Article Image

Mennyibe kerül egy lamellás kerítés építés?

Lamellás kerítés árak 2024 - meglepő információk és tippek! Cikkünkben minden megtalálhatsz. Ne hagyd ki! 📣
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a lamellás kerítés építésének menetét és feltárjuk, hogy milyen költségekre számíthatsz. Megvizsgáljuk az anyagok és méretek árait, a különböző szolgáltatóknál elérhető árakat, és tanácsokat adunk a költségek csökkentéséhez. Ismerd meg, miért éri meg beruházni egy lamellás kerítésbe, és hogyan lehet okosan spórolni a kerítésépítéssel! Olvass tovább, hogy megtudhasd a részleteket.

Lamellás kerítés árak évenkénti összehasonlítása

 

2021 (Ft/m²)

2022 (Ft/m²)

2024 (Ft/m²)

Maximum árak

45.000

58.000

81.000

Átlagos árak

25.000

32.000

45.000

Minimum árak

15.000

19.000

27.000

Fontos megjegyezni, hogy a fenti árak csak becslések, melyek a piaci trendeket és a gazdasági változásokat tükrözik. Az aktuális árak jelentősen eltérhetnek ezektől az összegektől. A pontos árakért fordulj közvetlenül a szolgáltatóhoz vagy a gyártóhoz.

 Tartalomjegyzék

Mi is az a lamellás kerítés?

Amikor kerítésről beszélünk, sokan azonnal a hagyományos drótkerítésekre vagy a masszív betonfalakra gondolnak. De ismered a lamellás kerítéseket? Különleges, modern megjelenésükkel és sokoldalúságukkal egyre népszerűbbek Magyarországon is.

Lamellás kerítés: alapfogalmak

A lamellás kerítés, ahogyan a neve is utal rá, lamellákból, azaz vékony, hosszú elemekből áll. Ezek a lamellák párhuzamosan helyezkednek el és közöttük szabad tér marad. Ez a szerkezet egyben különleges vizuális élményt is nyújt, hiszen a lamellák közötti rések által a kertben zajló élet részben látható, mégis biztosítva van a szükséges privát szféra.

A lamellás kerítés anyaga és típusai

A lamellás kerítések anyagát tekintve igazán változatosak lehetnek. A leggyakoribb és legnépszerűbb a faból készült lamellás kerítés, amely a természetes anyagok kedvelőinek ideális választás. Azonban ma már rendkívül népszerűek a műanyagból és fémekből készült változatok is, amelyek tartósabbak és könnyebben karbantarthatóak. A fa lamellás kerítés ára négyzetméterenként 8.000 és 15.000 Ft között változhat, míg a műanyag változat 10.000 és 20.000 Ft, a fém pedig 15.000 és 25.000 Ft közötti ársávban mozog. Fontos, hogy mindig a helyszín adottságaihoz és a saját ízlésedhez leginkább illeszkedő típust válaszd!

Profin telepített lamellás kerítés? Kérj szakik segítségét ajánlatkéréssel!

Ajánlatot kérek

Lamellás kerítés árak alakulása az anyagok szerint

Anyag

Átlagos árak (Ft/m²)

Megjegyzések

Fa lamellás kerítés

15.000 - 25.000

Az ár függ a fa minőségétől és a kivitelezés módjától

Fém lamellás kerítés

20.000 - 35.000

Az ár tartalmazza a festést és a befejezést

Alumínium lamellás kerítés

30.000 - 50.000

Az ár tartalmazza a festést és a befejezést

PVC lamellás kerítés

10.000 - 20.000

Az ár tartalmazza a befejezést, a festést nem igényel

Kompozit lamellás kerítés

20.000 - 40.000

Az ár tartalmazza a befejezést, a festést nem igényel

Az árak eltérhetnek a szolgáltatótól, a telepítéstől és az anyagtól függően. Mindig kérj árajánlatot több helyről a legjobb árak érdekében!

A lamellás kerítés előnyei

A lamellás kerítés választása számtalan előnnyel járhat. Lássuk, mik ezek!

Esztétikum és stílus a kertben

A lamellás kerítés különleges, modern megjelenést kölcsönöz a kertnek. Az egyes lamellák közötti részek átengedik a fényt, így a kerted napközben természetes fényben úszik, miközben a kerítés nem korlátozza a kilátást. A fa lamellás kerítések természetes hatást keltenek, míg a műanyag vagy fém kerítések modern, letisztult stílust hoznak létre.

Tartósság és hosszú élettartam

A lamellás kerítések tartósak és hosszú élettartamúak. A fa lamellák éveken keresztül ellenállnak az időjárás viszontagságainak, különösen, ha megfelelő védelmet kapnak. A műanyag és fém lamellák pedig szinte semmilyen karbantartást nem igényelnek. A fa lamellás kerítés 15-20 évig, a műanyag és fém lamellás kerítés akár 30-50 évig is kiszolgálhat, így a kezdeti befektetés hosszú távon is megéri.

Biztonság és magánélet

A lamellás kerítés nem csak esztétikus, hanem praktikus is. Megfelelő magasságú kerítés esetén megóvja a kertet a betolakodóktól, miközben a lamellák közötti részek lehetővé teszik, hogy lásd, mi történik a kerítésen kívül. Emellett megőrizheted a magánéleted, hiszen a kerítésen át nem lehet bepillantani a kertedbe, csak egy bizonyos szögben, amit te határozol meg. Ez a szabadság és a biztonság tökéletes kombinációja.

Lamellás kerítés építése lépésről lépésre

A lamellás kerítés építése nem igényel különleges szakértelmet, de néhány fontos lépést be kell tartanod. Íme, a folyamat lépésről-lépésre:

Tervezés: a helyszín és a szükséges anyagok

Mielőtt nekilátnál a kerítés építésének, gondosan tervezd meg a folyamatot. Döntsd el, milyen anyagból szeretnéd a kerítést (fa, műanyag, fém), és mérj fel a helyszínt, hogy kiszámíthasd, mennyi anyagra lesz szükséged. Az árak alapján a fanyagból készült kerítés esetén 8.000-15.000 Ft, műanyagnál 10.000-20.000 Ft, fémnél pedig 15.000-25.000 Ft közötti költséggel számolhatsz négyzetméterenként.

Az alapok elkészítése: tippek és trükkök

Az alapok megteremtése az egyik legfontosabb lépés. Az árokásás és a betonozás a lamellás kerítés tartósságának alapja. A betonba helyezett oszlopok közötti távolság függ a kerítés magasságától és a lamellák szélességétől, de általában 1,5-2 méter.

A lamellák telepítése

A lamellák telepítése a legizgalmasabb rész. A lamellák elhelyezésekor ügyelj arra, hogy egyenlő távolságra legyenek egymástól. Készíthetsz sablont, hogy könnyebb legyen az elhelyezés, vagy használhatsz már előre gyártott lamellákat, amik gyorsabb és egyszerűbb telepítést tesznek lehetővé.

A lamellás kerítés befejezése és karbantartása

Miután elkészült a lamellás kerítés, jöhet a befejezés. Fa kerítés esetén javasolt a felületkezelés, ami védi a fát az időjárás viszontagságaitól. A műanyag és fém kerítések esetén ez nem szükséges. A karbantartás egyszerű: fa kerítésnél évente ellenőrizd a felületet és szükség esetén végezz felületkezelést, míg a műanyag és fém kerítéseknél elegendő az éves tisztítás.

Milyen költségei vannak az építésnek: a tévhitek lerombolása

Sokan gondolják úgy, hogy a lamellás kerítés építése drága mulatság, pedig ez egyáltalán nem így van. Térjünk ki arra, hogyan lehet meghatározni a költségeket, és miért éri meg a befektetés.

Hogyan határozhatjuk meg a költségeket?

A lamellás kerítés építés ára több tényezőtől függ. Egyrészt az anyagválasztástól: a fa kerítés ára négyzetméterenként 8.000-15.000 Ft, a műanyag kerítés 10.000-20.000 Ft, a fém kerítés pedig 15.000-25.000 Ft között változik. Ezen kívül a kerítés méretétől, a terület adottságaitól, és nem utolsósorban attól is, hogy saját kezűleg végzed-e az építést, vagy szakembert bízol meg vele.

Szakértői tanácsra van szüksége a lamellás kerítés árainak megértéséhez?

Vegye fel a kapcsolatot a szakembereinkkel, és segítünk megtalálni a legmegfelelőbb megoldást.

Kapcsolatfelvétel

Lamellás kerítés árak méretek szerint

Méret (magasság x szélesség, cm)

Átlagos árak (Ft/panel)

90x180

15.000 - 25.000

100x180

20.000 - 30.000

120x180

25.000 - 35.000

150x180

30.000 - 40.000

180x180

35.000 - 50.000

180x200

40.000 - 55.000

Ahogy már említettük, az árakat számtalan tényező befolyásolhatja, így mindig kérjünk egy aktuális árajánlatot, hogy a pontos díjak ismeretében hozhassuk meg a döntésünket!

Ár-érték arány: miért éri meg?

A lamellás kerítés építése egy olyan befektetés, amely hosszú távon kifizetődő. A kerítés nem csak esztétikai értéket ad a kertednek, de növeli az ingatlanod értékét is. Biztonságot nyújt, és hosszú élettartama miatt nem kell gyakran cserélni vagy javítani. Ráadásul, ha magad végzed el az építést, jelentős összegeket takaríthatsz meg. Tehát a lamellás kerítés ár-érték aránya rendkívül kedvező. Ne hagyd, hogy a tévhitek befolyásolják a döntésedet!

Hogyan találhatom meg a legjobb árat?

Ha eldöntötted, hogy lamellás kerítést építesz, akkor biztosan azt is szeretnéd tudni, hogyan található meg a legjobb ár. Nézzünk néhány tippet és trükköt!

Az árak összehasonlítása: hol keressen?

Az árak összehasonlítása mindig jó ötlet. Kezdjük az anyagokkal: nézz körbe több építőanyag-kereskedésben, és hasonlítsd össze az árakat. Ne felejtsd el figyelembe venni az anyag minőségét és a szállítási költségeket is. Az interneten is találhatsz árösszehasonlító oldalakat, ahol könnyen összevetheted a különböző ajánlatokat.

Az árak összehasonlítása: hol keressen?

Szolgáltató

Elérhetőség

Átlagos árak (Ft/m²)

Bauhaus

www.bauhaus.hu

15.000 - 30.000

Praktiker

www.praktiker.hu

20.000 - 35.000

OBI

www.obi.hu

15.000 - 40.000

Az árak eltérhetnek a termékektől és az aktuális ajánlatoktól. Látogass el a weboldalakra a legfrissebb információkért és ajánlatokért. Mindig hasonlítsd össze az árakat és ellenőrizd a termékek minőségét a legjobb vásárlási döntés meghozatalához.

Költséghatékony tippek a lamellás kerítés építéshez

  1. Dolgozz saját kezűleg: Ha van rá időd és energiád, akkor saját kezűleg is felépítheted a kerítést. Ez jelentős költséget takaríthat meg.
  2. Vásárolj nagy tételben: Ha nagy tételben vásárolsz, akkor általában kedvezményeket kaphatsz. Ez különösen akkor igaz, ha egy nagyobb területet kell bekerítened.
  3. Válassz helyi anyagokat: Ha lehetséges, válassz helyi anyagokat. Ez nem csak a szállítási költségeket csökkenti, hanem a környezetet is kíméli.
  4. Ütemezd a projektet: Ha nincs sürgős szükség a kerítésre, akkor ütemezd a projektet. Vásárolj akkor, amikor az árak alacsonyabbak, például az építési szezonon kívül.

Konklúzió: A lamellás kerítés építése nem feltétlenül drága projekt. Okos tervezéssel és költséghatékony döntésekkel jelentősen csökkentheted a kiadásokat.

Milyen rejtett költségek lehetnek és hogyan takaríthatok meg egy kis pénzt?

A lamellás kerítés építésének ára nem csak az anyagköltségekből áll. Néhány további költséget is figyelembe kell venni, hogy ténylegesen láthassuk, mennyibe fog kerülni a projekt. Viszont vannak módszerek a költségek csökkentésére is.

A kerítésépítés rejtett költségei

Az alapanyagok költségei mellett számos egyéb költséget is figyelembe kell venni, amikor a kerítés építésének teljes költségét számolod. Ilyenek például a szállítási költségek, a munkaeszközök, a betonozás költsége, vagy akár a szakember díja, ha nem te végzed a munkát. Ezek az összegek jelentősen növelhetik a kerítés árát.

Tippek a költségek csökkentésére és a legjobb eredmények elérésére

  1. Keress kedvezményeket: Sok szaküzlet kínál kedvezményeket nagyobb tétel vásárlása esetén, ezért érdemes összevásárolni a szükséges anyagokat.
  2. Használj helyi anyagokat: A helyben készült vagy helyi forrásból származó anyagok gyakran olcsóbbak, ráadásul kisebb a szállítási költségük is.
  3. Készíts alapos tervet: Minél alaposabban megtervezed a kerítésed, annál kevesebb esély van a pazarlásra és a drága hibákra.
  4. Hasonlítsd össze az ajánlatokat: Mindig érdemes több szolgáltató ajánlatát összehasonlítani. Nem mindenki kínálja ugyanazt az árat, ezért megéri körülnézni.

Összefoglalva, a lamellás kerítés építése során különféle költségek merülhetnek fel, de okos tervezéssel és átgondolt döntésekkel ezek jelentősen csökkenthetők. Fontos, hogy tudd, mire számíthatsz, és hogyan spórolhatsz a kerítés építése során.

Segítségre van szükséged a lamellás kerítés építésben? Kérj egyszerre több ajánlatot!

Ingyenes ajánlatkérés

Összegzés: a lamellás kerítés árak és az építés lehetőségei

A lamellás kerítés egy stílusos és praktikus választás, mely jelentősen növelheti otthonod esztétikai vonzerejét és biztonságát. Ám a döntés meghozatalakor fontos, hogy tisztában legyél azzal, milyen költségekkel jár a projekt.

A lamellás kerítés építés árak: végső gondolatok

A kerítésépítés ára sok tényezőtől függ, így az anyagtól, a mérettől, a munka bonyolultságától és a szakember díjától. A költségek továbbá magukban foglalják a szállítási költségeket, a betonozást és egyéb rejtett költségeket is.

Légy okos: spórolj a kerítésépítéssel!

De ne feledd, vannak módjai annak, hogy pénzt takaríts meg a kerítés építése során! Használd ki a nagyobb tétel vásárlása esetén kínált kedvezményeket, használj helyi anyagokat, készíts alapos tervet, és hasonlítsd össze az ajánlatokat. Ha nem vagy biztos abban, hogy a saját kezeddel végezd el a munkát, akkor bízz meg egy megbízható szakembert, mint amilyeneket a Qjob.hu-n is találhatsz.

Összefoglalva, a lamellás kerítés építése jelentős beruházás lehet, de megfelelő tervezéssel és tudatos döntésekkel jelentős költségmegtakarítást érhetsz el. Ne feledd, a kerítésed hosszú távon befektetés a biztonságodba és otthonod szépségébe, ezért érdemes jól megfontolni minden lépést a tervezéstől az építésig.

Gyakran Ismételt Kérdések

Megbízható szakembert keresek a lamellás kerítés építésére. Hol találhatok ilyet?

A Qjob.hu egy online platform, ahol megbízható szakembereket találhatsz a kerítésed építéséhez. A weboldalon könnyedén összehasonlíthatod a szakemberek ajánlatait, értékeléseit és referenciáit.

Milyen anyagból érdemes lamellás kerítést építeni?

A lamellás kerítések leggyakrabban fából, fémből vagy műanyagból készülnek. A választás függ a kívánt stílustól, az időjárási viszonyoktól és a költségkerettől.

Milyen előkészületeket kell tennem a kerítés építése előtt?

Először is, ellenőrizd a helyi szabályozásokat és a szomszédokkal való egyeztetéseket. Másodszor, készíts egy alapos tervet, amely tartalmazza a kerítés méretét, stílusát és anyagát. Harmadszor, szerezd be az összes szükséges anyagot és eszközt.

Mennyi időt vesz igénybe a lamellás kerítés felépítése?

A projekt időtartama függ a kerítés méretétől, az anyagtól és attól, hogy szakemberrel dolgozol-e, vagy saját kezűleg végzed el a munkát. Egy átlagos kerítés felépítése 1-2 hétig is tarthat, de ez nagyban változhat.

Megéri-e saját kezűleg felépíteni a lamellás kerítést, vagy inkább szakembert kellene bízni a feladattal?

Ez attól függ, hogy mennyi időd és energiád van a projektre, és mennyire vagy képes a kétkezi munkára. Ha van tapasztalatod és eszközeid a munkához, akkor saját kezűleg is felépítheted a kerítést, ami jelentős költséget takaríthat meg. Ha viszont nem érzel magadban biztonságot a munka elvégzéséhez, vagy nincs rá elegendő időd, akkor érdemes szakembert bízni a feladattal.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a lamellás kerítés építés című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést