Article Image

Minden, amit kótaji kerítés árakról tudnod kell

Üdvözlünk! Biztosan hallottál már a Kótaji kerítésekről, de ismered-e a részleteket? Tudod-e, milyen tényezők határozzák meg az árat? Nos, ebben a cikkben mindent megtudhatsz a kótaji kerítések árairól!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Gyorsmenü

Kótaji kerítésárak: Mitől függ az ár?

Az árak függnek a felhasznált alapanyagtól, a szükséges mérettől és formától, valamint a telepítés költségeitől.  Az árak méterenként 25.000 és 60.000 Ft között változhatnak.

A kerítés ára nemcsak a kiválasztott típustól függ, hanem számos más tényezőtől is. Nézzük meg részletesebben!

Bizonytalan vagy, hogy melyik kerítést válaszd?

Vedd fel a kapcsolatot a szakértőkkel, hogy segítsenek a legjobb döntés meghozatalában! Kérj egyszerre több ajánlatot.

 Ajánlatkérés

A Kótaji kerítés anyagának hatása az árra

Az anyagválasztás, valamint az egyes anyagok kombinációja az egyik alapvető tényező, amely befolyásolja a kerítés árát. Gondolj csak bele, egy acélkerítés nem fog ugyanannyiba kerülni, mint egy fa- vagy műanyagkerítés. Mindegyik anyagnak megvan a maga előnye és hátránya, amelyek mind befolyásolják a végleges árat.

Acél Kótaji kerítésárak

Az acélkerítések rendkívül tartósak és ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Az áruk a mérettől és a tervezéstől függően változik, általában 30.000-40.000 forintba kerül méterük. Például egy 1,5 méter magas, 10 méter hosszú acélkerítésért, mintegy 450.000 forintot kell fizetnünk.

A Kótaji kerítés méretének és formájának hatása az árra

A kerítés mérete és formája nagyban befolyásolja annak árát. Alapvetően a nagyobb méretű és bonyolultabb formájú kerítések drágábbak, mivel több anyagra és munkára van szükség a kivitelezésük során.

Magas kerítések

A magasabb kerítések általában drágábbak, hiszen több anyagot igényelnek a készítésükhöz. Egy 2 méter magas és 10 méter hosszú acélkerítés ára például 60.000-80.000 Ft között mozog.

Alacsony kerítések

Az alacsonyabb kerítések kevesebb anyagot igényelnek, így áruk is kedvezőbb. Egy 1 méter magas és 10 méter hosszú acél kerítés ára körülbelül 40.000-60.000 Ft között alakul.

Speciális formájú kerítések

A speciális kialakítású kerítések, a felhasznált elemektől függően általában drágábbak, mert bonyolultabb a kivitelezésük. A kiadások itt nagyban függnek a munka összetettségétől, de általában 50.000-70.000 forint az ár méterenként.

Kótaji kerítés anyagok és árak

Anyag

Méret (Magasság x Hosszúság)

Ár (Ft/méter/elem)

Ponthegesztett táblás kerítésrendszer

2m x 2,5m

15.000

Táblás 2D kerítéspanel 

120cm x 200cm

7.000 

 PVC-s zöld drótfonat  200cm

1.000

Ponthegesztett táblás kerítésrendszer 2m x 2,5m

18.000

Hegesztett Vadháló 150cm 

900

Kaputartó oszlop

 200cm

30.000

 Kerítés lábazati elem  250cm x 30cm x 4cm

5.000 

Ez a táblázat bemutatja a kótaji kerítések különböző anyagait, méreteit és árait. Láthatjuk, hogy az acél a legdrágább anyag, de a fa és a műanyag is jó alternatíva lehet, attól függően, hogy milyen igényeink vannak.

Az összeszerelés költségei

Ezen munkálatok díja is jelentős részét képezheti a kerítés teljes költségének. Ez a munkaórák számától, a telek adottságaitól és a kerítés fajtájától függ. Rendszerint a kerítésre fordított összeg 20-30%-át teszik ki. Tehát, ha a kerítés anyagköltsége 400.000 Ft, akkor a telepítés költsége körülbelül 80.000-120.000 forint között lehet.

Hogyan válasszunk Kótaji kerítést?

A megfelelő Kótaji kerítés kiválasztása nem könnyű feladat a széles választék és a sokrétű megoldási javaslat miatt, és a döntés meghozatalához egyéb tényezőket is figyelembe kell vennünk. Nézzük meg részletesebben, mire érdemes odafigyelni!

Az anyag kiválasztása

Az első dolog, amit meg kell fontolnunk, az a kerítés anyaga. Mindegyik anyagnak megvan a maga előnye és hátránya, ezért fontos, hogy alaposan átgondoljuk az igényeinket, hiszen az egyszerű dróthálótól kezdve komplett kerítésrendszerek közül választhatunk lakossági felhasználóként is, de számos megoldás létezik az ipari felhasználók részére is. A kialakítástól függően lehetőségünk van a kerítéshez fém vagy beton tartóoszlopokat rendelni, ebben az esetben is másként alakul az ár, például azzal szemben, ha saját kezűleg szeretnénk egy dróthálótekercset kifeszíteni. A Kótaji kerítések mellé különféle lábazati elemeket is kínálnak, s a különböző minőségű és vastagságú fém rácsokat más-más bevonatokkal, horganyzott kivitelben, sokfajta színben is választhatjuk.

A méret és forma megválasztása

A kerítés méretének és formájának kiválasztása szintén fontos szempont a szükségleteink pontos meghatározásakor. A Kótaji kerítések igen széles választéka érhető el a méretek tekintetében, de a funkciót illetően is. Más típusú kerítés alkalmas otthonunk körbekerítéséhez, a vadak távoltartásához, háziállataink elszeparálásához vagy éppen cégünk, mezőgazdasági területünk lehatárolásához. Egy magasabb, erős és biztonságos kerítés hatékonyabban védi értékeinket, ezáltal jóval drágább is lehet. Valamint a speciális igényeket kielégítő kerítések esetében az esztétikusabb változatok magasabb költségekkel járhatnak. 

Összeszerelés

Végül, de nem utolsósorban, fontos, hogy figyelembe vegyük az szerelés költségeit is. Ez általában a kerítés teljes költségének 20-30%-át teszi ki, ezért érdemes ezt is beleszámolni a költségkeretünkbe. Ne feledjük, hogy a telepítés minősége hosszú távon meghatározza a kerítés tartósságát és kinézetét.

Készen állsz az új kerítés építésre?

Lépj kapcsolatba szakértőkkel, hogy megbeszéljetek a részleteket és árajánlatot adjanak neked!

Árajánlatért kattints ide

Kótaji kerítés árak összehasonlítása más kerítéstípusokkal

A kerítések árának összehasonlításakor érdemes figyelembe venni a különböző típusú kerítések anyagát, tartósságát, esztétikai vonzerejét és karbantartási igényeit. Lássuk, hogyan vethető össze a Kótaji kerítés a többi népszerű kerítéstípushoz!

Kótaji kerítésrendszerek és drótkerítés

Az egyszerű drótkerítések gyakran olcsóbbak, mint a Kótaji kerítések, kerítésrendszerek. Azonban, ha a Kótaji kerítések mellett döntünk, akkor tartósabb és esztétikusabb lesz a végeredmény . Egy drótkerítés méterenkénti ára általában 10.000 és 20.000 Ft között mozog, míg egy Kótaji kerítés ára 30.000 és 60.000 Ft között van.

Kótaji kerítés és fakerítés

A fakerítések természetes megjelenést biztosítanak, de idővel komoly karbantartást igényelnek, ami többletköltséget jelent. Egy fakerítés méterenkénti ára általában 20.000 és 50.000 Ft között elérhető. Ezzel szemben a Kótaji kerítések jóval kevesebb karbantartást igényelnek, viszont drágábbak is.

Kótaji kerítés és műanyagkerítés

A műanyag kerítések olcsók és könnyen karbantarthatók, de nem annyira tartósak és masszívak, mint a sokoldalú, drágább Kótaji kerítések. Egy műanyag kerítés ára méterenként körülbelül 15.000 és 30.000 forint. 

A Kótaji kerítés összehasonlítása más kerítésekkel

Kerítés típusa

Anyag

Méret (Magasság x Hosszúság)

Ár (Ft/méter)

Kótaji

Acél

2m x 10m

45.000

Drótkerítés

Acél

2m x 10m

20.000

Fa kerítés

Fa

2m x 10m

35.000

Műanyag kerítés

Műanyag

2m x 10m

30.000

Az alábbi táblázat összehasonlítja a Kótaji kerítés árait más népszerű kerítéstípusokkal. Mint látható, a Kótaji kerítések általában drágábbak, de a tartósságuk és esztétikus megjelenésük gyakran megéri a magasabb költséget.

Szeretnéd egy tartósan és jól épített kerítést? Lépj kapcsolatba a szakértőkkel!

Tudj meg többet

Összegzés

Összefoglalva, a Kótaji kerítések ára a kerítés anyagától, méretétől, formájától és a telepítés költségeitől függ. Bár a Kótaji kerítések többe kerülhetnek, mint más típusú kerítések, tartósságuk és kiváló esztétikai tulajdonságaik miatt megéri többet fizetni értük.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a kótaji kerítés árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést