Article Image

Mennyibe kerül egy oldalra nyíló garázskapu?

Szeretné tudni, mennyibe kerülnek az oldalra nyíló garázskapuk? A garázskapuk ára rengeteg tényezőtől függ, többek között az anyagtól, a mérettől és a szolgáltatásoktól.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Olvass tovább, hogy részletesen megismerd ezeket a szempontokat, és megtudjad, hogyan választhatsz ideális kaput.

Gyors menü:

Bevezetés az oldalra nyíló garázskapukba

Nézzünk szembe a tényekkel: egy garázskapu nem csupán arra szolgál, hogy be- és kiférjünk a garázsból. Sokkal több annál – az otthonunk kiterjesztése, stílusunk kifejezése és olyan beruházás, amely hosszú távon is megtérülhet.

Miért választják az oldalra nyíló garázskaput?

Péter, aki a Mártírok útján lakik, ezt a típust választotta. A garázsa szűk, a szabad terület minden centimétere számít. Az oldalra nyíló kapu ideális volt számára, mert lehetővé tette, hogy a belső térben ne legyenek felesleges akadályok. Az árak tekintetében egy közepes méretű, fém garázskapu költsége 600.000-800.000 forint között lehet, de ez nagyban függ a választott cég ajánlatától és az egyedi igényektől.

Az oldalra nyíló garázskapuk főbb jellemzői

A számos előnyök közül az egyik, hogy ezek a kapuk szinte bármilyen garázshoz illeszkednek, legyen szó bármilyen szűk vagy alacsony helyről. Ezenkívül, ha megnézzük a magasabb árkategóriát, akkor találkozhatunk olyan extrákkal, mint a távirányítás vagy a biztonsági zárak, amelyekkel a költség 1.000.000 forint fölé is emelkedhet.

Kialakításuk elegáns megjelenést kölcsönöz az otthonunknak. Például a Fenyő utcai Molnár család, akik a fából készült kaput választották. Nem csak hogy tökéletesen illeszkedik az otthonuk stílusához, de a természetes anyag hozzájárul a környezetbarát megjelenéshez is. A fa anyagú kapuk ára a mérettől és a fa típusától függően változó, de általában magasabb, mint a fém kapuké.

Szeretné megtudni, milyen oldalra nyíló garázskaput válasszon?

Vegye fel a kapcsolatot tapasztalt szakértőkkel, akik segítenek megtalálni az Ön számára legmegfelelőbbet.

Vedd fel a kapcsolatot

Hogyan határozzák meg az oldalra nyíló garázskapuk árait?

A kapu árának megállapításánál számos faktor játszik szerepet. Gondoljon csak bele: nem mindegy, hogy milyen matériából készült a kapu, milyen méretű és milyen extra szolgáltatásokat tartalmaz.

Anyagok és a kapuk ára

Képzelje el, hogy egy új autót vásárol! Valószínűleg nagyon különbözik a költsége egy alapfelszereltségű járműnek és egy prémium, minden extrával felszerelt autónak. Ugyanez igaz a garázskapukra is. Az anyag, amiből a kapu készült, nagyban befolyásolja az árat.

A fémkapuk gyakran a legolcsóbbak, mivel könnyen előállíthatók és tartósak. Egy átlagos fém oldalra nyíló garázskapu 400.000 és 700.000 forint között mozog. A drágább végleten a fa kapukat találjuk, melyek esztétikusak és természetes hangulatot kölcsönöznek otthonunknak. Ezeknek az ára 800.000 forinttól indul, és attól függően, hogy milyen típusú fából készül, akár 1.500.000 forintig is emelkedhet.

Méret és a kapuk ára

Egy nagyobb kapuhoz több anyagra van szükség a gyártáshoz, és ezáltal a költségek is növekednek. Egy 3x2 méteres kapu például 600.000 forintba kerülhet, míg egy 4x2,5 méteres ugyanabból az anyagból már 800.000 forintba kerülhet.

Szolgáltatások és a kapuk ára

Végül, de nem utolsósorban, a kapuhoz tartozó extra szolgáltatások, mint a távirányítás, az automatizált nyitás, vagy a biztonsági rendszerek, szintén befolyásolják az árat. Egy távirányítós rendszerrel ellátott kapu például 200.000-300.000 forinttal kerülhet többe a hagyományos változatnál.

Az oldalra nyíló garázskapuk árának összehasonlítása

Költségük jelentősen változhat az anyaguk alapján. Nézzük meg, hogy mennyire különböznek az árak a leggyakrabban használt matériák esetében!

Műanyag kapuk árai

A legolcsóbb megoldást jelentik. Ennek oka, hogy a műanyag könnyen alakítható és olcsó anyag. Egy műanyag modell általában 200.000 és 400.000 forint között mozog. Azonban fontos, hogy hosszú távon nem annyira tartósak, mint a fém vagy a fa kapuk, és a megjelenésük sem olyan esztétikus.

Fém kapuk árai

A fém, mint anyag, tartós és ellenálló, ami ideális választás garázskapukhoz. A fém kapuk árai változhatnak a fém típusától és a kapu méretétől függően, de általában 400.000 és 800.000 forint között mozognak. A galvanizált acél kapuk például ellenállnak a rozsdásodásnak, ami hosszú távon megtakarítást jelenthet.

Fa kapuk árai

A fa kapuk a legdrágábbak, de a legstílusosabbak is. A természetes fa szépségét és eleganciáját semmi sem pótolhatja. Költségük 800.000 forinttól indul, és a prémium fajták esetében elérheti az 1.500.000 forintot is. Ha valaki a stílusra és a természetes anyagokra törekszik, akkor a fa kapu a legjobb választás számára.

Az oldalra nyíló garázskapuk árai típusonként

Kapu típusa

Méret (szélesség x magasság)

Ár

Műanyag

250 cm x 210 cm

220.000 Ft - 320.000 Ft

Fém

250 cm x 210 cm

350.000 Ft - 400.000 Ft

Fa

250 cm x 210 cm

420.000 Ft - 525.000 Ft

Műanyag

300 cm x 210 cm

260.000 Ft - 360.000 Ft

Fém

300 cm x 210 cm

360.000 Ft - 470.000 Ft

Fa

300 cm x 210 cm

470.000 Ft - 560.000 Ft

Fontos megjegyezni, hogy az árak változhatnak az egyes szolgáltatók között, és attól függően, hogy milyen további extrákat választunk.

Kíváncsi rá, milyen anyagú oldalra nyíló garázskaput érdemes választani?

Szakértők segítenek a döntésben. Vegye fel velünk kapcsolatot a legjobb ajánlatokért!

Kérj ajánlatot

Az oldalra nyíló garázskapuk karbantartási költségei

Mint minden beruházásnál, itt is fontos szempont a hosszú távú költségek megismerése. Tekintsük meg, milyen karbantartási feladatokkal kell számolnunk!

Rendszeres karbantartás és annak költségei

A megfelelő gondozás az alkatrészek olajozását, az ajtó síkjának tisztítását és az esetleges kopások vagy sérülések ellenőrzését jelenti. Az évente egyszer ajánlott karbantartás ára körülbelül 20.000 és 30.000 forint között mozog, amely magában foglalja a munkaerőt és az alkatrészeket is.

Javítás és cseréjének költségei

Bármilyen gondosan is karbantartjuk a garázskapunkat, előfordulhatnak olyan problémák, amelyek javítást igényelnek. Az alkatrészek cseréje, mint például a rugók vagy a kerekek, 10.000 és 50.000 forint közötti költséggel járhat, míg egy másik motor akár 100.000 forintba is kerülhet.

Élettartam és annak költségei

A garázskapu élettartama nagyban függ a használat gyakoriságától és a karbantartás minőségétől. Egy jól gondozott fém vagy fa garázskapu akár 15-20 évig is jól szuperálhat. A kapu végleges cseréjének költségei azonban jelentősek lehetnek, hiszen az új kapu árától kezdve a szerelés költségéig számos tényezőt figyelembe kell venni. Egy új fém kapu például 400.000 és 800.000 forintba kerülhet, míg a szerelés további 50.000-100.000 forintot tehet ki.

Az oldalra nyíló garázskapuk karbantartási költségei

Karbantartás típusa

Gyakoriság

Ár

Alap karbantartás

Évente egyszer

20.000 Ft - 30.000 Ft

Alkatrész csere

Szükség esetén

9.000 Ft - 60.000 Ft

Kapu beállítás

Szükség esetén

15.000 Ft - 25.000 Ft

Kenés

Évente kétszer

5.000 Ft - 15.000 Ft

Festés (fa kapuknál)

3-5 évente

35.000 Ft - 55.000 Ft

Rendszeres tisztítás

Évente négy alkalommal

7.000 Ft - 17.000 Ft

Fontos szem előtt tartani, hogy a karbantartás és a javítás költségei hozzáadódnak a kapu vásárlásának árához, és ezeket is figyelembe kell venni a végleges döntés meghozatalakor.

Az oldalra nyíló garázskapuk vásárlásának fontossága

Nem csak a garázsba való bejutás kérdése! Sokkal többről szól. Gondoljunk csak a biztonságra, praktikumra és az esztétikára!

Biztonság és nyugalom

Gondoljon csak bele, a garázsa gyakran otthont ad értékes vagyontárgyaidnak, legyen szó az autójáról, a kerékpárjáról vagy akár szerszámairól. Egy megbízható, jól záródó garázskapu megóvja ezeket a vagyontárgyakat az illetéktelen kezektől, így nyugodtan alhat, tudva, hogy minden kincse biztonságban van.

Praktikum és használhatóság

Ezeket a garázskapukat kifejezetten úgy tervezték, hogy könnyen és gyorsan hozzáférhessen a garázsához. Nem kell aggódnia a feje felett nyíló kapu miatt, és könnyen parkolhat be a garázsba, anélkül, hogy a kapunak ütközne. Emellett az oldalra nyíló kapuk ideálisak olyan helyekre is, ahol a mennyezet alacsony, vagy ahol a tetőtérben tárol dolgokat.

Esztétikum 

Kiválóan illeszkednek a különböző stílusú házakhoz, és hozzájárulnak az otthona általános megjelenésének javításához. Egy jól megválasztott garázskapu komolyan fokozhatja ingatlana vonzerejét, és növelheti annak értékét is.

Hogyan spórolhatunk az oldalra nyíló garázskapuk árain?

Ez egy komoly befektetés, azonban vannak módszerek, amelyek segítségével csökkenthetjük a kiadásainkat. Vegyük sorra ezeket az opciókat!

Kapuk akciók és ajánlatok

Számos gyártó és forgalmazó rendszeresen tart akciókat, amelyek során jelentős kedvezményekkel vásárolhatunk garázskaput. Érdemes tehát időnként megnézni a különböző üzletek, webáruházak ajánlatait. Egy-egy akció során akár több tízezer forintot is megtakaríthatunk a kapuk árán.

Használt kapuk vásárlása

Sokan úgy döntenek, hogy eladják a még jó állapotban lévő, de már nem használt kapujukat, és ezeknek az ára gyakran jelentősen alacsonyabb az újaknál, így ha nem ragaszkodunk a vadonatújhoz, érdemes ezt a lehetőséget is megfontolnunk.

Csoportos vásárlások és kedvezmények

Egyes gyártók és forgalmazók csoportos vásárlás esetén is kedvezményt biztosítanak. Ha tehát például több szomszédunkkal együtt vásárolnánk garázskaput, akkor jelentős összeget spórolhatunk. Emellett vannak olyan cégek is, amelyek hűségprogramokkal vagy más típusú kedvezményekkel csábítanak vásárlókat, így érdemes ezeket is figyelembe venni.

Összefoglalás: Mit kell tudni az oldalra nyíló garázskapuk árairól?

Ebben a cikkben rengeteg fontos információt gyűjtöttünk össze az oldalra nyíló garázskapukról és áraikról. Összefoglaljuk a legfontosabb szempontokat és tanácsokat, amiket érdemes szem előtt tartanunk, amikor vásárlásra kerül a sor.

A legfontosabb szempontok áttekintése

Az árak számos tényezőtől függhetnek, így a kapu méretétől, anyagától, és az esetlegesen hozzáadott szolgáltatásoktól. A költségeket befolyásolhatja a kapu típusa (műanyag, fém, fa), valamint a karbantartási és javítási költségek is. Az árak összehasonlításával és a megfelelő akciók, ajánlatok kihasználásával jelentős összegeket spórolhatunk meg.

Végső tanácsok a vásárláshoz

Amikor garázskaput vásárolunk, érdemes alaposan utánanézni a különböző lehetőségeknek, összehasonlítani az árakat, és figyelembe venni a kapu karbantartási költségeit is. Emellett fontosak a biztonsági szempontok, a használhatóság, és persze az esztétikai preferenciáink is. Ha van rá lehetőségünk, érdemes használt kaput vásárolni, vagy csoportos vásárlásban részt venni, hogy tovább csökkentsük a költségeket.

Zárszó az oldalra nyíló garázskapuk árairól

Összességében, az oldalra nyíló garázskapuk nagyszerű választás lehetnek, ha biztonságos, praktikus és esztétikus megoldást keresünk. Bár a vásárlásuk komoly befektetést jelenthet, a megfelelő stratégiával jelentősen csökkenthetjük a kiadásainkat. Reméljük, hogy ez a cikk segített tisztább képet kapni arról, mire kell figyelni a vásárlás során, és hogyan spórolhatunk az oldalra nyíló garázskapuk árain!

Szüksége van tanácsra az oldalra nyíló garázskapuk karbantartásával kapcsolatban?

Szakértők segítségére lesznek. Lépjen velük kapcsolatba, hogy megismerje a legjobb megoldásokat!

Kérdezd a szakértőket

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a oldalra nyíló garázskapu árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést