Article Image

Mennyibe kerül a tökéletes kültéri árnyékoló?

Fedezze fel az összes információt a kültéri árnyékolók árairól és hogyan válassza ki a legjobbat otthonára.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Kíváncsi rá, mennyibe kerülnek a kültéri árnyékolók? Ebben a cikkben részletesen kivesézzük a kültéri árnyékoló árakat, és tippeket adunk a legjobb választás megtalálásához. Legyen szó napellenzőkről, rolós árnyékolókról vagy pergolákról, itt mindent megtalál, amire szüksége lehet!

Gyorsmenü:

Miért fontos a kültéri árnyékolók használata?

Egy szép nyári napon nincs is jobb, mint kényelmesen elhelyezkedni a saját kertünkben vagy teraszunkon. Azonban a tűző nap sugarai nemcsak, hogy kényelmetlenné tehetik a pihenést, de a bútorainkra is káros hatással lehetnek. Itt lép képbe a kültéri árnyékolók fontossága.

A kültéri árnyékolók jelentősége

A pergolák, napellenzők vagy rolós árnyékolók védelmet nyújtanak a napsugarak ellen, csökkentik a hőmérsékletet és kellemes árnyékot biztosítanak a nyári napokon. Nem csak komfortérzetünket növelik, de védik a bútorainkat a nap káros UV sugaraitól is. Emellett esztétikai szempontból is jelentősek, hiszen kétségkívül hozzáadnak otthonunk megjelenéséhez.

Az árnyékolás előnyei

A legfontosabb talán az, hogy megvéd minket a napsugaraktól. A napfény káros lehet bőrünknek, és növelheti a bőrrák kockázatát. Egy jó árnyékoló ezen túl megvédi a szemünket a vakító fénytől, és lehetővé teszi, hogy élvezzük a szabadban töltött időt anélkül, hogy aggódnunk kellene a napégés miatt. Továbbá hozzájárulnak otthonunk hűvös maradásához a forró nyári hónapokban, ami segít energiát és pénzt spórolni a légkondicionáló használatával.

Az árnyékolók típusai és alkalmazásaik

A napellenzők például nagyon népszerűek a teraszokon és verandákon, mivel könnyen fel lehet őket szerelni és használaton kívül könnyedén be lehet húzni őket. Általában 20.000 és 150.000 forint között mozognak, mérettől és anyagtól függően. A pergolák viszont állandó árnyékolást biztosítanak és elegáns megjelenést kölcsönöznek otthonunknak. Ezek drágábbak, áruk 100.000 és 500.000 forint között mozoghat. A rolós árnyékolók pedig kiválóan alkalmasak ablakok védelmére a nap ellen, 15.000 és 100.000 forint között változhat a költségük.

Minden típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, ezért érdemes alaposan átgondolni, melyik felel meg leginkább az igényeinknek és a költségvetésünknek.

További kérdések merülnek fel a kültéri árnyékolók vásárlásával vagy telepítésével kapcsolatban?

Kattints és találj gyorsan szakembert!

  Tovább a segítséghez

A kültéri árnyékoló árak és fajták

A széles választék a piacon lehetővé teszi, hogy megtaláljuk azt, ami leginkább megfelel az igényeinknek és a költségvetésünknek. Nézzük meg a legnépszerűbb kültéri árnyékoló árakat és típusokat.

Napellenzők

A napellenzők az egyik leggyakrabban használt típusok, különösen a teraszokon és a balkonokon.

Az napellenzők előnyei és költségei

A napellenzők előnyei közé tartozik a könnyű használat és a rugalmasság. Le lehet húzni őket, amikor szükség van rájuk, és fel lehet húzni, amikor nincs. Ezenkívül széles színválasztékban és stílusokban kaphatók, így illeszkednek bármilyen külső dekorációhoz. A napellenzők általában 20.000 és 150.000 forint között mozognak, a mérettől és az anyagtól függően.

Rollos napellenző telepítése lehet saját kezűleg, de jobb megbízni egy hozzáértőt

Ez a fajta árnyékolót lehet saját kezűleg is telepíteni, de jobb megbízni egy hozzáértő szakembert

Rolós árnyékolók

Remek választás lehet, ha ablakokat szeretnénk védeni a napfénytől.

Rolós árnyékolók jellemzői és árai

Előnye, hogy egyszerűen kezelhető, és szabályozható, hogy mennyi fényt engednek be. Tökéletes választás lehetnek azok számára, akiknek fontos a belső hőmérséklet szabályozása. A rolós árnyékolók 15.000 és 100.000 forint között változnak, a mérettől és anyagtól függően.

Pergolák

Elegáns és állandó árnyékolási megoldást kínálnak a kültéri terekhez.

Pergolák előnyei és ártartományuk

A pergolák nagyszerűek, ha állandó árnyékolást szeretnénk a kertben vagy a teraszon. Megteremtik a tökéletes helyet a szabadtéri étkezésekhez vagy a barátokkal való lazításhoz. Azonban, mivel állandó szerkezetek, drágábbak lehetnek, mint más árnyékolók. Egy pergola 100.000 és 500.000 forint között mozog, a méretétől, az anyagától és a kialakításától függően.

Kültéri árnyékolók ártáblázata

Árnyékoló típusa

Méret (szélesség x magasság)

Ár

Terasz árnyékoló roló

2m x 2m

50.000 Ft

Kültéri terasz árnyékoló

3m x 2m

65.000 Ft

Kültéri árnyékoló roló

2.5m x 2.5m

60.000 Ft

Könyökkaros napellenző

3m x 2.5m

80.000 Ft

Napellenző ponyva

2m x 3m

45.000 Ft

Az árak tájékoztató jellegűek, a tényleges költségek változhatnak az árnyékoló anyagától, stílusától és a telepítés bonyolultságától függően. Mindig kérjen árajánlatot több szolgáltatótól a legjobb döntés meghozatala érdekében!

Hogyan válasszuk ki a megfelelő árnyékolót?

Ez nem mindig könnyű feladat. Számos tényezőt kell figyelembe venni, például az anyagot, a helyszínt és a stílust. Nézzük meg, hogyan tudjuk a legjobban meghozni ezt a döntést!

Megfelelő anyag kiválasztása

Az árnyékoló anyaga nagymértékben befolyásolhatja a teljesítményét és tartósságát.

Az anyagok összehasonlítása és az árak

Például a műanyagok olcsóbbak, de nem annyira tartósak, mint a fém vagy a fa társaik. A fém árnyékolók erősek, de hajlamosak lehetnek a rozsdásodásra. A fa elegáns megjelenést kölcsönöz, de idővel karbantartást igényelhet. Az árnyékoló matériának kiválasztásakor fontos figyelembe venni a költségvetésünket, a tartósságot és az igényeinket.

A helyszín figyelembevétele

Fontos szempont az árnyékoló kiválasztásakor.

Az árnyékolók elhelyezésének fontossága

A teraszok és balkonok általában jobban megfelelnek napellenzőknek vagy pergoláknak, míg az ablakokhoz leginkább rolós árnyékolók illenek. Az árnyékoló kiválasztása előtt érdemes megfontolni a rendelkezésre álló teret, a használati célt és a napsütéses órák számát a kiválasztott helyszínen.

Az árnyékoló stílusának kiválasztása

Nem csak a kinézetre, hanem a funkcionalitásra is hatással lehet.

Az árnyékoló stílusának és az árak összefüggése

Egy modern stílusú napellenző például hozzáadhat az otthonunk stílusához, de drágább lehet, mint egy egyszerűbb modell. A pergolák szintén stílusosak, de a komplexebb kialakítások magasabb árat jelenthetnek. Az árnyékoló stílusának kiválasztása során érdemes megfontolni, hogy melyik illik legjobban otthonunk stílusához és milyen költségvetés áll rendelkezésünkre.

Kültéri árnyékolók stílusai és meretei

Árnyékoló típusa

Minimális méret (szélesség x magasság)

Maximális méret (szélesség x magasság)

Terasz árnyékoló roló

1m x 1m

5m x 5m

Kültéri terasz árnyékoló

1m x 1m

6m x 6m

Kültéri árnyékoló roló

1m x 1m

5m x 5m

Könyökkaros napellenző

2m x 1.5m

6m x 6m

Viharálló terasz árnyékoló

1m x 1m

5m x 5m

Napellenző ponyva

1m x 2m

5m x 6m

Az árnyékolók mérete nagyban befolyásolja a végső árat és a telepítés bonyolultságát. Mindig vegye figyelembe az elérhető helyet és az árnyékolásra szoruló terület nagyságát a döntés meghozatala előtt.

A kültéri árnyékolók telepítése és karbantartása

Miután kiválasztottuk a megfelelőt, itt az ideje a telepítésnek és a karbantartásnak. Ezek a lépések létfontosságúak annak érdekében, hogy árnyékolónk hosszú élettartamú legyen.

Telepítési útmutató

Ez eltérhet a különböző árnyékoló típusok esetében.

Szakember segítsége vs. telepítés házilag

Néhány egyszerűbb modell, mint például a rolós árnyékolók, otthon is telepíthetők, míg mások, mint a pergolák, szakértői segítséget igényelhetnek. Fontos megjegyezni, hogy a telepítési folyamat során precíz mérésekre és a gyártó utasításainak követésére van szükség. Ha nem vagyunk biztosak a képességeinkben, jobb szakemberhez fordulni, hogy elkerüljük a potenciális hibákat.

Pergola kivitelezéséhez biztosan, hogy kell a szakember

Pergola kivitelezéséhez biztosan, hogy kell a szakember

Karbantartási tippek

A megfelelő karbantartás nélkül árnyékolónk korán elhasználódhat.

Hogyan tartsuk karban árnyékolónkat hosszú távon?

Az anyagtól függően az árnyékolók karbantartása eltérhet. A műanyagok kevesebb karbantartást igényelnek, csak rendszeres tisztítást. A fa árnyékolók esetében lehet, hogy időről időre le kell lazítani őket, hogy megőrizzék szépségüket és tartósságukat. A fémnél figyelembe kell venni a rozsdásodás megelőzését. Mindenesetre, a rendszeres tisztítás és általános karbantartás segít meghosszabbítani bármely árnyékoló élettartamát.

A kültéri árnyékolók vásárlása és telepítése komplex feladat lehet! 

Szakértőnkkel való konzultációval biztos lehet abban, hogy a legjobb döntést hozza meg.

   Kérjen tanácsot

Hol vásároljunk kültéri árnyékolókat?

Miután meghatároztuk a követelményeinket és felkészültünk a telepítésre, itt az ideje eldönteni, hol vásároljunk. Számos lehetőség közül választhatunk, beleértve az online és a hagyományos üzleteket is.

Az árnyékolók vásárlásának helyszínei

Manapság rengeteg helyen vásárolhatunk árnyékolót.

Online vs. hagyományos üzletek

Az online vásárlás kényelmes és gyakran szélesebb választékot kínál. Azonban a hagyományos boltokban történő megvétel lehetőséget ad arra, hogy személyesen is megvizsgáljuk a termékeket, és jobban megismerjük a minőségüket. Mindkét lehetőségnek megvan a maga előnye, ezért érdemes mérlegelni a lehetőségeinket.

Ár-érték arány és garancia

Az árnyékolók vásárlása során fontos figyelembe venni az ár-érték arányt és a garanciát.

Miért fontos az ár-érték arány és a garancia?

Az ár-érték arány azt jelenti, hogy a termék mennyire éri meg az árát a minősége alapján. Ez különösen fontos, ha nagyobb beruházásra készülünk, mint például egy pergola vásárlása. A garancia szintén fontos, mert védelmet nyújt a gyártási hibák és a korai elhasználódás ellen. Az árnyékolók megvétele során érdemes mindkettőt figyelembe venni a legjobb döntés meghozatala érdekében.

Gyakran ismételt kérdések

Mennyibe kerülnek a különböző típusú kültéri árnyékolók?

Nagyban függ a választott típustól és mérettől. A rolós árnyékolók általában olcsóbbak, míg a pergolák és napellenzők nagyobb beruházást igényelnek. Mindig érdemes árajánlatokat kérni több helyről, hogy megtaláljuk a legjobb ár-érték arányt.

Milyen anyagokból készülnek a kültéri árnyékolók és ez hogyan befolyásolja az árat?

A kültéri árnyékolók többféle anyagból készülhetnek, beleértve a fát, a fémet és a műanyagot. A választott anyagtól függően változhat az ár, a karbantartás és az élettartam. Fontos, hogy az anyagot a kültéri tér jellemzőihez és a személyes ízlésünkhöz igazítsuk.

Hol tudok jó áron kültéri árnyékolót vásárolni?

Az árnyékolók vásárlása során érdemes több helyen is körülnézni. Az online áruházak gyakran kínálnak kedvezményeket, míg a hagyományos üzletekben személyesen is megtapogathatjuk a termékeket. Az Qjob.hu weboldalán is találhatók kültéri árnyékolók, itt könnyedén összehasonlíthatjuk az árakat és a termékek jellemzőit.

Milyen szempontokat vegyek figyelembe a kültéri árnyékoló vásárlása során?

Több tényezőt is érdemes. Ezek közé tartozik az anyag, a méret, a stílus és a telepítési költségek. 

Összefoglalás: A legjobb döntés a kültéri árnyékolók vásárlásakor és telepítésekor

Ez egy komplex folyamat, amelyet több tényező is befolyásolhat. Megfelelő döntés meghozatalához figyelembe kell vennünk az anyagot, a méretet, a stílust és a telepítési költségeket. Az árnyékoló vásárlásánál fontos az ár-érték arány és a termék garanciája is.

A napellenzők, rolós árnyékolók és pergolák különböző előnyökkel rendelkeznek, és az áruk is nagyban változhat. Az anyagok összehasonlítása és a helyszín figyelembevétele segít a legjobb döntés meghozatalában.

A telepítés során fontos, hogy szakember segítségét vegyük igénybe, vagy alaposan tájékozódjunk a DIY telepítésről. A megfelelő karbantartással hosszabb élettartamot biztosíthatunk az árnyékolónak.

Végül, de nem utolsósorban, fontos emlékeztetni arra, hogy a legjobb döntést csak alapos kutatás és mérlegelés után hozhatjuk meg. Mindig érdemes időt szánni a lehetőségek felmérésére, hogy a végén olyan kültéri árnyékolót válasszunk, ami hosszú távon is megfelelő lesz számunkra.

Bízza a kültéri árnyékoló vásárlását és telepítését szakembereinkre!

Velük biztosan megtalálja a tökéletes megoldást otthona számára!

Barbara, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a kültéri árnyékoló árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést