Article Image

Mennyibe kerül valójában egy weboldal fenntartása?

Valaha is kíváncsi volt, mennyibe kerül egy weboldal karbantartása? Ismerje meg, mi alakítja ki a költségeket, és miért érdemes befektetni a weboldal karbantartásba.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Gyorsmenü:

Miért fontos a weboldal karbantartás?

A weboldal karbantartása magában foglalja a tartalom frissítését, technikai karbantartást, és a SEO elemek optimalizálását. Létfontosságú a weboldal folyamatos működéséhez, a felhasználói élmény javításához és a keresőmotorok szempontjából való láthatóság növeléséhez.

A weboldal karbantartás olyan, mint az otthonunk karbantartása - ha elhanyagoljuk, akkor az eszközök meghibásodhatnak, és a struktúra összeomolhat. Most nézzük meg, miért is olyan fontos ez.

Folyamatos működés biztosítása

Képzeljük el weboldalunkat, mint egy bemutatótermet. Ha a bemutatóteremben a villanyok kialszanak vagy az ajtók nem nyílnak meg, az ügyfelek egyszerűen elmehetnek. Ugyanez igaz a weboldalunkra is. Ha nem működik rendesen, akkor a látogatók máshova mennek. Az állandó karbantartással biztosíthatjuk, hogy a weboldalunk mindig tökéletesen működjön. Mivel a hibaelhárítás általában 5.000-10.000 Ft között mozog, sokkal gazdaságosabb, mint egy teljesen új weboldal kialakítása, ami akár milliókba is kerülhet.

Javítja a felhasználói élményt

A felhasználói élmény a weboldal látogatóinak tapasztalatait jelenti. Ha a weboldal lassú, nehéz navigálni rajta, vagy folyamatosan hibák jelentkeznek, akkor a felhasználói élmény rossz lesz, és az emberek valószínűleg nem fognak visszatérni. A weboldal karbantartása segít ezt elkerülni. Például egy alapvető tartalomfrissítés díja 10.000-20.000 Ft-ba kerül, ami magában foglalja a szövegek, képek és hivatkozások frissítését, ezáltal javítva a felhasználói élményt.

SEO előnyök

A SEO, vagyis a keresőmotor-optimalizálás az a folyamat, amely során a weboldalunkat a lehető legjobban igyekszünk úgy beállítani, hogy a keresőmotorok, mint például a Google, a lehető legmagasabbra rangsorolják. A rendszeres karbantartással biztosíthatjuk, hogy a weboldalunk mindig megfeleljen az aktuális SEO szabványoknak. Ezáltal több látogatót vonzhatunk a weboldalunkra. Egy alapvető SEO karbantartás díja 15.000-30.000 Ft közötti összeg, de a befektetés gyorsan megtérül a növekvő látogatószám formájában.

Vedd kezedbe a weboldalad sorsát és bízd magad profikra!

Ne hagyd, hogy a technikai problémák hátráltassák üzletedet. Kérj ajánlatot most a szakértő weboldal karbantartásunkra!

Ajánlatkérés

Mi a weboldal karbantartás?

A weboldal karbantartása olyan, mint a házunk karbantartása - nem hagyhatjuk figyelmen kívül. A weboldal karbantartása gyakorlatilag azt jelenti, hogy a weboldalunkat friss állapotban tartjuk, megbizonyosodunk arról, hogy mindig működik és naprakész.

Tartalomfrissítés

A tartalomfrissítés egyike azoknak a tevékenységeknek, amelyek a weboldal karbantartásához tartoznak. Ez magában foglalja az új tartalom hozzáadását, a meglévő tartalom frissítését és a nem releváns tartalom eltávolítását. Most nézzük meg részletesen, hogy ez mi mindent takar.

Blogbejegyzések és új oldalak hozzáadása

Az új blogbejegyzések és oldalak hozzáadása nemcsak arról szól, hogy több tartalmat adjunk a látogatóknak. Ez azt is jelenti, hogy friss és releváns információkat biztosítunk nekik. Egy új blogbejegyzés létrehozása és közzététele általában 20.000-40.000 Ft közötti költséggel jár, attól függően, hogy milyen hosszú a bejegyzés és mennyire bonyolult a témája.

Médiaelemek (képek, videók) frissítése

A képek és videók frissítése segít abban, hogy weboldalunk modern és vonzó maradjon a látogatók számára. Egy-egy kép vagy videó frissítése általában 5.000-10.000 Ft közötti költséggel jár, attól függően, hogy milyen méretű a médiaelem és milyen bonyolult a frissítési folyamat.

Technikai karbantartás

A technikai karbantartás a weboldal karbantartásának másik alapvető eleme. A tartalomfrissítés mellett a technikai karbantartás gondoskodik a weboldal működésének biztonságáról és zökkenőmentességéről. Lássuk, hogy ez mit is jelent pontosan.

Biztonsági frissítések

A biztonsági frissítések nagyon fontosak, hiszen segítenek megvédeni a weboldalunkat a hackerek és a kártékony szoftverek ellen. Ez magában foglalhatja a rendszer, a bővítmények és a sablonok frissítését, valamint a jelszavak és a felhasználói fiókok biztonságának ellenőrzését. A biztonsági frissítések költsége általában 10.000-20.000 Ft, attól függően, hogy milyen frissítéseket kell végrehajtani.

Hibaellenőrzés és javítás

A hibaellenőrzés és javítás a weboldalunk zökkenőmentes működésének biztosításához szükséges. Ez magában foglalja a linkek, a betöltési idők és a felhasználói élmény ellenőrzését, valamint a felmerült problémák kijavítását. A hibaellenőrzés és javítás költsége általában 15.000-30.000 Ft, attól függően, hogy milyen hibákat kell javítani.

Webhely teljesítményének optimalizálása

A weboldal teljesítményének optimalizálása azt jelenti, hogy a weboldalunkat a lehető leggyorsabbá és leghatékonyabbá tesszük. Ez magában foglalhatja a képek tömörítését, a kódok minimalizálását és a gyorsítótárak ürítését. A weboldal teljesítményének optimalizálása általában 20.000-40. 000 Ft közötti költséggel jár, attól függően, hogy milyen optimalizációs tevékenységeket kell végrehajtani.

Weboldal karbantartási szolgáltatás-csomagok

A mellékelt táblázat a különböző weboldal karbantartási szolgáltatás-csomagokat mutatja be, amelyek többféle tevékenységeket tartalmaznak. Az árak a csomagban szereplő szolgáltatások számától és típusától függnek.

Csomag

Szolgáltatások

Ár (Ft)

Alap

Tartalomfrissítés, Biztonsági frissítések

  30.000 - 60.000

Standard

Tartalomfrissítés, Blogbejegyzések hozzáadása, Biztonsági frissítések

  45.000 - 90.000

Prémium

Tartalomfrissítés, Blogbejegyzések hozzáadása, Médiaelemek frissítése, Biztonsági frissítések, SEO optimalizálás

80.000 - 150.000

Hogyan befolyásolja a karbantartás a SEO-t?

A SEO, azaz a keresőmotor-optimalizálás lényeges a weboldalunk sikere szempontjából. De hogyan kapcsolódik mindez a weboldal karbantartásához? Nézzük meg részletesen!

Friss tartalom és a SEO

A keresőmotorok, mint például a Google, szeretik a friss és releváns tartalmat. Ha rendszeresen frissítjük a weboldalunkat új blogbejegyzésekkel, oldalakkal és médiaelemekkel, akkor ez javíthatja a weboldalunk rangsorolását a keresőmotorokban. Egy friss és informatív blogbejegyzés akár 30. 000-60.000 Ft közötti költséggel is járhat, de a befektetés hosszú távon megtérülhet a növekvő látogatószám tekintetében.

Weboldal sebessége és a SEO

A keresőmotorok értékelik a gyorsan betöltődő weboldalakat. Ha a weboldalunk lassú, akkor ez hátrányosan érintheti a rangsorolásunkat. A weboldal karbantartása, például a képek tömörítése és a kódok minimalizálása, segít javítani a betöltési időn. Az ilyen optimalizációs tevékenységek díja 20.000-40.000 Ft-ba kerül, de a gyorsabb betöltési idő hosszú távon javíthatja a SEO-t.

Biztonság és a SEO

A biztonsági problémák nemcsak a látogatóinkat veszélyeztethetik, hanem a SEO-ra is hatással lehetnek. Ha a weboldalunkat feltörik, akkor ez rontja a hírnevünket, és hátrányosan érintheti a rangsorolásunkat a keresőmotorokban. A rendszeres biztonsági frissítésekkel és ellenőrzésekkel elkerülhetők ezek a problémák. A biztonsági karbantartás költsége általában 10.000-20.000 Ft között mozog, de megéri befektetni, mert ezzel megőrizhetjük weboldalunk hírnevét és SEO-pozícióját. 

Ne várj tovább, tedd a weboldaladat a legjobbak kezébe!

Szakértőink várnak, hogy segítsenek weboldalad karbantartásában. Lépj velünk kapcsolatba most!

Lépj velünk kapcsolatba!

Weboldal karbantartás árak

Nézzük meg, milyen tényezők határozzák meg a weboldal karbantartásának költségeit!

Az árak változó tényezői

Egy weboldal karbantartásának árát meghatározza a weboldal mérete és bonyolultsága, a kívánt szolgáltatások, és az egyedi igények. A karbantartás tehát létfontosságú a folyamatos működéshez, a felhasználói élmény javításához, és a SEO előnyökhöz.

Weboldal karbantartási árak évenkénti összehasonlítása

 

2021

2022

2024

Minimális ár

  5.000 Ft

  6.000 Ft

  8.000 Ft

Átlagos ár

15.000 Ft

18.000 Ft

25.000 Ft

Maximális ár

35.000 Ft

45.000 Ft

55.000 Ft

A fenti táblázat összehasonlítja a weboldal karbantartás költségeit évenként, bemutatva a minimális, átlagos és maximális árakat. Az árak változásának tendenciája látható, amelyeket befolyásolnak a karbantartási díjak, beleértve a technológiai fejlődést és a piaci körülményeket.

A weboldal karbantartásának költségei széles skálán mozognak, attól függően, milyen jellemzőkről van szó. Itt vannak a legfontosabbak:

A weboldal mérete és bonyolultsága

A weboldal mérete és bonyolultsága alapvetően befolyásolja a karbantartási költségeket. Egy egyszerű, néhány oldalas honlap karbantartása jellemzően kevesebbe kerül, mint egy nagy, bonyolult webáruházé, ezáltal a karbantartási díjak széles skálán mozognak, általában 10.000-100.000 Ft-ba kerülnek havonta.

A kívánt szolgáltatások

Ha csak alapvető karbantartást szeretnénk, mint például a tartalomfrissítés és a biztonsági frissítések, akkor ez kevesebbe kerül, mint ha különleges szolgáltatásokat is szeretnénk, mint például a SEO-optimalizálás vagy a felhasználói élmény javítása. Az ilyen speciális szolgáltatások általában többletköltséggel járnak.

Egyedi igények

Végül, de nem utolsósorban, az egyedi igények is befolyásolhatják a weboldal karbantartásának az árát. Ha olyan speciális igényeink vannak, mint például az egyedi fejlesztések, ezek további költségeket jelenthetnek. Az egyedi igények árai aszerint alakulnak, hogy mennyire bonyolult feladatokat kell megoldani. 

Weboldal karbantartási szolgáltatások és árak

Ez a táblázat a különböző weboldal karbantartási szolgáltatásokat mutatja be, becsült árakkal.

Szolgáltatás

Ár (Ft)

Tartalomfrissítés

10.000 - 20.000

Blogbejegyzések hozzáadása

15.000 - 30.000

Médiaelemek frissítése

10.000 - 25.000

Biztonsági frissítések

20.000 - 40.000

Hibaellenőrzés és javítás

25.000 - 50.000

Weboldal teljesítményének optimalizálása

30.000 - 60.000

SEO optimalizálás

35.000 - 70.000

WordPress weboldal készítés árak

A WordPress egy rendkívül népszerű és rugalmas platform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját igényeiknek megfelelően alakítsák ki weboldalukat. A WordPress weboldal készítés árát számos tényező befolyásolja, beleértve a design bonyolultságát, a weboldal funkcionalitását, a használt sablonokat és bővítményeket, valamint a fejlesztői díjakat.

Ezek a honlapok általában olcsóbbak, mint a teljesen egyedi oldalak, mivel a WordPress számos előre elkészített témát és bővítményt kínál, amelyek gyorsítják a fejlesztési folyamatot és csökkentik a költségeket. Azonban a komplexebb oldalak, amelyek speciális funkciókat vagy egyedi designokat igényelnek, drágábbak lehetnek.

Az alábbiakban néhány általános árkategória látható a WordPress weboldal készítéshez:

  • Egyszerű blog vagy személyes weboldal: 50.000 - 150.000 Ft
  • Kisvállalkozás weboldala: 150.000 - 300.000 Ft
  • E-kereskedelmi weboldal: 300.000 - 600.000 Ft
  • Nagyvállalati weboldal: 600.000 Ft-tól

Ezek az árak csak becslések, és nagyban függenek a projekt specifikus követelményeitől. Döntés előtt mindig érdemes több árajánlatot összehasonlítani.

Hogyan kerüljük el a túlzott díjakat?

Az egyik legfontosabb dolog, amit tehetünk, hogy összehasonlítjuk a különböző szolgáltatók ajánlatait. Keressünk referenciákat, és kérjünk ajánlatot több helyről is. Ha több ajánlatunk van, akkor könnyebb lesz meghatározni, mi a reális ár a kívánt szolgáltatásokért.

A másik dolog, amit tehetünk, hogy legyünk tisztában azzal, hogy mire van szükségünk. Ha világosan meghatározzuk az igényeinket, akkor könnyebb lesz a szolgáltatóknak is megadni a pontos árat, és elkerülhetjük a felesleges kiadásokat.

Végül, de nem utolsósorban, mindig olvassuk el a szerződést mielőtt aláírnánk. Győződjünk meg arról, hogy megértettük az összes költség számítását, és hogy nincsenek rejtett díjak.

Milyen szolgáltatásokat kaphatunk a pénzünkért?

A weboldal karbantartására költött pénzünkért számos szolgáltatást kaphatunk, ahogy már fentebb említettük. Ide tartozik a tartalom frissítése, a biztonsági frissítések, a hibaellenőrzés és javítás, a weboldal teljesítményének optimalizálása, a SEO optimalizálás és még sok más.

Ezen felül a karbantartási díjak gyakran magukban foglalják az esetleges problémák gyors megoldását is. Ha valami hiba történik a weboldallal, akkor a karbantartási csapat gyorsan reagálhat, hogy minél előbb helyreállítsa a normál működést.

Tudd meg, mennyibe kerülne a weboldalad professzionális karbantartása.

Szakértőink várnak, hogy segítsenek megtalálni a legjobb megoldást. Kérj ajánlatot most!

Kérj ajánlatot most!

Összefoglalás

A weboldal karbantartása létfontosságú a sikeres működés szempontjából. A karbantartási költségek változnak, attól függően, hogy mekkora a weboldal mérete, milyen szolgáltatásokat szeretnénk, és milyenek az egyedi igényeink. Fontos, hogy jól tájékozódjunk, összehasonlítsuk a különböző ajánlatokat, és tisztában legyünk az igényeinkkel, hogy elkerülhessük a túlzott díjakat. A karbantartásra költött pénzünkért számos szolgáltatást kaphatunk, amelyek hozzájárulnak a weboldalunk sikeres működéséhez.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a weboldal fenntartás ára című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést