Article Image

Mennyibe kerül az IKEA bútor összeszerelése?

Tanulja meg, hogyan takaríthat meg az Ikea bútor összeszerelésén, hogy az otthona átváltoztatását olcsón megússza!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Ez a cikk kiegészítő cikként készült a már korábban közzétett bútor összeszerelés árak című cikkhez. Az IKEA bútorok népszerűsége az évek során egyre növekszik, azonban sokan küzdenek a bútorok összeszerelésével. A szükséges idő és tudás hiánya gyakran stresszt és bosszúságot okozhat. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az IKEA bútor összeszerelés árait, a folyamatot és az összeszerelési szolgáltatások előnyeit és hátrányait.

Ikea bútor összeszerelés árak évenkénti változása 

Árkategória

2021

2022

2023

Minimum ár

2.500 Ft/óra

2.700 Ft/óra

2.900 Ft/óra

Átlagos ár

3.500 Ft/óra

3.800 Ft/óra

4.000 Ft/óra

Maximum ár

5.000 Ft/óra

5.500 Ft/óra

6.000 Ft/óra

A táblázatban látható, hogy az árak emelkedtek az idő elteltével, és ezt a tendenciát a minimum, átlagos és maximum árkategóriákban is megfigyelhetjük. Az emelkedés a munkaerőpiaci változásokra, az inflációra és a növekvő költségekre vezethető vissza. 

 Tartalomjegyzék

Az Ikea bútorok népszerűsége

Az Ikea bútorok világszerte népszerűek, és ennek több oka is van. A márka három fő erőssége a svéd dizájn és a minimalizmus, a kedvező ár-érték arány, valamint a széles választék.

A svéd dizájn és a minimalizmus

Az Ikea bútorokat jellemzői tökéletesen illeszkednek a modern életstílushoz. A letisztult formák és a természetes anyagok használata révén az Ikea bútorok otthonos és harmonikus környezetet teremtenek.

Kedvező ár-érték arány

A márka a költséghatékony gyártási folyamatoknak és a dobozos csomagolásnak köszönhetően képes alacsony áron kínálni a termékeit. Emellett a bútorok összeszerelésének lehetősége további megtakarítást jelent a vásárlók számára.

Széles választék

Az Ikea kínálatában számos különböző stílusú és méretű bútor található, így mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő darabokat. A márka folyamatosan frissíti kínálatát, hogy megfeleljen a legújabb lakberendezési trendeknek és a vásárlók elvárásainak.

Az összeszerelés folyamata

Az Ikea bútorok összeszerelése több lépésből áll, kezdve a csomagolástól az összeszerelési útmutató használatán át a szükséges eszközökig.

Az Ikea bútorok csomagolása

Az Ikeából érkező csomagjainkat általában úgy kapjuk meg, hogy a lehető legkisebb helyet foglalják el, és könnyen szállíthatók legyenek. A bútordarabok lapra szerelten érkeznek, és általában több dobozban találhatók meg. A dobozok tartalmazzák az összes szükséges alkatrészt és szerelvényt az összeszereléshez.

Az összeszerelési útmutató

Minden Ikea bútorhoz mellékelnek egy részletes összeszerelési útmutatót, amely lépésről lépésre bemutatja a bútor összeállítását. Az útmutatóban szereplő ábrák és nyilak segítségével könnyen követhető a szerelési folyamat. Ha az útmutató elveszne, az Ikea honlapjáról is letölthető.

Szükséges eszközök

Az Ikea bútorok összeszereléséhez néhány alapvető kéziszerszámra lehet szükség, mint például egy csavarhúzó, egy kalapács és egy mérőszalag. Néhány bútor esetében előfordulhat, hogy egy imbuszkulcsot vagy egy kulcsot is használni kell. Az összeszerelési útmutató általában tartalmazza az összes szükséges eszköz listáját.

Ne hagyja a véletlenre! Forduljon profi összeszerelőhöz!

Ha nem szeretné, hogy az Ikea bútor összeszerelése fejtörést okozzon, forduljon hozzáértő szakemberhez!

A profi összeszerelők gyorsan, hatékonyan és precízen szerelik össze bútorait, így ön időt és energiát takaríthat meg. Kérjen ajánlatot most, és élvezze a tökéletesen összeszerelt bútorok kényelmét!

Ajánlatkérés

Ikea bútor összeszerelése

Az Ikea bútor összeszerelése nem mindig könnyű!

Összeszerelési árak és költségek

Több tényezőtől függenek, mint például a bútor méretétől, összetettségétől és a szolgáltatás típusától. Fontos, hogy tisztában legyünk az összeszerelési árak meghatározásával és a további költségekkel.

Az összeszerelési árak meghatározása

Az összeszerelési árak többnyire a bútor méretén, összetettségén és a szolgáltatás igénybevételén alapulnak. Az egyszerűbb bútorok, mint például egy asztal vagy egy szék, általában olcsóbban szerelhetők össze, míg a nagyobb és összetettebb bútorok, mint például egy gardrób vagy egy ágykeret, drágábbak lehetnek. Az összeszerelési árak jellemzően 3.000 Ft-tól 26.000 Ft-ig terjedhetnek, attól függően, hogy milyen bútort szeretnénk összeszereltetni.

Ikea nappali bútorok összeszerelése

Bútornév

Kategória

Összeszerelési idő

Összeszerelés ára

Kallax polcrendszer

Nappali

2 óra

7.000 Ft

Hemnes TV-állvány

TV-állvány

3 óra

11.000 Ft

Friheten kanapé

Kanapé

3 óra

15.500 Ft

Poäng fotel

Fotel

1 óra

4.800 Ft

Bestå tárolórendszer

Tárolórendszer

4 óra

16.500 Ft

Lack dohányzóasztal

Dohányzóasztal

1 óra

3.000 Ft

További költségek

Az összeszerelési költségek mellett további kiadások is felmerülhetnek. Ilyenek lehetnek például a kiszállítási díjak, ha az összeszerelést házhoz rendeljük. Ezenkívül, ha az összeszerelést nem tudjuk saját magunk elvégezni, szakember igénybevételére is szükség lehet, ami további költségeket jelenthet. Fontos, hogy előzetesen tájékozódjunk a lehetséges további díjakról, hogy ne érjenek minket váratlan meglepetések.

Ikea hálószoba bútorok összeszerelése

Bútornév

Kategória

Összeszerelési idő

Összeszerelés ára

Malm ágykeret

Ágykeret

3 óra

13.000 Ft

Pax gardrób

Gardrób

5 óra

21.000 Ft

Hemnes komód

Komód

2 óra

8.500 Ft

Brimnes éjjeliszekrény

Éjjeliszekrény

1 óra

3.000 Ft

Nordli íróasztal

Íróasztal

2 óra

8.000 Ft

Kopardal ágyvég

Ágyvég

1 óra

3.000 Ft

Hogyan takaríthatunk meg pénzt az összeszerelésen?

Akár több módszerrel is. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan lehetséges ez házilag végzett munkával, barátokkal vagy családdal való összeszereléssel, csoportosan, vagy összeszerelési szolgáltatások használatával.

Összeszerelés házilag

Az egyik legköltséghatékonyabb módszer, ha mi magunk csináljuk meg. Ha elég ügyesek vagyunk, és van némi tapasztalatunk a bútorok összeszerelésében, akkor jelentős összeget spórolhatunk a szakemberek kihagyásával.

Barátokkal, családdal való összeszerelés

Egy másik lehetőség a megtakarításra, ha barátokkal vagy családtagokkal végezzük a munkát. Nem csak, hogy segítséget kapunk, de közös programként is szórakoztató lehet. Ráadásul az összeszerelési idő is rövidebb lehet a több ügyes kezű szerettünknek köszönhetően.

Csoportos összeszerelés

Ennek során több bútort állítunk össze egyszerre, így az összeszerelési szolgáltatások árai is csökkenhetnek. Amennyiben ezt tervezzük, érdemes lehet megfontolni ezt a módszert, hogy további megtakarításokat nyerjünk vele. 

Összeszerelési szolgáltatások használata

Bár az összeszerelési szolgáltatások használata nem feltétlenül jelent megtakarítást, azonban a minőségi munka és az időmegtakarítás érdekében megfontolandó, hogy szakemberek segítségét kérjük. Fontos azonban, hogy alaposan tájékozódjunk a szolgáltatókról, és összehasonlítsuk az árakat, hogy a legjobb ajánlatot válasszuk.

Ikea konyha és étkező bútorok összeszerelése

Bútornév

Kategória

Összeszerelési idő

Összeszerelés ára

Metod konyhabútor

Konyhabútor

6 óra

26.000 Ft

Ingatorp étkezőasztal

Étkezőasztal

2 óra

9.500 Ft

Henriksdal étkezőszék

Étkezőszék

1 óra

3.000 Ft

Vadholma konyhasziget

Konyhasziget

4 óra

17.000 Ft

Fjällbo polcrendszer

Polcrendszer

2 óra

7.000 Ft

Rimforsa munkaállomás

Munkaállomás

3 óra

12.500 Ft

Az összeszerelési szolgáltatások előnyei és hátrányai

Az összeszerelési szolgáltatások használatának előnyei és hátrányai is vannak. Nézzük meg a legfontosabbakat.

Előnyök

Az összeszerelési szolgáltatások használatával jelentős időt takaríthatunk meg, hiszen nem nekünk kell elvégezni a szerelést. Egy profi csapat sokkal gyorsabban és hatékonyabban dolgozik, mint egy laikus, így a bútor hamarabb elkészül.

A szakemberek segítségével biztosak lehetünk abban, hogy a bútorok megfelelően és stabilan kerülnek összeszerelésre. Ezenkívül a szakértők gyakran értékes tanácsokkal szolgálnak a bútorok karbantartásával és kezelésével kapcsolatban is.

Hátrányok

Az összeszerelési szolgáltatások használatával többletköltségek merülnek fel, mivel fizetnünk kell a szakembereknek. Ezek a díjak jelentősen megnövelhetik a bútor végösszegét.

Ezeknek minősége változó lehet, így előfordulhat, hogy nem a legjobb szakemberekkel dolgozunk együtt. Fontos, hogy alaposan tájékozódjunk a szolgáltatókról, és olvassunk felhasználói véleményeket, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg.

Összességében elmondható, hogy az összeszerelési szolgáltatások használata előnyös lehet, ha időt és energiát szeretnénk megtakarítani, illetve biztosak szeretnénk lenni a bútorok megfelelő összeszerelésében. Ugyanakkor az is fontos, hogy figyelembe vegyük a további költségeket és a szolgáltatás minőségét, mielőtt döntést hoznánk.

Sikeres összeszerelés Qjob.hu segítségével

Néhány hónapja úgy döntöttem, hogy megújítom a nappalimat, és új bútorokat vásárolok az Ikeából. Azonban hamar rájöttem, hogy nincs elég időm és tapasztalatom az összeszerelésre, ezért úgy határoztam, hogy segítséget keresek. A barátnőm, Zsófia, ajánlotta a Qjob.hu-t, ahol könnyen találhatok az összeszerelésben jártas szakembereket.

Pécs városában élek, így beírtam a keresőbe a helyi Ikea bútor összeszerelés árakat, és rövidesen több szakember profilját böngészhettem. Végül kiválasztottam Tamást, aki 3.500 Ft/óra áron dolgozott és remek visszajelzésekkel rendelkezett.

Tamás a megbeszélt időpontban érkezett, és hatékonyan kezdett neki a Kallax polcrendszer, a Poäng fotel és a Lack dohányzóasztal összeszerelésének. A teljes összeszerelési folyamat 6 órát vett igénybe.

Nagyon elégedett vagyok a Qjob.hu által nyújtott szolgáltatásokkal, és hálás vagyok Tamásnak a gyors és szakszerű munkájáért. A nappalim most úgy néz ki, ahogy azt elképzeltem, és örömmel ajánlom a Qjob.hu-t másoknak is, akik hasonló segítségre szorulnak.

Ne fecsérelje idejét és energiáját! Kérjen segítséget összeszerelési szakértőtől!

Ha nem akarja kockáztatni a bútorok helytelen összeszerelését, és szeretné a lehető legjobb eredményt elérni, forduljon összeszerelési szakértőhöz!

A szakemberek segítségével biztos lehet abban, hogy bútorai tökéletes állapotban kerülnek összeszerelésre.

Szakértő segítségére van szükségem!

Gyakran ismételt kérdések 

Mennyi időt vesz igénybe egy átlagos Ikea bútor összeszerelése?

Nagyban függ a bútor típusától és összetettségétől. Egy egyszerűbb bútordarab összeszerelése akár 1-2 órát is igénybe vehet, míg egy összetettebb, több részből álló bútor összeszerelése több órát, de a munka akár egy egész napig is eltarthat.

Milyen garancia vonatkozik az Ikea bútorok összeszerelésére?

Amennyiben az összeszerelést az Ikea által ajánlott szakemberek végzik, a garancia az összeszerelés minőségére is kiterjed. Fontos, hogy mindig tartsuk be az összeszerelési útmutatót és használjuk a megfelelő eszközöket a garancia érvényességének megőrzése érdekében.

Milyen esetekben érdemes profi összeszerelőt hívni, és milyen esetekben érdemes inkább saját magunk nekikezdeni?

Ha önnek nincs tapasztalata a bútorok összeszerelésében, vagy ha időhiányban szenved, akkor érdemes profi összeszerelőt hívni. Amennyiben önnek van tapasztalata és van elegendő ideje a munkára, akkor saját maga is nekikezdhet az összeállításnak.

Hogyan válasszunk összeszerelési szolgáltatót? Milyen szempontokat vegyünk figyelembe?

Fontos szempontok a következők: ár, minőség, megbízhatóság és ügyfél visszajelzések. Érdemes több szolgáltató ajánlatát is összehasonlítani, és alaposan átolvasni a felhasználói véleményeket, hogy megbizonyosodjunk a szakember megbízhatóságáról és minőségéről.

Összefoglalás

Ebben a cikkben bemutattuk az Ikea bútorok összeszerelési árait és a különböző lehetőségeket, amelyek segítségével megtakaríthatunk ezen a területen. Fontos, hogy alaposan mérlegeljük a költségeket és az összeszerelés minőségét, mielőtt döntést hoznánk. Az árak meghatározása során figyelembe kell vennünk az összeszerelési útmutatót, a szükséges eszközöket és a szakemberek munkadíjait.

A legjobb megoldás kiválasztása az ön számára attól függ, hogy mennyi időt és energiát szeretne a bútorok összeszerelésére fordítani, illetve mennyit szeretne költeni erre a célra. Ha ön ügyes-kezű, és van tapasztalata a bútorok összeszerelésében, akkor érdemes lehet házilag elvégezni a munkát. Amennyiben időt és energiát szeretne megtakarítani, és nem bánja a többletköltségeket, akkor az összeszerelési szolgáltatások használata is jó választás lehet. Fontos, hogy mindig tájékozódjon a szolgáltatókról, olvassa el a felhasználói véleményeket, és hasonlítsa össze az árakat a legjobb döntés meghozatalához.

Az Ikea bútorok összeszerelése mindenképpen előnyös lehet a kényelem, az ár-érték arány és a svéd dizájn miatt. A legfontosabb azonban, hogy az ön számára leginkább megfelelő megoldást válassza, amely összhangban van az igényeivel és a költségvetésével.

Ne próbálkozzon egyedül! Bízza a bútor összeszerelését profikra!

Az Ikea bútorok összeszerelése nem mindig egyszerű feladat! 

Ha nem szeretne felesleges stresszel és időveszteséggel szembesülni, bízza a munkát profi összeszerelőkre!

Profi bútor összeszerelés

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt az ikea bútor összeszerelése című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést