Article Image

Mennyibe kerül egy bőrönd javítása 2024-ben?

Bőrönd javítás árak akár 1.800 és 9.500 Ft között is lehetnek, függően a bőrönd típusától. A bőrönd zárszerkezetét nézve egy új zár vásárlása esetén 1.000 és 20.000 Ft közé tehető a költségünk.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Minden bizonnyal mindegyikünk életében eljön az a pillanat, amikor szeretett bőröndünket javításra kell adnunk, így nem árt, hogyha az ezzel járó költségekkel még időben képbe kerülünk. A bőrönd javítás árak során az átlagos költség amivel számolhatunk az 5.000 – 10.000 Ft, míg ezzel szemben a legalacsonyabb költség 3.000 Ft, a legmagasabb pedig 30.000 Ft. Mindez függ a bőröndünk márkájától, a javítást érő alkatrészről, illetve magától az alkatrész típusától és darabszámától. 

Honnan tudjuk a bőrönd javítási árakat

Bőrönd javítására van szükséged? 

Nálunk könnyű megoldásra találni, egy klikk és várhatod a szakemberek jelentkezését!

Bőröndjavítás   

Tartalomjegyzék

Bőrönd javítás költségei 2022-ben Magyarországon

Országos átlagos költség

5.000 – 10.000 Ft

Minimális ár

3.000 Ft

Maximális ár

30.000 Ft

A bőrönd kerék javításának vagy cseréjének költségei

Lehetséges, hogy csak az utazás megkezdése előtt szembesülünk azzal a ténnyel, hogy a bőröndünk kerekei nem levehetők, így viszont nagyobb az esély arra, hogy a reptéri poggyászrakodáskor megsérülnek vagy leesnek. A kerekek javíttatásának a díja 500 és 1.500 Ft közé tehető, ebben természetesen még nincsen benne az adott kerék díja, amelyet kiválasztunk a csere során.

A bőrönd kerék javítás során beszélhetünk sima bőrönd kerékről, 360 fokos fordulásra alkalmas kerékről, illetve süllyesztett kerékről. A kerekek funkcióján kívül a méretük is eltérhet, hiszen beszélhetünk akár 205x90mm-es kerékről, vagy éppen 125x102 mm-es, esetleg 180x90 mm-es kerékről is. Így a bőröndhöz a megfelelő kerék kiválasztása érdekében kérjük a szakember segítségét!

Az egyszerű bőrönd kerék esetében átlagosan 50x24 mm és 100x30 mm-es méretekről tudunk beszélni, melyeknek díja 1.300 Ft-tól 5.000 Ft-ig terjed. Azok a bőrönd kerekek amelyek 360 fokos fordulásra is képesek, már kicsit drágább árfekvésűek, 3.000 Ft-tól indulnak és 8.000 Ft-ig is eljuthatnak az áraik. A méret mellett a szín és a kialakítás is befolyásolhatja az árat. Ezen darabok 59x59 mm-től 85x78 mm-ig is elérhetőek. A süllyesztett bőrönd kerekek már 3.000 Ft-tól is elérhetőek és a legdrágább típusok ára is megáll 8.000 Ft-nál. A legkisebb darab 180x90 mm-es méretű, míg a legnagyobb 200x73 mm-es.

Milyen költségek merülnek fel a bőrönd fogantyú javítás vagy csere során? 

Hiába vannak rendben a bőrönd kerekei és a tároló felülete, hogyha sehogyan sem tudjuk magunk után húzni, mert eltört vagy elszakadt a bőrönd fogantyúja. A bőrönd fogantyú javítás költségei 300 és 1.500 Ft közé tehetők, mely csupán a szerelési díjat foglalja magába. A legolcsóbb kézi fogó is 1.000 Ft-ba kerül, melynek mérete 250x30 mm-es, viszont jó hír, hogy a legdrágább változat is csak 2.500 Ft, mely 350x30x13 mm-es. A fogantyú lehet kiálló, lehajtható vagy pedig felpattintható, ennek a kiválasztása csak a saját elképzelésünkön múlik.

Bőrönd fogantyú javítása

Bőrönd fogantyú javítása

A húzószerkezetek cseréjének és javításának költségei

A bőrönd másik fontos része, a húzó szerkezet maga, melynek meghibásodása számos kellemetlen percet okozhat számunkra. A bőrönd húzó javítás ára 500 és 1.500 Ft közé tehető, melyre még rá kell számoljuk magát a húzószerkezet árát is. Viszont ez az a szituáció, ahol nem szabad spórolunk a minőségi, megfelelő húzószerkezeten!

Egy bőrönd kiválasztásakor illetve annak javíttatása során a fő kritérium a teleszkópos húzószerkezet megléte, és annak minősége. Részesítsük előnyben a széles, erős, vastag fém húzószerkezeteket, melyek ellenállóbbak a törésnek. A leggyakoribb probléma, hogy a húzószerkezet egyik csöve megtörik. A bőrönd húzó javítás során kalkuláljunk a teleszkópos alkatrész átlagos árával is, azaz 5.000 – 10.000 Ft-al.

Bőrönd húzószerkezet javítására szorulsz rá?

Velünk gyorsan találsz megoldást és ingyenes árajánlatot is kérhetsz!

INGYENES ajánlatkérés   

A bőrönd húzókarjának és teleszkópos húzószerkezetének az átlagos javítási árai

A bőrönd zárjának javításakor vagy cseréjekor felmerülő költségek

A bőröndök zárjainak célja, hogy megakadályozzák a bőrönd véletlen kinyílását, továbbá, hogy a potenciális tolvajokra nézve elrettentő hatást keltsen, ezzel is megvédve személyes tárgyainkat az utazásaink során. A bőrönd zárak lehetnek a bőröndbe építettek vagy pedig külső zárak, például lakatok vagy zárható pántok. Anyagát tekintve műanyag vagy fém közül is választhatunk, viszont egyértelmű, hogy a jobb minőségre törekedjünk!

A legegyszerűbb zárak 1.000 Ft-tól kezdődnek, míg a legdrágább fajták akár a 20.000 Ft-ot is elérhetik. A biztonság érdekében törekedjünk elkerülni a legolcsóbb zárak használatát, mikor bőrönd javításról van szó!

Elfelejtetted a bőröndnek a számzár kódját? 

Bőrönd javító szakemberek a segítségedre jönnek!

Szakembert keresek  

Kulcsos zárak

Hagyományos zárszerkezet, egy lakatra és egy kulcsra lesz csak szükségünk. Ennek a fajtának a hátulütője, hogyha a kulcsot elveszítjük, előfordulhat, hogy szét kell fűrészelnünk a zárat, amely nem lesz egy egyszerű művelet. 

Kombinációs zárak

Általában 3 vagy 4 számjegyből álló kombinációval működtethető lakat, anélkül, hogy bármilyen kulcs megőrzéséjével is kelljen bajlódnunk. Jó választás lehet, csak ne legyünk feledékenyek! Utóbbi esetben mindenképpen jegyezzük fel valahová a kombinációt, akár a telefonunkba vagy egy noteszba.

Bőrönd zár javítás

Bőrönd zár javítása

Kábel zárak

Ezek a zárak szintén kombinációval nyílnak, de sokoldalúbbak. A kábel zárak számos helyzetben használhatók, mivel a zárhoz egy félig rugalmas kábellel rendelkeznek, nem pedig egy merev fémkapoccsal. A kábel zárak nagyszerű alternatívát jelentenek a hagyományos kombinációs zárakkal szemben, mivel a rugalmas kábel extra sokoldalúságot biztosít.

A bőrönd kerekeinek és cipzárjának javítási árai 2024

Egy bőrönd kerék javítása 500 és 1.500 Ft közé tehető, melyre még rájön a kerekek ára. A kerekek 1.300 Ft-tól 8.000 Ft-ig is terjedhetnek, és a végső összeget tekintve nem mindegy, hogy a bőrönd kerék javítás 2 vagy 4 kerékkel ellátott bőröndöt érint. Ezzel szemben a bőrönd cipzár javítása során 1.000 és 2.000 Ft közötti összeget kell fizetnünk, míg magáért a cipzárért pedig a típusától függően 2.000 – 4.000 Ft-ot. Így összeségében a bőrönd javítás árak akár 5.000 és 10.000 Ft is lehetnek!

A leggyakrabban a bőrönd gyártók kétfajta cipzárt használnak: a tekercses és a láncos cipzárakat. Mivel a tekercses cipzárak nejlonból vagy poliészterből készülnek, ezeket nejlon vagy poliészter cipzáraknak is nevezik. Ezek a cipzárak lényegében két párhuzamos spirálból állnak, amelyeket egy csúszka tart össze. A nejlon cipzárak nemcsak tartósak, hanem kedvező árral is rendelkeznek!

A láncos cipzárak viszont fémből vagy öntött műanyagból készülnek. Fogaik tökéletesen egymásnak illeszkednek, így egy rendkívül tartós és biztonságos cipzárrendszert hoznak létre. A fém használata azonban rugalmatlanná és drágává teszi ezeket a cipzárakat. E két hiányosság miatt a láncos cipzárak, bár hosszú élettartamúak, ritkábban használatosak.

A cipzárak árai tájékoztató jellegűek, pontos árakért mindig érdeklődj szakemberednél!

Legolcsóbb cipzár

2.000 Ft

Legdrágább cipzár

4.000 Ft

Bőrönd kerekek árai 2022-ben

Hogyan javítsuk meg a beragadt cipzárat?

Először is ellenőrizzük, hogy nem akadt-e be egy ruhadarab vagy egy cérnaszál a cipzárba. Ezután nézzük meg magukat a fogakat. Ha valamelyik kilóg, fogjunk egy fogót és tegyük vissza a helyére, majd állítsuk mindegyiket egyenes állásba.

Ha a cipzárcsúszka mondaná fel a szolgálatot

Ha a csúszka teljesen leválik vagy esetleg ki kell cserélni, mert nem zárja megfelelően a fogakat, akkor az alábbiakat tudjuk tenni: vegyünk a kezünkbe egy fogót, hogy levágjuk a csúszkát, majd ha ez megtörtént, rögzítsük az új cipzárcsúszkát úgy, hogy visszacsúsztatjuk a fogakra. 

Hogyan előzhetjük meg, hogy a bőröndünket javításra kelljen beadnunk?

A legtöbbünkkel megtörtént már, hogy a repülés végeztével mikor már vennénk át a bőröndünket a körszalagról, hirtelen meglátjuk, hogy bizony sérülés érte.
A poggyászunk a legsérülékenyebb fázisba a becsekkolás után kerül. Ezért is lehet és kell is különböző lépéseket tennünk annak érdekében, hogy megvédjük a bőröndünket a károsodástól.

Néhány lépésről azt is gondolhatnánk, hogy felesleges, nem annyira fontos, de együttesen mégis a legjobb esélyt adjuk ezáltal a bőröndünknek arra, hogy sértetlenül ússza meg az utazást.

  • Vásárolj bőrönd védő alkatrészeket
  • Küldd el már előre a csomagod az utazás végpontjába
  • Minimális mértékű utazás, kevés átszállással
  • Megfelelő, jó minőségű bőrönd kiválasztása a vásárlás során
  • Csomagold be a bőröndöd műanyagba
  • Kérj törékeny megkülönböztető matricát a bőröndödre 

Érdemes-e egy professzionális Qjob szakembert megbízni a javíttatással?

A legtöbb bőrönd javító szerviz átlagosan 4 nap alatt vállalja a javítást, amely nem feltétlenül lesz megfelelő számodra – főleg, hogyha egy újabb utazást megelőzően éri valami probléma a bőröndödet. Emellett a bőröndödet is neked kell eljuttatnod a szervizbe, ahol aztán borsos árat kell fizess a javításért.

Ezzel szemben egy bőrönd javító szakember nem csak, hogy rövidebb idő alatt is elvégezheti a javítást, de amennyiben igényled és biztosít ilyen szolgáltatást a kiválasztott szakember, úgy akár a saját otthonodban is megtörténhet a javítás, így 1 nap leforgása is elég lesz ahhoz, hogy újra használatba vedd szeretett bőröndöd!

Természetesen saját magad is megpróbálkozhatsz a javítással, de nem biztos, hogy rendelkezel hozzá minden cserélendő alkatrésszel és a szükséges szerszámokkal. Az alkatrészek beszerzése további időt vesznek igénybe (átlagosan 3-5 nap), melyet a szakember a saját elérhető készletével szintén megspórolhat számodra, ezeket összesítve nem feltétlenül igaz tehát, hogy a bőrönd javítás házilag a legjobb megoldás!

Gyakran ismételt kérdések

Érdemes megjavítani a bőröndöt?

Minél drágább a bőröndöd, annál valószínűbb, hogy érdemesebb megjavítani, mintsem egy újabbat vásárolni. Ez az olcsóbb kivitelűekre nem feltétlen igaz, ott már lehet, hogy költséghatékonyabb, hogyha inkább egy új vásárlására adjuk a fejünket. A költségünk a szakember árképzésétől, a javítandó alkatrészektől, azok minőségétől és mennyiségétől is függ.

A bőrönd javítás házilag is kecsegtető megoldás lehet, de nem feltétlenül a legjobb választás, hiszen cserélendő alkatrész hiányában csak nagyobb gondot okozhatsz magadnak.

Mennyi időt vesz igénybe a javítás?

Átlagosan a bőrönd szervizek 4 nap alatt végzik el a szükséges javításokat. Ezzel szemben a Qjob-on taláható szakember akár már a probléma meghirdetése után pár órával is rendelkezésedre áll, amennyiben igényled és a szakember nyújt ilyen szolgáltatást, akár a saját otthonodban is elvégzi a javítást. Ezzeé időt is megspórolsz magadnak!

Mennyire érzékenyek a bőrönd kerekei?

A legkevésbé a sima felületeken van lehetőség a törésre. Természetesen használat közben folyamatos kopásnak és a bőrönd tartalmának, azaz terhelésének van kitéve. Egyenetlen felületeken, például macskakövön való gurulás közben érheti a legnagyobb kár, azaz a kerék kitörése.

Milyen zár javasolt a bőröndre?

A legjobb döntés, hogyha az olcsó zárak használatát elkerüljük. Bőröndünk akár a féltve őrzött laptopunkat és egyéb értékeinket is tartalmazhatja az utazásunk során, így a megfelelő biztosítása elengedhetetlen.

A kombinációs zárak a legkedveltebbek, nem kell kulcsot őrizgetnünk és egy számunkra fontos dátum is lehet akár a kombináció maga. Ha feledékenyek lennénk, még mindig felírhatjuk a telefonunkba vagy akár egy noteszbe. Egy bőrönd szervíz pedig még mindig segítségünkre lehet, hogyha nem sikerül feloldani a zárunkat.


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!   Szakemberként regisztrálok!

Krisztián, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Krisztián, aki több mint 3 éves szövegírói és szerkesztési tapasztalattal büszkélkedhet, széleskörű tudással és sokoldalúsággal rendelkezik a tartalomgyártás terén. Számos különböző témában írt már cikket, mindig alaposan utánajár a tárgynak, és igyekszik releváns, értékes információt közvetíteni olvasói számára. Krisztián legújabb cikke a "Bőrönd javítás árak" témakört járja körül, ahol ismét megmutatja kutató munkájának eredményességét.

Hagyj megjegyzést