Article Image

Mennyibe kerül a raklapkerítés építése?

A raklapkerítés árainak teljes áttekintése. Hasznos tippek és trükkök. Ne hagyja ki, kattintson ide!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Ha egyszerű, költséghatékony és egyedi kerítést szeretnél, a raklapkerítés remek választás lehet! De mennyibe kerül a raklapkerítés építése? Milyen tippeket érdemes megfontolni? Olvass tovább!

Tartalomjegyzék

Miért raklapkerítés?

Egy raklapkerítés az ideális választás, ha egy költséghatékony, környezetbarát és egyszerűen megépíthető megoldást keresel. De miért is? Tekintsük át az alábbi pontokat.

Költséghatékony megoldás

Elsődleges előnye, hogy nagyon költséghatékony. A raklapok ára jelentősen alacsonyabb a hagyományos kerítésépítési anyagokhoz képest. Egy egyszerű, kezeletlen fenyőraklap ára például 3.000 és 5.000 forint között mozog, míg egy beton- vagy fémkerítés anyagköltsége ennél sokszor magasabb.

De nem csak az anyagköltségen spórolhatsz: a raklapkerítés saját kezűleg is könnyen megépíthető, így a munkadíjat is megspórolhatod. Persze, ha nincs időd vagy kedved a sajátkezű megoldáshoz, a raklapkerítés készítése viszonylag kevés időt és munkát igényel, így a szakemberek díja is jóval kedvezőbb. 

Ne hagyd, hogy a raklapkerítés építése fejfájást okozzon!

Fordulj profihoz, aki segít megvalósítani az elképzeléseidet. Kattints ide, és vedd fel a kapcsolatot szakemberekkel!

Kapcsolatfelvétel

Környezetbarát és újrahasznosítható

A raklapkerítés nemcsak a pénztárcánknak tesz jót, de a környezetünknek is. A fa raklapok újrahasznosíthatóak és biológiailag lebomlóak. Sőt, ha használt raklapokból építjük a kerítést, azzal még tovább csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat.

Egyszerű és gyors építés

A raklapkerítés egyik nagy előnye az egyszerű és gyors építés. Nincs szükség komplikált szerkezetekre vagy speciális szerszámokra. Egy alap barkácskészlettel és némi ügyességgel pár nap alatt felhúzható a kerítés.

A mérsékelt ár és az egyszerű építés mellett a raklapkerítés egyedi és stílusos megjelenést kölcsönöz a kertnek. Tehát ha szeretnéd felpezsdíteni kerted megjelenését anélkül, hogy mélyen a zsebedbe kellene nyúlnod, a raklapkerítés lehet a tökéletes választás számodra.

Raklapkerítés árak - Mitől függnek?

A raklapkerítés költsége több tényezőtől is függ. Az alábbiakban bemutatjuk a főbb szempontokat, amelyek meghatározzák a végső árat.

A raklapok minősége

Az egyik legfontosabb tényező a raklapok minősége. A használt raklapok általában olcsóbbak, de megfelelő állapotban lévő darabokra van szükség. Új raklapok esetén a fafajta, a felhasznált anyagok és a kezelések minősége határozza meg az árat. Egy új, kezeletlen fenyőraklap ára például 3.000-5.000 Ft között mozog, de egy minőségi keményfa raklap akár 10.000 Ft feletti összeget is elérhet.

A kerítés mérete

Természetesen a kerítés mérete is hatással van az árra. Minél hosszabb és magasabb kerítést szeretnél építeni, annál több raklapra és egyéb anyagra lesz szükség. A kerítés méretének meghatározása során fontos figyelembe venni a helyszín adottságait és a kívánt magasságot.

Raklapok méretei és árai

Raklap típusa

Méret (cm)

Ár (Ft)

Standard raklap

120x80

3.000

Fél raklap

  80x60

2.500

Hosszú raklap

120x100

4.500

Negyed raklap

  60x40

2.000

Mini raklap

  40x30

1.500

Euró raklap (EPAL)

120x80

5.000

A fenti táblázatban látható, hogy a raklapok mérete és ára változó. Az árak a raklap minőségétől és állapotától is függnek. A standard raklap és az Euró raklap mérete megegyezik, de az Euró raklap magasabb minőségű anyagból készül, ezért drágább.

A raklapok szállítási költsége

Ne feledd, hogy a raklapok beszerzésekor a szállítási költségek is hozzáadódnak az árhoz. A szállítás ára függ a távolságtól, a szállító cégtől és a raklapok mennyiségétől. Amennyiben lehetséges, érdemes helyben beszerezni a raklapokat, hogy minimalizáld a szállítási költségeket.

Kérj egyedi árajánlatot egyszerre több szakembertől!

Ingyenes ajánlatkérés

A raklapkerítés kiegészítői és szerelvényei

A raklapkerítés építése során szükség lehet különböző kiegészítőkre és szerelvényekre, mint például oszlopok, zsanérok, kapuk és rögzítőelemek. Ezek ára eltérő lehet, függően a választott típustól és minőségtől. A legjobb, ha előre összeállítasz egy listát a szükséges anyagokról és szerelvényekről, hogy ne érjenek meglepetések a szerelés közben.

A fenti tényezők alapján már könnyebben becsülhető a raklapkerítés építésének költsége. Ügyelj arra, hogy alaposan tájékozódj az anyagokról és a szükséges szerelvényekről, és mindig készülj fel a váratlan költségekre is.

Hogyan építsünk raklapkerítést?

A raklapkerítés építése nem bonyolult folyamat, de néhány dologra érdemes odafigyelni. Most bemutatjuk a legfontosabb lépéseket és tippeket.

Szükséges anyagok és eszközök

Elsőként gyűjtsd össze a szükséges anyagokat és eszközöket. Szükséged lesz raklapokra, rögzítőelemekre, mint például csavarok vagy szögek, és esetleg további faanyagokra a kerítés oszlopainak kialakításához. Az eszközök között legyen kéznél kalapács, fúrógép, csavarhúzó, mérőszalag és szintező. Ha a raklapokat festeni szeretnéd, szükséged lesz fafestékre és ecsetre is. Ezen anyagok és eszközök árai összességében 10.000 és 50.000 forint között mozoghatnak a kerítés méretétől és a felhasznált anyagok minőségétől függően.

Raklapkerítés építésének lépései

A helyszín előkészítése

A raklapkerítés építése előtt gondoskodj a helyszín előkészítéséről. Jelöld ki a kerítés vonalát, és távolítsd el az útjában lévő akadályokat, mint például növényeket vagy köveket. A kerítés alapjának egyenletesnek és stabilnak kell lennie.

Raklapok elrendezése és összeszerelése

Ezután jöhet a raklapok elrendezése és összeszerelése. Általában érdemes először a kerítés oszlopait kialakítani, majd ehhez rögzíteni a raklapokat. A raklapok rögzítéséhez használhatsz csavarokat vagy szögeket. Ügyelj arra, hogy a raklapok jól illeszkedjenek egymáshoz, és a kerítés stabil legyen.

Raklapkerítés finomítása és festése

Végül a raklapkerítés finomítását és festését végezd el. Csiszold le a fafelületet, hogy eltávolítsd az esetleges éles részeket és szálkákat, majd alkalmazd a kívánt festéket. A festés nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem védi a fát az időjárási viszontagságoktól. A festék ára függ a választott típustól és mennyiségtől, de általában 5.000 és 10.000 forint között mozog.

Ezekkel a lépésekkel megépítheted saját raklapkerítésedet. A projekt időigénye és költsége függ a kerítés méretétől, a felhasznált anyagok minőségétől és a saját kézügyességedtől. Ne feledd, hogy a raklapkerítés építése során is fontos a biztonság, ezért mindig használj megfelelő védőfelszerelést!

Raklapkerítés karbantartása és ápolása

A raklapkerítés nemcsak praktikus és költséghatékony megoldás, hanem megfelelő karbantartással hosszú évekig megőrzi szépségét és funkcióját. Lássuk, mire érdemes odafigyelni!

Festés és védelem a különböző időjárási viszonyok ellen

A fa természetes anyag, ezért a külső környezeti hatások - mint a napfény, eső, hó és hőmérséklet-ingadozások - befolyásolhatják az állapotát. Használj olyan festéket, amely UV-védelmet is biztosít, és állja a szélsőséges időjárási viszontagságokat. Egy jó minőségű, időjárásálló fafesték ára általában 5.000 és 15.000 forint között mozog. Emellett érdemes időről időre leellenőrizni a kerítés állapotát, és szükség esetén újrafesteni azt.

Rendszeres karbantartás és javítás

A raklapkerítés rendszeres karbantartása is fontos a hosszú élettartam érdekében. Ellenőrizd a kerítés stabilitását és a rögzítőelemek állapotát. Ha szükséges, húzd meg a lazább csavarokat, vagy cseréld ki a törött, rothadt vagy károsodott raklapokat. A faanyag különleges gondozást igényel, ezért érdemes időnként faápoló szerrel kezelni a kerítést. Egy átlagos faápoló szer ára 2.000 és 5.000 forint között mozog.

A fentiekben bemutatott karbantartási és ápolási munkálatok nem igényelnek különösebb szakértelmet, viszont nagymértékben hozzájárulnak a raklapkerítés esztétikai megjelenésének és tartósságának megőrzéséhez. Egy kis odafigyeléssel és rendszeres karbantartással a raklapkerítésed éveken át állhatja a próbát.

A legjobb tippek a raklapkerítés építéshez

Az ötletes és pénztárcabarát raklapkerítés építése egyre népszerűbb. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyek segíthetnek a sikeres projekt megvalósításában.

Hogyan spórolhatunk raklapkerítés építésével?

A raklapkerítés építése nemcsak környezetbarát, de anyagilag is kifizetődő választás. Megfelelő tervezéssel és kivitelezéssel a raklapkerítés építése jelentősen olcsóbb lehet, mint a hagyományos kerítésrendszerek. A raklapok általában olcsóbbak, mint a kereskedelmi kerítéselemek, és a szállítási költségek is csökkenthetők a helyi beszerzéssel. A költségek további csökkentése érdekében a raklapkerítést magad is megépítheted, így spórolhatsz a munkadíjon.

Melyek a legjobb raklapok a kerítésépítéshez?

Nem mindegy, milyen raklapokat használsz a kerítésedhez. A jó minőségű, erős és tartós fa raklap a legjobb választás. Ellenőrizd a raklapok állapotát vásárlás előtt, és olyanokat válassz, amelyek nem töröttek, repedtek vagy rothadtak. Ha lehetséges, kerüld a vegyi anyagokkal kezelt raklapokat, mert ezek károsak lehetnek az egészségre és a környezetre.

Hogyan készüljünk fel a raklapkerítés építésre?

A sikeres raklapkerítés építéséhez alapos tervezés szükséges. Határozd meg a kerítés méreteit, a raklapok elrendezését és a szükséges anyagok mennyiségét. Számítsd ki a költségeket, és szerezz be mindent, ami a munkához kell. Emellett bizonyosodj meg róla, hogy a munka elvégzéséhez szükségesek-e engedélyek.

A raklapkerítés építésének becsült költségei

Mennyiség (db)

Raklap típusa

Teljes költség (Ft)

50

Standard raklap

175.000

60

Fél raklap

150.000

40

Hosszú raklap

180.000

80

Negyed raklap

160.000

100

Mini raklap

150.000

50

Euró raklap (EPAL)

250.000

A második táblázatban látható költségek csak becsült értékek, és a valós költségek ettől eltérhetnek. A táblázat a raklapok beszerzési költségét mutatja, a szállítási költségeket és az esetleges szerelési költségeket nem tartalmazza. Az árak a raklap minőségétől és állapotától is függnek. A raklapkerítés építésének teljes költsége további tényezőktől, például a kerítés méretétől és a szerelési munkáktól is függ.

Hol lehet raklapokat beszerezni a kerítés építéséhez?

Az elhasznált raklapokat számos helyen beszerezheted. Ezek közé tartoznak a nagy áruházak, raktárak, gyárak és építkezések. Érdemes megnézni a Qjob.hu oldalt is, ahol gyakran hirdetnek ingyenes vagy olcsó raklapokat. A Qjob.hu egy online piactér, ahol számos használt anyagot, köztük raklapokat találhatsz.

Az előzetes tervezés, a jó minőségű raklapok kiválasztása és a megfelelő karbantartás mind hozzájárulhat a sikeres raklapkerítés építéséhez. Jó munkát kívánunk a projekthez!

Használja a Qjob.hu-t a raklap építés kivitelezéséhez!

A Qjob.hu egy remek forrás lehet a raklapkerítés építéshez szükséges szakember megtalálásához. Ez a weboldal online szakemberkereső piactérként működik, ahol számos megrendelő és szakember találkozik, és különféle szolgáltatásokat kínálnak.

A Qjob.hu-n való keresgélés közben érdemes figyelembe venni a szakemberek tapasztalatát, szakszerűséget és véleményeket. Mivel ez egy online platform, a megrendelők fotókat is tudnak mellékelni a szakember kereséshez, amelyek segíthetnek szakembernek a megfelelő ajánlatadásban. 

Ne feledkezz meg a szállításról sem. Néhány szakember szállítást is vállal, míg mások nem. Fontos, hogy ezt is vedd figyelembe a tervezés során.

Azáltal, hogy a Qjob.hu-t használod a raklapok beszerzéséhez, nemcsak pénzt, de időt is megtakaríthatsz. A Qjob.hu használata egy egyszerű és hatékony módja annak, hogy megvalósítsd a raklapkerítés építési projektjeidet!

Szeretnél időt és pénzt megtakarítani a raklapkerítés építésével?

Egy profi segítségével ez lehetséges! 

Szakembert keresek

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a raklapkerítés építése című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést