Article Image

Mennyibe kerül egy WordPress weboldal készítése?

Sokan gondolják, hogy a WordPress weboldal készítés egy egyszerű és olcsó folyamat. De vajon tényleg így van-e?
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Ez a cikk kiegészítő cikként készült a már korábban közzétett weboldal készítés árak című cikkhez. 

Vessünk egy pillantást a színfalak mögé, hogy megtudjuk, mennyibe kerül valójában a WordPress weboldal készítése.

Gyors menü:

Nem érzi magát elég biztosnak egy WordPress weboldal elkészítésében?

Ne késlekedjen, vegye fel a kapcsolatot szakértőkkel még ma és indítsa el projektjét a siker felé!

Kérjen segítséget!

Bevezetés a WordPress weboldalak világába

Való igaz, hogy a WordPress egyik nagy előnye, hogy könnyen használható és rugalmas. Egy kis tudással bárki elindíthat egy weboldalt, viszont a minőségi és professzionális honlapok ára gyakran megközelítheti az 50-100.000 forintot, attól függően, hogy milyen egyedi igényekkel rendelkezünk.

Miért népszerű a WordPress?

A WordPress weboldalkészítés általában magában foglalja a domain név regisztrációját, a webtárhely vásárlást, sablon és plug-in költségeket, valamint a weboldal fejlesztési és karbantartási díjait. Ezek az árak változóak, a weboldal bonyolultsága és az egyedi igények tekintetében.

A WordPress rendkívül népszerű, a világ összes weboldalának közel 40%-a ezen a platformon fut. De miért? Az egyik fő ok, hogy nagyon rugalmas és könnyen testreszabható. Egy WordPress oldal ára azonban számos tényezőtől függ.

Az előnyök és hátrányok bemutatása

Míg a WordPress könnyen használható, és számos ingyenes sablon és bővítmény áll rendelkezésre, a minőségi és professzionális weboldalak készítése még mindig magas költségekkel jár. Ha kíváncsi vagy, hogy mennyibe kerülhet a weboldalad, olvass tovább!

A WordPress weboldalak költségvetése

A WordPress weboldalak költségvetése különböző elemeket tartalmaz. Ezek között szerepelnek a domain név és webtárhely költségei, a sablonok és a bővítmények, valamint a karbantartási és frissítési költségek.

Az ingyenes és prémium sablonok közötti különbség

Az ingyenes sablonok használata egy jó módja annak, hogy kezdetben pénzt takarítsunk meg. Amennyiben valóban egyedi és professzionális honlapot szeretnénk, akkor prémium sablonokban kell gondolkodnunk. 

A sablonok ára

Az egyes sablonok ára igen különböző lehet. Míg egy egyszerű sablon néhány 10-20 ezer forintba kerül évente, egy professzionális, egyedi sablon ára elérheti az évi 50-60.000 forintot is.

A plug-inok és kiegészítők szerepe a költségekben

A WordPress weboldalak funkcionálisabbá tételéhez plug-inokat és kiegészítőket is használhatunk. Az egyszerű, ingyenes plug-inok mellett vannak prémium verziók is, amelyek további funkciókat nyújtanak. Ezek árai széles skálán mozognak, néhány ezer forinttól akár több tízezer forintig is.

Ingyenes és fizetős plug-inok áttekintése

Az ingyenes plug-inok jó lehetőséget nyújtanak kezdőknek, de a fizetősek általában több funkcióval és jobb támogatással rendelkeznek. Az áruk 5-30.000 forint között változhat, attól függően, hogy milyen bővítésről van szó.

A webtárhely és a domain név költségei

A webtárhely és a domain név költségei is fontos részét képezik a WordPress weboldal költségvetésének. A domain név ára évente 2-10.000 forint, míg a webtárhely díja havonta 500-5.000 forintnyi összeg, attól függően, hogy milyen csomagot választunk.

A legjobb webtárhely-szolgáltatók és domainregisztrátorok

A webtárhely és a domain név kiválasztása során érdemes megfontolni a különböző szolgáltatók ajánlatait. Néhány népszerű szolgáltató a Tárhely.eu, a Webonic vagy a DotRoll.

A WordPress weboldal fejlesztésének árai

A fejlesztésének az ára függ a weboldal bonyolultságától és az egyedi igényektől. Egy egyszerű weboldal ára 20-50.000 forint között lehet, míg egy bonyolultabb honlap elkészítéséért akár 200.000 forintot is elkérhetnek.

Alapvető weboldalfejlesztési költségek

Egy egyszerű, "bemutatkozó" weboldal készítési költsége általában 20-50.000 forint körül alakul, de ha több aloldalra, egyedi funkciókra vagy professzionális dizájnra van szükségünk, akkor az ár természetesen emelkedik.

Saját készítésű weboldalak és a szakértők által fejlesztett weboldalak árbeli különbségei

Természetesen, ha mi magunk készítjük a weboldalunkat, jelentős költséget spórolhatunk meg. Viszont ha profi weboldalt szeretnénk, akkor érdemes szakemberhez fordulni. Egy szakértő által készített weboldal ára 100-500.000 forintba kerül.

WordPress weboldalkészítési csomagok árai

A  mellékelt táblázat a WordPress weboldalkészítési csomagok átlagos költségeit mutatja. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az árak változhatnak a weboldal bonyolultságától és a szükséges funkcióktól függően.

Weboldal Típusa

Szolgáltatások

Ár (Forint)

Alapcsomag

5 aloldal, egyszerű design

  50.000 - 100.000

Standard csomag

10 aloldal, egyedi design

100.000 - 150.000

Prémium csomag

Korlátlan aloldal, profi design

150.000 - 250.000

Webáruház csomag

20 termék feltöltése, webshop funkció

200.000 - 300.000

Blog csomag

Blog funkció, 10 cikk feltöltése

100.000 - 200.000

Egyéni csomag

Egyedi igények szerint

Megbeszélés alapján

Még mindig bizonytalan a weboldal készítés folyamatában?

Ne aggódjon, szakértők készen állnak, hogy segítsenek. Vegye fel a kapcsolatot!

Kérjen segítséget most!

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül egy webáruház készítése WordPress-szel?

Az árak a webáruház bonyolultságától és az igények szerinti testreszabástól függnek. Egyszerűbb webáruházak esetében 100.000 és 200.000 forint közötti árra számíthatunk, míg a bonyolultabb, egyedi megoldások ára több százezer forintba, de akár milliókba is kerülhet.

Milyen egyéb költségek merülnek fel a WordPress weboldal készítése során?

A fent említett költségeken kívül számolni kell a honlap karbantartásával, ami magában foglalhatja a frissítések telepítését, a biztonsági mentéseket, a hibajavításokat, stb. Ezek a költségek évente általában 20-50.000 forint között mozognak.

Mit kínál a Qjob.hu a weboldalkészítés terén?

A Qjob.hu egy olyan platform, ahol számos szakember hirdeti a szolgáltatásait, beleértve a weboldalkészítést is. Itt megtalálhatók a különböző árkategóriákban dolgozó fejlesztők, így könnyen megtalálható a legmegfelelőbb szakember a projektünk számára.

Az online jelenlét nélkülözhetetlen a mai piaci verseny világában.

Ha profi weboldalt szeretne, amely által kiemelkedik vállalkozása a tömegből, forduljon szakértőkhez!

Kérjen ajánlatot!

Mennyi időt vesz igénybe egy WordPress weboldal készítése?

Ez nagyban függ a weboldal bonyolultságától és a fejlesztő rendelkezésre állásától. Egy egyszerű weboldal elkészítése általában 1-2 hét, míg egy bonyolultabb weboldal készítése akár több hónapot is igénybe vehet.

WordPress weboldalkészítés folyamatok és időszükségletük

Ez a táblázat áttekintést ad a WordPress weboldal készítési folyamatáról és az egyes szakaszokhoz szükséges időkeretről. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az időkeretek csak hozzávetőlegesek, és változhatnak a projekt bonyolultságától és a fejlesztő rendelkezésre állásától függően.

Szakasz

Tevékenységek

Időkeret

Tervezés

Igényfelmérés, terv készítése

1-2 hét

Fejlesztés

Weboldal készítése, funkciók beállítása

2-4 hét

Tesztelés

Funkciók tesztelése, hibajavítás

1-2 hét

Indítás

Weboldal publikálása, SEO beállítások

1 hét

Karbantartás

Frissítések, biztonsági mentések, stb.

Folyamatos

Milyen előnyei vannak a WordPress-szel készült weboldalnak más platformokhoz képest?

A WordPress rendkívül rugalmas és testreszabható, ami lehetővé teszi, hogy bármilyen típusú weboldalt létrehozzunk vele. Emellett számos ingyenes és fizetős sablon és bővítmény áll rendelkezésre, amelyekkel tovább bővíthetjük a weboldalunk funkcióit. Ilyen weboldalak könnyen karbantarthatók és optimalizálhatók a keresőmotorok számára, ami előny a weboldal látogatottsága szempontjából.

Összegzés

Összefoglalva, a WordPress weboldalkészítés árának kalkulálásakor figyelembe kell venni a fent említett költségeket, egy egyszerű honlap készítése kb. 50-100.000 forintba kerül, míg egy bonyolultabb, professzionális weboldalért akár több százezer forintot is elkérhetnek. Azonban ne feledjük, hogy egy minőségi weboldal hosszú távon megtérülő befektetés.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a WordPress weboldal készítés árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést