Article Image

Mennyibe kerül egy szauna beszerzése és telepítése?

Tervezi a szauna telepítéshez? Fedezze fel a legjobb szaunák árait 2024-ben, és találja meg a tökéleteset!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Érdeklődik a szaunák iránt, és szeretne egy sajátot beszerezni? Akkor jó helyen jár! Ebben a cikkben bemutatjuk a szaunák történetét, típusait, előnyeit és természetesen a legjobb árakat és lehetőségeket 2024-ben.

Egyedi szauna építése? A Qjob-on könnyen találsz szakembert!

Szakembert keresek

Szauna árak

Kategória

2021-es árak

2022-es árak

2024-es árak

Max. ár

2.000.000

2.100.000

2.300.000

Átlagos ár

1.000.000

1.050.000

1.200.000

Min. ár

500.000

550.000

600.000

A táblázatban a legmagasabb, átlagos és legalacsonyabb árak találhatóak, amelyek segítenek abban, hogy átlássuk a költségek változását az évek során. Ebből következtethetünk a szaunák díjainak esetleges növekedésekre a piacon.

 Tartalomjegyzék

A szauna típusai és előnyei

A szaunák között találunk finn szaunákat, infraszaunákat, gőzkabinokat és még számos egyéb fajtát. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei, például az infraszauna méregteleníti a testet, a gőzkabinnak pedig legendás a légzőszervi betegségekre gyakorolt jótékony hatása.

Szauna jótékony hatásai az egészségre

A rendszeres szaunázás számos egészségügyi előnnyel jár, mint például a vérkeringés javítása, az immunrendszer erősítése, a méregtelenítés elősegítése, és a stresszoldás. Érdemes tehát időről időre ellátogatni egy szaunába, vagy akár sajátot beszerezni.

Szauna nagyon jó hatással van a vérkeringésünkre, szív működésére, tüdőnkre

A szauna nagyon jó hatással van a vérkeringésünkre, szív működésére, tüdőnkre 

Szauna árak és szempontok

A szaunák árát számos tényező befolyásolja, mint például a mérete, az anyaga, a fűtési típusa, vagy a különféle extrák és kiegészítők. Nézzük meg részletesen ezeket a tényezőket, és azt is, mire érdemes figyelni a szauna vásárlásakor!

A szauna méretének és anyagának hatása az árra

Egy kisebb méretű szauna például 300.000 forinttól indulhat, míg egy nagyobb, prémium anyagokból készült akár több millió forint is lehet.

A szauna fűtési típusának hatása az árra

A hagyományos fűtésű szaunák általában olcsóbbak, míg az infraszaunák és gőzkabinok magasabb árkategóriába tartoznak. Egy átlagos fűtésű szauna 400.000 forinttól kezdődik, míg egy infraszauna 600.000 forinttól indul, és a gőzkabinoké akár 800.000 forinttól.

Szauna extrák és kiegészítők árai

A szaunákhoz számos kelléket lehet vásárolni, amelyek tovább emelik a szauna értékét és élvezeti faktorát. Ilyesmik lehetnek például, a hangulatos LED-világítás, aromaterápiás rendszer, vagy éppen a prémium hangszórók. Ezek árai változóak, de egy-egy extra kiegészítő általában 10.000 forinttól 50.000 forintig terjedhet.

Mire figyeljünk a szauna vásárlásakor?

Érdemes figyelembe venni a méretet, anyagot, fűtési típust és az extrákat, valamint az ár-érték arányt és a garanciát. Fontos, hogy olyan szaunát válasszunk, amely megfelel az igényeinknek és a pénztárcánknak is.

A szauna kivitelezés sosem volt ilyen egyszerű!

Lépjen kapcsolatba szakértőkkel, akik minden kérdésére választ adnak, és segítenek eligazodni a szauna árak között.

Kapcsolatfelvétel

2024 legjobb szauna árai és márkái

Házi szaunák árai és lehetőségei

A házi szaunák között találunk finn szaunákat, infraszaunákat és gőzkabinokat is. Egy finn szauna 500.000-tól 2.000.000 forintig terjedhet, míg egy infraszauna 600.000 forinttól 1.500.000 forintig, és a gőzkabinok költségei pedig 800.000 és 2.500.000 forint között mozognak.

Kültéri szaunák árai és lehetőségei

A kültéri szaunák között a fából készült szaunák és a mobil szaunák a legnépszerűbbek. Ezeknek költsége 1.500.000 forinttól 5.000.000-ig terjedhet, míg a mobil szaunák ára 2.000.000 és 4.500.000 között érhető el.

Kültéri szaunák árai

Szauna típusa

 Modell

Ár (forint)

Fából készült szauna

Delux Garden 6

1.400.000

Fából készült szauna

Fernie Extra Glass

900.000

Mobil szauna

Helsinki Extra

725.000

Mobil szauna

Rolling Woods 

2.500.000

Szauna sátor

Méregtelenítő Szauna

90.000

Szauna sátor

inSPORTline Steamona 

70.000

Kültéri fa szauna

Házszerű kültéri szauna 

Közösségi szaunák és szaunakomplexumok árai és lehetőségei

A közösségi szaunák és szaunakomplexumok árai eltérőek lehetnek, attól függően, hogy milyen szolgáltatásokat és kényelmi extrákat kínálnak. A belépőjegy általában 2.000 forinttól 5.000 forintig terjedhet, míg a szaunaprogramok, masszázsok és egyéb wellness szolgáltatások árai 5.000 és  15.000 között változhatnak.

A legjobb szauna árak összefoglalása

A házi szaunák 300.000 forinttól indulnak, a kültéri szaunák 1.500.000 forinttól kezdődnek, és a közösségi szaunák belépőjegyei 2.000 forinttól érhetőek el. Mindig érdemes ár-érték arányt figyelembe venni, és olyan szaunát választani, amely hosszú távon is megfelelő minőséget és kényelmet nyújt.

Hogyan találjuk meg a legjobb szauna árat és minőséget?

A legjobb szauna árak és minőség megtalálásához érdemes több forrásból tájékozódni, összehasonlítani a különböző márkákat és modelleket, valamint figyelembe venni a garanciát és a szolgáltatásokat. Ne felejtse el, hogy a jó döntéshez időt és energiát kell áldozni, de megéri a tökéletes szauna élményért!

Házi szaunák típusai és árai

Szauna típusa

Márka és modell

Ár (forint)

Finn szauna

Luxury Stockholm

1.400.000

Finn szauna

Luxury Pozsony 

1.600.000

Infraszauna

Fullspektrum Antwerpen

700.000

Infraszauna

Delux Garden 6

1.400.000

Gőzkabin

Szigma

800.000

Gőzkabin

Wellis Solaris 

850.000

Sikeres szaunaválasztás

Sziasztok! Anna vagyok Budapestről. Szeretném megosztani veletek a pozitív élményemet a Qjob.hu-val kapcsolatban. Egy kis házi szauna vásárlásán gondolkodtam, de nem igazán tudtam, hogyan kezdjek neki a megvalósításának. Elsősorban azért, mert nem tudtam, hogyan találhatom meg a legjobb szaunát a legjobb áron.

Egyik barátnőm ajánlotta, hogy próbáljam ki a Qjob.hu-t, ahol könnyedén találhatok szakértőt a szauna árak témájában. Rögtön be is regisztráltam, és kértem egy ajánlatot a szakemberektől.

Egy héten belül találkoztam Zoltánnal, aki tényleg nagyon segítőkész volt. Először megkérdezte, hogy milyen típusú szaunát szeretnék, majd alaposan végigvettük az összes lehetőséget, és Zoltán bemutatta nekem a különböző szauna árakat is.

Végül egy közepes méretű finn szaunát választottam, ami tökéletesen illeszkedett a fürdőszobámba. Zoltán ajánlása alapján választottam szaunát, ami 800.000 forintba került. Minden szempontból megfelelt az igényeimnek, és az ára is teljesen rendben volt.

Zoltán segítségével sikerült megtalálnom a tökéletes szaunát a legjobb áron. Nagyon hálás vagyok a Qjob.hu-nak, amiért összekapcsolt engem ezzel a profi szakértővel. Most már minden nap élvezhetem a szauna jótékony hatásait, és még a pénztárcám sem sínylette meg!

Válassza a legjobbat!

Ne hagyatkozzon a véletlenre, szakértők segítenek megtalálni a legjobb szauna árakat és lehetőségeket.

Kérj segítséget

Beltéri finn szauna

Közösségi szaunák és szaunakomplexumok belépőjegy árai

Szaunakomplexum

Helyszín

Belépőjegy ára (forint)

Rudas Gyógyfürdő és Uszoda

Budapest

6.000

Gyulai Várfürdő

Gyula

3.600

Rába-Quelle Kft.

Győr

4.000

Da Vinci Spa

Pécs

3.000

Napfényfürdő Aquapolis

Szeged

6.900

Kemény Dénes Városi Sportuszoda

Miskolc

1.600

Gyakori kérdések és válaszok a szauna vásárlásról

A szauna vásárlás előtt gyakran felmerülhetnek kérdések a fajtákkal, a használattal és az árakkal kapcsolatban. Íme pár válasz, amelyek segíthetnek eligazodni a szauna világában:

Melyik szauna típust érdemes választani?

A választás főként az igényeire és az elvárásaira épül. Ha a hagyományos szauna élményt keresi, akkor a finn szauna lehet a legjobb választás. Az infraszauna a méregtelenítésre fókuszál, míg a gőzkabin a légzőszervi problémákra nyújt megoldást.

Mennyi időt kell eltölteni a szaunában egy alkalommal?

Általánosságban elmondható, hogy egy szaunázás időtartama 10-20 perc között változhat. Fontos, hogy a test jelzéseit figyelembe véve határozzuk meg az ideális időtartamot, és ne erőltessük túl a szervezetet.

Milyen gyakran érdemes szaunázni?

A szaunázás gyakorisága egyénenként változó. Egyesek számára a heti egyszeri szaunázás elegendő, míg mások számára a heti többszöri alkalom is jótékony hatással lehet. Fontos, hogy mindig a saját testünk jelzéseit kövessük!

Hogyan ápoljuk és karbantartjuk a szaunát?

A szauna karbantartása főként a tisztításra és az esetleges javításokra terjed ki. Fontos, hogy rendszeresen takarítsuk a szaunát, és figyeljünk a fafelületek állapotára. A fűtőberendezés karbantartása és ellenőrzése szintén elengedhetetlen a biztonságos és hosszú távú használat érdekében.

Milyen árban találhatóak a szaunák Magyarországon?

Egy belépőszintű házi szauna 300.000 forinttól indul, míg a prémium kategóriájú szaunák ára több millió forint is lehet. A közösségi szaunák esetében a belépőjegy díjai általában 2.000 forinttól 7.000 forintig terjednek.

Összefoglalás és ajánlás

A szauna vásárlásakor fontos, hogy figyelembe vegyük a fent említett tényezőket, és olyan szaunát válasszunk, amely megfelelően illeszkedik életstílusunkhoz, valamint a költségvetésünkhöz. 

Szeretné megtalálni a legjobb szauna árakat és ajánlatokat?

Szakértőkkel a lehető legjobb döntést hozhatja meg! Lépjen kapcsolatba velünk, és kezdjük el együtt a keresést!

Ajánlatkérés

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a szauna árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést