Article Image

Táblás kerítés ár: Tippek a legjobb választáshoz

Tudja meg, hogyan takaríthat meg a táblás kerítés árain! Praktikus tippek, értékes információk. Kattintson ide és kezdjen spórolni!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Tartalomjegyzék 

Kerítés árak évenkénti összehasonlítása (Ft/méter)

 

2021

2022

2024

Max. ár

35.000

40.000

56.000

Átlag ár

25.000

28.000

39.000

Min. ár

15.000

17.000

24.000

Ez a táblázat az elmúlt három évben a táblás kerítés árainak változásait mutatja. A táblázat a legmagasabb, az átlagos és a legalacsonyabb árakat is megjeleníti, hogy átfogó képet kaphasson a piacon tapasztalható változásokról. Figyelembe kell venni, hogy az árak területenként és a kerítés anyagától függően is változhatnak.

Ne hagyja, hogy a változatos táblás kerítés árak összezavarják!

Vegye fel a kapcsolatot a szakemberekkel, akik segítenek az ármeghatározásban.

Bevezetés a táblás kerítés árak világába

Az építkezés és a kertrendezés során gyakran merül fel a kérdés: mennyibe kerül egy táblás kerítés? A válasz sok tényezőtől függ, amelyeket érdemes megismerni. Ebben a cikkben ezeket a tényezőket igyekszünk feltárni.

A táblás kerítés jellemzői

A táblás kerítés jellemzően acélból készül és hosszú élettartamú. A széles választékban találhatók egyszerűbb, olcsóbb modellek (20.000 Ft-tól), de a prémium kategóriás táblák ára elérheti az 50.000 Ft-ot is.

Miért válasszunk táblás kerítést?

A táblás kerítés rendkívül népszerű a tartóssága és az egyszerű telepítése miatt. Az ára is versenyképes más kerítés típusokkal szemben és hosszú távon gazdaságos választásnak bizonyulhat.

Mi befolyásolhatja az árakat?

Az árakat több tényező is alakíthatja. Érdemes ezeket áttekinteni, hogy a lehető legjobb döntést hozhassuk meg.

Az anyagok hatása a táblás kerítés árára

Az acél táblás kerítés ára többnyire 30.000 Ft és 40.000 Ft között mozog, míg a prémium minőségű alumínium kerítések ára magasabb, 50.000 Ft-tól indul.

A kerítés méretének árbefolyásoló hatása

A méretek is jelentős hatással vannak az árra. Egy nagyobb kerítés több anyagot és munkát igényel, ezért természetesen drágább lesz.

A beszerelés költségei

A kerítés beszerelése is hozzáadódik az árhoz. Ha szakemberre bízzuk a munkát, akkor ez akár 10.000 Ft/m árat is jelenthet.

Hogyan spórolhatunk a táblás kerítés árán?

Vannak praktikák, amelyekkel csökkenthetjük a kerítés árát.

Tippek és trükkök

Az általunk történő beszerelés vagy a nagyobb tételben való vásárlás csökkentheti a kerítés árát. Egy nagyobb terület kerítésének beszerelése akár 15%-kal olcsóbb lehet, mint a kisebb területeké. Egy másik tipp, hogy várjuk meg a szezonon kívüli értékesítést, amikor az árak eshetnek.

Az önálló szerelés lehetőségei

Ha képesek vagyunk a kerítés önszerelésére, akkor további költségeket takaríthatunk meg. Viszont, ne feledjük, hogy ez több időbe és energiába kerülhet.

Szüksége van egy szakértőre, aki segít megérteni az ár részleteit?

Kattintson ide és lépjen kapcsolatba velünk!

Árajánlatkérés

Az árak összehasonlítása más kerítés típusokkal

Hogyan viszonyul a táblás kerítés ára a többi típushoz? Tekintsük át a lehetőségeket!

Táblás kerítés vs. huzalos kerítés

Bár a huzalos kerítések általában olcsóbbak (15.000 Ft-tól már elérhetők), a táblás kerítés jelentősen tartósabb és esztétikusabb megoldás lehet.

Táblás kerítés vs. fa kerítés

A fa kerítés természetes megjelenésű, de karbantartást igényel és általában drágább, mint a táblás kerítés. A fa kerítések ára gyakran 40.000 Ft/méter felett van.

Kerítés típusok és árak

Típus

Méret (Magasság x Szélesség)

Átlagos Ár (Ft/méter)

Acél Táblás Kerítés

1,5 m x 2,5 m

30.000 - 40.000

Alumínium Táblás Kerítés

1,5 m x 2,5 m

40.000 - 50.000

Műanyag Táblás Kerítés

1,5 m x 2,5 m

20.000 - 30.000

Fa Táblás Kerítés

1,5 m x 2,5 m

25.000 - 35.000

Bélelt Acél Táblás Kerítés

1,5 m x 2,5 m

35.000 - 45.000

Kombinált Táblás Kerítés

1,5 m x 2,5 m

30.000 - 50.000

Ez a táblázat néhány általános táblás kerítés típus átlagos árát mutatja be. Fontos megjegyezni, hogy az árak változhatnak a gyártótól és a területtől függően.

A karbantartási igénye és jövőbeli költségei 

Vegyük figyelembe a karbantartási költségeket is, hiszen hosszú távon befolyásolhatják a döntésünket.

Karbantartási tippek a hosszú élettartamért

A táblás kerítés ápolása meghosszabbítja élettartamát és csökkenti a hosszú távú költségeket. Egy átlagos karbantartás évente mintegy 5.000 Ft-ba kerülhet.

A karbantartás hatása a táblás kerítés árára

Az elhanyagolt kerítés korai cserét igényelhet, ami többletköltséget jelent. Egy jól karbantartott kerítés élettartama viszont akár 20 év is lehet.

Kerítés Karbantartási Költségek

Táblás Kerítés Típusa

Éves Karbantartási Költség (Ft)

Várható Élettartam (év)

Acél Táblás Kerítés

5.000

10-15

Alumínium Táblás Kerítés

3.000

15-20

Műanyag Táblás Kerítés

1.000

10-15

Fa Táblás Kerítés

7.000

10-15

Bélelt Acél Táblás Kerítés

4.000

15-20

Kombinált Táblás Kerítés

5.000

15-20

Ez a táblázat bemutatja, hogy a különböző típusú táblás kerítések éves karbantartási költségei és várható élettartama hogyan alakul. Fontos, hogy ezek a számok átlagosak, és az egyedi esetektől eltérőek lehetnek.

Hol vásároljunk táblás kerítést?

Online vagy helyben? Ez is befolyásolhatja a végső árat!

Online vs. helyi vásárlás

Az online vásárlás gyakran olcsóbb, de a szállítási költségek növelhetik az árat. A helyi vásárlás viszont lehetővé teszi a termék alapos megvizsgálását.

Mire figyeljünk a vásárlási folyamat során?

A minőségre, az anyagra és a beszerelési költségekre érdemes odafigyelni. Ne feledjük, hogy a legolcsóbb nem mindig a legjobb választás!

A nevem Anna és Budapesten élek. Nemrégiben úgy döntöttem, hogy itt az ideje frissíteni a kerítésem. Szerettem volna egy új, modern, táblás kerítést, de nem voltam biztos benne, hogyan kezdjek neki és mennyibe fog ez nekem kerülni.

Elkezdtem böngészni az interneten és rátaláltam a Qjob.hu weboldalra. Itt találtam egy profilt, ami rögtön megragadta a figyelmemet: egy professzionális kerítésépítő, aki Budapest közelében dolgozik. A profiljában szereplő képek alapján úgy tűnt, mintha pontosan tudná, mire van szükségem.

Felvettem vele a kapcsolatot, és nagyon gyorsan válaszolt. Részletesen elmagyarázta, milyen lehetőségeim vannak, és mennyibe kerülne a munka. Azt mondta, hogy egy 1,5 m x 2,5 m-es acél táblás kerítés körülbelül 35.000 Ft/méter áron készülhet el.

Még aznap megbeszéltük a részleteket és rövid időn belül elkezdődött a munka. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel és örülök, hogy a Qjob.hu-n keresztül találtam rá erre a szakemberre. Nem csak a kerítésem lett gyönyörű, de még a költségvetésemet is sikerült betartanom!

Összefoglalás és tanácsok a legjobb döntés meghozatalához

Végezetül, fontos megjegyezni, hogy a táblás kerítés ára sok tényezőtől függ. Az anyag, a méret, a beszerelés és a karbantartás mind hozzáadódik a végső árhoz. Azonban, ha jól választunk, a táblás kerítés hosszú távon gazdaságos és értékes befektetés lehet. A legfontosabb, hogy alaposan tájékozódjunk és olyan döntést hozzunk, amely megfelel az igényeinknek és a költségvetésünknek.

Reméljük, hogy ez az útmutató segített abban, hogy jobban megértsd a táblás kerítés árának kialakulását, és segít a legjobb döntés meghozatalában. Ha további kérdéseid vannak, ne habozz feltenni őket!

Vegye fel a kapcsolatot a szakértőkkel, segítünk Önnek a megfelelő szakember megtalálásában!

Szakembert keresek

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen anyagú táblás kerítést válasszak, ha a tartósság a legfontosabb számomra?

Az acél és az alumínium táblás kerítések híresek a tartósságukról. Bár az alumínium kerítések drágábbak, kevésbé hajlamosak a rozsdásodásra, mint az acél változatok.

Van-e különbség a különböző gyártók táblás kerítései között?

Igen, van! A különböző gyártók eltérő anyagminőséget és szerkezeti kialakítást kínálnak, ezért érdemes alaposan utánanézni a választásnak.

Mekkora a táblás kerítések élettartama?

A jól karbantartott táblás kerítések akár 20 évig is kiállhatják az idő próbáját. A karbantartás hiánya azonban jelentősen lerövidítheti ezt az időtartamot.

Milyen karbantartást igényel a táblás kerítés?

A táblás kerítés karbantartása általában a festésből és a rendszeres tisztításból áll. Az esetleges sérülések korai kijavítása is hozzájárul a kerítés hosszabb élettartamához.

Milyen színekben kapható a táblás kerítés?

A legtöbb gyártó széles színválasztékot kínál, a hagyományos fehér és szürke árnyalatoktól kezdve a merészebb színekig, mint például a zöld vagy a kék.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a táblás kerítés ár című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést