Article Image

Hogyan működik a „Kockázatmentes üzlet” a Qjob.hu szakemberkeresőn?

Elmondjuk, miért érdemes, és hogyan kell helyesen használni a „Kockázatmentes üzlet” szolgáltatásunkat

A „Kockázatmentes üzlet” lehetővé teszi, hogy kényelmesen és biztonságosan fizessen, és közvetlenül bankszámlájára kapjon pénzt a feladatokért. 

Ezzel a fizetési móddal a megrendelő bankkártyája a feladat ellenértékével megterhelésre kerül, és az összeg a fizetési rendszer egy speciális számláján, úgynevezett zárolással tárolódik. Amikor mindkét fél megerősíti a munka sikeres teljesítését, a pénz automatikusan a szakember bankszámlájára kerül. Ha a feladat nem teljesül, akkor a megrendelő garantáltan visszakapja az összeget.

A Kockázatmentes üzlet funkció használatához a szakembernek minden esetben rendelkeznie kell Barion pénztárcával.

Amennyiben a szakember rendelkezik Barion pénztárcával, úgy a feladatokra való bejelentkezés előtt azt össze kell kötnie Qjob.hu profiljával, amit az Barion rendszerben használt email cím megadásával tehet meg a Qjob.hu profiloldalának erre kijelölt  részén. 

A Megrendelőnek a Kockázatmentes üzlet szolgáltatáshoz nem kell rendelkeznie Barion regisztrációval.  


Ha egy problémára keresel megoldást, akkor tegyél közzé egy feladatot és válaszd ki a legjobb szakembert a beérkezett ajánlatokból!
Rendelj szolgáltatást a Qjob.hu szakembereitől

Hozz létre egy feladatot


A "Kockázatmentes üzlet" szolgáltatás a Qjob.hu szakemberkereső Általános Szerződéses Feltételeinek 6.4. pontja szabályozza. 

Hogyan kell használni a „Kockázatmentes üzlet” szolgáltatásunkat? 

Ha megrendelő vagy 

A feladat létrehozásakor jelöld be az Online fizetés Kockázatmentes üzlet alkalmazásával fizetés lehetőségét. 

Ezt olyan feladatok esetében érdemes megtenned, ahol természetszerűleg a szakembernek kell megelőlegeznie mondjuk a bevásárlás költségét, vagy az alapanyagok árát. Ezzel a fizetés móddal azonban garantálod a szakember felé, ha teljesíti a feladatot, hozzájut a pénzéhez.

Ekkor a szakember kiválasztása után, a feladat ellenértéke elkülönítésre kerül a Barion Payment Zrt. rendszerében, aki a pénzügyi rendszer üzemeltetője. 

Csak olyan Szakembert jelölhetsz be Kockázatmentes üzletre, aki rendelkezik Barion pénztárcával. Neked, megrendelőként nem kell rendelkezned Barion fiókkal, a hagyományos bankkártyáddal tudsz fizetni. 

A kockázatmentes üzlet funkció segítségével létrehozott feladatok esetében a feladat elvégzésének maximális idősávja nem haladhatja meg a 18 napot.  

A feladatot teljesítették.  

Amint jelzed, hogy a feladatot teljesítették, azaz lezárod a feladatot az oldalon, a megbízási díj automatikusan megjelenik a szakember Barion pénztárcáján. 

A feladatot nem teljesítették.  

Ha azt jelölöd meg, hogy a munkát nem teljesítették, és a szakember ezt megerősíti, akkor a pénz automatikusan visszaküldésre kerül a bankszámládra. 

Amikor azt jelzed, feladatot nem teljesítették, és a szakember azt a maga részéről nem erősíti meg, értesítéseket küldünk neki e-mailen, ha lehetséges, Viber-en is, hogy zárja le a feladatot. Ha 3 napon belül nem válaszol, akkor az összeget automatikusan visszatérítjük neked, ami megjelenik a bankszámládon.

 

Amennyiben sem Megrendelő, sem Szakember nem jelez rendszeren belül státuszmódosulást vagy jelent be panaszt a feladat elkezdésétől számított 18 napon belül, úgy a 18. napot követően a feladat automatikusan lezárásra kerül a zárolt összeg feloldásra és Megrendelő számlájára visszautalásra kerül. 

Ha szakember vagy 

Ahhoz, hogy szakemberként a Kockázatmentes üzleten keresztül vállalj munkát, rendelkezned kell a Barion Payment Zrt. által üzemeltetett fizetési rendszer pénztárcájával. Amit email címeddel és egy gyors regisztrációt követően kapsz meg a www.barion.com oldalon. Amennyiben rendelkezel Barion pénztárcával, akkor elég, ha a Qjob.hu profilodban hozzárendeled a Barion pénztárcád email címét és már tudod is fogadni az utalásokat. 

A Barion pénztárcádban levő összeget szabadon felhasználhatod online, azokon a helyeken, ahol elfogadják a Barion fizetést vagy igény szerint kiutalhatod a bankszámla számodra is. A részletekről, amennyiben még nem ismered az online fizetési rendszer lehetőségeit, kérjük tájékozódj közvetlenül a Barion.com oldalán. 

Ha a feladatnál a megrendelő nem jelölte meg az „Online fizetés »Kockázatmentes üzlet« alkalmazásával” fizetési módot, javasold, hogy használja ezt a szolgáltatást: a megrendelő lépjen vissza a feladat szerkesztésére, és jelölje meg az online fizetés lehetőségét.  

Ez a fizetési mód egy szakembernek akkor különösen értékes, ha nagyobb összegű szolgáltatás megrendelése történik, és garantáltan szeretne a pénzéhez jutni, ha ezt a feladatot jól elvégezte. Pl. egy 250 ezer karakterből álló blogbejegyzés-sorozat karakterenkénti ára 1,5 Ft, az 375 000 Forint. Ha a megrendelőről keveset tudunk, vagy bizonytalan a szöveg minősége, ezért a vártánál többet dolgozunk vele, mindenképpen érdemes a munkát csak a Kockázatmentes üzlet fizetési móddal vállalni. Ha a feladat nem így van meghirdetve, javasoljuk a megrendelőnek, módosítsa a feltételeket. Ha erre valamilyen módon nem hajlandó, feltételezhetjük, az összeg nem áll rendelkezésre, vagy esetleg nem akarja kifizetni. Ekkor ne vállaljuk el a feladatot.  

Ha csak «Kockázatmentes üzlet»-tel szeretnél dolgozni, csak azokra a feladatokra jelentkezz, ahol az online fizetés van megjelölve a megbízási díj rendezéséhez.

A Kockázatmentes üzlet funkció használatához a szakembernek minden esetben rendelkeznie kell Barion pénztárcával. Amennyiben a szakember rendelkezik Barion pénztárcával, úgy a feladatokra való bejelentkezés előtt azt össze kell kötnie Qjob.hu profiljával, amit az Barion rendszerben használt email cím megadásával tehet meg a Qjob.hu profiloldalának erre kijelölt részén. 

Mi történik akkor, ha feladatot teljesítettem, de az ügyfél ezt nem erősíti meg? 

Ha jelzed az oldalon, hogy a feladatot elvégezted, de a megrendelő nem jelzett vissza, értesítéseket küldünk neki e-mailen, ha lehetséges, Viber-en is, hogy zárja le a feladatot. Ha a megrendelő 3 napon belül nem válaszol, a megbízási díj automatikusan átutalásra kerül a Barion pénztárcádra. 

Ha a feladatot nem teljesítették 

Ha azt jelölöd, hogy a feladatot nem teljesítetted, a pénz automatikusan a megrendelő számlájára kerül visszautalásra. 

Mennyibe kerül a „Kockázatmentes üzelt” szolgáltatás? 

Ha ügyfél vagy 

A Kockázatmentes üzlet használatáért feladatonként jutalékot számítunk fel a szolgáltatás tarifáinak megfelelően. A jutalék összege hozzáadódik a munka ellenértékéhez.

