Article Image

Mennyibe kerül a lamellás terasz árnyékoló?

Ha érdeklik a lamellás terasz árnyékoló költségei, ez az írás Önnek szól. Bemutatjuk, hogy mik befolyásolhatják az árakat!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Ha érdeklik a lamellás terasz árnyékoló költségei, ez az írás Önnek szól. Bemutatjuk, hogy mik befolyásolhatják az árakat! Egy nagyszerű nyári napon, ki ne szeretne a teraszon lazítani? De mi van, ha a nap túl erős, vagy csak egy kis árnyékra vágyik? Itt jön képbe a lamellás terasz árnyékoló. De vajon mennyibe kerülnek valójában?

Gyors menü:

Mi az a lamellás terasz árnyékoló?

Olyan különleges szerkezet, amely védelmet nyújt a nap ellen. Ezek az árnyékolók rendkívül sokoldalúak, hiszen nemcsak a napsugárzás ellen védnek, hanem eső ellen is. Egy elegáns és praktikus megoldás, amelyet sok háztulajdonos előszeretettel választ. De mennyiért lehet beszerezni egy ilyen praktikus szerkezetet?

Kíváncsi arra, hogyan maximalizálhatja befektetését a lamellás terasz árnyékolóba?

Vegye fel a kapcsolatot szakértőkkel még ma, és élvezze azonnal a hosszú távú előnyöket!

Kapcsolat a szakértőkkel

A lamellás terasz árnyékoló árának meghatározása

Több tényezőtől is függ, például az anyagoktól. A fa, az alumínium vagy a PVC anyagú árnyékolók 200.000 Ft-tól egészen 500.000 Ft-ig terjedhet. Minőségtől és mérettől függően ez a költség változhat.

A lamellás terasz árnyékoló anyagának költségei

A termékek minősége és mennyisége is nagyban befolyásolhatja. Például egy 3x4 méteres fa anyagú árnyékoló 350.000 és 450.000 Ft között mozoghat, míg egy hasonló méretű alumínium árnyékolóért akár 400.000 - 500.000 Ft-ot is ki kell fizetni. Egy PVC ezzel szemben jóval olcsóbb lehet, 200.000 és 300.000 Ft között.

Az anyagok minősége és a költségek

Egyértelműen látható, hogy a matériák minősége befolyásolja a végső kiadásokat. A fa anyagú árnyékolók drágábbak, de tartósabbak és esztétikusabbak. Az alumínium viszont időjárásállóbbak és hosszú élettartamúak, így a magasabb ár hosszú távon megtérülhet.

A lamellás terasz árnyékoló munkadíja

Ez is fontos szempont, amely befolyásolhatja a költségvetést. Egy profi csapat esetében a munkadíj 70.000 és 100.000 Ft között mozoghat.

Az árak szerepe a munkadíj meghatározásában

A munkadíjat nagyban befolyásolja az adott szakember tapasztalata és szakértelme. Itt is igaz, hogy a magasabb ár hosszú távon megtérülhet, hiszen a hibás vagy nem szakszerűen elvégzett munka későbbi javítása is költséges lehet.

Egyéb költségek, amelyek befolyásolják a lamellás terasz árnyékoló árát

 A szállítási és telepítési költségek is ide tartoznak Egy átlagos árnyékoló szállítása 15.000 és 25.000 Ft közötti összegbe kerülhet, míg a telepítés 20.000 és 40.000 Ft között mozoghat.

Szállítás és telepítési költségek

Függenek a távolságtól és a szállító cégtől, míg a telepítési költségek az adott munka bonyolultságától és az igénybe vett szakemberek számától. 

A lamellás terasz árnyékolók árainak összehasonlítása

Terasz árnyékoló típusa

Méret (szélesség x magasság)

Ár (Ft)

Alumínium lamellás árnyékoló

3m x 2.5m

352.000

Műanyag lamellás árnyékoló

3m x 2.5m

255.000

Fém lamellás árnyékoló

3m x 2.5m

305.000

Alumínium lamellás árnyékoló

4m x 2.5m

452.000

Műanyag lamellás árnyékoló

4m x 2.5m

350.000

Fém lamellás árnyékoló

4m x 2.5m

405.000

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az árak eltérhetnek a gyártótól és a beszerelési költségektől függően.

Ne hagyja, hogy a lamellás terasz árnyékoló árának megismerése összezavarja Önt.

Vegye fel a kapcsolatot a szakemberekkel, akik segítenek mindenben!

Kapcsolatfelvétel

Hogyan válasszunk lamellás terasz árnyékolót?

Felmerül a kérdés, hogyan válasszunk a különféle lehetőségek közül? Sok tényező befolyásolja ezt a döntést, többek között az anyag, a méret, a stílus és természetesen az ár.

A legjobb anyagok a lamellás terasz árnyékoló számára

Ez a személyes preferenciáktól és a terasz adottságaitól is függ. A fa árnyékolók természetes megjelenést biztosítanak, az alumínium társai pedig időjárásállóak. A PVC pedig egy költséghatékony, mégis tartós megoldás lehet.

A lamellás terasz árnyékolók anyagának árai

Anyag típusa

Élettartam (év)

Ár/m2 (Ft)

Alumínium

15-20

22.000

Műanyag

10-15

17.000

Fém

12-18

20.000

Alumínium (prémium minőség)

20-25

35.000

Műanyag (prémium minőség)

15-20

28.000

Fém (prémium minőség)

18-25

32.000

Az anyagok minősége, az élettartam és az ár közötti összefüggés fontos szempont a döntés során.

Az anyagok tartóssága és karbantartása

Fontos szempont továbbá az anyagok tartóssága és karbantartása is. A fa árnyékolók esetében szükséges lehet némi karbantartás, például lakkozás vagy festés. Az alumínium és a PVC árnyékolók viszont szinte gondozás mentesek, csak a rendszeres tisztításra van szükség.

Hogyan találjuk meg a legjobb árat a lamellás terasz árnyékolóra?

Érdemes több helyről is árajánlatot kérni, és összehasonlítani azokat. Ne feledjük, hogy nem csak a költségeket, hanem az anyagok minőségét és a munkadíjat is figyelembe kell venni!

Helyek és módszerek a legjobb árak megtalálására

Az interneten rengeteg webáruház és szaküzlet található, ahol különböző ajánlatokkal találkozhatunk. Hasznos lehet szakértői tanácsot is kérni, például a gyártótól vagy a telepítést végző cégtől. Az online összehasonlító oldalak is hasznosak lehetnek számunkra.

Gyakran ismételt kérdések a lamellás terasz árnyékoló árról

Itt összegyűjtöttünk néhányat a leggyakoribbak közül, és megpróbáljuk megválaszolni őket.

Mennyibe kerül egy lamellás terasz árnyékoló telepítése?

Fontos, hogy a terasz megvétele nem tartalmazza a telepítés költségét! Ez általában az anyag, a méret és a munka bonyolultságától függ. Általánosságban elmondható, hogy a felszerelési költségek 20.000 és 40.000 Ft között mozoghatnak.

Tippek és trükkök a telepítési költségek csökkentésére

Érdemes több árajánlatot is kérni különböző szolgáltatóktól. Fontos azonban, hogy ne a legalacsonyabb költséget keresse, hanem a legjobb ár-érték arányt! Emellett, ha képes rá, saját kezűleg is elvégezheti a telepítést, bár ez némi szakértelmet igényel.

Megéri-e befektetni egy drágább lamellás terasz árnyékolóba?

Ez a kérdés szubjektív, és az egyéni preferenciáktól függ. Azonban azt mondhatjuk, hogy a minőségi anyagokból készült árnyékolók hosszú távon jobban megállják a helyüket, és kevesebb karbantartást igényelnek.

A lamellás terasz árnyékoló hosszú távú előnyei

Bár az ár magasabbnak tűnhet, fontos megemlíteni, hogy a hosszú távú előnyök gyakran felülmúlják a kezdeti költségeket. Ezek az árnyékolók tartósak, időjárásállóak, és védelmet nyújtanak a nap sugarai ellen, miközben javítják a terasz esztétikai megjelenését. Tehát igen, megéri befektetni egy drágább lamellás terasz árnyékolóba.

Összefoglalás: A lamellás terasz árnyékoló árának értelmezése

Nem csak az anyagok és a munkaerő költségét tartalmazza, hanem számos egyéb tényezőt is, például a szállítást, a telepítést és a karbantartást.

A lamellás terasz árnyékoló, mint beruházás

Egy jól kiválasztott és telepített árnyékoló nem csak a kényelmet növeli, de hosszú távon pénzt is megtakaríthat a klímatartalom szabályozásában, és még az ingatlan értékét is befolyásolja, kedvező irányba.

Hogyan tehetjük a legtöbbet a lamellás terasz árnyékolóba történő befektetésünkből?

Először is, válasszunk minőségi anyagokat, amelyek időtállóak és kevés karbantartást igényelnek. Másodszor, gondoljunk a telepítésre: egy szakértő által elvégzett munka hosszú távon megtérülhet. Harmadszor, használjuk ki a legjobb ajánlatokat és kedvezményeket, de ne hagyjuk figyelmen kívül a minőséget a költségek rovására.

Az árnyékoló beruházásával kapcsolatban forduljon hozzánk!

Több tucat szakember készen áll a segítségre az anyagok kiválasztásától a telepítésig.

Kérjen segítséget

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a lamellás terasz árnyékoló című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést