Article Image

Mennyibe kerül a lomtalanítás és a szemét elszállítása?

A lomtalanítás átlagosan már 8.000 Ft-tól is elérhető! A működésképtelen elektronikai lomjaink elszállítása 6.000 és 15.000 Ft közé tehetőek darabonként.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Hogyan alakulnak a lomtalanítás árak 2024

Átlagosan a lomtalanítás 50.000 és 150.000 Ft közötti összegbe kerül, a legtöbb lakástulajdonos 70.000 és 110.000 Ft, azaz nagyjából 7.000 Ft/ köbméter között költ. A lomtalanítás árak kalkulálása során számoljunk azzal, hogy egy családi ház körülbelül 80.000 Ft-ot fog fizetni, míg egy vállalkozás nagyjából 150.000 Ft-ot. Egy nagyméretű teherautó kb. 30 köbméteres maximális terheléssel átlagosan 23.000 Ft-ba kerül óránként, ami a lom elszállítását illeti. Kérj ingyenes árajánlatot a közeledben lévő lom elszállító szakemberektől!

A lom elszállító szakemberek nagy teherautót használnak a lom elszállításához. A legtöbb szakember a díjszabását a lom mennyisége, a szükséges pótdíjak (például az engedélyek) és a saját lakhelyed alapján végzi el. Célszerű előre felvenni a kapcsolatot a lom elszállító profikkal és árajánlatot kérni. Ebben az árkalauzban pedig az átlagos árakat találod meg az ország minden tájáról.

Lomtalanítás statisztikak

Lomtalanításra van szükséged? 

Lomtalanítás kedvező áron, ingyenes árajánlattal a Qjob-on!

Ingyenes ajánlatkérés

Tartalomjegyzék

Mennyibe kerül a lomelszállítás?

Lomelszállítás költségek alakulása 2024-ben Magyarországon

Országos átlagos költség

60.000

Minimum ár 

20.000 Ft

Maximum ár

150.000 Ft

Országos átlagos költségtartomány

70.000 – 110.000 Ft

Szemét elszállítási árak a teherautó mérete szerint

A leggyakoribb számítási módja, hogy a lomtalanítási szolgáltatások költségeket rójanak fel, a teherautó rakodóterének a mérete. Egy szemétszállító teherautó teljes rakománya körülbelül 4 kisteherautó rakományának felel meg.

Az árak tájékoztató jellegűek, pontos becslés érdekében keresd fel szakembereinket!

1 fővel ellátott tehergépkocsi

8.000 Ft/óra

2 fővel ellátott tehergépkocsi

10.000 Ft/óra

3 fővel ellátott tehergépkocsi

13.000 Ft/óra

2 fővel ellátott tehergépkocsi, 2 órára

21.000 Ft/óra

2 tehergépkocsi, 4 fővel

23.000 Ft/óra

2 tehergépkocsi, 5 fővel

25.000 Ft/óra

2 tehergépkocsi, 6 fővel

27.000 Ft/óra

A fő opció az árképzést tekintve az online árajánlat. Az online becslés a tárgy átlagos méretétől és az elhelyezkedésétől alakul (milyen távolságra kellene utaznia a szakembernek). Bármely tárgy mérete befolyással lehet a teljes árra.

Lontalanítás, lomelszállítás árak

Ócskavas, szemét, hulladék vagy E-hulladék szolgáltatás?

Az eltávolítandó tárgyak besorolásától függően az árak és a szükséges szakember típusa nagymértékben változik. Az „ócskaság”, a „szemét”, a „hulladék”, az „e-hulladék” és a „komposztálás” között alapvető különbségek vannak, amelyeket az alábbiakban részletesen ismertetünk:

Vas- és fémhulladék elszállítására van szükséged?

Egy kattintással szűrheted is a feladatra jelentkezett szállítókat!

Ócskavas elszállítása

Ócskavas eltávolítása

Olyan szolgáltatás, amelyet a legtöbb megyei és városi szemétszállító szolgálat nem hajlandó elszállítani, mint például hűtőszekrények, TV-k, tűzhelyek, légkondicionálók, kanapék, stb. Néhány város azonban negyedévente egyszer ingyenes szemétszállítási napot kínál. 50.000 és 150.000 Ft között várható a szakszerű szemétszállítás elvégzése.

Ócskavas hulladék, fémhulladék, vashulladék
Vashulladék elszállítása

Szemét eltávolítása

A megye vagy a város rendszeresen ütemezi, és a havi közüzemi számla (panel lakás esetén közös költség) tartalmazza már ennek a költségét.

Hulladékeltávolítás

Magában foglalja a veszélyes tárgyak, például latexfesték, higany vagy más káros anyagok eltávolítását. Ezenkívül ez a szolgáltatás gondoskodik az építési törmelék elszállításáról, amelynek költségei átlagosan 40.000 és 70.000 Ft között mozognak. Az állami szemétszállító cégek nem távolítják el a veszélyes hulladékot.

E-hulladék eltávolítás

Általában olyan műszaki cikkekből áll, mint számítógépek, monitorok, nyomtatók, másológépek, iratmegsemmisítők, stb. A költségek változása jelentős, az adott elektronikai termék típusától függően.

Elektronikai hulladék, rossz elektronikai eszközök

Elektronikai hulladék

Komposztálás

Mind az élelmiszerhulladék, mind a kerti hulladék eltávolítható és komposztálható, a mennyiségtől függően 20.000 és 30.000 Ft közötti összegért.

Lomtalanítás Budapesten

10.000 Ft

Lomtalanítás Kőbányán

10.000 Ft

Lomtalanítás Újpesten

10.000 Ft

Lomtalanítás Nyíregyházán

8.500 Ft

Lomtalanítás Tatabányán

8.000 Ft

Lomtalanítás Szombathelyen

8.000 Ft

Lomtalanítás Debrecenben

9.000 Ft

Lomtalanítás Békéscsabán

7.500 Ft

Lomtalanítás Győrben

9.000 Ft

Átlagárak a 2 fővel ellátott tehergépkocsi esetében 1 órára

Hulladék eltávolítási költségek a hulladék típusa szerint

Garázsaink és pincéink a tavalyi hűtőszekrénytől vagy légkondicionálótól kezdve az előző évtized ruháin át, és annak tároló szekrényeitől vannak túlzsúfolva, nem beszélve a rengeteg játékról és régi szerszámról. Amit csak el tudsz képzelni, az ott megtalálható… és a lom egyre csak növekszik. A legalacsonyabb ár, amit a lomtalanítás során fizethetsz, az 20.000 és 35.000 Ft között van egy minimális rakományért (ami kevesebb, mint 8 köbméter), egészen 140.000 – 150.000 Ft-ig, egy maximális rakodóterű teherautóért (30 köbméter).

Régi bútor elszállítása, lomtalanítás

Bútor elszállítása

A bútor elszállítás költsége

Kihívás lehet megszabadulni a nem kívánt vagy nem szükséges bútoroktól. Nemcsak a nagyméretű bútorok nehezek és nehezen szállíthatók, de sok városban nem biztosítanak ingyenes, kötelezettség nélküli leadási lehetőséget a bútorok vagy a készülékek számára.

Lomtalanítás, lomelszállítás árak

Lom elszállítása a tétel típusa szerint

Néhány elektronikai lom elszállítási árajánlat bekéréséhez közzétehetsz egy feladatot, benne csatolt fényképekkel, hogy mit is szeretnél elszállíttatni. Így a szakemberek adhatnak számodra egy becslést arról, hogy mennyibe fog kerülni, hogy eljöjjenek hozzád. A végleges árat a helyszínen kapod meg, amint személyesen megtekinthetik a tárgyakat és azoknak a számát.

Nemtudod, mit tedd a tönkrement elektronikai cikekkel?

Bízd meg egy e-szemét szállító szakit a cikkek elszállításával!

E-szemét elszállítása

  • A hulladéklerakás költségeiSzámítógép/nyomtató: 6.000 – 8.000 Ft
  • Fűnyíró: 7.000 – 9.000 Ft
  • Mozgatható fürdőkád: 15.000 – 20.000 Ft
  • Festékek: 2.000 Ft/liter

A szeméttelepen történő lerakás költsége általában 10.000 Ft körül van, ha saját magad végzed el. Ha egy szakembert bízol meg, egy átlagos méretű rakományra, akkor 50.000 – 60.000 Ft-ot kell majd költenéd erre. A nagyméretű tételekért a többletsúly miatt felárat szükséges fizetned. Ezeknél a tételeknél két szakember is szükségessé válhat.

  • Fagyasztók és hűtőszekrények: 10.000 – 15.000 Ft/db
  • Zongora elszállítása: 15.000 – 30.000 Ft/db
  • Elektronikai egységek: 8.000 – 12.000 Ft/db
  • Gumiabroncsok: 3.000 Ft, felni nélkül 2.000 Ft

Konténer rendelés költsége

Egyes vállalatok kisebb konténereket biztosítanak, amely lehetővé teszi a háztulajdonosok számára, hogy a szemetet és egyéb törmeléket a saját tempójukban pakolják be. Másoknál nagyméretű konténer rendelés is elérhető, főleg átalakítási és építési projektekhez. A konténerbérlés átlagos költsége 30.000 – 90.000 Ft között van. Mindenki számára előnyös, ha otthonában van egy konténer, így munka közben is kidobhatja a projekt során felgyülemlő szemetet, törmeléket, stb. Miután befejezésre került az építkezés vagy a felújítás, a konténert biztosító cég elszállítja a konténert.

Átlagos szemét és ócskavas elszállítási árak

A szemétszállítás általában a megyei vagy városi közüzemi szolgáltatások részeként fedezve van, attól függően, hogy hol is élsz pontosan. Független cégek azonban néha alacsonyabb árakkal lépnek fel a piacon. Átlagosan a szemétszállítási szolgáltók 8.000 és 12.000 Ft közötti összeget számítanak fel, ami a szemét mennyiségétől függ.

Városi szemétszállítási árak

Az alábbiakban felsorolt árak nem fedezik a szemétszállítás költségeit. Célszerű felvenni a kapcsolatot a városi vagy a megyei közüzemi szolgálattal a teljes díj megtudakolása miatt, ennek érdekében az FKF lomtalanítási akciói lehetnek segítségedre.. Az átlagos havi és éves fizetések nem fedezik az egyszeri díjakat.

  • Átlagos havi költség: 4.000 – 7.000 Ft
  • Átlagos éves költség: 48.000 – 84.000 Ft

Városi szemételszállítás

Vegyes hulladék elszállítása hetente történik, papír és műanyag pedig kéthetente 

A különböző hulladékok elszállításának költségei

Veszélyes hulladékok elszállítása

Mi is a veszélyes hulladék? Ez minden olyan anyagot vagy összetevőt tartalmazó hulladék, amely eredete, összetétele, koncentrációja miatt az egészségre, a környezetre kockázatot jelent.  Emiatt a veszélyes hulladék szakszerű és értő kezelése elengedhetetlen.  Magában foglal minden veszélyes dolog eltávolítását, szakember által. Az eltávolítás kg elszámolás alapján történik. Az elszállítás költsége a helyi feláraktól függően 40.000 – 60.000 Ft közé tehető, vagy pedig 300 – 2.000 Ft/db áron.

Veszélyes hulladék ártalmatlanítása kell?

Erre csak is szakember kell! A feladat leírásában részletezz a szemét típusát, hogy a szakembereknek teljes képe legyen az elszállítandó hulladékról!

Veszélyes hulladék elszállítása

Szilárd hulladék elszállítása

A szemét és a használt háztartási cikkek szilárd hulladéknak minősülnek, és ezek elszállítása akár 80.000 Ft-ba, vagy még annál többe is kerülhetnek.

Építési hulladék

Az egyéb szilárd hulladék elszállítása magában foglalja az építkezések, átalakítások vagy egyéb projektek során megmaradt törmeléket. Ennek az elszállításnak a költsége körülbelül 50.000 Ft, attól függően, hogy mit kell elszállítani és mekkora adagot. Erre általában nem lehet online kalkulátorral becslést készíteni, mivel az olyan tételek, mint a föld, a kavics és a beton elszállítási költsége csak személyes konzultációt követően számítható ki. Az árak általában 1 - 2 köbméteres rakománytól kezdődnek. Az építési törmelék elszállítási árakról itt olvashatsz

E-hulladék eltávolításának költsége

Bármelyik elektronikai eszköz, vagy e-hulladék ártalmatlanítása bonyolult folyamat, mivel törvények és előírások vonatkoznak arra, hogy ezeket az elektronikai eszközöket hogyan kell megsemmisíteni. A legnagyobb probléma az e-hulladékkal az, hogy számos olyan mérgező anyagot tartalmaz, amelyek nemcsak az emberekre, hanem a környezetre is veszélyesek. Összességében a legtöbb e-hulladék eltávolítási árát az eltávolított elektronikai cikkek száma alapján számítják ki, így a költségek eltérőek.

Hulladék újrahasznosítása

Egyes termékek különösen alkalmasak az újrahasznosításra. Vannak városok és magán szemétszállító cégek, akik büszkék arra, hogy környezetbarátok. Az újrahasznosítható anyagokat és a használt elektronikai eszközöket felveszik, majd ezt követően újrahasznosító létesítménybe viszik, javítás vagy viszonteladás céljából, amennyiben még használható állapotúvá tehetőek, így az FKF lomtalanítása során ez is megtörténik. A díjakat a közüzemi számla magában foglalja, amennyiben szelektív hulladékgyűjtésre lehetőségünk van a lakóhelyünkön.

Hogyan kalkulálják az árakat a lomtalanító cégek?

A lomelszállítást szolgáltatást végző szakemberek a végső árat vagy a lomok típusa, vagy a lomok mennyisége alapján kalkulálják. Emellett számításba kell vegyék az elszállításhoz szükséges teherautók és a lomtalanítást elvégző személyek számát. Jellemzően 2.500 - 7.000 Ft/köbméter áron történik a szemét elszállítása, 2 tehergépkocsi esetén és 6 szakemberrel pedig átlagosan 27.000 Ft-ot kell fizetnünk óránként.

További árképzési tényezők közé tartoznak:

  • Jármű üzemeltetési költségek – kifizetések, biztosítás, karbantartás, megtett távolság és fordulók a hulladéklerakó telepeken, újrahasznosító központokban vagy jótékonysági szervezeteknél.
  • Munkaerő – átlagosan 5.000 Ft/fő/óra
  • Adminisztrációs költségek – könyvelés, marketing, alkalmazottak utáni járulékok, általános költségek
  • A munkához szükséges munkavállalók száma
  • A rakodás időtartama
  • Kihelyezési díjak
  • Veszélyes hulladékok díja
  • Bizonyos tételek megtérülése a fémhulladék értékesítésén keresztül, stb.

Ingyenes lom eltávolítása és elszállítása

Adományozd el! Add el! Ajándékozz! Azokat a ruhákat, amelyeket az elmúlt évben nem hordtál és várhatóan jövőre sem fogod, ajándékozd el. A jobb állapotban lévő, nem használt cipőkkel szintén így tehetsz, ahogyan az edényekkel és serpenyőkkel is – add őket rászoruló szervezeteknek.

Újrahasznosítás, adományozás, hulladék

Csökkentsd a hulladékot, használd újra, hasznosítsd újra!

Nézd át a fürdőszobai törülközőket és a mosogatórongyokat, és dobd ki a rossz állapotban lévőket, hogy újrahasznosításra kerülhessenek. 

Könyvek! Vidd el őket a legközelebbi nonprofit szervezethez, amely rászorulókkal foglalkozik. Sok olyan nonprofit szervezet létezik, amely bármilyen típusú bútort, beleértve az ágyakat, felújított mosó- és szárítógépeket, háztartási cikkeket, sőt még a gyengén működő számítógépeket is hasznosítani tudja. A tárgyak újrahasznosításával példamutató szolgálatot teszel a kevésbé jó körülmények között élők számára.

Kulcsfontosságú: A megfelelő szakember megtalálása a lomelszállítás során

Bár valószínűleg bérelhetnél egy teherautót, és a barátaid segítségét is igénybe vehetnéd, de ez hosszú távon több időt emészthet fel, mintsem költséget. Felbérelhetsz egy professzionális szakembert, hogy a lom elszállítása az ő feladata legyen. Ha egy profi végzi el a munkát, tudod, hogy a projekt gyorsan és hatékonyan fog elkészülni. Keress olyan cégeket, amelyek a következő kritériumok közül a lehető legtöbbet mutatnak:

  • Minél jobb értékelés a Qjob felületén
  • Engedéllyel és biztosítással rendelkeznek
  • Mindig kérj előzetes árajánlatot a lomtalanítás árak felméréséhez és egyben ingyenes becslést a teljes munkára!

    A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

    Létrehozok egy feladatot!   Szakemberként regisztrálok!

Krisztián, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Krisztián, aki több mint 3 éves szövegírói és szerkesztési tapasztalattal büszkélkedhet, széleskörű tudással és sokoldalúsággal rendelkezik a tartalomgyártás terén. Számos különböző témában írt már cikket, mindig alaposan utánajár a tárgynak, és igyekszik releváns, értékes információt közvetíteni olvasói számára. Krisztián legújabb cikke a "Lomtalanítás és szemét elszállítása" témakört járja körül, ahol ismét megmutatja kutató munkájának eredményességét.

Hagyj megjegyzést