Article Image

Mennyibe kerül egy üvegszálas medence és annak telepítése?

Teljes útmutatót nyújtunk a üvegszálas medence árakról, vásárlásról és telepítésről. Készüljön fel okos döntések meghozatalára!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Gondolkodott már azon, hogy mennyibe kerülne egy üvegszálas medence a kertjében? Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a költségeit, valamint vásárlási és telepítési tippeket adunk, hogy segítsünk Önnek meghozni a legjobb döntést.

Szeretne többet megtudni az üvegszálas medencék árairól és telepítéséről?

Szakértőink várnak hogy segítsenek eligazodni az ajánlatok között.

   Információ kérés

Gyors menü:

Nyári hőségben nincs is jobb, mint egy saját medencében hűsölni. De mennyibe kerül egy üvegszálas medence? Hogyan érdemes kiválasztani és telepíteni? Ebben a cikkben minden kérdésére választ talál.

Az üvegszálas medencék előnyei

Az üvegszálas medencék sok előnnyel rendelkeznek, melyeket megfontolhatunk, ha medencét szeretnénk vásárolni. Ezek közül kettőt emelnék ki: a hosszú élettartamot és a modern design-t.

Hosszú élettartam és könnyű karbantartás

Az üvegszálas medencék élettartama akár 25 év is lehet, ha megfelelően karbantartják őket. Egy átlagos üvegszálas medence ára 2-3 millió Ft között mozog, de hosszú távon megéri, hiszen karbantartása egyszerűbb, mint a betonmedencéké.

Az üvegszálas medencék gondozása kevesebb időt és energiát igényel. Nem kell aggódnunk a medence falának repedései miatt, mert az üvegszálas anyag ellenáll az időjárás viszontagságainak. Emellett a sima, porózusmentes felület megakadályozza az algák megtelepedését, ezért kevesebb vegyszert igényel a víz tisztán tartása.

Modern design és esztétika

A másik nagy előny, hogy az üvegszálas medencéket a legkülönbözőbb formákban és méretekben gyártják. A legkisebb méretű, 4 méteres medence ára kb. 1,5 millió Ft-tól indul, de a nagyobb, 10 méteres medencéknél már 4-5 millió Ft-ot is elkérhetnek. A formavilág tekintetében a hagyományos, téglalap alakú modellektől kezdve, a modern, organikus formákig mindent megtalálhatunk. Tehát a medencét könnyen beilleszthetjük a kertünk stílusába, ráadásul az üvegszál fényes felülete eleganciát kölcsönöz a medencének.

Modern üvegszálas medence

Modern üvegszálas medence

Az üvegszálas medencék költségei

Az üvegszálas medence vásárlása nem csak a medence alapárából áll. Érdemes figyelembe venni a rejtett költségeket is, mint a telepítés, karbantartás és üzemeltetés. Nézzük, milyen tényezők befolyásolják az árat!

A medence árának megértése

Az üvegszálas medencék alapára főként a mérettől, formától és gyártótól függ. Egy átlagos, 8 m hosszú medence alapára 2,5-3,5 millió Ft körül mozog. De ne feledkezzünk meg a rejtett költségekről sem! Ilyen lehet például a szállítás, ami 100-200.000 Ft-ba is kerülhet, attól függően, hogy milyen messze van a gyártótól a telepítés helye. A telepítési költségek is számottevőek lehetnek, ezek általában 500.000 Ft felett kezdődnek.

Üvegszálas medence modellek és árak

Medence Modell

Méret (m)

Ár (Ft)

Kék Lagúna

5 x 3 x 1.5

2.000.000

Tengeri szél

6 x 4 x 1.7

3.000.000

Kristálytiszta

8 x 4 x 1.7

4.000.000

Mélykék álom

10 x 5 x 2

5.500.000

Tengeri rajz

7 x 3 x 1.5

3.500.000

Szikrázó nap

6 x 3 x 1.5

2.800.000

Az első táblázat bemutatja néhány népszerű üvegszálas medence modellt, méretüket és becsült áraikat. Az árak tájékoztató jellegűek, és változhatnak a telepítési és szállítási költségek függvényében.

Méret és formavilág hatása az árra

A medencék mérete és formája nagyban befolyásolja az árat. Egy kis, egyszerű formájú medence sokkal olcsóbb lehet, mint egy nagy, bonyolult formájú medence. Például egy 4x2 m-es, egyszerű, téglalap alakú medence ára 1,5 millió Ft körül indul, míg egy 8x4 méteres, különleges formájú medence ára elérheti a 5 millió Ft-ot is.

Gondolkodik egy üvegszálas medence vásárlásán, de nem tudja, hol kezdje?

Szakértőink segítenek Önnek a legjobb döntés meghozatalában.

 Konzultáció kérése

Karbantartási és üzemeltetési költségek

Az üvegszálas medence karbantartása során szükségünk lesz néhány eszközre és vegyszerre. Egy átlagos karbantartó szett, ami tartalmazza a szükséges eszközöket (háló, porszívófej, stb.) és vegyszereket, 50-10.000 Ft-ba kerülhet évente.

Medence építés és karbantartás költségek

Szolgáltatás

Ár (Ft)

Medence építés

500.000 - 2.000.000

Szűrőrendszer telepítése

150.000 - 500.000

Vegyszerek (évente)

50.000 - 150.000

Vízcsere (évente)

100.000 - 300.000

Fűtés (évente)

200.000 - 1.000.000

Takarítás (évente)

50.000 - 150.000

Ez a táblázat bemutatja a medenceépítés és a karbantartás különböző költségeit. Ezek a költségek változhatnak a medence méretétől, típusától és a választott szolgáltatásoktól függően.

Energiafogyasztás és vízhasználat

Ne feledkezzünk meg az energiafogyasztásról sem! A medence vízforgató rendszerének üzemeltetése, a fűtés és a világítás is jelentős költséget jelenthet. Ezen felül számolnunk kell a vízhasználattal is. Egy átlagos, 8 méteres medence kb. 30-40.000 Ft-tal többel tölthető meg vízzel, és évente többször is szükség lehet rá.

Tippek a vásárlásához

A medence vásárlás nem mindennapi döntés, érdemes tehát alaposan utánajárni a részleteknek. Most néhány hasznos tippet adunk, hogy könnyebben meghozza a döntést.

Az árajánlatok összehasonlítása

Az első lépés, hogy ajánlatot kérjünk több gyártótól és szolgáltatótól is. Fontos, hogy ne csak az alapárat nézzük meg, hanem a teljes költséget, beleértve a szállítás, telepítés és a karbantartás díjait is. Az interneten rengeteg információ található, és sok cég kínál online árajánlat-készítést.

Az ár-érték arány mérlegelése

Ne csak az árat nézze! Fontos, hogy a medence megfeleljen az igényeinek és hosszú távon jó befektetés legyen. Az olcsóbb medence nem feltétlenül a legjobb választás, ha például nem megfelelő a minősége, vagy nem illik bele a kertjébe.

A medence kiválasztása

Mérlegelje, hogy mire szeretné használni a medencét, milyen nagy a hely, ahol elhelyezné, és mennyit tud rá költeni. Az igények és a költségvetés összehangolása segít abban, hogy megtalálja a tökéletes medencét.

Vélemények és értékelések felhasználása

Olvasgasson véleményeket és értékeléseket az interneten. A mások tapasztalatai segíthetnek abban, hogy jobb döntést hozzon. Ne felejtse el, hogy a legdrágább medence nem feltétlenül a legjobb, és hogy a legolcsóbb nem mindig a legrosszabb. A döntésnél vegye figyelembe a saját igényeit és a költségvetését.

Összefoglalásként elmondható, hogy az üvegszálas medence vásárlás nem egyszerű döntés, de reméljük, hogy ezekkel a tippekkel könnyebb lesz a választás. Kívánunk sikeres vásárlást és jó fürdőzést a saját medencéjében!

Nem biztos, hogy melyik üvegszálas medencét válassza?

Vegye fel a kapcsolatot a szakértőinkkel, akik segítenek a legmegfelelőbb döntés meghozatalában.

  Kapcsolatfelvétel

Tanácsok a telepítéshez

Az üvegszálas medence vásárlása után a következő nagy lépés a telepítés. Ismerje meg a telepítési folyamatot, és válassza ki a megfelelő szakembert!

A telepítési folyamat összefoglalása

Mielőtt hozzáfogna a medence telepítéséhez, győződjön meg róla, hogy rendelkezik-e minden szükséges engedéllyel. A telepítés előtt általában szükség van építési engedélyre és esetenként a szomszédok hozzájárulására is. A pontos információkért forduljon az önkormányzathoz!

A telepítés menete és időtartama

A telepítés általában néhány napig tart. Először kiássák a gödröt, majd beépítik a medencét, végül befejezik a környezet rendezését. Fontos, hogy a munkát szakemberek végezzék, hogy a medence hosszú távon is megfelelően működjön.

Üvegszálas medence telepítése

A medence telepítéshez több mint biztos, hogy tapasztalt szakemberre lesz szükségünk!

A megfelelő szakember kiválasztása

Az üvegszálas medence telepítéséhez érdemes profi szakembert felkérni. Keressen referenciákat, kérjen árajánlatot több szolgáltatótól és döntsön a minőség, az ár és a szolgáltató hozzáállása alapján.

Hogyan kommunikáljunk hatékonyan a szakemberekkel

A sikeres projekt érdekében fontos a hatékony kommunikáció a szakemberekkel. Érdeklődjön a részletekről, kérjen időtervet, és legyen tisztában azzal, hogy mit várhat a telepítéstől.

Reméljük, hogy ezekkel a tippekkel zökkenőmentesen megy majd az üvegszálas medence telepítése. Kívánjuk, hogy minél hamarabb élvezhesse új medencéjét!

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül egy üvegszálas medence?

Az ára nagyon változó, függ a mérettől, a formától és a gyártótól is. Általánosságban elmondható, hogy az alapára több százezer forinttól akár több millió forintig terjedhet, de ehhez hozzájönnek a szállítási és telepítési költségek is.

Mik a rejtett költségek az üvegszálas medence vásárlásánál?

Az alapáron felül számolni kell a szállítás és a telepítés költségével, valamint az esetleges engedélyeztetések díjaival. Továbbá, a medence üzemeltetése során felmerülő karbantartási és energiafogyasztási költségek is számottevőek lehetnek.

Hol találhatok megbízható szakembert az üvegszálas medence telepítéséhez?

Az üvegszálas medence telepítéséhez érdemes minőségi szakembert keresni. A Qjob.hu weboldalán számos ellenőrzött, minősített szakember közül válogathat, akiknek megtekintheti a korábbi munkáit és az értékeléseit is.

Hogyan érdemes összehasonlítani az üvegszálas medencék árait?

Az árak összehasonlításakor nem csak az alapárat nézze, hanem a teljes költséget, beleértve a szállítás, telepítés és a karbantartás költségeit is. Érdemes több gyártótól és szolgáltatótól is árajánlatot kérni, és figyelembe venni az ár mellett a minőséget és a szolgáltatás színvonalát is.

Összefoglaló és záró gondolatok

Az üvegszálas medencék ára változó, sok tényezőtől függ, például a medence méretétől, formájától és a gyártótól. Az alapár mellett fontos számításba venni a rejtett költségeket is, mint a szállítás, a telepítés és a karbantartás költségeit. Mielőtt vásárolna, érdemes alaposan informálódni és több árajánlatot összehasonlítani.

A telepítése komoly projekt, amelyhez érdemes szakembert hívni. A Qjob.hu oldalon számos minősített szakember közül válogathat, aki segít az üvegszálas medence telepítésében.

Az üvegszálas medence hosszú távú beruházás, amely hozzájárul otthona értékének növeléséhez és családja szabadidejének kellemesebbé tételéhez. Reméljük, hogy cikkünk segített abban, hogy jobban átlássa az üvegszálas medencék árait és a vásárlással kapcsolatos fontos szempontokat.

Első üvegszálas medencéjét tervezi és segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakértőinkkel, és segítünk a tervezéstől a telepítésig.

 Kapcsolatfelvétel szakértőinkkel

Barbara, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt az üvegszálas medence ár című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést