Article Image

Hogyan találjon egy megváltozott munkaképességű otthon végezhető munkát

Az otthoni munka 14 variációja

Ismét azzal a gondolattal ébred, hogy: „Miként lehetne pénzt keresni és egyáltalán, hogyan tovább?” Az élelmiszerárak és a rezsiköltségek nőnek. Kevés a pénz. Magányosnak érzi magát a négy fal között. Hiányzik, hogy beszélgessen valakivel, új élményekre vágyik. Fél, hogy hivatalos munkavállalása miatt elveszti rokkantsági ellátását?


A mostani korlátozott lehetőségek ellenére a Qjob.hu-n mindig találsz munkát!

Szakemberként regisztrálok


Van kiút - otthonról végezhető munka. A komputer előtt ülve, az internet segítségével, pénzt keres és érdekes emberekkel ismerkedik meg.

Mivel kezdje

Álmai állásának keresésére fel kell készülnie. Íme egy egyszerű terv, amely segít eldönteni, hogy mit akar ön és hogyan tudja ezt elérni:

Annak tudatosítása, hogy ön mihez ért és mivel hajlandó foglalkozni. Egy lapot osszon kétfelé egy vonallal.

Barkácsműhely otthon

Az egyik oldalra írja fel azokat a dolgokat, amelyek nehezére esnek, a másikra - hogy önnek mihez van tehetsége. Írjon fel mindent, ami csak eszébe jut.

  • Még a gyors gépírás is jó lehet valamire.
  • Tüzzön ki magának célokat: a fizetése mértékét, előrehaladását a karrierjében és így tovább.
  • Helyesen állitsa össze önéletrajzát és csatolja mellé referenciáit, ha van tapasztalata a szolgáltatói szektorban, művészetben.
  • Hozzon létre mini blogot. Írhat képességeiről a közösségi média fiókjában.
  • Nyissa meg a Qjob.hu honlapját és lapozza végig a feladatokat. Amikor ajánlatot tesz a kiszemelt munkalehetőségre, tüntesse fel blogjának linkjét, tegyen fel kérdéseket a megrendelt munkával, állással kapcsolatban. A megrendelő megérzi az ön professzionalizmusát, érdeklődését és felfigyel önre.

Hol nézhetsz otthonról végezhető munka után

Amikor online munkába kezd valaki, félelem tölti el. Az elején bizonytalanság van, ritkán botlasz hivatalos állásajánlatba, egyik megrendeléstől a másikig élsz. Valamikor én is bizonytalankodtam, kételkedtem. Szövegbörzékkel kezdtem, hasznos ismerettségekkel vérteztem fel magam. Miután megtanultam megkülönböztetni a szélhámosokat a becsületes megrendelőktől, belevágtam a freelance-ba.

Hol lehet az interneten munkalehetőségeket és megrendeléseket találni:

  • Freelance börze (Fiver, Upwork, Qjob.hu) - írjanak észrevételeket a meghirdetett megrendelésekhez, a munkaadó annak adja a projektet, akinek a kommentárja jobban tetszett.
  • Szakmai oldalakon, szövegírók és újságírók például szövegbörzéken találnak munkát;
  • Online hirdetési oldalak;
  • Beszéljen ismerőseinek képességeiről, írjon a közösségi médiában, készítsen videókat szakmai témákról és töltse fel őket a YouTube-ra - a megrendelők maguk fogják önt megkeresni.

Én feltöltöttem szövegírói önéletrajzomat. Az 5 állásinterjúból, melyre behívtak - 2 sikeres volt.  Egy ajtógyártó céghez vettek fel teljesítménybérbe.

Kell-e szólni a munkaadónak megváltozott munkaképességünkről

C, D és E kategóriás megváltozott munkaképességű emberek gyakran kapnak elutasítást. Miért nem alkalmazzák őket? Azért, mert felelősséget kell vállalni értük, munkahelyüket különleges módon kell felszerelni. Egyenesen ezt nem mondják ki. Maguk a jelentkezők mondják le: túl sok igazolás kell, nincs lehetőségük mindent beszerezni.
Az otthonról végezhető munka bája abban van, hogy ha a fogyaték nem zavarja a munkában, az ön magánügye, ön dönti el, hogy beszél-e róla vagy sem.

Én rögtön jelzem, hogy látás zavaraim vannak, mivel bizonyos projektek, amelyek video anyag feldolgozásával vagy játék programozással kapcsolatosak, meghaladják képességeimet.

  • Balázs gyengénlátó web programozó távmunkás Budapestről

Szeretne becsületes lenni munkaadójával szemben, de fél az elutasítástól? Szondázza le! Jelentkezzen egy másik fiókból, egy megváltozott munkaképességű ember nevében, és kérdezzen rá, ő hogyan viszonyul ehhez!

Megváltozott munkaképességű munkavállalók kedvezményei

A munkát végző megváltozott munkaképességűek rendelkeznek a legtöbb kedvezménnyel. A munkaadóknak alapos indokok nélkül nincs joguk őket elbocsátani, létszámcsökkentésbe belevenni, nem felvenni. Ezekért a dolgokért fel lehet őket jelenteni.

Munkahetük kevesebb, mint 36 óra, de fizetésük ugyanannyi, mint a többi munkatársuké. Fizetett szabadságuk hoszabb - akár 2 hónap. Nincs éjszakai műszak, csak az ön írásbeli hozzájárulásával.

Megváltozott munkaképességi támogatással élő emberek utazási kedvezménnyel használhatják a közösségi közlekedést. Ahhoz, hogy ezeket a kedvezményeket igénybe vehessék, jogosultságra kell szert tenni, ezt egészségi állapotuk igazolásával tudják megszerezni.  A jogosultság hiányában - nincsenek kedvezmények.

Az otthoni munka 14 variációja

Egy betegség vagy egy fizikai fogyaték nem akadálya annak, hogy valaki nagyszerű szakember legyen. Van miből választani.

Ha ön most regisztrál web oldalunkon, a Qjob.hu-n, akkor 10 perc múlva megkaphatja első megbízását. Ez önnek ingyenes.

Telefonos ügyfélszolgálati menedzser - konzultáns

Az online boltok előszeretettel keresnek olyanokat, akik telefonon dolgoznának. Felvennék a bejövő hívásokat, új ügyfelekt szereznének (hideg hívások). A havi fizetés 45 000 és 125 000 forint között van.

Hallássérültek gond nélkül foglalkozhatnak elektronikus körlevelek szétküldésével, internetes boltok vásárlói kérdéseinek megválaszolásával chaten keresztül.

Dolgozzon erejéhez mérten! A legtöbb call center számára fontosabb, hogy heti normáját ledolgozza (20-25 óra), mintsem, hogy minden nap végezzen munkát.

Tartalomszerkesztő (virtuális asszisztens)

Egy ilyen szakember honlapok, felhasználói csoportok üzenettartalmáért felel. A publikációk tartalmi tervét dolgozza ki egy hónapra előre.

Korlátozott munkaképességű adminisztrátor

Van egy ismerősöm - a druszám, aki mozgáskorlátozott. Ő boldogságára talált az interneten. Három évig vezette egy internetes bolt adminisztrációját. Cikkeket írt, árucikkekről szóló információt frissitett, új fényképeket töltött fel. Most egyszerre foglalkozik közösségi média marketinggel (SMM) és cikkeket ír. Jövedelme elegendő a megélhetéshez és, ami a legfontosabb, Annácska megvalósítja önmagát.

Magántanár

Van szakterület, tantárgy, amihez másoknál jobban ért? Oktasson háznál, írjon házi feladatokat, beadandó munkákat, konzultáljon. A szegedi Esztergályos Elvira teljesen megvakult. Ez azonban nem zavarta őt abban, hogy háznál angolt tanítson. Fejleszti tanitványai beszédkészségét, magyarázza nekik a nyelvtani szabályokat. Mit tegyen, ha nincs felsőfokú végzettsége? Tanítsa, amihez ért!  Mutassa meg, hogyan köthet valaki sálat kedves férjének vagy hogyan készítsen ajándék szobrocskát szeretteinek! Egy-egy mesterkurzus legalább 5000 forintba kerül. Ezeket fel lehet venni videóra és online árulni őket.


A Qjob mindig segít a munkakeresésben, mindössze szakemberként kell regisztrálnod és ajánlatot adni a neked tetsző hirdetésekre!

Szakemberként regisztrálok


Kézimunka

Az alkotó munka fejleszti a képzelőerőt és feldobja a hangulatot. Lehetséges, hogy ön már most is teremt értékes dolgokat, csak egyszerűen még nem gondolt arra, hogy ezzel kereshet is.

Nyugdíjas Megváltozott munkaképességűek rögtön tudnak ezzel pénzt keresni, hiszen szívesen szentelnek egy-két estét a kézimunkázásnak.

Mit és hogyan lehet az interneten keresztül nőknek eladni:

  • Hímzés. Csak nézzék meg, hogy szétkapkodják a gyöngyből készült képeket, a hastáncosöveket, a flitterekkel és gyöngyökkel díszített ruhákat!
  • Gyöngyfűzés
  • Rajzolás.
  • Kötés - horgolás.
  • Plüss játékok és ruhák készítése.
  • Scrapbooking (emlékkönyv) készítése.
  • Bizsukészítés.
  • Szappanfőzés.

A mesterek online kurzusokat árulnak. Gyakran látok Luneville hímzés, szabászat, varrás, nedves nemezelés, agyagedény készítés tanfolyamokat. Ezek árai 10 000 forintnál kezdődnek.

Férfiaknak való alkotómunka:

Fafaragás. A fakanalak, a bútorra való faragott díszek, a skatulyák - népszerűek. Csökkent látóképességűek, siketek, sőt kerekesszékes emberek is foglalkozhatnak ezzel. Egy-egy darab ára, mérettől és bonyolultsági foktól függően - 16 000 forinttól kezdődik.

Agyagozás, kiégetés.

Csökkentlátók sikeresen kötnek, horgolnak, fonnak, agyagoznak, készítenek tésztaféléket, gyöngyhímeznek. Igazi műalkotás a sok száz apró elemből csak keveseknek sikerül, ugyanakkor egyszerű szőnyegeket, és szobrocskákat több száz vak ember árul.

A kész termékeket az olyan vagy hasonló webes felületeken lehet eladni, mint a Mesterek Vására.

Szövegírás

Hatékonyan gépel, könnyen használja a számítógépet és jól bánik a szavakkal? Próbálkozzon meg a szövegírással.

Mielőtt jól fizető megrendeléseket keresne, javaslom, hogy először szövegbörzén próbáljon tapasztalatot szerezni és gyakorlatra szert tenni. A kezdők díjazása 50 forinttól indul 1000 karakterért.

Blogírás (internetes napló vezetése)

Elmúlt az az időszak, amikor csak a TV és az újságok tettek véleményformáló embereket gazdaggá. Most bárki létrehozhat a közösségi médiában egy saját oldalt, csinálhat egy honlapot vagy egy YouTube csatornát és elkezdhet ezzel pénzt keresni.

Még a napi 500-as egyedi nézettségi számú vendégblogok is hoznak 5 000 - 10 000 forintot. Volt ilyen személyes tapasztalatom.

Korlátozott munkaképességű fotós

Hajnalka Albright szindrómában szenved. Arcának arányai és csontozata eltorzultak.  Kerekes kocsival közlekedik. Ez azonban nem zavarta meg abban, hogy szépség blogerré váljon. A szponzorok kozmetikumokat, finomságokat és hasznos dolgokat küldenek neki publikus véleményezésre.

A követői által nyújtott adományok segítették álmai megvalósítását - vett magának egy elektromos meghajtású kerekesszéket. Videók készítése mellett Hajnalka távoktatásban jogot tanul.

Grafikai munkák

Ön rajzol? Akkor, előre a freelance megrendelésekért. Önnek több esélye lesz a sikerre és a ropogós bankjegyekből is több lesz a pénztárcájában, ha ön saját munkáiból összeállít egy albumot. A potenciális megrendelők profiként fognak önre tekinteni.

Pénzkereseti módok rajzok segitségével:

  • web dizájn - web oldalak makettjeinek kidolgozása, fejlécek és logók tervezése ( újoncok részére 8000 forinttól)
  • arculattervezés közösségi médiák csoportjai számára
  • illusztrációs rajzok reklámcélokra, közösségi médiák csoportjai számára és így tovább (újoncok részére 2000 forinttól)

Szeretnék, hogy eláruljak egy titkot? Valamennyi fogyatékkal élő ember elvégezhet ingyenes grafikai képzéseket.  Ehhez csak  Megváltozott munkaképességűeket Segítő Civil Szervezetek lakóhely szerint illetékes részlegéhez kell fordulnia Magyarországon.

Fordító

A fordítókat nem lehet kiváltani programokkal és robotokkal. A jó szakembereknek mindig megvan az áruk. Ön fordíthat cikkeket, képregényeket, készíthet videókhoz idegen nyelvű feliratokat.

Hogyan és hol találjunk munkát:

  • Kereshet a szövegbörzéken
  • Küldjön elektronikus körleveleket kiadóknak és csatoljon mellé önéletrajzot és ár- vagy kereskedelmi ajánlatot
  • Nézze meg a freelancerek állásbörzéjét

Webmaster

Készítsen weboldalt, akár csak kertről és kertészetről, a lényeg az, hogy szívvel-lélekkel tegye. Így egy üzleti vállalkozás, egy projekt tulajdonosává válik, melynek bevétele annak fejlődésével arányosan fog növekedni.

Korlátozott munkaképességű programozó

Hogyan kell weboldallal pénzt keresni:

  • partnerprogramokkal
  • tartalmi reklámmal
  • fizetős véleményírással
  • prémium anyagokhoz történő fizetős hozzáférés biztosításával
  • weblapok eladásával

Önnek mindössze 8 000 - 10 000 forintra van szüksége tárhely és doménnév vásárlásra, valamint napi 3-4 óra szabadidőre a munkához.


A Qjob-on mindenkinek jut feladat! Regisztrálj szakemberként és találd meg a legjobbat!

Szakemberként regisztrálok


Programozó

Az otthonról dolgozó programozók akár 500 000 ft-ot is megkeresnek. Ön, még ha kezdő is, elérheti a havi 60 000 - 120 000 forintos jövedelmet.
Három út lehetséges:

  • elhelyezkedni valahol távmunkavégzési lehetőséggel,
  • freelancerként megrendeléseket keresni,
  • alkalmazásokat, weboldalakat készíteni és értékesíteni önállóan

Állattenyésztés 

Akváriumi halak, hörcsögök, papagájok otthoni tenyésztése nem rossz munka. Igen, ez nem biztosít hivatalos alkalmazotti státuszt, ugyanakkor önnek elkötelezett barátai lesznek - a kis állatok személyében.

Egy nagy aranyhal 20 000 - 40 000 forintba kerül, egy guppi 200 - 500 Ft. Egy-egy alkalommal az ikrákból mintegy 50 aranyhal ivadék kel életre. Fél év múlva ön kap értük tisztán kb. 800 000 Ft-ot.

Minusz: több akváriumot kell venni. A felnövekvő egyedek nem férnek meg egymással. Költeni kell a tartásukra: táplálék, merítőháló és így tovább.

Ezzel a munkával bárki megbirkózik. Természetesen, ezzel nem gazdagszik meg, de gyorsan pénzhez jut a legszükségesebbekre.

Korlátozott munkaképességű ellenőr

Variációk kiegészítő jövedelemre:

  • fizetett közvéleménykutatás,
  • klikkek - levélolvasás, feladatok teljesítése közösségi médiákban - lájk, megosztás, követés,
  • vélemények, kommentek írása,
  • keresések hatékonyságjavítása.

Reálisan napi 400 - 1 200 Ft-ot lehet vele keresni.

Hangfelvételek szövegesítése

Javaslom, próbálja meg az átírást - ez az, amikor ön hangfelvételt hallgat és azt írásban rögzíti. Szövegírók, egyetemi oktatók, diákok, írók keresnek olyanokat a freelance börzén, akik képesek a hangfelvételeket átírni szövegbe.

Judit egyáltalán nem lát. Ez egyáltalán nem zavarta abban, hogy „Mélyen sérült látású gyerekek” címmel könyvet adjon ki, magazint szerkesszen. Esténként hangfelvételek átírásával egészíti ki jövedelmét. (Idézet)

A percenkénti díj 50 Ft-nál kezdődik. Vakoknak gyártanak klaviatúrára ragasztható dombornyomott jeleket.

Online üzlet

Saját vállalkozás létrehozása - ez a freelance következő szintje. Aki cikkeket ír most, a jövőben nyisson szövegíró ügynökséget. Aki kézimunkázik - internet boltot.

Az útmutató szemérmetlenül egyszerű:

  • Alapítson kft-t. Akinek problémás elhagynia otthonát, megteheti online. Egyéni vállalkozás bejelentésére akár a webalapú ügyfélkapún keresztül is van lehetőség.
  • Nyisson bankszámlát. Adjon le rendszeresen adóbevallást. Mindezt szintén megteheti online.
  • Keressen ügyfeleket, munkatársakat stb. Megváltozott munkaképességűek 400 000 Ft alatti havi jövedelem esetén mentesülnek a jövedelemadó megfizetése alól.

Hogyan kerülje el a szélhámosokat

Az internet minden szegletében vannak olyanok, akik alig várják, hogy mások problémáin keressenek. Általában gyors kereseti lehetőségek hangzatos ígéret mögé bújnak. Hogyan lehet őket felismerni:

  • mielőtt munkát adnának, valamilyen díjat kérnek,
  • nem világos a munkaadó érdekeltsége,
  • az óra- vagy napidíj hihetetlenül hangzik.

Újságíró ismerősömet álláshirdetési oldalon csapták be. Megkérték, hogy írjon egy cikket és küldje el e-mailen, mintegy próbamunka gyanánt. Majd kifizetik és mindent rendeznek vele. Amint megcsinálta és elküldte, a megrendelőknek nyoma veszett.

Korlátozott munkaképességű kertész

Soha ne adja át az elvégzett munkát előleg fizetése nélkül. Kérjen 30-50%-ot előre. Legyen résen. Kifejezetten önnek - a top 20 átverésmentes kereseti lehetőség az interneten.

Összegzés

Az otthonról végezhető munka fogyatékkal élők számára - ez nem mítosz, ez valóság. Fizikai hátrányait professzionalizmussal és a munkához való felelőségteljes hozzáállással kompenzálhatja.

Van egy kis feladatom az ön számára. Írja meg a info@qjob.hu címre céljait:  fizetése nagyságát, szakterületét. Írja le, hogyan akarja ezt elérni. Adok tanácsot, ha az utolsó pontnál megakadna.

Regisztráljon a Qjob.hu oldalán és hozza magát lépéselőnybe a konkurens freelancerekkel szemben.

Őszintén kívánok sok sikert!

A viszontlátásra!


Ha te is szeretnél egyik blogbejegyzésünk hőse vagy szerzője szeretnél lenni, küld el történetedet vagy ötletedet a info@qjob.hu címre

Qjob szakember

Hagyj megjegyzést

Az összes hozzászólás

Attila P.
Attila P.
3 hónapja

Itt milyen munka lehetőségek vannak?

0
0
Válaszolok