Article Image

Mennyibe kerül egy stílusos otthon a laminált bútorlapokkal?

Fedezze fel útmutatónkat a laminált bútorlapok áráról, vásárlásról és telepítésről! Ismerje meg a legjobb gyakorlatokat a minőségi laminált bútorlap vásárlásához.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

A bútorlap körüli kérdések gyakran bonyolultnak tűnhetnek a vásárló számára. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk, milyen tényezők befolyásolják a költségeket, hogyan lehet okosan vásárolni, valamint milyen lépések vezetnek a telepítéshez. Olvassa el útmutatónkat a laminált bútorlapok világába, és válassza ki a legjobb lehetőséget otthonába!

Gyorsmenü:

Mi is az a laminált bútorlap?

A bútoripar egyik legnépszerűbb terméke. A magasnyomású laminálási technológiával készült lapok roppant tartósak, melyek a természetes faanyagok tulajdonságait és esztétikáját utánozzák, miközben sokkal költséghatékonyabbak. De mi teszi őket ilyen vonzóvá, és milyen hátrányai vannak? Ez a két kérdés gyakran merül fel, amikor vásárolni szeretnénk. 

A laminált bútorlap előnyei és hátrányai

Az előnyök közé tartozik, hogy nagyon ellenállóak. Elbírják a mindennapos használatot, legyen szó akár ebédlőasztalról, akár az íróasztalról. Nem igényelnek különleges karbantartást, és könnyen tisztíthatók. Ám mindez nem jelenti azt, hogy tökéletesek. Például, nem javíthatók, ha megsérülnek vagy elkarcolódnak. Továbbá, nem nyújtanak olyan természetes megjelenést, mint a valódi fa.

A laminált bútorlap tartóssága

Szinte bármilyen bútor készítéséhez használhatók, legyen szó konyha-, nappali- vagy irodabútorról. Ennek az anyagnak a tartóssága abban rejlik, hogy a magasnyomású laminálás folyamán a lapokat nagy hőmérsékleten és nyomáson préselik össze, így lesznek strapabíróak és ellenállóak a mindennapi használat során.

Stílus és design lehetőségek

Egy másik nagy előnye, hogy széles választékban kaphatók különböző színekben és mintázatokban. Akár modern, letisztult vonalakat keres, akár rusztikus, természetközeli stílust szeretne otthonába csempészni, biztosan talál olyat, ami illik az elképzeléseibe. 

Bizonytalan melyik laminált bútorlapot válassza és mennyibe kerül? 

Szakembereink segítenek a helyes döntés meghozatalában! 

   Kapcsolatfelvétel

Hogyan határozzák meg a laminált bútorlap árakat?

Több tényezőtől függenek. Az alapanyagok minősége, a gyártó márkája, a lapnak a mérete és vastagsága mind befolyásolja. Lássuk, hogyan!

Az alapanyagok minősége

A minőségi alapanyagokból készült lapok tartósabbak, ellenállóbbak és jobb megjelenést nyújtanak, ezért drágábbak. Egy prémium minőségű, például HPL (High Pressure Laminate) laminált bútorlap négyzetméterenkénti ára akár 20.000 Ft is lehet, míg a közepes minőségű lap 10.000 Ft körül mozog.

A gyártó márkája

A márkanevekben gyakran benne van az a biztonság és minőség, amit a vásárlók keresnek. A neves gyártók, mint például az Egger vagy a Kaindl, prémium minőségű lapokat kínálnak, amelyek ára magasabb lehet, mint a kevésbé ismert márkáké.

A laminált bútorlap mérete és vastagsága

A méret és vastagság is szerepet játszik a díj meghatározásában. Minél nagyobb és szélesebb a lap, annál több alapanyagra van szükség a gyártásához, így a költsége is magasabb lesz. Egy vastagabb, 18 mm-es négyzetméterenkénti ára például 10.000-20.000 Ft között mozoghat, míg egy vékonyabb, 8 mm-es 5.000-10.000 Ft között lehet. Ezek persze változhatnak a lapok méretétől és a választott mintától függően is.

Laminált bútorlapok ár-összehasonlító táblázata  

Termék neve

 Méret (mm)

 Ár (Ft)

Arctic szürke laminált lap

2800 x 2070 

42.000

Árnyékfekete laminált lap 

2800 x 2070

65.000

Kristály Fehér laminált lap 

2800 x 2070 

31.000

Tölgy Sonoma laminált lap

2800 x 2070

35.000

Cseresznye laminált lap

2800 x 2070 

31.000

Az első táblázat az elérhető laminált bútorlapok néhány példáját és árait mutatja be különböző méretekben.

Hogyan lehet megvásárolni a laminált bútorlapot?

Számos helyen beszerezhetjük, legyen szó fizikai boltokról vagy online platformokról. De mire érdemes odafigyelni, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak az online vásárlásnak?

Boltban való vásárlás: mit kell tudni

Ha boltban szeretné beszerezni, érdemes előzetesen alaposan utánajárni a különböző márkáknak és áraknak. A bolti vásárlás nagy előnye, hogy lehetőség van személyesen megtekinteni és megtapintani a különböző lapokat, így könnyebb eldönteni, hogy melyik felel meg leginkább az elképzeléseinknek. Az áruházakban szakértők állnak rendelkezésre, akik segíthetnek a megfelelő termék kiválasztásában.

Online vásárlás: a legjobb webáruházak

Számos webáruház kínálja ezeket a termékeket, így érdemes alaposan körülnézni és összehasonlítani az árakat. 

Az online vásárlás előnyei és hátrányai

Az online rendelés kényelmes, gyors és gyakran olcsóbb, mint a bolti vásárlás. Otthonról, a saját tempónkban böngészhetünk a termékek között, és könnyedén összehasonlíthatjuk a különböző áruházak árait. Azonban vannak hátrányai is. Az egyik legnagyobb kihívás, hogy nem tudjuk személyesen megtekinteni a terméket, és nincs lehetőségünk arra, hogy kérdéseket tegyünk fel egy személyes eladónak. Ezenkívül szem előtt kell tartani az esetleges szállítási költségeket is, amelyek növelhetik a végösszeget.

A laminált bútorlap telepítése

Nem igényel különösebb szakértelmet, viszont bizonyos eszközökre és alapvető technikai ismeretekre szükség van. Most végigvezetjük a folyamaton, és adunk néhány tippet is, hogy könnyebben menjen a munka.

Szükséges eszközök és anyagok

Szükség lesz néhány alapvető kéziszerszámra és anyagra. Elsősorban egy jó minőségű fűrészre, amivel pontosan és tisztán lehet vágni a lapokat. Emellett kelleni fognak csavarok, ragasztó (pl. PVA) és szilikon a lapok rögzítéséhez és szigeteléséhez. Végül, de nem utolsósorban, egy mérőszalag is nélkülözhetetlen a pontos munkához.

A telepítési folyamat lépésről lépésre

  • Mérje le a területet: Mielőtt nekikezdene a munkának, pontosan mérje le a területet, ahova a lapokat szeretné felhelyezni.
  • Vágja le a bútorlapokat: A leghatékonyabb módszer a mérések alapján a lapok előzetes kivágása. Így a telepítés sokkal gyorsabb és egyszerűbb lesz.
  • Rögzítse a lapokat: Ragasztóval és csavarokkal rögzítheti a helyükre. Fontos, hogy a csavarokat mindig a lapok élei mentén helyezze el, hogy ne látszódjanak.
  • Töltsön be minden rést: Végül töltse be szilikon segítségével az esetleges réseket és illesztéseket a lapok között, hogy a végeredmény minél egységesebb és szélesebb legyen.

Tippek és trükkök a könnyebb telepítéshez

  • Használjon jó minőségű eszközöket: Nem csak a munkát könnyítik meg, de a végeredményt is javítják.
  • Legyen türelmes: A türelmes és precíz munka a legfontosabb a szép és tartós végeredmény eléréséhez.
  • Kérjen segítséget: Ha nem biztos a dolgában, vagy úgy érzi, hogy nem boldogul egyedül, kérjen segítséget egy szakembertől. Jobb biztosra menni, mint utólag javítgatni a hibákat.

Laminált bútorlap telepítési költségek

Szolgáltatás

Méretek (mm)

Ár (Ft)

Arctic Szürke laminált lap telepítés

2800 x 2070

12.000

Árnyékfekete laminált lap telepítés

2800 x 2070   

12.500

Kristály Fehér laminált lap telepítés

2800 x 2070 

11.000

Tölgy Sonoma laminált lap telepítés

2800 x 2070

13.000

Cseresznye laminált lap telepítés

2800 x 2070

13.500

Ezek az összegek változhatnak a projekt méretétől és bonyolultságától függően. Mindig javasolt szakemberrel konzultálni a pontos árakért!

Telepítés szakemberrel

Ha nem érzi magát elég magabiztosnak, vagy egyszerűen csak szeretné a lehető legjobb eredményt elérni, érdemes szakembert hívni. Most nézzük meg, milyen költségekkel jár ez, és hogyan találhatunk megbízható szakértőt.

Munkadíj

Változó lehet, és több tényezőtől is függhet, például a projekt méretétől, a bútorlapok minőségétől és a szakember tapasztalatától. Átlagosan, Magyarországon a bútorlap telepítési munkadíj 5.000-10.000 Ft között mozog négyzetméterenként, de ez csak irányár, a tényleges költség a fenti tényezőktől függően eltérő lehet.

Előnyei

Számos előnnyel jár:

  • Professzionális munka: A szakértőnek van tapasztalata és tudása a telepítésében, így a végeredmény sokkal jobb minőségű lesz, mint ha saját magunk próbálkoznánk.
  • Időt takaríthat meg: Míg a saját kezű telepítés hosszú órákat vehet igénybe, a szakember gyorsan és hatékonyan elvégzi a munkát.
  • Garancia: A legtöbb szakember garanciát vállal a munkájára, ami azt jelenti, hogy ha valami gond adódik a telepítés után, ők javítják a problémát.

Hol keressen szakembert?

Szakembert találni sokféle módon lehet. A legjobb módja, ha kikéri ismerőseinek véleményét, akik már voltak hasonló helyzetben. Az interneten is találhat számos platformot, ahol szakembereket lehet keresni, mint például a Qjob.hu, Ez a weboldal lehetővé teszi, hogy összehasonlítsa a különböző szakemberek ajánlatait, és elolvassa a korábbi ügyfelek visszajelzéseit.

A laminált bútorlap karbantartása és tisztítása

A megfelelő karbantartás és tisztítás nem csak esztétikai szempontból fontos, de hozzájárul a lapok élettartamának növeléséhez is. 

Az alapvető tisztítási módszerek

Itt vannak a lépések:

  • Porszívózás: Ez eltávolítja a nagyobb szemcsés szennyeződéseket, amelyek karcolásokat okozhatnak a lapokon.
  • Tisztítószerek használata: Használjon speciális tisztítószert, amit a boltban vagy online vásárolhat. Kerülje a túl erős vegyi anyagokat, mert azok károsíthatják a bútorlap felületét.
  • Törlés puha ronggyal: A tisztítószert alkalmazva használjon puha rongyot vagy szivacsot, hogy elkerülje a karcolásokat.
  • Szárítás: Végül mindig győződjön meg róla, hogy a lapok teljesen szárazak maradnak, mert a nedvesség károsíthatja a laminátumot.

A laminált bútorlap élettartamának meghosszabbítása

Az alábbiak segítségével növelhetjük meg:

  • Rendszeres karbantartás: Ahhoz, hogy hosszú ideig ellenálljanak a használatnak, rendszeres karbantartásra van szükség. Ez magában foglalja a tisztítást, a porszívózást és a szükséges javításokat.
  • Megfelelő használat: Kerülje a bútorlapok túlzott megterhelését és a hirtelen hőmérséklet-változásokat. Ezek a tényezők károsíthatják a matériát, és rövidíthetik az élettartamát.
  • Karbantartó szerek használata: Vannak különféle vegyszerek a piacon, amelyek segítenek megőrizni a laminált bútorlapok állapotát és megjelenését.

A megfelelő karbantartás és tisztítás mellett a laminált bútorlapok évekig megőrizhetik szépségüket és funkcionalitásukat, miközben a legjobb minőségű és tartós megoldást nyújtják a bútorokhoz.

Szeretné, ha új laminált bútorlapja tökéletesen lenne telepítve? 

Engedje meg, hogy tapasztalt szakembereink elvégezzék Ön helyett! 

 Kapcsolatfelvétel szakemberekkel

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül a laminált bútorlap négyzetméterenként?

Változó lehet, és függ az anyag minőségétől, a gyártótól, a mintától és a vastagságtól. Az árak jellemzően 5.000 és 20.000 Ft között mozognak négyzetméterenként.

Hol tudok laminált bútorlapot vásárolni Magyarországon?

Számos helyen vásárolhat Magyarországon, beleértve a bútoráruházakat, az építőanyag boltokat és az online áruházakat is. Néhány népszerű hely közé tartozik a Bauhaus, az OBI, és az online felületek, mint például az Árukereső.

Milyen szolgáltatásokat kínál a Qjob.hu a laminált bútorlapokkal kapcsolatban?

A Qjob.hu egy platform, ahol számos szakembert találhat, akik képesek laminált bútorlapok telepítésére. A szolgáltatás magában foglalja az építési munkálatokat, a szükséges anyagok beszerzését és a projekt befejezése utáni takarítást is. Az árak változóak, a megbízás méretétől és a hozzáértő tapasztalatától függően.

Milyen előnyökkel jár a laminált bútorlap használata?

Népszerűek a tartósságuk, a könnyű tisztíthatóságuk és a széles választékuk miatt. Stílusosak és modern megjelenést adnak a bútoroknak, miközben ellenállnak a kopásnak, a karcolásoknak és a foltoknak. Mindezek mellett kedvező áron kaphatók, ami ideális választássá teszi őket sok otthonban és irodában.

Összefoglalás: A laminált bútorlap vásárlás és telepítés

A laminált bútorlapok egyre népszerűbb választások otthonokban és irodákban egyaránt, köszönhetően a tartósságuknak, stílusos megjelenésüknek és viszonylag kedvező áruknak. A vásárlás során érdemes figyelembe venni a lapok minőségét, a gyártót, a méretet és a vastagságot, mivel ezek a tényezők befolyásolják a termék árát.

Online és boltban egyaránt beszerezhetők. Az online vásárlás gyors és kényelmes, de fontos a szállítási díjakat és a termék minőségét is figyelembe venni. A boltban történő vásárlás lehetővé teszi a termék személyes megtekintését.

Telepítése magában foglalja a szükséges eszközök és anyagok beszerzését, az építési folyamatot és a karbantartási lépéseket is. Bár a telepítés önállóan is elvégezhető, érdemes szakembert megbízni a feladattal, különösen nagyobb projektek esetén. A Qjob.hu weboldalon számos tapasztalt szakember található.

Karbantartása és tisztítása hozzájárul az anyag élettartamának növeléséhez. Az alapvető tisztítási módszerek és a rendszeres gondozás segít megőrizni a lapok állapotát és szépségét.

Összefoglalva, a vásárlása és telepítése hosszú távú befektetés, amely meghozza gyümölcsét a tartós, stílusos és funkcionális bútorok formájában. A megfelelő előkészítéssel és karbantartással évekig szolgálhatják otthonunkat vagy irodánkat.

Érdeklődik a laminált bútorlap telepítési árak iránt? 

Szakembereink mindig naprakészek és készen állnak, hogy segítsenek!

 Árajánlatkérés

a cikk szerzője

Hagyj megjegyzést