Article Image

Gabion Kerítés Árak - Mennyibe kerül a telepítés?

Könnyű módok a gabion kerítés telepítésének költségeinek csökkentésére. Ismerd meg a megfelelő árakat és kérj ajánlatot most!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Ez a cikk kiegészítő cikként készült a már korábban közzétett kerítés építés árak című cikkhez. Mindenkinek a saját otthona biztonsága a legfontosabb. A megfelelő kerítés választása nagy szerepet játszik abban, hogy a házunk védett legyen a betolakodóktól és a kíváncsi tekintetektől. A gabion kerítés olyan modern megoldás, amely nem csak hatékony védelmet nyújt, hanem esztétikus és tartós is. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, mennyibe kerül egy gabion kerítés és milyen előnyökkel jár a lakásunk számára.

Tartalomjegyzék

Mi az a Gabion kerítés? 

Egy olyan kerítéstípus, amelyet fém hálóval és kövekkel építenek fel. A háló az azonos méretű díszkövekkel töltött kosarakat tartja, amelyek az egész kerítés hosszában helyezkednek el. Ez az építési módszer kiválóan alkalmas a földrajzi és környezeti változásokhoz alkalmazkodó, tartós felépítmény kialakítására.

Modern gabion kerítés

Modern gabion kerítés

Gabion kerítés árak 

A gabion kerítés költsége változó, és sok tényezőtől függ. A magasság, a hossz és a használt anyagok minősége mind befolyásolják. Az árak nagyban eltérhetnek az építés helyétől, a kiválasztott kövek minőségétől és mennyiségétől függően. Általában a gabion kerítés 30.000 és 55.000 forint között lehet négyzetméterenként, de nagyobb és összetettebb területeknél a kiadás magasabb is lehet.

A Gabion kerítés előnyei

A gabion kerítés számos előnnyel jár az otthonunk számára. Először is, tartós, és ellenáll a külső hatásoknak, mint például az időjárás. Másodszor, a gabion kerítés esztétikus, és sokféle stílusban kérhető. A kőtömbök különböző méretűek és színűek lehetnek, így a kerítés kialakítása személyre szabható. Valamint átlátható, ami lehetővé teszi a szellőzést, és megakadályozza a felhalmozódó levelek, hó vagy más szennyeződések elakadását.

Gabion kerítés telepítése

Viszonylag egyszerű, de igényel különleges eszközöket és szakértelmet. A kerítés magassága és hossza nagyban befolyásolja az építés bonyolultságát és időigényét.

Az első lépés a megfelelő terület kijelölése és előkészítése, amely tartalmazza a tökéletes alapot és az esetleges vízelvezetést. Ezután a gabion kosarakat kialakítják és megtöltik a kiválasztott kövekkel.

A kosarakat egymás mellé helyezik, és erős fém rögzítőelemekkel összekötik. A megfelelő fixálás érdekében szükség van szakember segítségére, különösen magasabb vagy hosszabb kerítés esetén.

Kerítés telepítése előtt keresd fel szakértőket! Kérj árajánlatot most!

Árajánlat kérés

Gabion kerítés karbantartása

Egyszerű, és a kosarakat csak ritkán kell ellenőrizni. A tetejükön lévő kövek esetleges eltávolítása vagy pótlása segíthet megőrizni az esztétikus megjelenést. A kosarak felső részét időnként át kell vizsgálni, hogy biztosítsuk a fém rögzítőelemek tartósságát és stabilitását.

Gabion kerítés alkalmazása

Egyesek használják magánépületek körül, mások pedig az üzleti és ipari területeken. A gabion kerítés telepítése előnyös lehet azokon a helyeken, ahol magas szintű védelmet igényelnek, de ugyanakkor a megjelenés fontos szerepet játszik, mint például magán- és nyaralóházakban, szállodákban és éttermekben.

Ipari felhasználású gabion kerítések

Ipari 

Gabion kerítés ár-érték aránya

Bár az ár intervallumai magasabbak lehetnek, mint a hagyományos kerítéseké, azonban a tartóssága és az esztétikus megjelenése miatt nagyon megéri befektetni rá. A gabion kerítés több évtizedig is része lehet otthonunknak. 

Gabion kerítés árak intervallumai

  • 30.000 és 55.000 forint négyzetméterenként, kisebb területek esetén
  • 60.000 és 95.000 forint négyzetméterenként, közepes méretű területek esetén
  • 100.000 és 130.000 forint négyzetméterenként, nagyobb területek esetén

Fontos megjegyezni, hogy ezek az árak csak iránymutatók, és változhatnak az adott projekt és az építőipari szolgáltató által használt anyagok és technológiák függvényében.

A gabion kerítés az egyik legjobb befektetés otthonod védelmére. Kérj ingyenes ajánlatot egyszerre több szakitól egy kattintással!

Ingyenes árajánlat

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül egy gabion kerítés telepítése?

Általában a gabion kerítés költsége 30.000 és 130.000 forint között mozog négyzetméterenként, de ez az ár változhat a projekt specifikációitól függően.

Milyen köveket lehet használni a gabion kerítéshez?

A gabion kerítéshez számos kőtípus használható, például gránit, kvarcit, andezit vagy márvány. Fontos, hogy a kiválasztott kő megfelelő méretű és alakú legyen a kosarakhoz, és jól illeszkedjenek egymáshoz.

Milyen karbantartást igényel a gabion kerítés?

A kosarakat csak ritkán kell ellenőrizni, és a kövek eltávolítása vagy pótlása segíthet megőrizni a kerítés esztétikus megjelenését. A kosarak felső részét időnként ellenőrizni kell a rögzítőpántok miatt.

Mennyi ideig tart a gabion kerítés telepítése?

A méretétől függően eltérhet. Egy kisebb területhez néhány nap elég, míg egy nagyobb hely esetében akár egy hét is lehet az elkészülési idő. 

Milyen méretű kövek használhatók a gabion kerítéshez?

A gabion kerítéshez általában 10-15 cm átmérőjű köveket használnak, de a méret és a forma változhat az építőipari szolgáltató és az ügyfél igényei szerint.

Hol lehet megvásárolni a gabion kerítést?

A gabion kerítést építőipari szolgáltatóktól lehet megvásárolni. Fontos megbízható és tapasztalt céget választani, aki biztosítja az anyagok és az építés minőségét. Kérjünk több szolgáltatótól is ajánlatot!

Milyen stílusokban kapható a gabion kerítés?

A gabion kerítés sokféle stílusban kapható, és az ügyfél igényei szerint személyre szabható. A kőtömbök különböző színűek és méretűek lehetnek, így a vásárló választhat egy modern vagy hagyományosabb megjelenésű kerítés között.

Milyen előnyei vannak a gabion kerítésnek a hagyományos kerítésekkel szemben?

A gabion kerítés tartósabb és esztétikusabb, mint a hagyományos társai. A kőtömbök számos színben és méretben kaphatóak, így egyedivé tehető. Átlátható, ami lehetővé teszi a szellőzést és megakadályozza a levelek, a hó vagy más szennyeződések felhalmozódását.

Kőtípus

Ár (tonnánként)

Előnyök

Gránit

25.000 - 35.000 Ft

Nagyon tartós

Kvarcit

17.000 - 27.000 Ft

Esztétikus megjelenés

Andezit

13.000 - 23.000 Ft

Könnyű, de tartós

Márvány

35.000 - 55.000 Ft

Nagyon esztétikus

Gabion kerítés építése - egy elégedett ügyfél története

Nagyon régóta szerettem volna egy igazán szép és tartós kerítést az otthonom köré, és az utóbbi időben sokat gondolkodtam a gabion kerítés elkészítésén. Azonban nem tudtam, hogyan kellene belevágni, és milyen költségekre számítsak. Végül úgy döntöttem, hogy segítséget kérek a Qjob.hu-tól, hogy megtaláljam a megfelelő szakembert a gabion kerítésemhez.

Az első lépés az volt, hogy regisztráltam a Qjob.hu-ra, és az oldalon felvázoltam az igényeimet. Sok udvarias és segítőkész emberrel volt szerencsém beszélni az online platformon. Gyorsan sikerült megtalálnom egy megfelelő szakembert, akivel rövid időn belül felvettem a kapcsolatot.

Az építés előtt a szakember alaposan átbeszélte velem a projektet, és meghallgatta az összes igényemet és kívánságomat. Nagyon profi volt, és minden kérdésemre válaszolt, hogy biztos legyek benne, hogyan fog kinézni a végeredmény.

Az építés folyamata során a szakember rendszeresen tájékoztatott engem a fejleményekről, és türelmesen válaszolt, ha aggályaim voltak. Az egész folyamat nagyon simán ment, és az eredmény valóban fantasztikus lett. A gabion kerítés gyönyörűen illeszkedik a kertemhez, tartós és masszív.

Összességében nagyon elégedett vagyok a Qjob.hu platform és a szakember szolgáltatásaival, és boldogan ajánlom őket mindenkinek, aki hasonló projekten töri a fejét. A gabion kerítés nem csak szép és időtálló, hanem egy jó befektetés is az otthonom védelmére. Köszönöm a segítséget és a professzionális szolgáltatásokat!

Végszó 

A gabion kerítés egy hatékony és esztétikus védelmi megoldás otthonunk vagy üzletünk számára. A magasabb ár mellett számos előnnyel jár, mint például a tartósság, és a nem mindennapi megjelenés. A gabion kerítés telepítése viszonylag egyszerű, és a karbantartása is az. Ha a megfelelően kiválasztjuk a köveket, akkor a gabion kerítés hosszú távon is szép marad. Árai eléggé változóak, de a hatékonyság és az esztétikum miatt nagyon megéri befektetni.

Tapasztalt szakemberek segítenek a gabion kerítésed telepítésében!

Kapcsolatfelvétel

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a gabion kerítés árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést