Article Image

Mennyibe kerül a PIR hőszigetelés? - Árak és megtakarítások

Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk, milyen tényezők befolyásolják az árat, milyen előnyökkel és hátrányokkal jár, valamint hogyan hasonlítanak ezek az árak más hőszigetelési megoldásokhoz.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Ön is érdekli a PIR hőszigetelés ára? Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk, milyen tényezők befolyásolják az árat, milyen előnyökkel és hátrányokkal jár, valamint hogyan hasonlítanak ezek az árak más hőszigetelési megoldásokhoz.

Gyors menü:

Mi a PIR hőszigetelés?

A PIR hőszigetelés (poliizocianurát szigetelés) a legmodernebb és leghatékonyabb hőszigetelő anyag napjainkban. Az építőiparban a PIR hőszigetelő lemezek széles körben elterjedtek a hihetetlen hőszigetelő képességük és kiváló minőségük miatt.

Az anyagköltség magasabb más szigetelőanyagokhoz képest, de a kiemelkedő hőszigetelési képessége és tartóssága miatt hosszú távú megtakarításokat eredményez, csökkentve a fűtési és hűtési költségeket.

Nem biztos, hogy a PIR hőszigetelés a megfelelő választás az Ön számára?

Profi csapatunk készen áll, hogy segítsen Önnek megtalálni a legjobb megoldást! Lépjen velünk kapcsolatba ma!

Segítségre van szükségem

PIR hőszigetelés alapanyagai

A PIR hőszigetelés poliuretán származék, amelynek képlete javított lett a jobb hőszigetelő tulajdonságok érdekében. Így a poliuretán és poliizocianurát keverékből készült hőszigetelő anyag a magas hőmérsékletnek és a tűznek is ellenáll, ezért különösen biztonságos megoldás.

Hőszigetelés előnyei

A PIR hőszigetelő lemez több előnnyel is rendelkezik. Az első és legfontosabb előnye a kiváló hőszigetelési képesség. Ennek köszönhetően akár 30-50% energiamegtakarítás is elérhető. A második nagy előnye a hosszú élettartam. Ezek a hőszigetelő lemezek élettartama elérheti akár a 50 évet is. Harmadik előnye a jó tűzállóság, ami növeli a biztonságot az otthonában.

Szigetelés hátrányai

A nagyszerű előnyei ellenére van néhány hátránya is. Az egyik legjelentősebb hátrány a magas ár. A PIR hőszigetelő lemezek ára magasabb más hőszigetelő anyagokhoz képest, ami az anyag minőségének és a gyártási folyamat bonyolultságának tudható be. Az ár 6.000-9.000 Ft/m² között mozog, ami magasabb, mint a polisztirol vagy a kőzetgyapot ára. Azonban fontos megjegyezni, hogy a magasabb ár hosszú távú megtakarítást jelent a fűtési és hűtési költségekben, ezért érdemes befektetni ebben a kiváló minőségű hőszigetelő anyagban.

PIR hőszigetelés árak és tényezők

Az ár meghatározása nem egyszerű feladat. Számos tényező befolyásolja, többek között az anyagköltség, a telepítés költsége, a munka bonyolultsága és a telepítés helyszíne. Nézzük meg részletesen ezeket a tényezőket!

PIR szigetelés anyagköltsége

A PIR hőszigetelés anyagköltsége függ a gyártótól, a lemez vastagságától és a minőségétől. Az ár a lemez minőségétől és vastagságától függően változhat, általában 6.000-9.000 Ft/m² között mozog. A magasabb ár nemcsak a minőségre utal, hanem a PIR hőszigetelés hosszú élettartamára és kiemelkedő hőszigetelő képességére is.

Hőszigetelés telepítési költsége

A munka bonyolultsága

A telepítési költség nagymértékben függ a munka bonyolultságától. Egy egyszerűbb projekt, ahol a hőszigetelést könnyen lehet telepíteni, kevesebb munkát és időt igényel, ezért a költségek is alacsonyabbak lesznek. Azonban egy bonyolultabb projekt, például ahol szükséges a régi szigetelés eltávolítása, több munkát és időt igényel, ott a költségek magasabbak lesznek.

Szeretné jobban megérteni a PIR hőszigetelés árának és előnyeinek összefüggéseit?

Forduljon hozzánk,  segítünk szakértőkkel összekötni!

Beszéljen szakértőkkel

A telepítés helyszíne

A telepítés helyszíne is befolyásolja a telepítési költséget. Ha a projekt távol van az építési vállalkozó elhelyezkedésétől, a szállítási költségek növekednek, amit a megrendelőnek kell viselnie. Ezenkívül, ha a telepítés helyszíne nehezen hozzáférhető, például egy magas épület tetején, a munka bonyolultabbá válik, ezért a költségek is növekednek. A telepítési költségek átlagosan 3.000-5.000 Ft/m² között mozognak, de ez függ a projekt bonyolultságától és helyszínétől is.

PIR Hőszigetelés Árak és Méretek

Méret (mm)

Termék Neve

Ár (Ft)

30x1200x600

PIR Basic

5.500

50x1200x600

PIR Premium

7.000

70x1200x600

PIR Extra

8.500

100x1200x600

PIR Maxi

10.000

120x1200x600

PIR Pro

11.500

150x1200x600

PIR Super

13.000

200x1200x600

PIR Ultra

15.500

Ez a táblázat a PIR hőszigetelés különböző méreteit és árait mutatja be. Az árak tájékoztató jellegűek, és a gyártótól, a beszerzés helyétől és a mennyiségtől függenek.

Hogyan határozzák meg a PIR hőszigetelés árait?

A PIR hőszigetelés árait számos tényező befolyásolja, beleértve az anyagminőséget, a gyártási költségeket, a piaci keresletet és a konkurenciát. Alaposan áttekintjük, hogyan kerülnek kialakításra ezek az árak.

PIR hőszigetelés árképzés

Az árképzés folyamatában elsődleges szempont az anyagköltség. A PIR hőszigetelés alapanyagai – a poliizocianurát és a poliuretán – nem olcsóak, és maga a gyártási folyamat is bonyolult, ez természetesen magasabb költségekkel jár. A lemezek gyártása során az anyagot nagy hőmérsékletre és nyomásra teszik ki, hogy elérjék a kívánt hőszigetelő tulajdonságokat. Emellett figyelembe kell venni a szállítási és telepítési költségeket is.

PIR hőszigetelés ár és minőség összehasonlítása

A PIR hőszigetelés ára közvetlenül összefügg a termék minőségével. Magasabb minőségű termékek többnyire magasabb árral rendelkeznek, mivel jobb hőszigetelési tulajdonságokkal és hosszabb élettartammal bírnak. Ezért, amikor az árát hasonlítjuk össze más hőszigetelő anyagok árával, fontos figyelembe venni a hosszú távú megtakarítást is. Bár a PIR hőszigetelés kezdeti költsége magasabb lehet, a hosszú távon jelentős energia-megtakarítást és így költségcsökkentést eredményez.

A PIR szigetelés és más hőszigetelési típusok összehasonlítása

A PIR hőszigetelés népszerű választás az építőiparban, de vajon milyen más hőszigetelő anyagokhoz képest? Vegyük sorra az összehasonlítást az EPS és az XPS szigetelőanyagokkal!

PIR szigetelés vs EPS

Az EPS (kiterjesztett polisztirol) hőszigetelő anyag hosszú évek óta az építőipar alappillére. Jó hőszigetelő képességű, könnyű és viszonylag olcsó. Azonban a PIR hőszigetelő anyagok jobb hőszigetelő képességgel rendelkeznek és jobban ellenállnak a nedvességnek, ami fontos előny lehet, különösen a nedves környezetben.

PIR szigetelés vs XPS

Az XPS (extrudált polisztirol) hőszigetelő anyagok kiváló hőszigetelő képességgel rendelkeznek és jól ellenállnak a nedvességnek. Azonban a PIR hőszigetelő anyagok még jobb hőszigetelő képességgel rendelkeznek, ráadásul kevesebb helyet igényelnek a telepítéshez. Ezenkívül a PIR szigetelő anyagokat gyakran könnyebb telepíteni, ami további előnyt jelenthet.

Az ár összehasonlítása

Bár a PIR hőszigetelő anyagok általában drágábbak, mint az EPS vagy XPS, a jobb hőszigetelő képesség és a hosszabb élettartam miatt hosszú távon gazdaságosabbak lehetnek.

PIR Hőszigetelés és Egyéb Szigetelőanyagok Összehasonlítása

Szigetelőanyag

Vastagság (mm)

U-érték (W/m²K)

Ár (Ft/m²)

PIR

100

0.022

6.000

EPS

150

0.040

4.000

XPS

160

0.035

5.000

Kőzetgyapot

180

0.035

4.500

Üveggyapot

200

0.040

4.200

Polisztirol

220

0.040

3.800

Ez a táblázat a PIR hőszigetelést hasonlítja össze más népszerű szigetelőanyagokkal. Az U-érték a hőátbocsátási együtthatót jelenti, azaz azt, hogy mennyi hő jut át a szigetelőanyagon. Minél alacsonyabb az U-érték, annál jobb a szigetelőanyag hőszigetelő képessége. Az árak itt is tájékoztató jellegűek.

A hatékonyság összehasonlítása

A PIR hőszigetelő anyagok jobb hőszigetelő képességgel rendelkeznek, mint az EPS vagy XPS, ami azt jelenti, hogy kevesebb anyagra van szükség azonos hőszigetelési szint eléréséhez. Ez kevesebb helyet igényel a falakban vagy a padlóban, ami lehetővé teszi a vékonyabb falak és padlók kialakítását, anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a hőszigetelés terén.

Tippek és trükkök a PIR hőszigetelési költségek csökkentésére

A PIR hőszigetelés ára magasabbnak tűnhet, mint más szigetelési típusoké, de vannak módok a költségek csökkentésére. Íme néhány tipp és trükk, amit figyelembe vehetsz!

Tervezés és előkészítés

A jól megtervezett és előkészített projekt csökkentheti a PIR hőszigetelés telepítési költségeit. Ha pontosan ismered a szigetelési igényeidet és a telepítési folyamatot, akkor elkerülheted a felesleges anyagok beszerzését és a munkaórák pazarlását.

Több ajánlat összehasonlítása

Nem árt több ajánlatot is összehasonlítani, hogy megtaláld a legjobb ár-érték arányt. Az ajánlatok közötti különbségek lehetnek a szolgáltatás szintjében, az anyagok minőségében, vagy a telepítési költségekben.

A telepítés idejének optimalizálása

A PIR hőszigetelés telepítése időigényes lehet, különösen nagy projektek esetén. Azonban a telepítési idő optimalizálásával, például a munka megfelelő ütemezésével és szervezésével, csökkenthetőek a munkaóra költségek.

A hosszú távú megtakarítások számítása

Bár a PIR hőszigetelés kezdeti költsége magasabb lehet, a hosszú távú energia-megtakarítások ellensúlyozhatják ezt a többletköltséget. Fontos, hogy ne csak a kezdeti költségekre összpontosíts, hanem a hosszú távú megtakarításokat is figyelembe vedd a döntésednél.

Összefoglalás

A PIR hőszigetelés ára tükrözi a termék minőségét és hosszú élettartamát. Bár kezdetben drágább lehet, mint más szigetelési típusok, a hosszú távú energia-megtakarítások és a karbantartási költségek csökkenése miatt értékben és költséghatékonyságban versenyképes.

Gondolkodik a PIR hőszigetelésben, de aggódik a költségek miatt?

Szakértőink segítenek megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást. Lépjen kapcsolatba velünk most!

Ajánlatkérés

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a pir hőszigetelés árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést