagos árak

Gyártó

Trapézlemez típusa

Átlagos ár (Ft/m²)

Tóth Kerítésgyártó Kft.

Horganyzott

10.000

Tóth Kerítésgyártó Kft.

Poliészter bevonatú

11.500

Tóth Kerítésgyártó Kft.

PVDF bevonatú

13.200

Z-Fém Kft.

Horganyzott

9.800

Z-Fém Kft.

Poliészter bevonatú

14.000

Z-Fém Kft.

PVDF bevonatú

12.000

A táblázatban bemutatjuk a különböző gyártók által kínált trapézlemez típusokat és azok átlagos árait. A gyártók közötti ár- és minőségkülönbségek alapján könnyebb lesz megtalálni a legjobb ajánlatot.

Rendelési mennyiség és kedvezmények

A kerítéshez való lemezek költsége általában kevesebb, ha nagyobb mennyiségben rendeljük. Sok gyártó és beszállító ad mennyiségi kedvezményt, ami jelentős megtakarítást eredményezhet a teljes végösszegen. Érdemes megkérdezni milyen kedvezmények állnak a cég rendelkezésére és érdeklődni a minimális rendelési mennyiségről.

Összességében a trapézlemez kerítés ára több tényezőtől függ és érdemes alaposan összehasonlítani a különböző ajánlatokat, hogy a legjobb ár-érték arányt találjuk meg. Ne felejtsük el figyelembe venni a méreteket, az anyagminőséget, a gyártókat és a beszállítókat, valamint a rendelési mennyiséget és a kedvezményeket, hogy a legjobb döntést hozzuk a trapézlemez kerítésünk telepítésekor.

A legjobb ajánlatok összehasonlítása

A legjobb ajánlatok megtalálásához érdemes összehasonlítani a különböző forrásokból származó árakat és szolgáltatásokat. Néhány módszer a következőkben kerül bemutatásra.

Online árösszehasonlító oldalak

Az interneten számos árösszehasonlító oldal található, amelyek segítségével könnyen összevethetjük a különböző gyártók és beszállítók trapézlemez árait. Ezek az oldalak gyakran felhasználói véleményeket és értékeléseket is tartalmaznak, amelyek szintén segíthetnek a döntésben, emellett gyakran lehetőség van a termékek közvetlen megrendelésére is az oldalakról.

Helyi szaküzletek és építőanyag áruházak

Az online árösszehasonlítás mellett érdemes felkeresni a helyi szaküzleteket és építőanyag áruházakat is, hiszen néha előfordulhat, hogy speciális akciók vagy kedvezmények révén jobb árat kaphatunk. Emellett a helyi üzletekben személyesen is tájékozódhatunk a termékek minőségéről és a szükséges tartozékokról.

Beszállítókkal való közvetlen tárgyalás

Ha nagyobb mennyiségűben szeretnénk a lemezeket megvásárolni, akkor érdemes közvetlenül a gyártókkal vagy beszállítókkal tárgyalni az árakról és az elérhető akciókról. Sok esetben lehetőség van további árengedmények elérésére is, amelyek nem szerepelnek az árlistákban vagy a weboldalakon.

Az árak és szolgáltatások összehasonlítása révén megtalálhatjuk a legjobb ajánlatokat és megspórolhatjuk a kerítés kiépítésének költségeit. Ne felejtsük el, hogy az ár mellett a minőség és a hosszú távú megtérülés is fontos szempont, így érdemes olyan trapézlemezt választani, amely megfelelő védelmet és élettartamot biztosít.

A trapézlemez kerítés telepítése

A trapézlemez kerítés telepítése nem igényel túl bonyolult eljárást, de érdemes tisztában lenni a szükséges eszközökkel, anyagokkal és a telepítés menetével. A telepítést magunk is elvégezhetjük, vagy szakembert is megbízhatunk a feladattal.

Szükséges eszközök és anyagok

  • A trapézlemez kerítés telepítéséhez szükség lesz többek között:
  • Trapézlemezek a kívánt méretekben és bevonattal
  • Oszlopok a kerítés tartásához
  • Rögzítőelemek (csavarok, tiplik, stb.)
  • Mérőszalag, vonalzó és szintező
  • Fúrógép és megfelelő méretű fúrószárak
  • Vágóeszköz a trapézlemezek méretre vágásához (pl. fémvágó olló)
  • Védőfelszerelés (kesztyű, szemüveg)

Telepítési útmutató lépésről lépésre

  • Először tervezze meg a kerítés elrendezését, és jelölje ki a kerítés oszlopainak helyét.
  • Ásson lyukakat az oszlopok számára, majd helyezze be őket a megfelelő mélységbe és rögzítse őket betonnal.
  • Ellenőrizze az oszlopok szintezését, és hagyja megszáradni a betont.
  • Mérje le a trapézlemezeket a megfelelő méretre, és vágja őket a kívánt hosszra.
  • Rögzítse a trapézlemezeket az oszlopokhoz a megfelelő rögzítőelemekkel (pl. csavarokkal és tiplikkel).
  • Ellenőrizze, hogy a trapézlemezek szorosan illeszkednek-e az oszlopokhoz, és szükség esetén állítsa be őket.
  • Ezt a folyamatot a teljes kerítés vonalán meg kell ismételni!

A trapézlemez kerítés telepítése

A trapézlemez kerítés telepítése

Professzionális szerelők bevonása

Ha nem szeretnénk saját magunk telepíteni a kerítést, vagy nem vagyunk biztosak a képességeinkben, érdemes szakembert bevonni a folyamatba. A profi szerelők gyorsan és hatékonyan végezhetik el a munkát biztosítva ezzel, hogy kerítésünk tartós és stabil legyen. Tájékozódjunk a helyi szakemberek árairól és referenciáiról, mielőtt döntést hozunk!

Trapézlemez kerítés telepítési költségek

Telepítési szolgáltatás

Trapézlemez típusa

Költség (Ft/m²)

Közép-Dunántúli Téglafesték és Kerítés Kft.

Horganyzott

8.500

Közép-Dunántúli Téglafesték és Kerítés Kft.

Poliészter bevonatú

10.500

Közép-Dunántúli Téglafesték és Kerítés Kft.

PVDF bevonatú

12.000

A-Trend Építő és Kereskedelmi Kft.

Horganyzott

10.000

A-Trend Építő és Kereskedelmi Kft.

Poliészter bevonatú

10.800

A-Trend Építő és Kereskedelmi Kft.

PVDF bevonatú

11.800

A táblázatban bemutatjuk a különböző telepítési szolgáltatók által kínált trapézlemez kerítés telepítési költségeit. A táblázat segítségével könnyen összehasonlíthatja a különböző cégek árait, és megtalálhatja a számára legkedvezőbb ajánlatot.

Ne hagyja, hogy a kerítés telepítése fejtörést okozzon!

Forduljon szakértőhöz, aki segít kiválasztani a megfelelő trapézlemezt, és profi módon telepíti azt.

Szakembert keresek

Karbantartás és tisztítás

A trapézlemez kerítések hosszú élettartama és tartóssága érdekében fontos a rendszeres karbantartás és tisztítás. A következőkben bemutatjuk, hogyan végezhetjük el ezeket a feladatokat hatékonyan.

A trapézlemez kerítés tisztítása

  • A kerítés tisztítása egyszerű és gyors feladat:
  • Távolítsa el a laza szennyeződéseket és leveleket egy seprű vagy lombseprű segítségével.
  • Állítsa össze egy tisztító oldatot enyhe mosogatószerből és vízből.
  • Törölje le a trapézlemezek felületét egy szivacs vagy puha rongy segítségével a tisztító oldattal.
  • Öblítse le a felületet tiszta vízzel, és hagyja megszáradni.

Karbantartási tippek és gyakoriság

  • A trapézlemez kerítés rendszeres karbantartása növeli annak élettartamát és megőrzi a jó megjelenést. A karbantartási feladatok közé tartozik:
  • A rögzítőlemezek (csavarok, tiplik, stb.) rendszeres ellenőrzése és esetenkénti megcsavarása.
  • Esetleges repedések, horpadások vagy korrózió esetén a sérült részek megjavítása vagy cseréje.
  • Illetve a kerítés évente legalább egyszeri tisztítása ajánlott, de sűrűbben is elvégezhető, ha szükséges.

A bevonatok élettartamának növelése

A bevonatok élettartama nagyban befolyásolja a trapézlemez kerítés által nyújtott védelmet és esztétikai megjelenést. A bevonat élettartamának növelése érdekében:

  • Válassza a minőségi trapézlemezeket, amelyek jó minőségű bevonattal rendelkeznek.
  • Kerülje a mechanikai sérüléseket, például a kerítésnek való nekicsapódást.
  • Tartsa be a gyártó által ajánlott karbantartási és tisztítási útmutatót.

A rendszeres karbantartás és tisztítás segítségével a trapézlemez kerítésünk hosszú ideig megőrzi szépségét és funkcionalitását.

Az idő múlásával minden kerítés igényel némi karbantartást.

Lépjen kapcsolatba egy karbantartási szakértővel, és élvezze a gondtalan használatot!

Karbantartás kérése

Gyakori kérdések

Milyen vastagságú trapézlemezt válasszak a kerítésemhez?

Függ a kerítés méretétől, terhelésétől és az időjárási körülményektől. Általában a 0,4-0,6 mm vastagságú lemezek elegendőek a legtöbb kerítés számára.

Mennyi idő alatt telepíthető egy trapézlemez kerítés?

A telepítési idő a kerítés méretétől és az egyéni vagy szakértői tapasztalat mennyisége határozza meg. Egy átlagos méretű kerítés telepítése akár egy hétvége alatt is elvégezhető, ha minden szükséges eszköz és anyag rendelkezésre áll.

Hogyan tisztítható a trapézlemez kerítés?

A trapézlemez kerítés tisztítása egyszerű: egy puha sörtéjű kefével és enyhe mosószerrel törölje át a lemezek felületét, majd öblítse le vízzel. A tisztítást évente egyszer, vagy szükség szerint végezze el.

Milyen előnyei vannak a trapézlemez kerítésnek a hagyományos fa vagy betonkerítésekkel szemben?

A trapézlemez kerítés könnyebb, gyorsabban telepíthető és általában olcsóbb, mint a fa vagy a beton. Emellett időjárásálló, alacsony karbantartási igényű, és széles választékban kapható színben és mintázatban.

Milyen hosszú élettartamra számíthatok a trapézlemez kerítés esetén?

A trapézlemez kerítés élettartama nagymértékben függ a minőségtől, a bevonattól és a karbantartástól. Horganyzott trapézlemez esetén általában 10-15 évre, míg poliészter és PVDF bevonatú lemezek esetén akár 20-30 évre is számíthat.

Következtetés

A trapézlemez kerítések egyre népszerűbbek a magánszemélyek és vállalkozások körében egyaránt. A cikkben bemutatott tippek és ajánlatok segítségével könnyebben megtalálhatjuk a legjobb megoldást, amely megfelel a költségvetésünknek és igényeinknek.

Mikre érdemes figyelni, hogy megtaláljuk a legjobb trapézlemez ajánlatokat?

  • Tájékozódjunk a különböző trapézlemez típusokról és bevonatokról, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbbet.
  • Hasonlítsuk össze az árakat online árösszehasonlító oldalakon, helyi szaküzletekben és építőanyag áruházakban.
  • Tárgyaljunk a beszállítókkal a legjobb árak és kedvezmények eléréséért.

Hogyan határozzuk meg a legkedvezőbb árat és minőséget?

  • Figyeljünk a trapézlemez anyagának minőségére, a gyártó hírnevére és a termék garanciájára.
  • Ne döntsünk kizárólag az ár alapján, hanem mérlegeljük a trapézlemez élettartamát és a karbantartás költségeit is.
  • Ne feledjük, hogy a telepítés és karbantartás során is spórolhatunk költségeken, ha magunk végezzük el a munkát, de fontos, hogy csak akkor kezdjünk bele, ha tisztában vagyunk a szükséges eszközökkel és eljárásokkal.

A cikkben bemutatott javaslatok segítségével megtalálhatjuk a legjobb trapézlemez kerítést, amely tökéletesen illeszkedik otthonunkhoz és kertünkhöz. A megfelelő minőségű és jól karbantartott trapézlemez kerítés hosszú élettartamot és megjelenést biztosít, valamint védi és díszíti ingatlanunkat.

Több mint 2 éves tapasztalattal rendelkező szövegíró. Az adott, a hogyan válasszuk trapézlemez kerítést cikk szerzője, körültekintően utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést