Article Image

Mennyibe kerül egy lemezkerítés és felállítása?

Szóval, te is azt fontolgatod, hogy lemezkerítést választasz? Ezt a döntést biztosan nem fogod megbánni!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Ez a cikk kiegészítő cikként készült a már korábban közzétett kerítés építés árak című cikkhez. 

Most pedig nézzük meg, hogy mennyibe is kerül egy ilyen kerítés, és milyen tényezők befolyásolják az árat!

Gyorsmenü:

Elgondolkodtál már azon, hogy mennyit segíthet egy profi a lemezkerítésed megtervezésében és kivitelezésében?

Ne habozz, fordulj szakemberhez, hogy a legjobb eredményt érhesd el.

Szakember keresése

A lemezkerítés előnyei

A lemezkerítés egy tartós, költséghatékony kerítésfajta. A szerelése egyszerű, a karbantartása minimális, és széleskörű stílusválasztékban érhető el. Az ár a kerítés méretétől, a lemez típusától és a szerelési költségektől függ.

Tartósság és karbantartás

A lemezkerítés talán legnagyobb előnye, hogy rendkívül tartós. Ha például a trapézlemezből készült kerítéseket nézzük, melyek az egyik legkedveltebb választásnak számítanak, akkor akár 20-30 éves élettartamra is számíthatunk. Ezek a lemezek magas minőségű bevonattal rendelkeznek, amely védelmet nyújt a korrózióval szemben, és az UV-sugárzás sem károsítja őket.

Miközben egy fakerítés karbantartása komoly feladat lehet, a lemezkerítés esetében minimálisak ezek a munkálatok. Nincs szükség évenkénti festésre, pácolásra vagy kártevők elleni védekezésre. Egy egyszerű mosás évente egyszer vagy kétszer általában elegendő, tehát elmondható, hogy a kezdeti költségeken túl az idő- és energiamegtakarítás is jelentős. A lemezkerítés gazdaságossága itt is megmutatkozik, hiszen hosszú távon alacsonyabb költséggel számolhatunk.

Stílus és design lehetőségek

A lemezkerítések nemcsak tartósak, de rendkívül sokoldalúak is. Számos különböző színben és stílusban kaphatóak, így bármilyen házhoz vagy kerthez illeszkednek. Egy modern, minimalista stílusú otthonhoz például remekül illik egy egyszerű, fehér vagy szürke lemezkerítés, amelynek négyzetméterenkénti ára általában 6-8 ezer forint körül mozog. Egy vidéki, rusztikus stílusú otthonhoz pedig választhatunk barna vagy zöld színű, fahatású lemezkerítést, ami az árakat tekintve hasonló kategóriába esik.

Biztonság és védelem

Végül, de nem utolsósorban a lemezkerítések kiváló védelmet nyújtanak. A lemezkerítés masszív felépítése miatt nemcsak az illetéktelen behatolók, de a szél, a hó és az eső ellen is védelmet nyújt. A magasságuk és a kialakításuk miatt a betekintés is nehezített, tovább növelve a magánélet védelmét. Egy 1,5 méter magas lemezkerítés négyzetméterenkénti ára 10-12 ezer forint körül alakul, de természetesen ez a kerítés minőségétől és stílusától is függ.

Szeretnél egy gyönyörű, tartós és költséghatékony lemezkerítést?

Egy tapasztalt szakember pontosan tudja, milyen anyagokra és technikákra van szükség. Lépj kapcsolatba egy profival még ma!

Ajánlatkérés

A lemezkerítés típusai és árai

A lemezkerítés árak változóak és több tényezőtől függnek, mint például a kerítés mérete, a lemez típusa és a telepítési költségek. Egy egyszerű trapézlemez-kerítés esetében az árak 2.500-4.000 forint/m² között mozognak, míg a prémium famintás lemezkerítés ára 6.000-9.000 forint/m² között vannak. A telepítési költségek szintén hozzáadódnak az összköltséghez. Mindig alaposan tervezze meg előre költségvetését.

A lemezkerítés árak változása évről évre

 

2021 (Ft)

2022 (Ft)

2024 (Ft)

Maximum ár

200.000

240.000

320.000

Átlagos ár

120.000

145.000

200.000

Minimum ár

  50.000

  60.000

  80.000

Ez a táblázat a lemezkerítések árának alakulását mutatja be az elmúlt három évben. A feltüntetett árak az adott kerítések méretétől, anyagától, a gyártótól és a szereléstől függően változnak. Fontos megjegyezni, hogy az árak nemcsak az infláció hatása miatt emelkednek, egyaránt számítanak a piaci trendek, a gyártási költségek és a kereslet is.

Trapézlemez-kerítés

A trapézlemez-kerítés az egyik leggyakrabban választott típus, nem véletlenül. Magas tartósságának, egyszerű szerelhetőségének és alacsony karbantartási költségeinek köszönhetően számos otthontulajdonos számára kínál megfelelő megoldást.

Árak és költséghatékonyság

Amikor a trapézlemez-kerítés árait vizsgáljuk, figyelembe kell venni több tényezőt is. Az alapanyag minősége, a lemez vastagsága, a bevonat és a szín mind befolyásolják a végső árat. Az általános tendencia szerint egy minőségi trapézlemez-kerítés ára négyzetméterenként 8-12 ezer forint. Azonban ne feledjük, hogy a hosszú távú költséghatékonyság miatt a kezdetben drágább  beruházás gyorsan megtérülhet.

A trapézlemez-kerítés további előnye, hogy a szerelési munkálatok általában gyorsan, egyszerűen elvégezhetők, és nem igényelnek különösebb szakértelmet. Ez szintén csökkenti az összköltségeket, hiszen nem szükséges drága szakembert foglalkoztatni a munka elvégzéséhez.

Famintás lemezkerítés

A famintás lemezkerítés modern és elegáns megoldást kínál azoknak, akik szeretik a természetes anyagokat, de szeretnének egy tartósabb és karbantartásmentes alternatívát. A famintás lemezkerítés olyan textúrával rendelkezik, amely a fa természetes mintázatát utánozza, többféle színben és stílusban is kapható, hogy megfeleljen az otthona igényeinek.

Árak és hosszútávú megtérülés

A famintás lemezkerítés ára négyzetméterenként 10-15 ezer forint között változhat, a lemez vastagságától és a kiválasztott mintától függően. Ugyan ez kezdetben drágább lehet, mint a hagyományos fakerítés, az idő múlásával a famintás lemezkerítés gazdaságosabb választás lehet, mivel ellenáll az időjárás viszontagságainak, a fa kerítés átlagosan 10-15 évig tart, a famintás lemezkerítés pedig 30-50 évet is képes szolgálni.

Ezek a kerítések szinte karbantartást sem igényelnek, nem kell őket festeni, lakkozni vagy rendszeresen kezelni a rovarok és a korhadás ellen, mint a fakerítések esetében. Ezáltal megtakaríthatók a karbantartási költségek, valamint időt és energiát is spórolunk.

A lemezkerítés típusainak áttekintése és árai

Az alábbi táblázat egy rövid összefoglalója a különböző típusú lemezkerítések és azok közelítő árainak, amelyeket egy átlagos méretű, 1,5 x 2,5 méteres panelhez adjuk meg.

Lemezkerítés típusa

Méret (méter)

Ár (Ft)

Trapézlemez kerítés

1,5 x 2,5

15.000

Famintás lemezkerítés

1,5 x 2,5

17.000

Perforált lemezkerítés

1,5 x 2,5

20.000

Vakolt lemezkerítés

1,5 x 2,5

22.000

Betonlemez kerítés

1,5 x 2,5

25.000

Szögacél lemezkerítés

1,5 x 2,5

27.000

Hogyan befolyásolja a méret és a szerelés a lemezkerítés árát?

A lemez kerítés árát számos tényező befolyásolja, beleértve a kerítés méretét és a szerelés költségeit. Nézzük meg, hogy ezek a tényezők hogyan hatnak az összköltségekre.

A kerítés méretének számítása

A kerítés méretének meghatározása a költségek számításának alapvető lépése. A kerítés hosszát és magasságát a terület méretéhez és az igényeinkhez igazítjuk. A nagyobb méretű kerítés természetesen több anyagot igényel, ami magasabb költségeket jelent.

Milyen költségekkel jár a nagyobb kerítés?

A nagyobb kerítés több lemezanyagot és tartóoszlopot igényel, valamint több munkaórába kerül a telepítése. Ezért a nagyobb méretű kerítés ára magasabb lesz, mint egy kisebb méretűé. Ám ne felejtsük el, hogy egy nagyobb kerítés több védelmet és magánszférát biztosít, ami hosszú távon viszont kifizetődő lehet.

A kerítés szerelése és annak költségei

A kerítés szerelési költségei az összköltség jelentős részét teszik ki. Ezek a költségek magukban foglalják az alapozási munkálatokat, a kerítés összeszerelését, valamint az esetleges utómunkálatokat, mint a festés vagy a felületkezelés.

A saját kezű (DIY) szerelés vs. szakember igénybevétele

A saját kezűleg végzett szerelés jelentős költségmegtakarítást eredményezhet, ha vannak hozzá megfelelő eszközeink és elég ügyesek vagyunk. Azonban érdemes megfontolni, hogy a szakember munkája gyakran gyorsabb és biztosan minőségi eredménnyel jár, továbbá rendszerint garanciát is kínálnak a munkájukra. A döntés tehát a saját képességeinken, az szabadidőnkön és a költségvetésünkön múlik.

Lemezkerítés költségvetési kalkuláció

A mellékelt táblázat egy általános lemezkerítés árkalkulációt tartalmaz. A pontos összeg függ a projekt specifikus jellemzőitől, az anyagok minőségétől és a kivitelezőtől. Mindig kérjen több ajánlatot és végezzen alapos piackutatást a legjobb ár-érték arány érdekében.

Elem

Mennyiség

Egységár (Ft)

Összeg (Ft)

Trapézlemez

100 m²

3.500

350.000

Rögzítőcsavarok

200 db

50

  10.000

Oszlopok

25 db

3.000

  75.000

Alapozó beton

10 zsák

3.500

  35.000

Védőfesték

10 liter

2.500

  25.000

Szerelési díj

1 munka

150.000

150.000

Összesen

 

 

645.000

Pénztárcakímélő tippek a lemezkerítés vásárlásakor

A költséghatékony kerítésvásárlás nemcsak arról szól, hogy az első, legolcsóbb lehetőséget válasszuk. Néhány stratégia segíthet abban, hogy hosszú távon pénzt takarítsunk meg a kerítésünk építése során.

Olcsó kerítéslemez

Az alacsonyabb költségű lemezkerítés nem jelenti azt, hogy rosszabb minőséget kellene kapnunk. Sok esetben az olcsóbb lemezek ugyanolyan tartósakk és megfelelő védelmet is nyújtanak. Mindig vizsgáljuk meg az anyag minőségét, a lemez vastagságát és a felületkezelést, mielőtt döntést hoznánk.

Hol vásároljunk lemezkerítést?

A lemezkerítés vásárlásának helye is befolyásolhatja a költségeket. A helyi kereskedőknél érdemes személyesen is körbenézni, de ne feledkezzünk meg az online lehetőségekről sem.

Az online vásárlás előnyei

Az online vásárlás lehetőséget ad arra, hogy egyszerre több kereskedőtől is árat kérjünk, így könnyebben összehasonlíthatjuk az ajánlatokat. Ezenkívül az online forgalmazók gyakran kínálnak kedvezményeket és akciókat, amelyekkel további költségeket takaríthatunk meg.

Hogyan érdemes karbantartani a lemezkerítést?

A lemezkerítés karbantartása létfontosságú a hosszú élettartam érdekében. A rendszeres tisztítás és festés megelőzi a korróziót és a lemez elszíneződését, megőrizve kerítésünk esztétikai jellemzőit és tartósságát.

Tippek a hosszú élettartam érdekében

A kerítés rendszeres tisztítása és a lehetséges károk gyors kijavítása meghosszabbítja a kerítés élettartamát. A sérülések, mint a karcolások vagy a beütődések, lehetőséget adhatnak a korrózió kialakulására, ezért fontos, hogy azonnal kezeljük őket. Az időjárás hatásai ellen felvitt festékréteg rendszeres frissítése is segít megőrizni  kerítésünk állapotát.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen hosszú élettartamú egy lemezkerítés?

A lemezkerítés élettartama nagymértékben függ az anyag minőségétől, a karbantartástól és az időjárási viszonyoktól. Általában 20-30 év az elvárható élettartam, de megfelelő karbantartással még tovább is tarthat.

Melyik a legjobb hely a lemezkerítés vásárlására?

Több helyen is beszerezhetünk lemezkerítést, beleértve a helyi építőanyag-kereskedéseket és az online áruházakat. Az online vásárlás gyakran kényelmesebb és szélesebb választékot kínál, de fontos az anyag minőségének ellenőrzése.

Milyen szolgáltatásokat kínál a Qjob.hu a lemezkerítés kapcsán?

A Qjob.hu egy megbízható platform, amely összeköti a megrendelőket a szakemberekkel. Az oldalon könnyedén megtalálhatóak a kerítésszerelést vállaló szakemberek, valamint áttekinthetőek a szolgáltatások árai és az elvégzett munkák értékelései.

A lemezkerítés kiválasztása nem könnyű feladat, de egy szakember segítségével egyszerűvé válhat.

Lépj kapcsolatba velünk még ma, és hagyd, hogy segítsünk a tökéletes kerítés kiválasztásában.

Kapcsolatfelvétel

Hogyan befolyásolja a lemez vastagsága a kerítés árát?

A lemez vastagsága közvetlenül befolyásolja a kerítés árát. A vastagabb lemezek általában drágábbak, de hosszabb élettartamot és nagyobb stabilitást biztosítanak, ami hosszú távon gazdaságos választás lehet.

Hogyan számítsuk ki a szükséges lemez mennyiségét?

A szükséges lemez mennyiségének kiszámítása elengedhetetlen a kerítésépítési projekthez. Először is, mérje le a kerítendő terület hosszát méterben. Ezután döntse el, milyen magas kerítést szeretne. Például, ha a kerítés hossza 20 méter és 1,5 méter magas kerítést szeretne, akkor 8 darab 1,5 méter széles és 2,5 méter hosszú lemezre lesz szüksége.

Összefoglalás: Mire kell figyelni a lemezkerítés vásárlása során?

A lemezkerítés vásárlása nem egy egyszerű feladat. Több tényezőt is szem előtt kell tartanunk, hogy a legjobb döntést hozzuk, beleértve a költségvetést, a kívánt stílust és a színt, valamint a karbantartás és a szerelés kérdéseit.

A költségvetés megtervezése

A lemezkerítés vásárlása során fontos, hogy reális költségvetést tervezzünk. Figyelembe kell vennünk az anyagok árát, a szerelési költségeket és a potenciális karbantartási kiadásokat is. Emellett ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a drágább lemezkerítés típusok hosszú távon megtérülnek, hiszen tartósabbak és kevesebb karbantartást igényelnek.

A megfelelő típus és szín kiválasztása

A kerítésünk stílusa és színe nagymértékben befolyásolja a házunk megjelenését. Válasszunk olyan típust és színt, amely passzol a házunk stílusához és környezetünkhöz. A tartós és időjárásálló bevonatú lemezek hosszú távon megőrzik szép megjelenésüket, ezért érdemes ezeket a típusokat előnyben részesíteni.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a lemezkerítés árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést