Haj melírozás: Átlagos szalon festés és szőkítés árak

Haj melírozás és szőkítés 5.000 Ft-tól 10.000 Ft-ba kerül. Olyan trendek, mint Balayage, Babatincsek, vagy Ombre tincsek 20.000 és 25.000 Ft között alakulnak.

A hajfestés és a melírozás ára átlagosan 5.000 Ft és 15.000 Ft között mozog országszerte, azonban ez az ár régiótól, az adott szalontól, illetve a haj hosszától függően is változik. Az egyszerű hajfestés olcsóbb, míg a bonyolultabb technikák, - mint például a balayage, a babatincsek vagy az ombre - már jóval drágábbak, akár 20.000 - 25.000 Ft-ba is kerülhetnek. Az alábbi táblázatban látható, hogy alakulnak hazánkban a hajfestés árak.

MELÍROZÁS KÖLTSÉGEI

Országos átlagos költség

12.000 Ft

Minimális költség

3.500 Ft

Maximális költség

35.000 Ft

Átlagos tartomány

5.000 Ft – 15.000 Ft

Honnan tudjuk az árakat?

A Qjob.hu Magyarország egész területéről összehozza a szakembereket és új ügyfeleiket a különböző projektek megvalósításához! A nálunk regisztrált hozzáértők havi szinten több száz hasonló megbízást végeznek el a megrendelő által megadott feltételek és elfogadott árajánlat alapján. A feladatok mellett pozitív értékelésekkel is minden nap szép számban bővül az oldal adatbázisa.

Melírozás 10.000 Ft-ért!

Egy jó fodrásszal a festés előtt átbeszélhetjük, mely színek passzolnak legjobban a természetes hajszínünkhöz, hogy előre tudjuk, milyen eredményre számíthatunk. Segíteni tud nekünk abban, hogy olyan színt válasszunk, amely illik a színtípusunkhoz, és kiemeli, illetve élénkíti az arcunkat.

Szőke haj melírozása

Általában azt szokták javasolni, hogy a természetes hajszínünknél maximum három árnyalattal világosabb árnyalatot válasszuk, hacsak nem tervezzük a teljes haj befestését a drámaibb változás érdekében.

Professzionális hajfestés ára

A professzionális hajfestés átlagára körülbelül 8.000 Ft-nál kezdődik, és a felhasznált hajfesték mennyiségétől függően nőhet. Emellett, ha több színárnyalatot szeretnénk, akkor minden további felhasznált színért 2.000 Ft és 4.000 Ft között fizethetünk. Persze ezek az árak régiónként nagyon eltérőek lehetnek, illetve nagyban befolyásolhatja az adott fodrász tapasztalati szintje is.

Hasonlítsa össze az árakat, kérjen ajánlatot több fodrásztól!

Árajánlatot kérek!

Részleges melírozás

A melírozás árát a legtöbb helyen tincsenként határozzák meg. A részleges melírozásért 3.800 Ft – 6.000 Ft-ot fizethetünk (kb. 12 db tincs), amennyiben csak az arcunk kiemelése, keretezése a cél (kb. 4 db tincs), akkor ez várhatóan 1.300 Ft és 2.000 Ft közötti összegbe fog kerülni.

A részleges melírozás egy tökéletes próba lehet, ha bizonytalanok vagyunk abban, hogy a melír jól fog-e állni. Egyrészt olcsóbb, mint ha a teljes hajunkat melíroztatnánk, másrészt, ha visszamegyünk a fodrászhoz, akkor az könnyedén vissza tudja festeni, vagy ha úgy döntöttünk, hogy valóban tetszik, akkor meg tudja csinálni a teljes haj melírozását.

Teljes haj melírozása

Ha a teljes hajunkat szeretnénk melíroztatni, akkor az várhatóan tincsenként 300 Ft-tól 500 Ft-ig terjedő összegbe fog kerülni, azaz átlagosan (20 tinccsel számolva) 6.000 Ft és 10.000 Ft közötti összeget fogunk fizetni. A pontos ár megállapításához egyeztessünk a fodrásszal, hogy hány tincs fóliával melírozható be a teljes hajunk!

Teljes melírozás átlagköltsége a hajhossz függvényében

Rövid vs. hosszú haj

A hosszú haj festéséhez több anyagra és időre van szükség, ezért a költsége is magasabb.

A rövid haj festése átlagosan 5.000 Ft és 7.000 Ft között mozog, így a férfi hajfestés is általában ebbe az árkategóriába esik. Az összeg jóval kevesebb, mint a hosszabb hajak esetében, hiszen egyrészt kevesebb időbe telik, másrészt a kevesebb anyagot kell felhasználni hozzá. A félhosszú hajfestés ára átlagosan 7.000 Ft és 11.000 Ft közé tehető, míg azok, akiknek hosszú haja van, a festésért akár több mint 15.000 Ft-ot is fizethetnek.

Az extra hosszú haj festéséért pedig további 10-20 % többletköltséget számolhatnak fel.

Hosszú melírozott hajú lány

Kérjen egyedi ajánlatot a hajhosszúságának és igényeinek megfelelően a Qjob szakembereitől!

Ingyenes árajánlat kéres!

Melírozás költsége a szalonban

A szalonok általában szolgáltatás csomag részeként kínálják a hajfestést, ami tartalmazza a mosást, a festést és a szárítást is, bizonyos szalonokban pedig a vágást is. A középkategóriás fodrászszalonok csomagárai általában 8.000 Ft és 15.000 Ft között mozognak.

Luxus szalon

A csúcskategóriás fodrászszalonokban, ahol nagy tapasztalattal rendelkező fodrászok, hajstylistok dolgoznak, professzionális hajfestékkel, jóval magasabb árakkal találkozhatunk. Egy teljes hajfestés ára akár 20.000 Ft és 25.000 Ft között is lehet. A különböző technikák, például balayage festés pedig még ennél is drágább 25.000 Ft – 30.000 Ft is lehet.

Hajfestési szolgáltatások átlagos ára a luxus szalonokban (tartalmazza a mosást és a szárítást is)

Tőfestés

12.000 Ft – 14.000 Ft

Teljes festést

20.000 Ft – 25.000 Ft

Balayage

25.000 Ft-tól

Balayage tőfestéssel

28.000 Ft – 30.000 Ft

Tőfestés + vágás

14.000 Ft – 19.000 Ft

Teljes festés + vágás

22.000 Ft – 30.000 Ft

Extra hosszú haj felára

5.000 Ft – 15.000 Ft

Mennyibe kerül melírozás magánfodrászoknál?

A hagyományos, fóliás melírozás ára magánfodrászoknál széles skálán mozog, egy tincs festése általában 250 Ft - 550 Ft közé tehető, így egy teljes melírozásért átlagosan 5.000 Ft-tól 11.000 Ft-ig fizethetünk.

Melírozás otthon

Nem csak fodrásznál, de némi gyakorlással a hajfestés otthon is könnyedén kivitelezhető, drogériákban vagy fodrászkellékesben kapható hajfestékkel. Egy csomag hajfesték általában 500 Ft és 2.000 Ft között kapható (a speciális, férfi hajfesték ennél valamivel drágább lehet). Hosszú, illetve nagyon dús haj esetében előfordulhat, hogy 2 csomagra is szükségünk lehet.

 

Ezen felül melírozásnál szükség lesz egy régi törölközőre, egy hajfestő ecsetre és egy tálkára, egy pár kesztyűre, egy műanyag fésűre, alufóliára vagy speciális melírfóliára, és hosszú haj esetében egy hajcsattra, amivel eltűzzük a többi hajtincsünket, melyek összesen körülbelül további 3.500-4.000 Ft-ba kerülnek.

Gyorsan szeretnék szakembert találni!

Ezek segítségével könnyedén megoldható a hajfestés házilag. Bár a hajfestés egyedül is megoldható, érdemes lehet a szép eredmény érdekében a hátsó tincsek festéséhez segítséget kérnünk.

Otthoni melírozáshoz szükséges termékek, és azok átlagos költségei

Balayage festés ára

A balayage technika lényege, hogy úgy tűnjön, mintha természetes fény világítaná meg a hajunkat. A jól kivitelezett technikával gyönyörű naturális, napszítta hatást érhetünk el, nincsenek éles határok a világosabb és a sötétebb tónusok között. Kissé időigényesebb, és több munkát igényel, ezért az ára is valamivel magasabb, mint a normál festés ára. A balayage festés ára - alapszín festése nélkül - átlagosan 8.000 Ft és 17.000 Ft közé tehető, az alapszín festésével együtt akár 16.000 Ft és 22.000 Ft között is lehet.

Balayage vs. melírozás

A balayage technikához – a melírozással ellentétben – nem használnak fóliacsíkokat a fodrászok. Ez egy szabadkézi technika, amivel sokkal természetesebb végeredményt lehet elérni. Ha összehasonlítjuk a fenti árakat, láthatjuk, hogy a balayage technikával készült festés jóval drágább, mint a melírozás díja. Ennek ellenére nem ez a legdrágább festési stílus. Például az Ombre festésért még ennél is többet, akár 25.000 – 30.000 Ft-ot is fizethetünk, hiszen ehhez több hajfesték szükséges, és időigényesebb.

Ha nem tudsz dönteni, melyik technikát válaszd, akkor kérj ki egy szakképzett fodrász véleményét!

Rendelj meg most!

Pintura (göndör haj) festés ára

A pintura festési módszer Dennis Da Silva, brazil fodrászművész nevéhez fűződik. A szó tulajdonképpen „festményt/festést” jelent spanyolul. A göndör haj árnyalásának egyik legjobb módja ez a technika, ugyanis dimenziót ad a hajnak, és kiemeli a göndörségét. A fodrász – hasonlóan a balayage technikához – kézzel festve emeli ki azokat a részeket, ahová egyébként a természetes fény is esik, szemben a hagyományos fóliás melírozással, ahol a fürtöket kinyújtva festik.

Mivel a technika a balayage festéshez hasonlít, így az ára is azzal megegyezően átlagosan 8.000 Ft és 17.000 Ft között mozog.

Világosabb és sötétebb árnyalatok

Nagyon jól fel lehet dobni a hajat, ha a világosabb árnyalatok mellett néhány tincset a saját természetes hajszínűnknél valamivel sötétebb árnyalatra festetünk. Ezzel különleges, háromdimenziós megjelenést kölcsönözhetünk hajunknak. A két árnyalattal festett balayage átlagos ára 10.000 Ft-tól 19.000 Ft-ig terjed.

Hogyan spóroljak a melírozáson?

Ha melíroztatni szeretnénk hajunkat, az alábbi néhány trükk betartásával sokat spórolhatunk:

Keressük a csomagajánlatokat: Érdemes a hajfestést egy időpontra időzíteni a vágással és más hajkezeléssel (pl. mély kondicionálás), mert így általában együttesen kevesebbet fizetünk, mint ha külön-külön vennénk igénybe ezeket a szolgáltatásokat. Sok hajszalon ezeket alapból csomagban kínálja

Tájékozódjunk a hajfestékek típusáról: egy rosszul megválasztott festékkel nagyobb bajt is okozhatunk, egy otthoni hajfestés a későbbiekre is kihathat. Például a henna hajfestés vagy a fekete hajfesték eltávolítása problémás lehet, amiért a fodrászunk többlet költségeket számolhat fel. A fekete haj szőkítése egyébként sem egyszerű, sokat roncsolódhat, mire elérjük a kívánt eredményt.

Készítsük elő otthon a hajunkat: A fejbőr jobban bírja a hajfestést, ha két-három nappal a fodrász előtt mosunk hajat. A fodrászok is általában csak akkor ragaszkodnak ahhoz, hogy festés előtt megmossák a hajunkat, ha  az piszkos, vagy valamilyen termék (pl. hajlakk, gél vagy hab) van benne. Ha tiszta, száraz hajjal érkezünk a fodrászhoz, akkor előzetes mosásra nem lesz szükség, amivel pénzt, sőt időt is spórolhatunk.

Foglaljunk időpontot egy fodrásztanulónál: Kézenfekvő, hogy a legtapasztaltabb és legnépszerűbb fodrászok munkája mindig többe kerül, hiszen meg kell fizetnünk a szakértelmüket. Ha spórolni szeretnénk, érdemes lehet a nála tanuló fodrászhoz időpontot foglalni. Így is kiváló szolgáltatást kaphatunk, hiszen a tanulók munkájáért is a mesterfodrász felel, mégis jóval kevesebbet fizethetünk ezért, ráadásul a tanuló fejlődését is támogathatjuk ezzel.

Álljunk ellen a kísértésnek: A szalonokban gyakran megvásárolhatjuk az általuk használt professzionális hajápolási termékeket. Ahelyett, hogy a fodrászati termékeket a fodrászszalonban vásárolnánk meg, érdemes lehet körbe néznünk fodrászkellékesben, gyógyszertárakban, vagy drogériákban, ahol olcsóbb változatokat találhatunk hasonló összetevőkkel.

Hogyan találok szakembert a környékemen?

Számos lehetőség közül választhatunk szakemberkeresés tekintetében. Felkereshetjük egy már ismert szakember weboldalát, tájékozódhatunk a közösségi média felületeken (pl. faebook, instagram), vagy ismerősök ajánlása alapján is. Azonban, ha ezek a lehetőségek nem adottak, vagy szeretnénk más forrásokból is informálódni, akkor érdemes lehet a különböző szakemberkereső portálokon is szétnézni, mint például a Qjob.hu.

Nem tudja, hajfestés után mikor lehet újra festeni? Konzultáljon egy fodrásszal!

Miért érdemes a Qjob szakembereit megkeresni/felkérni?

Azért érdemes a Qjob-on keresni, mert ez egy profi szakemberkereső portál, ahol a szakemberek az adatlapjukba feltölthetik a készségeiket, képességeiket, speciális tudásukat és végzettségeiket is. Mindemellett egy hitelesítési folyamat során ellenőrzésre is kerülnek. Az eddigi munkáikról ajánlásokat is olvashatunk, illetve portfóliójukat is meginthetjük, így minden fontos információt beszerezhetünk róluk, amik segítenek a döntésben.

Ráadásul egyedi igényeinknek megfelelően kérhetünk ajánlatot tőlük.

Gyorsan szeretnék szakembert találni!

Gyakori kérdések

Az alábbiakban összeszedtünk néhány gyakori kérdést, amely a hajfestés kapcsán általában felmerül.

Mi a különbség a részleges és a teljes melírozás között?

A válasz valójában pont olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. A teljes melírozásnál a hajat az egész fejen egyenletesen kiemelik - általában annak érdekében, hogy a túl lapos, egysíkú hajat optikailag dúsítsák és izgalmasabbá tegyék.

Gyakran alkalmaznak két különböző árnyalatot - vagy úgy, hogy mindkét árnyalat világosabb, mint az alapszín, vagy pedig úgy, hogy az egyik árnyalat világosabb, a másik pedig sötétebb, mint az eredeti hajszín. Az utóbbi kissé természetesebb és lágyabb hatást eredményez.

A részleges melírozásnál csak néhány tincs kerül festésre. Bizonyos esetekben a különleges, egyedi stílus kiemelése a cél, valamilyen színes hajfesték (például szürke hajfesték vagy kék hajfesték) használatával, de nagyon népszerű részleges melírozási stílus, amikor csak az archoz közlei, az azt keretező tincseket festik be egy világosabb árnyalattal, ezzel adva kontrasztot az arcnak. Egy jól megválasztott szín élénkítő hatású lehet.

 
Hajszalont keresel a közeledben? Kérj személyre szabott ajánlatot a helyi szakemberektől!

Találj szakembert most!

Mi a különbség a melírozás és a balayage között?

A balayage technika első pillantásra egyszerűnek tűnhet, de hozzáértő fodrászra van szükség a megfelelő kivitelezéshez. A balayage-t leggyakrabban a haj szolid árnyalására használják, a világosabb tincsekkel fényt, és egy kis dimenziót adva neki, de drámaibb hatást is el lehet vele érni. A balayage technika egy ecset segítségével, kézzel, sepregető mozdulatokkal, általában fólia használata nélkül viszik fel a hajra a hajfestéket, amivel sokkal naturálisabb lesz a hajunk, mint a melírozással.Balayage festett hosszú haj

A hagyományos melírozás fóliák használatával történik, amivel a fodrász teljes mértékben kontrollálni tudja, hogy mely tincsekre kerül a hajfesték. A hajtincseket a festés után becsomagolják a fóliába, és így hagyják hatni. Lényeges különbség még, hogy a melírozásnál a hajat a tövektől a végekig festik, így a lenövés hamarabb meglátszik, ezért gyakori karbantartást igényel. Ezzel szemben a balayage hajfesték gyakran csak a hajvégekre, vagy a haj kétharmadáig kerül felvitelre, így nem keletkezik éles lenövés, éppen ezért ezzel kevesebbet kell foglalkoznunk.

Lehet egyszerre alapszínt változtatni és árnyalni is? Ha igen, mi a legjobb módszer erre?

Ha szeretnénk megváltoztatni a természetes hajszínünket, és közben bizonyos tincseket árnyalni is szeretnénk benne, akkor szinte biztos, hogy a fóliás melírozási módszer lesz erre a legmegfelelőbb.

Ezzel a technikával tudjuk megoldani, hogy megfelelően elkülönítsük a hajfürtöket, amelyeket világosabbra szeretnénk, és ecset segítségével felvigyük rá a megfelelő színt. Közben pedig az alapszínt egy másik ecsettel felvigyük a haj többi részére. Jóformán a fólia az egyetlen módszer, amely lehetővé teszi, hogy egyszerre több színt fessünk, hiszen ez megakadályozza, hogy a színek vegyüljenek vagy összemosódjanak, így tökéletes eredményt érhetünk el.

Tényleg nem ajánlott a hajfestés menstruáció alatt?

A női ciklus alatt a szervezetben nagymértékű hormonális változások mennek végbe, amitől kezelhetetlennek és fénytelennek érezhetjük a hajunkat, illetve fejbőrünk is érzékenyebb lehet. Bár a hajfestést menstruáció alatt nem kifejezetten tiltott, sokan tapasztalják, hogy ebben az időszakban a hajuk máshogy reagál a festésre (pl. kevésbé fogja meg a festék). Rosszabb esetben pedig a fejbőr érzékenysége miatt a festés akár irritációt is válthat ki.

Ha éppen a menstruációnk időszakára kapunk időpontot a fodrásztól, és úgy érezzük, hogy a fejbőrünk érzékenyebb ilyenkor, de aggódunk a hajfestés mellékhatásai miatt, akkor bátran konzultáljunk a fodrásszal, hogy mit javasol, vagy kérjünk másik időpontot! Jó megoldás lehet egy Ammónia és PPD-mentes, antiallergén hajfesték vagy valamilyen természetes hajfesték választása, amivel csökkenthetjük az irritáció esélyét.

Megengedett-e a hajfestés terhesség alatt? Ellenjavalt-e a hajfestés szoptatás alatt?

Babaváráskor, illetve szoptatás alatt sokakban felmerül a kérdés, hogy szabad-e hajat festetni. Ráadásul sok ellentétes információ kering erről az interneten.

Hivatalos vizsgálatok alapján nem kimutatható, hogy a hajfestékben található kemikáliák kárt okoznának a magzatban, hiszen ezek nagyon alacsony dózisban találhatóak meg bennük. A hajfesték a fejbőrrel egyébként is csak rövid ideig van kontaktusban, így nem tud annyi toxikus anyag felszívódni, ami a babának ártalmas lehetne. Illetve a hajfesték az anyatejből sem mutatható ki, így szoptatás alatt sem kell féltenünk gyermekünket.

A magzat szervezi az első trimeszterben fejlődnek ki, így ez a kritikus időszak a fejlődés szempontjából. Ha biztosra akarunk menni, akkor ebben a 12 hétben ne festessünk hajat. Illetve érdemes ombre vagy balayage technikát választani, mert ilyenkor kevesebb hajfesték érintkezik a fejbőrrel, vagy akár az ammóniamentes, féltartós hajfestés, bio hajfesték, vagy bármilyen kímélő hajfestés, sőt a szimpla hajszínező is jó alternatíva lehet ebben az időszakban.


Ha olyan szakembert keresel, aki profin és biztonságosan hajfestést, melírozást végzi a hajtipusodhoz megfelelően, méghozzá jó áron, akkor rendeld meg a Qjob-on regisztrált fodrászok szolgáltatásait! Hozz létre feladatot és kapj ajánlatokat a szakemberektől!
Ingyenes és mindössze 2 percig tart a megrendelése!

Online ajánlat kérés!    Szakemberként regisztrálok!

 

 

Balogh Agnes Agnes tudja, hogy mennyibe kerül a melírozás