Article Image

Ytong falazás árak - Minden, amit egy építkezőnek tudnia kell

Tudd meg, mennyibe kerül az Ytong falazat, és tervezd meg az építést!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Az Ytong falazóanyag egyre népszerűbbé válik Magyarországon az építkezők és az ingatlanfejlesztők körében. Ez a könnyűbetonból készült falazat sok előnnyel rendelkezik, amelyek közül a legfontosabb a gyors és egyszerű építés, az energiatakarékos megoldások és a hosszú távú tartósság. Azonban az Ytong anyagok árai széles skálán mozognak, az építkezőknek és az ingatlanfejlesztőknek fontos, hogy összehasonlíthassák a lehetőségeiket és kiválaszthassák az optimális megoldást. Ebben a cikkben összegyűjtjük az Ytong elemek árait és a döntéshozatalhoz szükséges tényezőket.

Tartalomjegyzék

Mi az az Ytong falazóelem?

Az Ytong egy könnyűbeton falazóanyag, amelyet Autoclaved Aerated Concrete (AAC) néven is ismernek, előállítása során a homokot, a cementet, az égetett mészport és az alumíniumport keverik össze vízzel, majd az így kapott habos masszát formákba öntik. Az anyagot magas hőmérsékleten keményítik meg, ami légbuborékokat eredményez az anyagban. Az Ytong falazóanyag könnyű, porózus és jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek miatt egyre népszerűbbé válik az építőiparban.

Ytong falazás, ytong falazóelem

Ytong falazatok árai épülettípusonként

Épülettípus

Ár (Ft/m2)

Lakóház

15.000

Irodaház

18.000

Raktár

12.000

Üzlethelyiség

18.000

Az Ytong előnyei

Az Ytong alkalmazása számos előnnyel rendelkezik az építkezők és az ingatlanfejlesztők számára. Az alábbiakban felsoroljuk a legfontosabb előnyöket:

Gyors és egyszerű építés

Az Ytong kis súlyú és könnyen kezelhető anyag, amely lehetővé teszi a gyors és egyszerű építést. Az Ytong falazóanyag kis súlya és előre gyártott méretei miatt lerövidíti az építési időt, segítségével a falak könnyen illeszthetők egymáshoz.

Az Ytong falazóanyagok gyors és egyszerű telepítésükkel ideális választás lehet az építkezés során.

Építkezz Ytong elemekkel! Kérj szakszerű telepítést most.

Kapcsolatfelvétel

Energiahatékonyság

Az energiahatékonyság az egyik legfontosabb szempont az épülettervezésben és azok kivitelezésében. Az Ytong kiváló hőszigetelő képességének segítségével az épületek energiahatékonyságát jelentősen növeli. Az Ytong anyagok hővezetési tényezője alacsony, ami azt jelenti, hogy a falak jobban tartják a hőt, kevesebb szivárog ki az épületből. Az Ytong falazóanyagok alkalmazása révén az épület energiafelhasználása nagymértékben csökken, ami hosszú távon jókora megtakarítást jelent a tulajdonosnak. Az energiahatékonyságot tovább növelhetjük, ha az Ytong felépítményeket megfelelő hőszigeteléssel kombináljuk. Az Ytong téglák és a hőszigetelés együttes alkalmazása lehetővé teszi az épületek még magasabb szintű energiahatékonyságát és a megtakarítást.

Hosszú távú tartósság

Az Ytong anyagok tartóssága és stabilitása lehetővé teszi a hosszantartó eredményt. Az Ytong falazatok kiváló anyagminősége és ellenállása a külső hatásokkal szemben hosszú élettartamot biztosít az épületnek.

Környezetbarát anyag

Az Ytong egy környezetbarát anyag, amelyet a fenntartható építkezési megoldások részeként használnak. Az Ytong anyagok előállítása során kevésbé káros anyagokat használnak, mint a hagyományos falazóanyagok esetén. Az Ytong falazatok használata csökkenti az építési hulladék mennyiségét és hosszú távon az épület  magas energiahatékonyságához is hozzájárul.

Az Ytong anyagok környezetbarátak, és kiválóan alkalmasak az energiahatékony épületek építéséhez.

Ha érdekel az Ytong falazás, kérjük, lépj kapcsolatba a szakemberekkel, segíthetnek a választásban!

 

Válasszuk az Ytong-ot!

 

Az Ytong falazat árai

Az Ytong falazatok árai változóak lehetnek, és több tényezőtől függnek. Az alábbiakban felsoroljuk a legfontosabb tényezőket, amelyek befolyásolhatják az Ytong árát:

Az Ytong méretei

Az Ytong falazati anyagok több méretben készülnek, mérettől függően áruk változik. Az előre gyártott méretek általában 60 x 30 x 20 cm, 60 x 25 x 20 cm és 60 x 20 x 20 cm között változnak. Az Ytong téglák egyéni méretű rendelésekor az árak változhatnak, mivel a speciális méretek előállítása több munkát vesz igénybe.

Ytong falazatok árai négyzetméterenként

Méret (m2)

Ár (Ft)

10

50.000 - 130.000

20

100.000 - 260.000

50

250.000 - 650.000

100

500.000 - 1.300.000

A falazat vastagsága

Az Ytong falazat vastagsága általában 10-50 cm között változik, a vastagsága szintén befolyásolja az árakat. Az Ytong fal vastagságát az épület típusa és a szigetelési szükségletek határozzák meg. A vastagabb falak magasabb árakat eredményeznek.

Az Ytong anyagok minősége

Az Ytong falazat minősége az előállítási folyamattól, a használt anyagok minőségétől és a termékspecifikációktól függ, ezek mind döntő jelentőséggel bírnak az árképzés szempontjából. Az Ytong anyagok magas minősége magasabb árakat jelent.

A falazat mennyisége

Az Ytong falazat mennyiségét az épület tervezése, nagysága határozza meg. A nagyobb épületek, amelyekhez több falazóanyag szükséges, magasabb árakat eredményeznek.

Ytong falazatok árai mennyiség alapján

Mennyiség (m3)

Ár (Ft)

5

150.000 - 300.000

10

300.000 - 600.000

20

600.000 - 1.200.000

50

1.500.000 - 3.000.000

Az épület típusa

Az Ytong anyagok használata eltérő lehet az egyes épülettípusok esetében, így az épület méretének és típusának függvényében az árak változhatnak.

A szállítás költségei

Az Ytong ára a szállítás költségeitől is függ, az ugyanis külön díjazással járhat, ami befolyásolhatja az árakat. Az építkezőknek és az ingatlanfejlesztőknek érdemes a szállításra is ajánlatokat kérniük több beszállítótól, hogy megtalálják a legmegfelelőbb díjszabást.

Ytong kiváló hőszigetelő képességükkel jelentős megtakarítást jelenthetnek a rezsiszámlákon!

Ha érdekel az Ytong falazás ára, kattints és tudj meg többet az előnyeiről és árairól!

Árajánlatkérés

Ytong falazatok szállítási költségei

Szállítási távolság (km)

Ár (Ft/m2)

0-50

35.000

50-100

70.000

100-200

140.000

200-300

210.000

Az Ytong falazatok árainak összehasonlítása

Az Ytong anyagok árainak összehasonlítása érdekében az építkezőknek és az ingatlanfejlesztőknek érdemes több beszállítótól árajánlatot kérniük, ugyanis ezek összehasonlítása lehetővé teszi a legmegfelelőbb ajánlat kiválasztását. Az árak általában négyzetméterenkénti költségként kerülnek feltüntetésre. Az árak különbözőek lehetnek beszállítónként az épület méretétől és típusától függően.

Az Ytong falak telepítése

Az ilyen falazatok telepítése könnyű és gyors folyamat. Előre gyártott méretei lehetővé teszik az egyszerű telepítést. Az Ytong elemek illeszkedése szimpla és gyors, ezzel időt és pénzt takaríthat meg. Az falazatok telepítéséhez általában speciális ragasztókat és habarcsokat használnak.

Ytong falak telepítése

Ytong falak telepítése csak szakszerű tudással történhet!

Az Ytong falak karbantartása

Karbantartásuk egyszerű és olcsó folyamat, rendszeres tisztítása és karbantartása megakadályozza a penészesedést és a vízkárosodást. Ezen falazatok festése egyszerű, az anyag speciális tulajdonságai miatt a festék jól tapad rá. Rendszeres karbantartása és tisztítása hosszú távon is megőrzi az anyag esztétikai és műszaki tulajdonságait.

Ytong elem - árak - összefoglaló

Az Ytong falazóelemek árai széles skálán mozognak, és több tényezőtől függnek. Előnyei azonban jelentősek, mint például a gyors és egyszerű építés, az energiahatékonyság és a hosszú távú tartósság. Az Ytong anyagok árainak összehasonlítása érdekében az építkezőknek és az ingatlanfejlesztőknek érdemes több beszállítótól árajánlatot kérniük. Az Ytong falazás telepítése és karbantartása könnyű folyamat, amely hosszú távú előnyöket kínál.

Az Ytong falazatok árai változóak lehetnek, azonban a hosszú távú megtakarítás és az előnyök jelentősek.

Ha érdekelnek az Ytong falazóanyagok, kérjük, lépj kapcsolatba velünk, és tudj meg többet az árakról és a telepítésről!

Kérjünk ajánlatot!

Gyakori kérdések

Mi a legjobb módszer az Ytong elemek árainak összehasonlítására?

Az Ytong falazati anyagok árainak összehasonlításához a legjobb módszer az, ha több beszállítótól árajánlatot kérünk, összehasonlításukkal lehetővé válik a legmegfelelőbb ajánlat kiválasztása.

Milyen tényezők befolyásolják az Ytong elemek árait?

Az Ytong elemek árai több tényezőtől függenek, mint például azok méretei, vastagságuk, minőségük, mennyiségük és az épület típusa.

Mennyibe kerül az Ytong falazat telepítése?

Az Ytong falak telepítése általában olcsóbb, mint a hagyományos falazóanyagokból készülteké. Az Ytong falazás telepítéséhez általában speciális ragasztókat és habarcsokat használnak.

Milyen karbantartást igényelnek az Ytong falak?

Karbantartása egyszerű és olcsó folyamat. Az Ytong falak rendszeres tisztítása és karbantartása megakadályozza a penészesedést és a vízkárosodást.

Az Ytong falak karbantartása egyszerű és olcsó folyamat, ami hosszú távú előnyöket kínál. Ha érdekelnek az Ytong falazás, kattints és érdeklődj a szakembereknél.

Érdekel

Milyen előnyei vannak az Ytong anyagoknak?

Az Ytong számos előnnyel rendelkezik, mint például a gyors és egyszerű építés, az energiahatékonyság és a hosszú távú tartósság. Az Ytong falazóanyagok környezetbarátak, hosszú távon is megőrzik az anyag esztétikai és műszaki tulajdonságait. Árai változóak lehetnek, de az előnyei jelentősek és hosszú távon is megtérülő befektetést jelentenek az építkezők és az ingatlanfejlesztők számára.

Az Ytong ára számos tényezőtől függ, így azok eltérőek lehetnek a beszállítóktól és az épület típusától függően. Az alábbi táblázatokban bemutatjuk a falazati anyagok árait különböző méretű és típusú épületek esetében, valamint az árakat a mennyiség és a szállítási költségek alapján.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt az ytong falazás árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést