Article Image

Milyenek a kutyapanzió árak Magyarországon?

Kutyapanzióban már akár 3.000-5.000 Ft-ért is el tudjuk szállásolni kedvencünket. Ezen felül akár kutyakozmetikára, akár extra sétákra is befizethetjük, hisz a lehetőség sokszor adott!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Mennyibe kerül egy kutya ellátása 2024-ben egy kisállat panzión esetében?

Magyarországon az átlagos kutyapanzió árak 3.000-5.000 Ft/nap között mozognak. Ez természetesen függ a kutya méretétől, habitusától, egészségi állapotától egyaránt. De nagyjából, egy egészséges, jó magaviseletű kutya ellátása nyitott kennelben 3.000-4.000 Ft/nap között, fűtött kennelben pedig 3.500-5.000 Ft között mozog. Ha ezen felül szeretnénk még kutyasétáltatást, képzést, orvosi ellátást vagy esetleg kutyakozmetikai szolgáltatásokat is igénybe venni, azok feláras szolgáltatások lehetnek. Sokszor pedig a fűtési szezon beköszöntével még egy kicsit drágább ellátási költségekre számíthatunk.

Állatpanzió árak - statisztikák

Nincs kire hagynod a kutyád?

Nézd meg, milyen kutyapanziók vannak a környékeden!

Találd meg a legjobbat

A következő grafikonon az látható, hogy mennyibe kerül a kutyusunk alap elszállásolása, csak a minimum követelményekkel egy napra. A másik oszlopban pedig az látható, hogy mennyibe kerülnek a kisebb, kiegészítő szolgáltatások amik a kutyusunk kényelme mellett az árakat is megemelik kicsit.

Állatpanzió költségek, kiegészítő költségek

Átlagos kutyapanzió költségtartomány:

 

Árak

Átlagos ár

7.000 Ft

Minimum ár

3.500 Ft

Maximum ár

50.000 Ft

Tartalomjegyzék

2. Általános ellátási árak kutyapanzió esetében

A különböző idő intervallumok esetén más-más költségek merülhetnek fel a kutyapanzió árak kapcsán. Lássuk, melyek a leggyakoribbak!

3. Kutya elszállásolása, ellátása egy napra és egy éjszakára

Természetesen, ahogy láthattuk, van egy bizonyos költség, amivel feltétlenül számolnunk kell. Még akkor is, ha semmilyen extra szolgáltatást nem igényeltünk. Ilyen az alap ellátási ár, ami ugye 3.000-3.500 Ft/éjszaka között alakul. Ha szigorúan nézzük, ennyi, hiszen ebben benne van az etetés és. Sok helyen az éjszakánkénti ár tartalmazza a napi sétáltatásokat is, de sok helyen ezért 1.000 Ft/alkalom (általában 30-40 perc) összeget is kellhet fizetnünk. Ez az általános ellátás. Ha megnézzük és napi 2 sétáltatással számolunk, az 5.000-5.500 Ft/nap költségre jön ki.

Persze könnyen előfordulhat, hogy nem csak 1 éjszakára szeretnénk elszállásoltatni kedvencünket. Ha nyaralni megyünk vagy hosszabb családi látogatásra, ahova nem tudjuk magunkkal vinni, napokra vagy akár egy hétre/hónapra is lehet, hogy igénybe kell vennünk a kutyapanzió szolgáltatásait. A következőkben kiszámoljuk az egyes költségeket a különböző lehetőségeket figyelembe véve.

4. A kutya ellátási költségei egy hétre

Az egy hetes tartózkodás már egy komolyabb elszállásolási időszak. Itt a kutyahotel, kutyaszálló költségeibe a naponkénti/éjszakánkénti árak mellett a sétáltatással is számolni kell. Hiszen fontos, hogy amikor visszakapjuk kedvencünket, akkor ugyanolyan életvidám, boldog eb lehessen, mint előtte. Ehhez pedig elengedhetetlen nem csak a fizikai ellátása, de a megfelelő mennyiségű szeret is.

Ha van rá lehetőség, érdemes összekötni a jót a hasznossal és igénybe venni a kutyakozmetikusi szolgáltatásokat is. Így amikor újra találkozunk kedvencünkkel, elég a játékkal, a közösen együtt töltött idővel foglalkoznunk.

A kutya ellátási költségei egy hétre

A következő grafikonon összefoglaltuk, hogy milyen költségek merülnek fel egy hét alatt egy kisállat panzióban, valamint felsoroltuk még azokat az elemeket is, amikkel ki tudjuk egészíteni az ott tartózkodását a kutyusnak. Így hát látható, hogy összesen 35.000 Ft-ot számoltunk, amennyiben napi 1-szeri extra séta, alap kutyakozmetikai szolgáltatás és kutyataxi is szerepel az igénybe vett szolgáltatások között.

5. Elszállásolási költségek egy hónapra

Nagyjából számolhatunk az arányokkal. Tehát ha egy kutya alap elszállásolása egy hétre 25.000 Ft-ba kerül, akkor nagyjából egy hónapra ennek a négyszerese lesz, azaz 100.000 Ft. Ez persze az esetek többségében nem ennyire fekete és fehér. Sok esetben a kutyapanzió árak is (arányaiban nézve) kevesebbek lehetnek, minél több időre vagy minél több kisállatra vesszük igénybe.

Elutazol, de nem tudsz magaddal vinni a kiskedvenced? 

Kérj ajánlatot több napos elszállásolásra!

INGYENES ajánlatkérés

Ennek oka, hogy a kutya hotel tulajdonosainak is az a célja, hogy a lehető legtöbb alkalommal közel vagy teljesen telt házzal tudjanak üzemelni. Hiszen ekkor használják ki minden lehetőségüket. Így az arányokat nézve, több kutyával vagy hosszabb ellátási időszakkal számolva sokkal jobban járhatunk, mint 1 kutyával 1 napra.
Így lehet az, hogy az 1 hónapos tartózkodás ára átlagosan 50.000-80.000 Ft között mozog az igénybe vett szolgáltatások függvényében.

6. További, árakat befolyásoló tényezők

Olvasható volt, hogy további tényezők is befolyásolhatják az árak alakulását. Akár a több kutya elszállásolása vagy éppen az egyéni betegségek, de a további, kapcsolódó szolgáltatások igénybevétele is.

Kutyapanzió árak több kutya esetén

Szerencsére, amennyiben több kutyánk van, kedvezményeket is kaphatunk az éjszakénkénti elszállásolásra, de akár a szolgáltatások igénybevételére is. Ahogy fentebb látható volt, átlagosan 3.500 Ft/éjszaka díjjal kell számolnunk egy kutya esetében. 2 kutyust azonban nem 7.000-ért, hanem átlagosan 6.200 Ft-ért tudunk biztos kezekbe adni, ameddig haza nem érünk, 3-om kutyust pedig 10.500 Ft helyett (ahogy a matek kihozná) átlagosan 8.500 Ft-ért.

Ha tehát kicsit sokallanánk az árakat, nyugtassuk magunkat azzal, hogy arányaiban jobban jövünk ki, mintha 1 kutyus felügyeletét bíznánk a gondozókra.

Leggyakrabban előforduló csomagajánlatok

Sok esetben találkozhatunk különböző csomag ajánlatokkal, amikkel élve különböző kedvezményekre tehetünk szert. A legsűrűbben látott ajánlat a 7, 10 napos és az 1 hónapos tartózkodásra vonatkozik.

  • 7 napos ajánlat: 12.000-15.000 Ft
  • 10 napos csomagajánlat: 10.000-13.000 Ft
  • 1 hónapos tartózkodás díja: 50.000-80.000 Ft

Bármelyik opció tökéletes választás lehet azoknak, akik gyakran utaznak és nem tudják magukkal vinni kedvencüket.

Elszállásolási lehetőségek

A legtöbb esetben azt láthatjuk, hogy naptári nappal, megkezdett nappal számol egy kutyapanzió árak kialakítása során. Azonban néha találkozhatunk más elszámolási rendszerrel is. Összeszedtük azokat, amikkel a leggyakrabban találkozhatunk.

Kennelenkénti elszámolás

Szintén nagyon hasonló árfekvésben van, mint az átlagos, napokkal számolt verzió. Ugyanis ez is 3.000-4.000 Ft/nap között mozog. Természetesen a kennel esetében is megába foglalja az ár az általános étkeztetést, vizet, napi sétát és a kutyaágyat. Ha fűthető kennellel számolunk, akkor általában 2.000 Ft plusz költséggel kell kalkulálnunk.

Kutyaszálloda

A kutyaszállodák sok esetben már magasabb árkategóriát képeznek, mint az általános panziók, vagy kenneles megoldások. Itt már akár 5.000-10.000 Ft/napos árakkal is találkozhatunk. Cserébe azonban nem csak az általános ellátása történik meg, hanem extra szolgáltatásokban is részesülhetnek.

Ilyen extra szolgáltatás lehet:

  • nagyméretű lakosztály
  • úszómedence, pancsoló
  • online webkamerás figyelési lehetőség
  • ínyenc ételek felszolgálása
  • esetleges speciális étrend biztosítása
  • nagy szabadtéri játékterületek

Vannak olyan speciális intézmények is, ahol szeretnék a lehető leginkább otthonhoz hasonlóvá tenni a helyszínt. Ennek fényében pedig akár egy 20X20 m2-es szobát is bérelhetünk kedvencünknek, ahol kamerával figyelhetjük, hogy ugrál le-fel a bőrkanapéra.

7. Igénybe vehető kiegészítő szolgáltatások

Számos kisállat panzió együttműködik egy vagy több állatorvossal és egy kutyakozmetikával is, hogy a lehető legszélesebb kínálatot tudják nyújtani a gazdiknak és a kutyusoknak. Ezen szolgáltatások általában felárasak. De lássuk, mikkel találkozhatunk egy jól felszerelt és széles szolgáltatási portfólióval rendelkező kutyahotel esetében!

Állatorvosi szolgáltatások

Az esetek többségében, ha állatorvosi szolgáltatásra van szüksége a kedvencünknek és ott is kell maradnia éjszakára, az ellátási árak nagyon hasonlóak. Egy átlagos éjszakai elszállásolás 4.000-4.500 Ft/éjszaka áron mozog.

Amennyiben komoly egészségügyi problémája van a kutyusnak vagy magatartási gondokkal küzd, így el kell különíteni és esetleg még folyamatos felügyeletet is igényel, az gyakran 5.000-7.000 Ft/éjszaka is lehet.

Szükség esetén állatorvos segíti a gondozók munkájátSzükség esetén állatorvos segíti a gondozók munkáját!

Bizonyos állatorvosi rendelőkben az is lehetséges, hogy kutyahotel jellegű elszállásolás történjen. Így biztosan tudhatjuk, hogy ha bármi gond adódna, nem csak a jólétéről, de az egészségéről is tudnak gondoskodni. Ez esetben is a fenti, 4.000-4.500 Ft/éjszaka árral kell számolnunk. Azonban fontos megjegyeznünk, hogy ilyen szolgáltatás nem minden állatorvosnál elérhető!

Kutyatréning árak

Egyes állatpanziókban arra is van lehetőség, hogy az 1 hónapos tartózkodás ideje alatt ne csak az egészségi és fiziológiai szükségleteit lássák el a kedvencünknek, de tanuljon is. Erre tekinthetünk úgy, mint egy bentlakásos iskolára. Ezen 1 hónap alatt a kutyusok elsajátítják a legalapvetőbb feladatokat, amik nagy hasznunkra lehetnek a hétköznapok során. Ilyen tevékenység a húzás nélküli pórázon való sétálás vagy az alap parancsok teljesítése, mint az ül, marad, jön, visszahoz.

Ezen szolgáltatás esetében a kutyapanzió árak mellett a tréninget is megfizetjük, így az ár átlagosan 60.000-100.000 Ft között alakulhat.

Kisállat wellness

Kisállat wellness során lehetőségünk van élni a legalapvetőbb kutyakozmetikai szolgáltatásokkal. Itt szintén találkozhatunk különféle csomagokkal, amik más-más szolgáltatásokat foglalhatnak magukba. A lentebbi táblázatban összefoglaltuk, hogy általában milyen lehetőségek közül választhatunk.

Kutya spa csomag árak a panzióban:

Alap csomag

Karom vágás

4.000-7.000 Ft

Fürdetés

Közepes csomag

Karom vágás

5.000-8.500 Ft

Fürdetés

Szőrnyírás

Teljes csomag

Karom vágás

8.000-12.000 Ft

Fürdetés

Szőrnyírás

Fültisztítás

Szájápolás

Szaktanácsadás

Az árakat tól-ig határral adtuk meg, mert nagyban befolyásolja a kutya mérete, a szőrének hosszúsága egyaránt. Szintén befolyásoló tényező lehet, hogy milyen szinten van összeragadva, rasztásodva a bunda, mennyire könnyen bontható.

Ha pedig külön szeretnénk esetleg igénybe venni ezen szolgáltatásokat, a következő táblázatban találunk arról információt, melyik milyen áron érhető el:

Kutya ápolási szolgáltatások ára:

Szolgáltatás

Díja

Fürdetés, fésülés, bontás – rövid szőr esetén

3.000-4.000 Ft/alkalom

Fürdetés, fésülés, bontás – hosszú szőr esetén

5.000-7.000 Ft/alkalom

Ultrahangos fogtisztítás

6.500 Ft/alkalom

Ultrahangos fogtisztítás – szinten tartás

3.000 Ft/alkalom

Bontás

2.500 Ft/óra

Egészségügyi nyírás

1.500 Ft/alkalom

Trimmelés

+2.000 Ft/alkalom

8. Speciális igényű kutya ellátása

Bizonyos kutyamegőrző helyeken van lehetőség arra, hogy speciális igényű kutyusokat lássanak el. Ilyen lehet az a jószág, amelyik kevésbé vagy egyáltalán nem szociális, így nehezen jön ki a többi társával. De az extra orvosi ellátás is egy ilyen tényező lehet. Ezen állatok esetében a megőrzés 4.500-6.000 Ft/nap között alakulhat. Fontos, hogy olyan helyre bízzuk ilyen esetben a négylábút, ahol biztosítani tudják a megfelelő feltételeket és van olyan személy, aki kifejezetten ezen kutyusokkal tud foglalkozni!

Speciális ellátást igénylő kutyád van?

Kérdezd meg, tudják-e fogadni!

Érdeklődj itt

Kutyafuvarozás – kutyataxi

A kutya szállítása nem mindenkinek olyan egyszerű feladat. Leginkább a nagytestű vagy autózáshoz nem szokott ebek esetén szokott gondot okozni. Számos helyen azonban erre is megoldást kínálnak a kutyataxival. Általában 30-50 km-es távolságon belül egy egységes, 5.000-7.000 Ft-os szállítási költség szokott felmerülni. Ennél messzebbi települések esetén felárra számíthatunk.

Kutyanapközi

Nem csak arra van lehetőségünk, hogy éjszakára és több napra biztonságos felügyelet mellett hagyjuk kedvencünket, hanem a kutya napközis elhelyezése is megoldható néhány helyen. Általában 700-1800 között van lehetőség a kutyanapközi igénybevételére. Az árakat tekintve látható, hogy van egyalkalmas és heti vagy havi jegy is.

Kutyanapközi költségek:

Napközi típusa

Díja

Napijegy

3.000 Ft-tól

Hetihegy

12.000 Ft-tól

Havi bérlet

44.000 Ft-tól

10 alkalmas bérlet

15.000 Ft-tól

Bérlet mellé járó kedvezmény a további szolgáltatásokra

10%

A díjak csak kezdő összegek, itt is befolyásoló tényező lehet az, hogy az állat mennyire és hogyan jön ki a többi társával vagy éppen, hogy szüksége van-e extra figyelemre, ápolásra.

9. Kutyafelügyelet otthoni körülmények között

Ha azt szeretnénk, hogy a kutyusunkra 100%-ban figyeljenek, arra is van lehetőségünk! Nem is csak egy. Az otthoni felügyelet ugyanis úgy is megvalósulhat, hogy kutyusunk a felügyelő otthonában kerül gondoskodó kezek közé. A másik opció pedig az, hogy otthon, a saját, ismert környezetét nem elhagyva gondoskodik róla a kutyaszitter.

Akár otthon, biztonságos környezetben is vigyáznak a kutyusunkra!Akár otthon, biztonságos környezetben is vigyáznak a kutyusunkra!

Gondozó otthonában

Ha nem szeretnénk egy idegent beengedni a lakásunkba, de szeretnénk, hogy négylábú barátunk teljeskörű figyelmet kapjon, ez egy jó választás lehet! Ez Magyarországon még nem annyira elterjedt lehetőség, azonban mégis találkozhatunk vele 1-2 helyen.

Ez az opció segíthet abban a kutyának, hogy ne érezze egyedül magát. Kifejezetten akkor hasznos, ha amúgy nagy szeretet-igényű jószágról van szó.
Ennek a szolgáltatásnak az ára igen változó. Találhatunk árat 1.500 Ft/nap-tól kezdve egészen 4.000-5.000 Ft-ig. Ennek oka pont az lehet, hogy még nem teljesen elterjedt ez a kutyamegőrzési mód, így az ár sem tudott még rendeződni.

A kutya otthonában

A másik lehetőség, hogy a kutya otthonában nyújtunk neki megfelelő gondoskodást. Ez esetben általában a felügyelő nem alszik ott, hanem naponta többször ellátogat a házhoz, lakáshoz. Ilyenkor megeteti az ebet, vizet cserél neki, leviszi sétálni, játszik vele. Ez a gondoskodási forma sem olyan elterjedt hazánkban. Ennek oka, hogy ha ilyen felügyeleti módot szeretnénk, gyakran meg tudjuk kérni az ismerőseinket, rokonainkat, szomszédokat, hogy tegyék meg ezeket a kedvencünkért.

Dolgod van, de nem akarod egyedül otthon hagyni?

Kérj ajánlatot otthoni felügyeletre!

Tudj meg pontos árakat

Mi a különbség az otthoni kutyaszitter és a kutyapanzió között?

Leginkább a helyszín és az őrzés folytonossága. Míg kutyánknak az otthoni környezet biztonságot adhat, megnyugtathatja, könnyebben érezheti gazdája hiányát és csak akkor találkozik emberrel, amikor az elnéz hozzá, hogy megetesse, megsétáltassa. Egy kutyapanzió esetében folytonos emberi jelenlét van, találkozhat más állatokkal is. Ellenben nem a megszokott környezetében van.
Teljesen kutya és habitusfüggő az, hogy melyik ebnek melyik opció való inkább!

10. Kutyapanzió előtti teendők, hasznos tudnivalók

Van néhány hasznos tippünk és tanácsunk, mielőtt kutyapanzióba adnátok kedvenceteket! Egyrészt az oltásokkal, másrészt a felkészítéssel kapcsolatban.

Hogyan készítsem fel a kutyám a kutyapanzióra?

Összeszedtük a legfontosabb pontokat, amik segíthetnek eligazodni ebben az útvesztőben. Azonban, ha mégis bizonytalanok vagyunk a kérdést illetően, nyugodtan hívjuk fel a kutyapanziót, ahol elszállásoljuk a négylábút, hogy milyen feltételek vannak, mivel tudjuk megkönnyíteni az ott töltött időszakot.

1.    Legyenen naprakészek az oltásai

Az oltások tárgyköre alapvetően is fontos. Így van ez ebben az esetben is. A legtöbb helyen 7-10 nappal a befogadás előtt már be kell, hogy legyen oltva minden szükséges készítménnyel a kutya.

2.    Írjunk listát a speciális utasításokról!

Legyen írásos nyoma annak, hogy kedvencünk allergiás valamilyen tápra vagy rosszul viseli az egyedüllétet. Hívjuk fel a gondozók figyelmét is arra, ha valamilyen szinten is speciálisabb lehet az ellátása.

3.    Különleges táp esetén porciózzunk vagy mérőedényt is vigyünk!

Vannak esetek, amikor kutyusunk nem ehet akármilyen tápot. Ezesetben vagy porciózzuk ki neki előre az adagokat az ott tartózkodása ideéjig. Vagy a másik lehetőség, hogy zsákostól visszük a tápot, felcímkézve a nevével és kiegészítve a mérőedénnyel. Ez azért szükséges, hogy egyértelmű legyen a gondozóknak is, hogy mennyi tápot kell adni a kedvencünknek.

4.    Ne hagyjuk otthon a pórázt!

A legtöbb helyen csak akkor fogadják be a négylábú barátainkat, ha saját pórázon érkezik. Ennek oka egészen egyszerű. Egyrészt, ismerős szagok társulnak a tárgyhoz. Másrészt pedig az már egy letesztelt póráz, ami a kutya személyiségéhez, habitusához passzol. (Ha nagyon húz a kutya, masszívabb, erősebb póráz szükséges, ami nem engedi szabadon kószálni.)

Mindig a saját pórázával együtt adjuk le kutyánkat a panzióban!Mindig a saját pórázával együtt adjuk le kutyánkat a panzióban!

5.    Nyakörv, biléta sem hátrány, ha van!

Nyilván a gazdi fel fogja ismerni kutyáját, ahogy fordítva is. Viszont az esetleges félreértések elkerülése végett hasznos, ha úgy visszük be, hogy van névre szóló bilétája.

6.    Esetleges gyógyszerek, vitaminok porciózása, címkézése

Nem csak az ételt, de a gyógyszereket és vitaminokat is érdemes porciózni és címkézni indulás előtt. Akár kis gyógyszeradagolóba, akár a dobozra ráírva.

7.    Ha lehet, vigyük reggel a kedvencünket!

Ha van rá módunk és lehetőségünk, érdemes reggel elvinnünk kedvencünket, hogy a nappali játék közben megszokhassa a nagy kutyás társaságot és ne legyen neki furcsa és ijesztő az este.

8.    Játékok és régi póló elcsomagolása

Ahogy nekünk, kedvencünknek is szüksége van a megszokott dolgokra. Így a játékait elcsomagolva egy kis otthoni emléket is visz magával. Ha pedig egy régi pólónkat is odaadjuk neki, legalább a távollétünkben is úgy érezheti, kicsit közel van hozzánk.

Milyen oltásokra lehet szüksége kedvencünknek?

Az elszállásolás előtt érdemes megnéznünk, hogy az adott kutyapanzió milyen oltásokat követel meg. A legáltalánosabb, hogy a veszettség elleni és a kombinált oltás legyen neki beadva.

A veszettség elleni oltást először 3 hónaposan kapják, majd 6 hónapon belül megkapják az ismétlő oltást. Onnantól pedig évente kell, hogy megkapják a törvényi előírás szerint.

A kombinált oltást más népen DHPP-nek vagy DLPP-nek is neveznek. Az elnevezés azon betegségek rövidítéséből ered, ami ellen védelmet nyújt az oltás. Ilyen a kutya szopornyica, kutya adenovírus, kutya parvovirózis és kutya parainfluenza vírus vakcina. Először 6-8 hetes korukban kapják meg, majd kétszer kell még 3 hetes intervallumban ismétlőoltást kapniuk és egy év elteltével még egyszer. Majd innentől kezdve 3 évente kell az ismétlő oltáskombinációt beadni neki.

Nem vagy benne biztos, milyen oltásokra még van szüksége a kutyusodnak?

Tájékozódj! Írásban vagy telefonon. Ingyenes ajánlatkérés a Qjob-on!

Részletek itt

11. Gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, amik a kutyapanzió árak mellett a legtöbb gazdit foglalkoztatják, ha kutyahotelről van szó.

Van felső korhatár a befogadással kapcsolatban?

Általában nincs. Amennyiben a kutya jó testi egészségnek örvend, vagy a gondozók által még kezelhető mennyiségű plusz feladat jár a kutyussal, nem szokott gondot okozni az életkor!

Hány hónapos kortól vihetjük kutyapanzióba a kutyát?

A legtöbb panzió esetében 3-6 hónap között mozog ez a határ. De inkább úgy tudjuk legpontosabban megfogalmazni, hogy amint megkapta az összes szükséges oltását, szabadon mehet más kutyák közelébe, így kutyapanzióba is.

Ha nem tartjuk be az előírásokat, sajnos elkaphat valamit a kutyus, ami ellen nem tud védekezni a szervezete!Ha nem tartjuk be az előírásokat, sajnos elkaphat valamit a kutyus, ami ellen nem tud védekezni a szervezete!

Mennyibe kerül a kutya 5 napos elszállásolása?

Ez helyszín és intézményfüggő. A kisállatpanzió árak nagyon változatosak tudnak lenni annak függvényében, hogy Budapesten vagy kistelepülésen vannak-e. Általánosságban 1 kutya 5 napra való ellátása 7.000-12.000 Ft között mozoghat.

Kötelező a Bordetella oltás? Mennyi idővel a felvétel előtt kell megkapni?

A Bordetella a szamárköhögés elleni oltás, amit a társaságba járó kutyáknak érdemes évente legalább beadatni. De az állatorvosok fél éves oltást javasolnak, hogy magas maradjon az immunitásszint. Erre is azt mondják, hogy átlagosan 7-10 nappal a bejelentkezés előtt essen át az oltáson az eb.

Található kutyapanzió Budapesten?

Igen, nem is egy kisállatpanzió közül lehet válogatni!

Balatoni kutyapanziókat is találhatok?

Igen! Ez is egy nagyon elterjedt lehetőség a Balaton körül. Így a család magával viheti a házikedvencet, amikor azonban olyan program, nap következik, ahol a kutya nem érezné jól magát vagy nem tudnának rá a gazdik vigyázni, egyszerűen csak beadják egy kutya hotelbe.


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!   Szakemberként regisztrálok!

Bettina, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Bettina hatalmas tapasztalattal és tudással rendelkezik. Szövegei nem csak informatívak, de megnyugtatóak is az állattulajdonosok számára, hiszen Bettina odafigyel arra, hogy minden fontos információt és tippet megosszon a kutyájukat panzióban elhelyezni kívánó gazdik számára.

Hagyj megjegyzést