A jutalék aktuális mértékét a létrehozott feladat adatlapjában láthatod. 

Ha szakember vagy 

A szakemberek számára a „Kockázatmentes üzlet” ingyenes. Az online fizetési módhoz kapcsolódó jutalékot minden esetben csak a megrendelő fizeti. 

Vitás helyzetek 

Ha a szakember vagy az ügyfél a munkát teljesítettnek nyilvánítja, a másik fél pedig nem teljesítettnek, vagy negatív értékelést ad, az összeg sorsáról a Qjob.hu supervisorai a két fél között közvetítenek, segítve kompromisszumos döntés meghozatalát a zárolásra került megbízási díj sorsáról. A megbízási díj végső sorsáról vitás esetben a Qjob.hu munkatársai nem döntenek! Amennyiben a vitás helyzet nem került megoldásra és szakemberként vagy megrendelőként kifogásod van a másik féllel szemben, úgy azt peres úton érvényesíteni. 

Kérdésekre adott válaszok 

– Ha a feladatban hozzávetőleges árat adok meg, és a szakemberrel folytatott megbeszélés során ez megváltozik, mennyit vonnak le összesen a kártyáról? 

Mielőtt megbíznál valakit a feladat elvégzésével, feltétlenül egyeztesd vele a megbízási díjat. A szakember kiválasztásának pillanatában az ajánlatban szereplő összeget zárolják a számládról. Ha a feladat megállapodott ellenértéke ettől az összegtől végül eltér, kérd meg a szakembert, hogy módosítsa azt. 

– Mi a teendő, ha nem sikerült megegyezni a megbízási díjban? 

Ne bízz meg senkit a feladat elvégzésével, amíg meg nem állapodtatok meg a munka végleges ellenértékéről!

Ha nem sikerült megegyezni az egyik jelölttel, nézd át a feladatra érkezett többi ajánlatot is! 

– Mi a teendő, ha a megbízási díj a feladat kivitelezése során megváltozott? 

A „Kockázatmentes üzlet” funkció nem teszi lehetővé a már zárolt összeg módosítását. Ha a munka során a megbízási díj megváltozik, akkor: 

  • létrehozhatsz még egy feladatot a kiválasztott szakember számára, Kockázatmentes üzlettel így biztostíva fennmaradó megbízási díjat; 
  • a többlet díjat a szakemberrel egyeztett ódón, önállóan elszámolhatod 

— Mekkora összeget lehet a Kockázatmentes üzlettel elkölteni? 

Az így elkölthető tranzakció maximális összege 500 000 forint, a minimális összege1000 forint.  A megbízási díjat teljesíteni csak az online fizetési mód választásával, bankkártyás vásárlással lehet. 

— Bármilyen kártyát használhatok? 

Bármely, Magyarországon érvényes kártyát elfogadunk.  

A Qjob.hu nem tárolja a bankkártya-adatokat. Számunkra csak az első és utolsó négy számjegye érhető el,, hogy továbbíthassuk a „Kockázatmenetes üzlethez” kapcsolódó felhasználói kéréseket a fizetési rendszer ügyfélszolgálatához. 

— Mi a teendőm, ha valamilyen probléma merül fel? 

Ha bármilyen kérdésed van, észrevételed van, vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal. 

— Milyen fizetési rendszeren keresztü történik az elszámolás? 

A Qjob.hu összes pénzügyi tranzakciója „Barion Smart Gateway” szolgáltatás használatával a Barion Payment Zrt. (MNB engedély: H-EN-I-1064/2013) fizetési rendszerén keresztül történik. 

— Mikor kapom meg a pénzem illetve mennyi ideig kell várni a visszautalásra?

Ha üzenetet kaptál tőlünk, hogy a megbízási díj átutalásra került, akkor a pénz hamarosan megérkezik a Barion pénztárcádba. Ez általában 3-5 percen belül megtörténik, de a banki átutalási rendszer működése miatt a megbízási díj megérkezése akár több munkanapot is igénybe vehet.

QJob CEO

Hagyj megjegyzést