Article Image

Hogyan működik a szolgáltatás, és mit rendelnek a QJob.hu-n?

Elmondjuk, mi is az a QJob.hu szolgáltatás, és milyen megbízásokat találhat rajta.

A Qjob.hu egy olyan szolgáltatás, amelynek segítségével mindennapi munkák elvégzésével bízhatnak meg valakit. Például frizurakészítés, csempe felrakása a fürdőszobában, vagy elvinni a nagymamának egy árucikket a város másik végébe. Összesen több mint 200 szolgáltatáskategóriát találnak a honlapon. 

A nagymama megkérte Önt, hogy mossa le a vidéki házában az ablakokat. A Balatonra utazni másfél óra vonattal, az ablakok lemosása további három óra. Nem szeretné elvesztegetni a napot az ablakok miatt. Ugyanakkor Siófokon egy Dani nevű hallgató otthon ül, és egy új gamer joystickról álmodik. Nincs ideje állandó munkát vállalni, de pénzre van szüksége. Nem ijeszti meg az a lehetőség, hogy néhány órát valaki ablakára pazaroljon.


Ha egy problémára keresel megoldást, akkor tegyél közzé egy feladatot és válaszd ki a legjobb szakembert a beérkezett ajánlatokból!
Rendelj szolgáltatást a Qjob.hu szakembereitől

Hozz létre egy feladatot


Dani regisztrál a Qjob.hu szolgáltatásra mint szakember, Ön pedig létrehozza ott a megfelelő feladatot. Mindenki boldog – a nagymama is, Ön is és Dani is.

Hogyan lehet megrendelni egy szolgáltatást?

Bárki létrehozhat egy feladatot a Qjob.hu-n. Ehhez regisztrálnia kell, le kell írnia a feladatot és meg kell adnia egy becsült árat. A szakemberek reagálnak a hirdetésekre és felajánlják szolgáltatásaikat. 

A Qjob.hu az egyszerű, mindennapi feladatokhoz használható. A szolgáltatásra a következő kérések érkeznek: 

  • Ötoldalas spanyol szöveg lefordítása 
  • Kutyasétáltatás 
  • Szagelszívó felszerelése 
  • Frizura- és menyasszonyismink-készítés 
  • Szülinapi zsúr szervezése gyerek számára 
  • Dolgok elhozatala és házhoz szállítása a tisztítóból 
  • Macskavigyázás orvosi ellátás alatt 
  • Lakástakarítás.  

A szolgáltatásra regisztrált minden szakember ellenőrzésen esik át. Szakember csak 18 évesnél idősebb felhasználó lehet. 

A webhelyen létezik egy „Ellenőrzött felhasználók” kategória. Ezek azok a felhasználók, akik megerősítették személyi adataikat – a komoly és fontos munkákat jobb az ilyen szakemberekre bízni. 

A Qjob.hu-n található minden egyes munkára átlagosan három válasz érkezik. Ne siessen válaszolni az első szakembernek – elképzelhető, hogy később jobb ajánlatot kap. 

Milyen feladatok elhelyezése tilos? 

Tilos pénzátutalást, kölcsönt, számlák feltöltését kérni a fizetési rendszerekben. 

Tilos a szakembereket harmadik fél erőforrásaihoz és webhelyeihez átirányítani, más helyeken történő regisztrálást kérni.

Tilos automatikus vagy kézi e-maileket vagy közösségi linkeket megrendelni. 

Tilos áruk fogalmazását kérni. 

Fizetés a munkáért 

A felhasználók az üzletkötést önállóan végzik. Önmaguk védelme érdekében a szolgáltatás a „Kockázatmentes üzlet” használatát javasolja a felhasználóknak. Az ilyen üzlet esetében az ügyfél kifizeti a pénzt, amelyet a szakember csak a feladat elvégzése után kap meg.

Minden felhasználó maga dönti el, hogy használja vagy nem használja ezt a szolgáltatást. 

Hogyan válassza ki a szakembert? 

Ön létrehozott egy feladatot a webhelyen, és megkapta a szakemberektől az első ajánlatokat. Lépjen a rendelési oldalra, és alaposan tanulmányozza azokat. 

Mire figyeljen?

Mielőtt megnyitnánk a feladatokra való válaszadás lehetőségét, megkérjük a szakembereket, hogy töltsenek ki egy kérdőívet, és ellenőrizzük az adataikat. A megfelelő választáshoz olvassa el az ajánlatot és tanulmányozza a szakember profilját. A következőket érdemes megnézni: 

  1. Minősítés 
    A szakemberek minősítését minden városban, minden szolgáltatási kategóriában és alkategóriában külön-külön határozzuk meg. Ehhez a következőket vesszük figyelembe:
    az elvégzett feladatok száma, 
    az ügyfelek által adott osztályzatok és értékelések, 
    aktivitás a Qjob.hu-n.
     
  2. Értékelések 
    Értékelést csak azok írhatnak, akik már dolgoztak együtt az adott szakemberrel. Az értékelésekből megállapítható, hogy egy személy mennyire felelősségteljesen áll a munkájához, hogyan kommunikál, mit csinál a legjobban.
     
  3. Jelvények és díjak
    A szakemberek ezeket a Qjob.hu-n elért különféle eredményeikért kapják, pl. a feladatok kiváló minőségű teljesítése, projektekben való részvétel a Qjob.hu partnereivel.
     
  4. A dokumentumok ellenőrzése
    Ellenőrzött szakemberek: személyi okmányaik alapján ellenőrzésen esnek át.
     
  5. Profil
    Minden felhasználó oldalán található egy fénykép, információk az adott felhasználóról, valamint az általa nyújtott szolgáltatások listája. Figyelje meg, hogy a szakember milyen kategóriákban dolgozik. Ha megadta munkájának árait, tanulmányozza azokat. 

Hogyan lehet kapcsolatba lépni és megegyezni? 

Kétféleképpen léphet kapcsolatba a szakemberrel: telefonon vagy a chaten keresztül. A szakember telefonszáma szerepel az ajánlatában. 

A munka részleteinek pontosítását és a fontos feltételek megbeszélését jobb a chaten keresztül végezni. A levelezést csak Ön kezdeményezheti, a szakembernek nincs lehetősége először írni Önnek. 

A szolgáltatáson kell-e kiválasztani a szakembert? 

Jobb, ha mindig így teszi, mégpedig a következők miatt: 

  • Lehetősége lesz arra, hogy a munka befejezése után értékelést hagyjon, 
  • Az értékelések befolyásolják a megrendelések számát és a pénzösszeg nagyságát, amelyet a szakember a szolgáltatáson kereshet, ezért felelőségteljesebben viszonyul a munkához, 
  • Ha valami probléma adódik, felveheti a kapcsolatot a Qjob.hu ügyfélszolgálatával. 

Amikor eldöntötte, hogy melyik szakember felel meg Önnek, és megvitatták a részleteket, egyszerűen kattintson a nagy zöld „Kiválasztás” gombra.

Hogyan kerülje el a csalókat? 

Ezek a tanácsok mind a szakemberek, mind az ügyfelek számára hasznosak. 

Gondosan tanulmányozza az ügyfél, illetve a szakember profilját. Nézze meg a minősítését, mennyi ideje van regisztrálva az oldalon. 

Készítsen szerződést, ha az üzlet értéke meghaladja a 40 000 forintot. Ha a feladat anyagi javakkal kapcsolatos munkát takar, írjon vagy kérjen nyugtát. 

Kérjen személyi igazolványt, és hasonlítsa össze a szakember vezeték- és keresztnevét a webhelyen feltüntetettekkel. Bármilyen félreértés esetén vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal. 

Legyen óvatos azokkal a feladatokkal, ahol a saját pénzét kell költenie. Például vásárolni valamit, vagy fizetni egy szolgáltatásért. A csalás elkerülése érdekében a szolgáltatás biztonságos tranzakciók használatát javasolja.


Ha te is szeretnél egyik blogbejegyzésünk hőse vagy szerzője szeretnél lenni, küld el történetedet vagy ötletedet a  info@qjob.hu  címre

Hagyj megjegyzést