Article Image

Mennyibe kerül a műanyagablak javítás?

Hogyan takaríthat meg pénzt a műanyagablak javításával? Olvassa el cikkünket, és spóroljon velünk!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Ez a cikk kiegészítő cikként készült az ablakcsere árak című cikkhez. A műanyagablakok javítása minden háztartásban felmerülhet. Minőségi javítás esetén hosszú évekig megőrizhető az ablakok eredeti állapota és funkciója. Ez a cikk részletes áttekintést nyújt a műanyag ablakok javításának költségeiről, hogy segítsen Önnek a legmegfelelőbb szolgáltató és árajánlat kiválasztásában. Ismerje meg a piacon elérhető legfrissebb árakat, valamint az évek során bekövetkezett változásokat.

Műanyagablak javítási árak évenkénti összehasonlítása

Árkategória

2021 (Ft)

2022 (Ft)

2024 (Ft)

Minimális ár

  5.000

  6.500

  9.000

Átlagos ár

10.000

13.000

18.000

Maximális ár

20.000

26.000

36.000

A fenti táblázatban a műanyagablakok javítási árainak változását láthatjuk az elmúlt három évben. Az árak eltérése függ a munka jellegétől, az anyagköltségtől, a munkadíjtól és a piaci körülményektől. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezek csak átlagos árak, a konkrét árajánlatok eltérhetnek.

Ne bízza a véletlenre műanyagablakának javítását!

Forduljon szakemberekhez, ők megtalálják az Ön számára legmegfelelőbb szolgáltatót!

Árajánlatot kérek

Tartalomjegyzék

Miért fontos a műanyagablak javítása?

Az energiatakarékos otthonok szerepe

Kezdjük ott, hogy miért is olyan fontos a műanyagablakok jó karbantartása. Érezted valaha már azt, hogy hiába fűtöd a lakást, mégis állandóan hideg van? Lehet, hogy a műanyagablakaid javításra szorulnak. Az ablakok, különösen a régi vagy rosszul karbantartott műanyagablakok, jelentős energiaveszteséget okozhatnak. A rosszul záródó ablakokon át a hideg levegő könnyen beszivárog, ami növeli a fűtési költségeket. Az ablakjavítás általában 10.000-30.000 forint közötti összegbe kerül, de hosszú távon spórolhatunk a fűtésszámlán.

A komfort és a biztonság növelése

Az ablakjavítás másik előnye a komfort és a biztonság növelése. Zajos utcán laksz? A műanyag ablakok megfelelő javítása és karbantartása csökkentheti a külső zajokat. Ezen túlmenően, a rosszul működő vagy sérült ablakok betörési pontot jelenthetnek a betörők számára. Az ablakjavítás ebben az esetben is hasznos befektetés, mivel a javítás ára (típustól függően 15.000-40.000 forint) jóval alacsonyabb, mint egy betörés okozta veszteség. 

Műanyagablak-javítás? Bízza a munkát profikra!

Kérjen ajánlatot egyszerre több szakemberrel, kattintson az alábbi gombra

Szakembert keresek

A műanyagablak-javítás főbb típusai és árai

Az üvegcsere

Az egyik leggyakoribb probléma az üveg repedése vagy törése. Az üvegcsere ára függ az ablak méretétől, az üveg típusától, de általánosságban 15.000-50.000 forint közötti összeggel számolhatsz.

A tömítéscsere

A műanyag ablakok tömítése könnyen elhasználódhat. A tömítéscsere ára jellemzően 5.000-15.000 forint között mozog, de hosszú távon jelentős energiaveszteséget  kerülhetünk el.

A vasalatcsere

Az ablakvasalatok is hajlamosak a kopásra, különösen, ha gyakran nyitod-zárod az ablakot. A vasalatcsere ára 10.000-20.000 forint között lehet, de szükséges az ablak hosszú élettartamához és a jobb működéshez.

Az ablakprofil-csere

Az ablakprofil-csere ára a legmagasabb, általában 50.000 forint feletti összeg, jellemzően ritkán van rá szükség. Ha azonban az ablakprofil sérült, a csere elengedhetetlen a megfelelő működés és az energiahatékonyság fenntartása érdekében.

Árak műanyagablak-javításra

Javítási típus

Méret

Ár (Ft)

Csereablak

100x100 cm

30.000

Tömítéscsere

100x100 cm

5.000

Üvegcsere

100x100 cm

20.000

Kilincscsere

N/A

10.000

Szárnyregulálás

N/A

7.500

Ablakbeállítás

N/A

7.000

Ez a táblázat bemutatja a különböző műanyagablak-javítások átlagos költségeit. A végleges árak a konkrét munkától és a szolgáltatótól függnek.

Hogyan befolyásolja a műanyagablak-javítás árát a méret és a forma?

Az ablakok mérete

A nagyobb ablakok javítása természetesen többe kerül, mivel több anyagra és időre van szükség. Ne felejtsd el, hogy az árak a munka összetettségétől is függnek. Például egy nagyobb ablak esetében az üvegcsere ára 30.000-60.000 forint között van, míg egy kisebb ablaké 15.000 forint.

Az ablakok forma és típusa

Az ablakok formája és típusa is hatással van a javítási költségekre. Egy kör alakú vagy más speciális formájú ablak javítása többe kerülhet, mint egy szabványos téglalap alakú ablaké. Az ablakok típusa is befolyásolja az árat - például a tolóablakok vagy a bukó-nyíló ablakok javítása több időt és szakértelmet igényel, így az árak itt is magasabbak lehetnek, mint egy egyszerű, fix ablak esetében.

Műanyagablak-javítás saját kezűleg vagy szakemberrel? Melyik a jobb?

Javítás saját kezűleg: előnyök és hátrányok

Aki szeret barkácsolni, esetleg megpróbálhatja maga megjavítani az ablakot. A saját kezű javítással spórolhatunk, de csak akkor, ha szakszerűen csináljuk. Egy rosszul elvégzett javítás további problémákat okozhat, ami végül többe kerül, mint egy szakemberrel történő javíttatás.

Szakember általi javítás: előnyök és hátrányok

Egy szakember munkadíja magasabb lehet, de ezzel a lehetőséggel biztosak lehetünk abban, hogy a munkát tökéletesen végzik el. A szakembereknek vannak szerszámai, tudása és tapasztalata, hogy gyorsan és hatékonyan végezzék el a javítást. Az árak változnak a probléma típusától és méretétől függően, általában 10.000-50.000 forint közötti költséggel számolhatsz.

Hogyan találja meg a legjobb árat?

Online árak összehasonlítása

Az egyik legjobb módja annak, hogy megtaláld a legjobb árat, az online árak összehasonlítása. Sok vállalat közzéteszi árait a weboldalán, így könnyen összehasonlíthatod a különböző szolgáltatók költségeit.

Ajánlatkérés több cégtől

Érdemes ajánlatot kérni több cégtől is, hogy megtaláld a legjobb ajánlatot. Ne felejtsd el, hogy nemcsak az árakat kell figyelembe venni, hanem a cég hírnevét és a szolgáltatás minőségét is.

A rejtett költségek figyelembevétele

Amikor árajánlatot kérsz, győződj meg róla, hogy a költségek minden összetevőjét tartalmazza-e, beleértve az anyagokat, a munkaerőt és az utazási költségeket is. Így elkerülheted a nem várt kiadásokat.

Az ár-érték arány fontossága

Mit jelent az ár-érték arány?

Az ár-érték arány azt jelenti, hogy a szolgáltatás ára megfelel az általa nyújtott értéknek. Ebből következik, hogy nem feltétlenül a legolcsóbb ajánlat a legjobb - ha a szolgáltatás minősége alacsony, akkor a végén többe kerülhet.

Hogyan kapja a legtöbbet a pénzéért?

Törekedni kell arra, hogy körültekintően válasszunk szolgáltatót. Össze kell hasonlítani az árakat, valamint figyelembe kell venni a cég hírnevét és az általa nyújtott szolgáltatás minőségét.

Árak a Qjob.hu szolgáltatóitól

Szolgáltató

Javítási típus

Ár (Ft)

Kovács István

Csereablak

28.000

Szabó Péter

Tömítéscsere

4.500

Horváth József

Üvegcsere

18.500

Tóth Gábor

Kilincscsere

9.000

Nagy Béla

Szárnyregulálás

6.500

Farkas László

Ablakbeállítás

7.000

Ebben táblázatban látható a Qjob.hu oldalán szereplő, műanyagablak-javítási szolgáltatásokat nyújtó szakemberek átlagos árai. A végleges árak a konkrét munkától és az adott szakembertől függnek.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen gyakran kell karbantartani a műanyag ablakokat, hogy megelőzzük a nagyobb javítási költségeket?

A műanyag ablakok karbantartásának gyakorisága nagyban függ az ablakok állapotától és korától. Azonban általánosságban elmondható, hogy érdemes évente egyszer átvizsgálni az ablakokat és ellenőrizni, hogy van-e szükség kisebb javításokra, mint például tömítéscserére. Ezzel megelőzhetjük a nagyobb, költségesebb javításokat.

Van-e garancia a műanyagablak-javításra?

A legtöbb szakember garanciát nyújt a munkájára, amit érdemes ellenőrizni a szerződés aláírása előtt. A garancia hossza és feltételei szintén eltérőek.

Mik a jelei annak, hogy a műanyagablak javításra szorul?

Néhány jellemző jel lehet például a huzat, a csöpögő víz, a penész vagy a rossz záródás. Ha bármilyen változást észlelsz az ablak működésében vagy állapotában, érdemes szakembert hívni a probléma megvizsgálására.

Milyen szolgáltatásokat kínál a Qjob.hu a műanyagablak-javítás területén?

A Qjob.hu egy online platform, ahol könnyen megtalálhatod a helyi szakembereket a műanyagablak javításához. A weboldalon könnyen összehasonlíthatod az árakat és a szolgáltatók értékeléseit, hogy megtaláld a legmegfelelőbb szakembert a munkához. Ezenkívül az oldalon keresztül könnyedén kérhetsz árajánlatot és foglalhatsz időpontot a szolgáltatásokhoz. 

Van-e mód arra, hogy csökkentsem a műanyagablak javításának költségeit?

Amennyiben több ablakot javíttatunk egyszerre, az kedvezményekkel járhat. A rendszeres karbantartással megelőzhetőek a nagyobb, drágább problémák. A különböző szolgáltatók által nyújtott ár-érték arány alapján tanácsos dönteni.

Összefoglalás

Összefoglalva, a műanyagablak-javítás árait meghatározza a javítás típusa, az ablak mérete és formája, valamint az, hogy sajátkezűleg vagy szakember végzi a javítást. Az árak általában 5.000 és 50.000 forint között alakulnak, érdemes több ajánlatot kérni, hogy megtaláljuk a legjobb ár-érték arányt. Nem szabad elfelejteni, hogy a műanyag ablakok megfelelő karbantartásával nemcsak pénzt takaríthatunk meg, hanem növekszik otthonunk komfortja és biztonsága.

Válassza a minőséget, ne a mennyiséget!

A műanyagablak-javításban a profi szakember a legjobb választás. 

Szakember keresése

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a műanyagablak javítás árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést