Article Image

Mennyibe kerül a szegélykő?

Minden, amit tudni kell a szegélykő árról. Praktikus útmutató a vásárlástól a szállításon át a telepítésig.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Mindig is érdekelte, hogy mennyibe kerül a szegélykő vásárlása és telepítése? Ebben a cikkben átfogó útmutatót adunk mind a költségekről, a vásárlásról, a szállításról és a telepítésről egyaránt. Olvassa el cikkünket, hogy pontos képet kapjon a díjakról és megtudja, hogyan spórolhat egy kis pénzt a szegélykő projektjén!

Gyors navigáció:

Bevezetés a szegélykövekről és fontosságukról

Észrevette már, hogy milyen elegánsan néz ki egy kert vagy udvar, amelynek szépen kialakított szegélykövei vannak? Szegélykő egy olyan kerti elem, amelyet könnyű figyelmen kívül hagyni, pedig nagyban hozzájárul a kertünk összképéhez. Ez a cikk ezeknek a fontosságát, a vásárlásukat, szállításukat és telepítésük lépéseit fogja bemutatni. A szegélykő ára szintén fontos szempont, mivel a költségvetésünk határozza meg, hogy milyen anyagot és stílust választhatunk.

Ne bízza a szegélykő vásárlását és telepítését a véletlenre!

Vegye fel a kapcsolatot a szakemberünkkel még ma!

   Kapcsolatfelvétel

Miért fontos a szegélykő a kertben és az udvaron?

A szegélykő nemcsak dekoratív elem a kertben, hanem praktikus is. A szegélykő használata által lehetőség nyílik arra, hogy elkülönítsünk bizonyos területeket, például a virágágyást a fűtől, vagy a járdát a kerttől. Ez nem csak esztétikailag néz ki jól, hanem segít megőrizni a rendet és tisztaságot is. Gondoljunk csak bele, ha van egy szép virágágyásunk, amit nem szegélyezünk le, a fű könnyedén átnőhet a virágágyásba, elnyomva a virágokat. Egy jól elhelyezett szegélykő ezt pedig könnyedén megakadályozhatja.

A szegélykő ára, fajták és használati módok 

A szegélykövek széles választéka áll rendelkezésre az anyagtól a méretig és a színtől a stílusig. A leggyakoribb anyagok a természetes kő, a beton és a műanyag. A természetes kő, például a gránit vagy a mészkő, nagyon tartós és szép, de drágább is. Egy gránit szegélykő ára lehet akár 5-8.000 Ft méterenként is. A betonszegély viszont olcsóbb, de kevésbé tartós. A műanyag szegélykő pedig a legolcsóbb, de nem olyan tartós és esztétikus, mint a természetes kő vagy a beton.

Ami a méretet illeti, általában 5-10 cm magas és 20-100 cm hosszú szegélykövek közül választhatunk. 

Beton szegélykő árak

Méret (cm)

Típus

Ár (Ft/m2)

50 x 20

Egyszerű beton szegélykő

3.500 - 4.500

75 x 25

Minta nélküli beton szegélykő

4.000 - 5.500

100 x 30

Minta nélküli beton szegélykő

5.500 - 7.000

50 x 20

Minta beton szegélykő

4.000 - 5.500

75 x 25

Minta beton szegélykő

5.500 - 7.000

100 x 30

Minta beton szegélykő

7.000 - 8.500

Ez a táblázat azt mutatjabe, hogy a beton szegélykő m2-enkénti árai, hogyan alakulnak a különböző méretek és stílusok szerint. Figyelembe véve a széles ártartományt, fontos, hogy alaposan mérlegelje a költségvetését és az igényeit a vásárlás előtt!

A szegélykő vásárlásának alapjai

A szegélykő vásárlása előtt több tényezőt is figyelembe kell venni. Ne feledjük, hogy ez nem csak a kert dekorációját szolgálja, hanem hasznos eszköze is annak, hogy rendet és tisztaságot tarthassunk!

Hogyan választhatunk a szegélykő típusok közül?

Az elsődleges szempont természetesen maga az anyag. A természetes kő, a beton és a műanyag közül választhatunk. A természetes kő, például a mészkő vagy a gránit, ahogy már írtuk, drágább, de tartósabb és elegánsabb megjelenést nyújt. Egy méter természetes kő ára 5-8.000 Ft körül lehet. A betonszegély költséghatékonyabb választás, kevesebb mint 2.000 Ft/m áron. A műanyag szegélyek pedig a legolcsóbbak, de nem annyira tartósak, mint a kő vagy a beton.

A szegélykő mérete és színe: a különböző stílusok

A szegélykő mérete és színe szintén nagyban befolyásolhatja a kertünk megjelenését. A kisebb méretű szegélykövek (5-10 cm) tökéletesek akár virágágyások vagy járdák szegélyezéséhez, míg a nagyobb méretűek (20-100 cm) nagyobb területek, például parkolók vagy nagyobb kertek számára ideálisak. A színek között is számos választási lehetőségünk van, a természetes színtől a festett betonig.

Meg van a tökéletes szegélykő, de nem tudja telepíteni?

Bízza a profikra és lépjen velünk kapcsolatba most!

 Kapcsolat

A szegélykőnek különböző méretei vannak, érdemes pontosan mérni, milyet szeretnénk

Manapság sok méretben elérhetőek, érdemes különböző oldalokon tájékozódni!

A szegélykő árának részletezése: mit tartalmaz a végösszeg?

A szegélykő árát több tényező is befolyásolja, többek között az anyag, a méret, a szín és a mennyiség. Általában a nagyobb méretű és a minőségibb anyagból készült szegélykövek drágábbak. Egy gránit szegélykő ára méterenként 5-8.000 Ft között mozog, míg a betonszegély ára méterenként kevesebb mint 2.000 Ft. Ezen felül a szállítási és telepítési költségek is hozzáadódnak.

Szegélykő szállítás: mire számíthat?

A szegélykő vásárlása után a következő lépés a szállítás. A szállítási költségek nagyban befolyásolják a szegélykő végleges árát, ezért fontos, hogy tisztában legyünk a várható költségekkel.

Helyi vs. távoli szállítás: árkülönbségek és előnyök

A szállítási költségek általában a szegélykő súlyától és a szállítás távolságától függenek. A helyi szállítás, vagyis amikor a szegélykövet ugyanazon a településen vagy annak közelében szállítják, jellemzően olcsóbb. Ez általában 10-15.000 Ft-ba kerül. Ha azonban távolabbi helyről történik a fuvarozás, a költségek jelentősen megemelkedhetnek. Ebben az esetben számíthatunk akár 30-50.000 Ft-ra is.

Hogyan készülhetünk fel a szegélykő szállítására?

A szegélykő szállítása előtt fontos, hogy gondoskodjunk a szállítás helyszínének előkészítéséről. Bizonyosodjunk meg róla, hogy a szállító jármű számára elegendő hely áll rendelkezésre, valamint, hogy a szegélykő kényelmesen elhelyezhető a végleges helyén. Továbbá, mivel a szegélykő nehezebb lehet, mint gondolnánk, érdemes lehet megfontolni egy kézi targonca vagy más emelőeszköz bérlését a szállítás megkönnyítése érdekében.

A szegélykő telepítése: lépésről lépésre

A telepítése nem igényel szakértelmet, de némi előkészületet és munkát igényel. Itt bemutatjuk, hogyan lehet lépésről lépésre telepíteni a szegélyköveket.

Szükséges eszközök és anyagok a szegélykő telepítéséhez

A szegélykő telepítése előtt először is elő kell készíteni a telepítés helyét. Először tisztítsa meg a területet a gyomoktól és más növényektől. Ezután ásóval vagy lapáttal ássa ki a szükséges mélységet (általában 10-15 cm) a szegélykő alatt. Ügyeljen arra, hogy a szegélykő alatt lévő talaj egyenletes legyen, és helyezzen be egy réteg homokot vagy kavicsot a vízelvezetés érdekében.

Szegélykő telepítési útmutató: hogyan csináljuk jól?

A szegélykő telepítésekor ügyeljünk arra, hogy a köveket egyenletesen és szorosan helyezzük el egymás mellett, hogy stabil és tartós legyen. A szegélykő tetejének egyenlő szinten kell lennie a talajjal vagy annak kissé fölött, hogy megakadályozza a víz felgyülemlését. Miután a szegélykőt helyén rögzítettük, töltsük fel a rést a kő és a talaj között homokkal vagy kaviccsal a stabilitás növelése érdekében.

Szegélykő lerakása

Ha bármilyen kétsége van a szegélykő telepítésével kapcsolatban, vagy ha nagyobb projektbe kezd, érdemes szakember segítségét kérni. A szegélykő telepítési költségei nagymértékben függenek a projekt méretétől és bonyolultságától, de általánosságban elmondható, hogy 10-20.000 Ft/m költséggel számolhatunk.

Lépések

Szükséges eszközök

Költség (Ft)

Helyszín előkészítése

Lapát, rögtörő, vízmérték

1.000 - 2.000

Szegélykő elrendezése

Kézi targonca, szintező

2.000 - 4.000

Szegélykő rögzítése

Gumikalapács, szintező

2.000 - 4.000

Szegélykő tömörítése

Tömörítőgép

5.000 - 7.000

Talaj utántöltése

Lapát, talicska

1.000 - 2.000

Finomítás

Seprű, vízmérték

1.000 - 2.000

Ez a táblázat a szegélykő telepítésének fő lépéseit, a szükséges eszközöket és a költségeket ismerteti. Figyelembe kell venni, hogy a költségek változhatnak a telepítési terület méretétől, a szegélykő típusától és a munka bonyolultságától függően.

Szeretne tökéletes keretet adni kertjének?

Vegye fel velünk a kapcsolatot a szegélykő telepítéséért!

Szakember hívása

A szakemberrel történő szegélykő telepítés előnyei

A szegélykő telepítésének költségei, ha szakember végzi, nagyban függenek a munka bonyolultságától, a telepítendő szegélykő mennyiségétől és a kő anyagától. Általánosságban elmondható, hogy 2-5.000 Ft közötti összegbe kerül m2-enként. Ez az ár magában foglalja a munkaerőköltséget, a helyszín előkészítését, a telepítést és a munka befejezését egyaránt.

A szakember általi telepítés fő előnyei közé tartozik a gyorsaság, a precizitás és a professzionális végeredmény. A szakemberek rendelkeznek a szükséges tapasztalattal és szaktudással, hogy a szegélyköveket hatékonyan és helyesen telepítsék. Megfelelően telepített szegélykővel a kertjét vagy udvarát nem csak esztétikailag javíthatja, hanem növelheti ingatlanának értékét is.

Ezen túlmenően, a szakember által végzett munka gyakran tartalmazza a szegélykő karbantartását és az esetleges problémák javítását is, ami hosszú távon időt és pénzt takaríthat meg. Végül, de nem utolsósorban, a szakemberekkel végzett munka gyakran garanciát is tartalmaz, ami további biztonságot nyújt a befektetéshez.

Szegélykő telepítése szakember által

Szegélykő telepítése szakember által

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül a szegélykő négyzetméterenként?

A szegélykő ára széles skálán mozog, attól függően, hogy milyen anyagból készült, és milyen méretű a kő. Általánosságban elmondható, hogy a szegélykő ára négyzetméterenként 1.500 és 15.000 Ft között mozog.

Hogyan befolyásolja a szegélykő minősége az árat?

A szegélykő minősége jelentősen nagymértékben alakíthatja az árakat. A magasabb minőségű szegélykő, például a természetes kő, általában drágább, míg az olcsóbb anyagokból, például betonból készült szegélykő ára alacsonyabb.

Van-e szállítási költség a szegélykő árán felül?

Igen, a szegélykő ára általában nem tartalmazza a szállítási költséget. A szállítási költség függ a szegélykő mennyiségétől és a szállítás távolságától.

Milyen szolgáltatásokat kínál a Qjob.hu a szegélykő telepítésével kapcsolatban?

A Qjob.hu egy online platform, ahol különböző szakemberekkel veheti fel a kapcsolatot a szegélykő telepítéséhez. Az oldalon található szakemberek gyorsan és hatékonyan végeznek el minden szegélykővel kapcsolatos munkát, beleértve a szegélykő telepítését, a helyszín előkészítését és a szegélykő cseréjét. Az árakat közvetlenül a szakemberek határozzák meg, ezért a szegélykő telepítésének költségei változhatnak a Qjob.hu-n.

Összefoglalás: a szegélykő vásárlásától a telepítésig

A szegélykő vásárlása és telepítése egy olyan komplex folyamat, amely számos fontos lépést tartalmaz. Először is, a szegélykő kiválasztása a helyszín stílusa, a kő anyaga, mérete és ára alapján történik. A vásárlás után a szállítás és a telepítés következik, ami további költségeket jelent.

A szegélykő vásárlás és telepítés főbb pontjai

  • A szegélykő típusának kiválasztása: a kő anyaga, mérete és stílusa alapján.
  • Az ár megértése: a szegélykő ára függ a kő mennyiségétől, minőségétől és a szállítási költségektől.
  • A szegélykő szállítása: a szállítási költségek függenek a szegélykő mennyiségétől és a szállítás távolságától.
  • A szegélykő telepítése: a hely előkészítése és a kő helyre rögzítése.

Szeretné, hogy kertje kiemelkedjen a többi közül?

Lépjen kapcsolatba szakemberekkel a szegélykő telepítéséhez!

  Szakember keresése

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt szegélykő árcímű cikket. Alaposan utána járt a témának.