Article Image

Mennyibe kerül egy hővisszanyerős szellőztető rendszer?

Megtudhatja, hogyan takaríthat meg pénzt a hővisszanyerős szellőztető rendszerrel. Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, kattintson most!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Az épületek szellőztetésére szolgáló rendszerek között a hővisszanyerős szellőztető rendszer egyre nagyobb népszerűségnek örvend. De vajon mennyibe kerül egy ilyen berendezés? Ebben a cikkben mindent megtudhatsz a hővisszanyerős szellőztető rendszer áráról és a költségeket befolyásoló tényezőkről!

Információra van szüksége a hővisszanyerős szellőztető rendszerekkel kapcsolatban?

Szakértők segítenek Önnek megtalálni a legjobb megoldást!

Kapcsolatfelvétel most

 Tartalomjegyzék

Mi is az a hővisszanyerős szellőztető rendszer?

A hővisszanyerős szellőztető rendszer, vagy más néven hővisszanyerős szellőztető egység, a modern technológia csúcsát jelenti a szellőztetésben. Különösen olyan otthonokban és irodákban gyakori, ahol a hőhatékonyság és az energiamegtakarítás kulcsfontosságú. Hogyan működnek ezek a rendszerek és miért olyan előnyös a használatuk?

A működési elvük

A hővisszanyerős szellőztető rendszer az épületből kifelé távozó levegő hőjét „visszanyeri”, majd ezt átadja a beáramló friss levegőnek. Ezt egy speciális hőcserélő segítségével teszi, amelyben a bejövő és kimenő levegő áramlási útvonala elválasztva halad. Ez az eljárás jelentősen csökkenti a fűtésre fordított energia mennyiségét, így pedig hosszú távon jelentős pénzt takaríthatunk meg vele.

A hővisszanyerős szellőztető rendszer előnyei

Egy hővisszanyerős szellőztető rendszer alkalmazása számos előnnyel jár. Először is, mint már említettük, csökkenti a fűtési költségeket. Az energiahatékonyság növelése pedig nem csak a pénztárcának kedvez, hanem a környezetünknek is.

Másodszor, a hővisszanyerős szellőztető rendszer biztosítja a friss levegő állandó utánpótlását az épületben, miközben minimalizálja a hőveszteséget. Ez különösen fontos a téli hónapokban, amikor szellőztetés nélkül a levegő minősége gyorsan romolhat.

Végül, de nem utolsó sorban, egy hővisszanyerős szellőztető rendszer növeli az ingatlan értékét, valamint azt is mutatja, hogy az ingatlan tulajdonosa ügyel az energiahatékonyságra és a kényelemre, ami vonzó lehet a potenciális vásárlók számára.

A különböző rendszerek típusai és áraik

A legfontosabb, árat befolyásoló tényezők a rendszer típusa, kapacitása, hatékonysága, az installáció és a karbantartási költségek.

A hővisszanyerős szellőztető rendszereknek többféle típusa létezik. Az egyszerűbb modellek, amelyek csupán alapfunkciókat tartalmaznak, akár már 150.000 Ft-ért is beszerezhetőek. A középkategóriás termékek, amelyek több speciális funkcióval rendelkeznek, mint például a hőmérséklet-szabályozás, általában 250.000 és 350.000 Ft között mozognak. A legmodernebb modellek, amelyek a legmagasabb hatékonyságot és a legtöbb funkciót kínálják 500.000 Ft-ba is kerülhetnek.

Hővisszanyerős szellőztető rendszerek típusai és átlagos áraik

Rendszer Típusa

Kapacitás (m³/h)

Átlagos Ár (Ft)

Kompakt rendszer

 250

   500.000 - 800.000

Központi rendszer

 400

1.000.000 - 1.500.000

Nagy kapacitású rendszer

 600

1.800.000 - 2.500.000

Ipari rendszer

1000

3.000.000 - 4.000.000

Luxus rendszer

 500

2.500.000 - 3.500,000

Háztartási rendszer

 350

   750.000 - 1.200.000

A mellékelt táblázat megtekintésekor kérjük, vegye figyelembe, hogy ezek az árak tájékoztató jellegűek, a végső költségek a kiválasztott rendszer specifikációi és a telepítés díjának függvényében változhatnak.

Nem biztos benne, melyik hővisszanyerős szellőztető rendszer a legjobb választás az Ön számára?

Vegye fel a kapcsolatot a szakemberekkel a legjobb tanácsért!

Ingyenes ajánlatkérés

Milyen faktorok befolyásoljaták a hővisszanyerős szellőztető rendszer árát?

A rendszer kapacitása és hatékonysága

Jelentős hatást gyakorol az árakra a rendszer kapacitása, ami az óránkénti átszellőztetett levegő mennyiségét jelenti. A másik fontos tényező a hatékonyság, azaz, hogy mennyi hőt képes visszanyerni a rendszer a távozó levegőből. Ebből következik, hogy a nagyobb kapacitású és hatékonyabb rendszerek drágábbak.

Az installáció költségei

A hővisszanyerős szellőztető rendszerek ára nem tartalmazza az installáció költségeit, amelyek jelentősen növelhetik a teljes díjat. Egy átlagos rendszer installációja általában 50.000 és 100.000 Ft között mozog, attól függően, hogy milyen bonyolult a beépítés.

Telepítési költségbecslés

Elem

Leírás

Mennyiség

Egységár (Ft)

Teljes költség (Ft)

Hővisszanyerős szellőztető rendszer

Zehnder ComfoAir Q350 modell

1

2.000.000

2.000.000

Légcsatornák

Különböző méretű csatornák a rendszerhez

20 m

15.000/m

   300.000

Szerelési munkadíj

Profi szerelési munka

2 nap

50.000/nap

   100.000

Elektromos csatlakozások

Bekötés az elektromos hálózathoz

1 db

25.000

     25.000

Szerelési anyagok

Különböző szerelési anyagok, csavarok, szigetelések, stb.

1 csomag

10.000

     10.000

Vezérlőegység

Automatikus hőmérséklet- és páratartalom-szabályozó rendszer

1 db

150.000

   150.000

Összesen

 

 

 

2.585.000

A mellékelt táblázatban a költségbecslés tájékoztató jellegű, a végleges árak jelen esetben is változhatnak a munka konkrét körülményeitől és az anyagárak piaci változásaitól. Ezen túlmenően, ez a kalkuláció nem tartalmazza az esetleges módosítások, engedélyek díját.

A karbantartás költségei

Ezek a rendszerek általában évente egyszeri karbantartást igényelnek, mely során jellemzően 10.000 és 20.000 Ft közötti összeget kell rákölteni.

Hogyan lehet gazdaságosan kiépíteni?

A hővisszanyerős szellőztető rendszerek költségei első látásra magasnak tűnhetnek, de kellő odafigyeléssel jelentős megtakarítást érhetünk el. Ezek között szerepelnek a különböző energiahatékonysági támogatások és kedvezmények.

Támogatások és kedvezmények

Magyarországon számos kormányzati és helyi támogatás létezik, amelyek célja az energiahatékonyság növelése. Érdemes tehát utánanézni, hogy milyen támogatások állnak rendelkezésre a saját régiónkban. Továbbá a gyártók és forgalmazók is kínálnak kedvezményeket és finanszírozási lehetőségeket, amelyekkel csökkenthetők az indulási költségek.

A hővisszanyerős szellőztető rendszerek piaca

A piacon rengeteg márka és modell található, így nem mindig könnyű eldönteni, melyik kínálja a legjobb ár-érték arányt, és melyik felel meg leginkább az egyéni igényeknek.

Mely márkák kínálják a legjobb ár-érték arányt?

A visszajelzések alapján néhány márka kiemelkedik a termék piacán. Például a Bosch és a Panasonic hővisszanyerős szellőztető rendszerei jó ár-érték arányt és megbízható teljesítményt kínálnak. Ezenkívül az LG és a Daikin modellek is népszerűek magas hatékonyságuk és a versenyképes áraik miatt.

Ezen márkák termékeiket különböző árkategóriákban kínálják, így könnyen megtalálható a számunkra megfelelő modell, legyen szó akár egy költséghatékony, alapfunkciókat tartalmazó modellről, vagy egy prémium, minden extra funkcióval felszerelt berendezésről.

Népszerű hővisszanyerős szellőztető rendszerek és áraik

Márka

Modell

Ár (Ft)

Vent-Axia

Sentinel Kinetic Plus B

1.500.000

Zehnder

ComfoAir Q350

2.000.000

Brink

Renovent Excellent 400

1.800.000

Paul

Santos 370 DC

2.500.000

Systemair

VR 400 DCV

1.200.000

Daikin

VAM 350

1.000.000

A fenti táblázatban néhány népszerű modell látható. Az árak ezesetben is tájékoztató jellegűek, az aktuális piaci áraknak megfelelően változhatnak, valamint egyes szolgáltatóknál, értékesítőknél más-más díjszabás alapján érhetők el.

Vélemények és visszajelzések

A vásárlói vélemények és visszajelzések is hasznosak lehetnek a döntéshozatal során. Általában pozitív visszajelzések érkeznek ezekkel a berendezésekkel kapcsolatban. A felhasználók kiemelik a rendszerek energiahatékonyságát, gyakran dicsérik a kedvező zajszintet és könnyű kezelhetőséget. Azonban érdemes megemlíteni, hogy a vásárlói vélemények mindig szubjektívek, emiatt érdemes több forrásból tájékozódni mielőtt döntést hozunk.

Hogyan válasszuk ki a számunkra megfelelő rendszert?

Fontos szempontok a döntés során

Elsődleges szempont a rendszer hatékonysága. A magas hővisszanyerési arányt biztosító rendszerek gazdaságosabbak, mivel több hőt képesek visszanyerni, így nagyobb költségmegtakarítást eredményeznek. A helyiség nagyságának és a szükséges légszállításnak megfelelő rendszert kell választani. A túl nagy rendszer feleslegesen növeli a költségeket, míg a túl kicsi nem biztosítja a megfelelő szellőzést. A rendszer beszerzési ára mellett figyelembe kell venni az installációs és karbantartási költségeket is.

Hol vehetünk hővisszanyerős szellőztető rendszert?

Megannyi építőanyag-kereskedés és műszaki bolt kínálja ezeket a rendszereket, emellett az interneten keresztül is megvásárolhatók. Néhány gyártó és forgalmazó közvetlenül is értékesíti termékeit kedvező finanszírozási feltételekkel. Fontos, hogy csak megbízható forrásból vásároljunk, és mindig ellenőrizzük a garanciafeltételeket. Ha lehetőség van rá, érdemes szakemberrel konzultálni a megfelelő rendszer kiválasztása érdekében.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyi idő alatt térül meg a hővisszanyerős szellőztető rendszer?

A rendszer kifizetődő működése nagymértékben függ a berendezés hatékonyságától, az installáció költségeitől és a jelentkező megtakarítástól. Átlagosan 5-10 év alatt térül meg egy jól működő rendszer.

Szükséges-e a karbantartás?

Igen, a rendszeres karbantartás elengedhetetlen a hosszú élettartam és a hibátlan működés érdekében. A karbantartás általában a szűrők cseréjét és a rendszer általános ellenőrzését tartalmazza.

Mit tegyek, ha probléma adódik a rendszerrel?

Ha probléma merül fel a rendszerrel, érdemes szakembert hívni. Sok esetben a gyártók és a forgalmazók szervizszolgáltatást kínálnak.

Hol találhatók megbízható szakembereket?

A Qjob.hu weboldalon számos tnault, bizonyítottan jól dolgozó szakember kínál szolgáltatást a rendszerek telepítésében és karbantartásában. A platformon egyszerűen összehasonlíthatóak az ajánlatok, és gyorsan kiválasztható a legmegfelelőbb szakember.

Milyen támogatásokat vehetek igénybe?

Rengeteg támogatás és hitelprogram áll rendelkezésre, amelyek segítséget nyújtanak a hővisszanyerős szellőztető rendszer beszerzésében. A konkrét támogatásokat illetően érdemes aktuálisan tájékozódni az illetékes állami szervek honlapján vagy a helyi önkormányzatnál.

Még mindig bizonytalan a hővisszanyerős szellőztető rendszer árával kapcsolatban?

Szakértők segítenek Önnek eligazodni a költségekben.

Segítségkérés az árakért

Összefoglalás

A kiadást befolyásoló tényezők: a rendszer mérete és hatékonysága, valamint a telepítési és a karbantartási díjak. Bár a rendszer induló ára magasnak tűnhet, viszont hosszú távon megéri beruházni a fűtési költségek mérséklése érdekében. Fontos megjegyezni, hogy a rendszer értéke nem csupán az árban mérhető. A hővisszanyerős szellőztető rendszer hozzájárul a környezet védelméhez, segít megőrizni az épület állapotát, és javítja az otthon komfortját. Tehát a rendszer valódi értéke az általa biztosított komplex előnyében rejlik.

A Qjob.hu weboldalon temérdek megbízható szakember található, akik segítenek a döntésben és a telepítésben.

Reméljük, hogy cikkünk segített jobban eligazodni a hővisszanyerős szellőztető rendszerek árát és értékét illetően. Ha további kérdése van, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a hővisszanyerős szellőztető rendszer ár című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést