Article Image

Milyenek a műgyanta padló árak?

A műgyanta padló árak átlagosan 1.750-12.500 Ft/nm között mozognak anyag vonatkozásában. A munkadíjra további 2.000-5.500 Ft/nm-es átlagot számolhatunk
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Műgyanta padló árak 2024-ben

A műgyanta padló árak 5.000-20.000 Ft/nm között mozognak munkadíjjal együtt 2024-ben. Az epoxi padló árak függnek az anyag fajtától, vastagságától, kiegészítőktől és a kivitelező munkadíjától.

Műgyanta padló, burkolás árak és ár statisztikák

Szép műgyantapadlót szeretnél, de még nem találtál szakembert?

Nálunk könnyen találsz! A szakember keresés sose volt ilyen egyszerű!

Keress itt


Tartalomjegyzék


Műgyanta költségek táblázata

Országos átlag

7.500 Ft/nm

Átlagár

2.800-12.000 Ft/nm

Minimum ár

2.500 Ft/nm

Maximum ár

18.000 Ft/nm

A legtöbb beton alapú padló, mint például a garázsban, konyhában, alagsorban levő többnyire viszonylag nagy forgalomnak és terhelésnek van kitéve. Ha műgyanta réteggel vonjuk be, sokat tehetünk azért, hogy megóvjuk az elhasználódás, repedések, valamint letöredezés okozta sérülésektől.

Feltételezhetjük, hogy a beton beborítása műgyantával sokba kerül. Szerencsére van azonban néhány tényező, amely hozzájárulhat az árak csökkentéséhez. Mindössze néhány óra alatt (néhány egymást követő nap folyamán) egy tapasztalt szakember gyönyörű, tartós felületté varázsolja a szürke betonpadlót, amely jól fog kinézni és funkcionálni is az elkövetkezendő években.

Műgyanta padló átlag árak

Műgyanta padló árkalkulátor

Kíváncsi vagy, mennyibe kerülne a műgyanta padló telepítése az otthonodban? A Qjob.hu oldalon több ajánlatot is bekérhetsz, és számos szempontot, többek között az ár mellett más felhasználók értékeléseit figyelembe véve választhatod ki a leginkább szimpatikus szakembert!

Szeretnéd tudni, mennyibe kerülne esetedben a műgyanta padló?

Qjob-on található szakemberek gyorsan adnak árajánlatot! Beszélj velük írásban vagy telefon. INGYENESEN

Ajánlatkérés

Műgyanta padló négyzetméterárak

A műgyanta padló ár/m2-re számolva 2.500-18.000 Ft között mozog munkadíjjal együtt. A kiadások nagy részét az előbbi teszi ki. A helyiség mérete négyzetméterben megadva szintén nagyban meghatározza a 100%-os hígítatlan, vagy éppenséggel vizesbázisú anyag költségeit.

A 100%-os, hígítatlan műgyanta árak kétszeresek a vizesbázisúéaknak. Ez azt jelenti, hogy egy nagy betongarázs esetén például a 100%-os tömörségű műgyanta padló anyagárak az átlagnál nagyobb tételt jelentenek. Egy kisebb területű helyiség esetében ugyanakkor érdemes lehet kicsit többet belefektetni a hígítatlan műgyanta használatába, mivel kevesebb karbantartást igényel, és tovább is tart, mint az olcsóbb vetélytársa. 

Műgyanta padló garázsba

Egy 23 nm-es, egy autó tárolására alkalmas garázs padlójának műgyantázása átlagosan 64.400-322.000 Ft-ba kerül. Egy két autó számára épített, 37-46,5 négyzetméteres helyiség esetében a tipikus összköltség 103.600-651.000 Ft. A több réteg felvitelét igényló nagyobb méretű garázsokra vagy régi felületekre valószínűleg többet is fogunk költeni. A végösszeget a felvitel módja is befolyásolhatja.

Műgyanta padlóburkolatot szeretnél a garázsba?

Hozz létre egy feladatot, részletezd és kapj személyre szabott árajánlatokat azonnal!

Árajánlatok 1 percen belül

Garázspadló műgyantázásának összköltsége Ft-ban

Műgyanta padló alagsorba

Az alagsor padlójának bevonása 4.800-9.500 Ft/nm között mozog. Azonfelül, hogy ellenállóbbá teszi a forgalmasabb helyiségek padlóját, a műgyanta felvitele által vízhatlan záróréteget is kapunk. Bizonyos fedőrétegek kizárják a nedvességet, és ezáltal megakadályozzák az ebből eredő károkat. Ez főleg akkor fontos, ha szőnyeget, parkettát, vagy más padlót is teszünk a beton alapra. 

Műgyanta padló konyhába

Négyzetméterenkénti 4.800-18.000 Ft-os ár mellett a műgyanta padló lakásba is telepíthető, otthonunk több helyiségében, például a konyhában is megállja a helyét. A pontos ár a választott fedőrétegtől és színtől függ. Az egyik legnépszerűbb opció a márvány mintázat. Festett mintára, kavics alapra, vagy más textúrára szintén lehet műgyantát önteni. Ez az eredetileg leginkább ipari és üzleti célú létesítményekben használt összefüggő, fényes felületű padlózat a háztartásokban is egyre inkább kezd elterjedni. Tartós, hosszú életű, valamint a takarítása és karbantartása is egyszerű. 

Szeretnél a konyhádba modern, fényes felületű padlózatot?

Tedd közzé a feladatot egy kattintással! A szakemberek megkeresnek!

Szakembert keresek

Műgyanta padló kocsiban

Fehér műgyanta padló modern konyha-nappaliban

Műgyanta kocsibeállóra

A kocsibejáró bevonásának átlagára 5.500-8.500 Ft/nm. A pontos ár a munkavégzés helyszínétől is függ. Azt, hogy milyen gyakran kell a munkát ismételten elvégezni, az időjárási viszonyok is nagyban meghatározzák. A műgyanta egyik legnagyobb előnye ebben az esetben az, hogy a járművekből kifolyó olaj és egyéb folyadékok nem fognak nyomot hagyni a betonon, vagy abba beleivódni. 

Műgyanta padló garázsban

Kavicsos műgyanta padló garázsban

Műgyanta padló teraszra és járdára

A terasz vagy járda elkészítése mellett a bevonására legalább további 5.000 Ft/nm-t érdemes számolni. Ezzel a befektetéssel ugyanakkor megspórolhatjuk a későbbi javítások árát.

Árak a műgyanta felvitele módszer szerint

Ha a szakember simítóhengerrel, spray-vel, vagy kőműveskanállal viszi fel az anyagot, az ár magasabb lehet, és akár a 12.000 Ft/nm-t is elérheti anyag- és munkadíjjal együtt. Az öntött padló ára átlagosan 7.500 Ft/nm. Egyes dekorációs célok megvalósításához szükség lehet ezekre a módszerekre. Már a tervezés során érdemes egyeztetni egy hozzáértővel a lehetőségek feltérképezése végett.

Beton festés és műgyantázás átlagárak

A felület beborítására 1.750-12.500 Ft/nm-t érdemes számolni (munkadíj nélkül) nagy teherbírású epoxigyantával vagy poliuretánnal. Ha le is szeretnénk előtte festetni a padlót, legalább további 1.000-4.000 Ft-tal kell kalkulálnunk négyzetméterenként. 

Valamivel kedvezőbb áron lehetőség van a beton színezésére akrilgyanta és egyéb kémiai anyagok, pl. szilikon segítségével, ez esetben a szakember legkevesebb plusz munkadíja mindössze 600 Ft/nm.

Műgyanta padló árbefolyásoló tényezők

A műgyanta padló készítés árát számos tényező befolyásolja, többek között:

  • A padló műgyanta felvitele előtti állapota és a szükséges előkészületi munkálatok
  • Szükség van-e bármilyen szubsztrát vagy szerkezeti réteg kialakítására a műgyanta kiöntése előtt
  • A helyiség mérete és alaprajza
  • A műgyanta padló típusa: a polírozott például többe kerül
  • Bármilyen speciális fedőréteg, pl. csúszásgátló
  • A munkavégzés helye

Érdemes megjegyezni, hogy míg a nagyobb felületek műgyantázása összességében véve többe kerül, négyzetméterenkénti bontásban kedvezőbb ár jön ki. 

A helyiség négyzetmétere mellett egyéb tényezők is befolyásolhatják a beruházás összköltségét. Egy lakott ingatlan garázsának felújítása esetén például előfordulhat, hogy az ott tárolt holmikat át kell vinnünk egy raktárhelyiségbe. Ennek bérleti díja heti 200-20.000 Ft plusz kiadást jelent. Mobil konténert havi 25.000-120.000 Ft/-ért bérelhetünk, plusz az el- és házhozszállítás díja.

Ha már felújítjuk a garázs padlóját, érdemes ennek az árát belekalkulálni a teljes átépítés költségeibe. Ez esetben akár még spórolhatunk is, mivel a szakemberek már a helyszínen lesznek, így nem kell külön fizetni az újabb kiszállásért.

Beton javítása

A régebbi padlókon megjelenő repedések, törések, vagy málló beton esetén a javítás legalább 1.500 Ft-ba kerül négyzetméterenként anyaggal és munkadíjjal együtt. A szükséges habarcsot akár már 2.000 Ft-ért is beszerezhetjük 2 kg-os kiszerelésben.

Ha a betonon levő repedések statikai hibákból adódnak, az alapot is meg kell javítani. 

  • Statikai műszaki felmérés: 30.000-200.000 Ft
  • Geotechnikai, talajmechnaikai szakvélemény: 40.000 Ft-tól
  • Zsaluzás, acél vagy vasbeton áthidalók: 4.000 Ft/nm-től
  • Aláalapozás: 100.000-150.000 Ft/fm
  • Aljzatbeton javítása: 1.500 Ft/nm-től

Repedés van a régi padlón?

Műgyanta padló javítására van szükséged? Bízd egy tapasztalt szakemberre!

Megbízok egy szakembert

Garázspadló felújítása, újraműgyantázása

A garázs betonpadlójának újraműgyantázására 3.750-11.000 Ft-tal érdemes kalkulálni négyzetméterenként, a szakember díját is beleszámolva. Egy átlagos, 45 nm-es garázspadló átlagára 168.750-495.000 Ft. Magánszemély megrendelő esetében előfordulhat, hogy a kivitelező egy adott minimum összegért vállalja csak a projektet. 

Amennyiben mi magunk vágunk bele, a szükséges anyagokra és eszközökre legkevesebb 1.100 Ft/nm-t kell félretennünk. Egy két autó számára alkalmas garázs padlójának újraburkolása esetén az anyagért legalább 47.000 Ft-ot fizetünk összesen, míg az eszközök ára 5.000-15.000 Ft, így a teljes kiadásunk legalább 52.000-62.000 Ft. A műgyanta egyes rétegei legkevesebb 24 óra alatt száradnak meg, így várhatóan 3 nap alatt 9 órát fogunk eltölteni ezzel a munkával. 

Projekt időzítése

Ahhoz, hogy a drága javításokat elkerüljük, a fedőréteget és a habarcsot akkor kell felvinni, miután a felületnek volt elég ideje megkötni, de sérülés vagy repedés még nincs rajta. A kötési idő a felület anyagától és a tömítőanyag típusától függ. Az akrilgyanta és néhány kémiai reakciókon alapuló habarcs felvitelét azonnal érdemes megkezdeni, amint a beton már elbírja a rajta dolgozó szakember súlyát. 

Időjárási tényezők

A padlóborítást száraz körülmények között vigyük fel, hogy biztosítsuk a megfelelő tapadást és csökkentsük a páratartalmat! A hőmérséklet legyen 10 fok felett a felvitel során, valamint utána is még legalább 24 órán keresztül! Használat előtt hagyjuk teljesen megszáradni a tömítőanyagot, ez a folyamat akár 3 napot is igénybe vehet. 
 

Műgyanta padló árak fokozott igénybevétel esetén

A nem lakossági célra besorolt fedőanyagok, mint pl. a 100-as hígítatlan epoxigyanta vagy a poliurea, többe kerülnek, ugyanakkor nagyobb forgalommal és nehezebb járművekkel szemben is ellenállóak. Ha a kocsibeállót vagy a garázst traktor, lakókocsi, platós kisteherautó vagy trailer használja, hosszútávon minden bizonnyal kifizetődő beruházni magasabb minőségű anyagokba. 

Műgyanta fedőréteg árak

A műgyantapadló elkészítéséhez szükséges eszközöket mi magunk is megvásárolhatjuk a helyi barkácsáruházban. Egy 23 nm-es, egy autó tárolására alkalmas garázshoz való anyagot legkevesebb 25.000 Ft-ért szerezhetünk be.

Amennyiben külön szedjük az egyes tételeket, semmiképp se felejtsük le a listáról az alábbiakat:

  • Epoxigyanta (hígítatlan, vizesbázisú, vagy oldószeres)
  • Tisztitószer, zsíroldó
  • Javítóhabarcs
  • Felvitelhez szükséges eszközök

100%-os hígítatlan vagy vizesbázisú műgyanta

Anyagárak a választott gyantától függően

Vizesbázisú

3.500 Ft/kg

  • Legolcsóbb ár
  • Vékonyabb, könnyebb felvinni
  • Leggyengébb
  • Csak a kisebb repedések, ütések, gyenge kémiai hatások ellen véd
  • 1-3 évente ismét fel kell vinni

Oldószerers

5.250 Ft/kg

  • Valamivel erősebb a vizesbázisúnál
  • Alacsonyabb hőmérsékleten is alkalmazható
  • Viszonylag könnyű az alkalmazása
  • Szellőztetésre van szükség a magas illékony szerves vegyület tartalom miatt

100% hígítatlan

6.000 Ft/kg-tól

  • Legerősebb, legtartósabb
  • Ellenáll a hőnek, karcolásoknak, kémiai anyagoknak
  • Legdrágább
  • Szakembert kell hívni a felviteléhez
  • Nem javasolt nedvességnek vagy extrém hőmérsékleteknek kitett helyre

Nem tudod eldönteni, hogy milyen műgyanta fedőréteget válassz a lakásodba?

Kérj azonnali segítséget egy hozzáértőtől!

Azonnali ajánlatkérés itt

Kavicsos műgyanta padló árkalkulátor

A kövekhez és kavicsokhoz való műgyanta ára 7.900-20.000 Ft/kg, ha nem számoljuk a bele kavicsok, kövek, díszkövek árát, valamint a szakember munkadíját. Használj kavicsokat és műgyantát akár kültéren, akár beltéren, hogy a valódi kő hatás mellett a műgyanta általi kényelmet és tartósságot is élvezni tudd!

Kavicsos műgyanta padló

Kültéri műgyanta padló

Fémes hatású műgyanta, Decor-Chips és színes műgyanta fedőrétegek

A műgyanta padló számos színben és mintázattal érhető el, hogy feldobjuk vele az egyhangú betont. Az ingatlanok tulajdonosai dönthetnek a semleges színek mellett (szürke, fehér, átlátszó), vagy színesebb műgyanta rétegekkel is díszíthetik a padlót 

A fémes színek ára az anyagtól függően vödrönként akár 10.000 Ft-tal is magasabb lehet a simánál. Decor-Chips-et is hozzáadhatunk a színes vagy átlátszó műgyantához. Egy 1 kg-os csomag 15.000 Ft-ba kerül, és 11,5-23 nm-re elég. A műgyanta festék pontos ára a műgyanta padló színek függvényében változik, mivel a semleges árnyalatok olcsóbbak az élénkebb változatoknál. Az ingatlantulajdonosok számára javasoljuk, hogy a garázspadlóhoz vagy a kocsibeállóhoz inkább semleges színeket válasszanak, nem úgy, mint a terasz esetében. 

A 3D műgyanta padló ár/m2-ben mérve 12.000-14.000 Ft közé tehető. 

Műgyanta padlóhoz szükséges eszközök

Műgyanta padló tökéletes választás sport, egyéb csarnokba

Üzleti és ipari műgyanta padló ár

Minél több műgyantát tartalmaz a fedőréteg, annál tartósabb és ellenállóbb nagyobb forgalom esetében is. A hígítatlan, 100-as műgyanta kétszer annyiba kerül négyzetméterenként, mint a vizesbázisú vagy az oldószer alapú. 
Üzleti és ipari célú felhasználás esetén mindig 100-as műgyantát kell alkalmazni, így a kiadások a magasabb, 11.000-18.000 Ft/nm-es tartományba esnek. A műgyanta padló lakásba árak tekintetében ebből kifolyólag kedvezőbb feltételekkel telepíthető.

Egyéb garázspadló fedőrétegek

Az egyéb garázspadló fedőrétegek ára 2.400-9.500 Ft között mozog attól függően, hogy alap, színtelen anyagokkal dolgozunk-e, vagy adalékanyagokat is hozzáadunk dekoratív céllal, vagy a teherbírás és a tartósság növelése céljából. Ezeknek köszönhetően javul a felület kinézete és tovább is tart. 

Akril, poliakril

Az oldószer alapú akril és poliakril fedőanyagok ára kb. 5.700Ft/kg. Az akril fedőréteget spray segítségével könnyen felvihetjük buborékok és foltok nélkül. Matt vagy fényes kiszerelésben is kapható.

Polimer, poliuretán

A polimer és poliuretán fedőanyagok ára 4.000-18.000 Ft/nm. A munkadíjjal együtt 5.500-23.500 Ft/nm-rel érdemes számolni. A poli fedőanyagok általában gyorsabban kötnek meg, és a magasabb hőmérsékletingadozásnak is ellenállnak. 

Szeretnéd megtudni a műgyanta padló elkészítésének árát?

Egy kattintás, és a feladat rövid leírását követően a szakemberek pontos árajánlatot tudnak adni! 

Árkalkuláció

Műgyanta padló előnye és hátránya

Műgyanta padló előnye

A műgyanta padló ideális választás a költségeket tudatosan megtervező ingatlantulajdonosok részére, akik gyönyörűen kinéző padlót szeretnének lerakatni más anyagok árának a töredékéért. A beton alapra felvitt műgyanta hihetetlenül tartós, miközben védi a felületet a foltoktól, zsírosodástól, valamint a nedvességtől. A tisztítása szintén egyszerű, és az elkövetkezendő évtizedek alatt is jó szolgálatot tesz. 

Műgyanta padló hátránya

Ha műgyantával akarjuk befedni a padlót, oda kell figyelnünk a megfelelő időjárási körülmények meglétére is (21-27 fokos hőmérséklet és kevesebb, mint 85%-os páratartalom). Amennyiben kedvezőtlen körülmények között próbálkozunk, a betonon nedvességréteg képződik, amely befolyásolja a műgyanta kötését. Ezenfelül a beragadt nedvesség később elkezd felhólyagosodni, így nem kívánatos utólagos javítási munkálatokkal is számolnunk kell. 

Műgyanta padló fényezése

Műgyanta padló egy ipari gyárban

Műgyanta padló karbantartása és felújítása

Műgyanta padló karbantartása

A felvitt műgyanta rétegnek legalább 10-12 évet ki kell bírnia megfelelő gondozás, valamint normál időjárási körülmények és igénybevétel mellett. A karbantartás többek között az alábbiakból tevődik össze:

  • Az esetleges szennyeződéseket azonnal töröljük fel, vagy sikáljuk le nem maró hatású tisztítószerrel!
  • Helyezzünk lábtörlőt a garázs bejárata elé!
  • Gyakran mossunk fel!
  • A műgyanta UV-sugárzás hatására elszíneződhet, ezért amikor csak lehetséges, tartsuk zárva a garázs ajtaját!

Műgyanta fedőréteg felújítása

A vizesbázisú epoxi padlóburkolat ára a legkedvezőbb, ugyanakkor ennél a legvalószínűbb, hogy néhány évente új réteget kell felvinnünk belőle. Ehhez tisztítsuk meg a padlót és távolítsuk el az esetleges szennyeződéseket. A nagyon elhasználódott részeket javítsuk ki habarcs segítségével, utána pedig kefével vagy hengerrel vigyük fel az új réteget. Az anyag ára annak típusától függően legalább 1.100 Ft-ba kerül négyzetméterenként.

El kell távolítani a műgyanta padlót?

Megfelelő eszközzel és hozzáértéssel megoldható! 

Bízz meg egy szakértőt

Műgyanta padló házilag vagy szakemberrel?

Ezen munkafolyamat megköveteli a betonfelület megfelelő előkészítését, a részletekre való odafigyelést az anyag felvitelekor, valamint a türelmet a kötés során. Amennyiben elég elkötelezettséget érzel magadban, akár négyzetméterenként 5.500 Ft-ot is megspórolhatsz, ha magad végzed el azt. Egy szakember ugyanakkor a szaktudása mellett magasabb minőségű anyagokra is tud ajánlatot adni, így ellenállóbb és kevesebb karbantartást igénylő felületet kapunk. 

Gyakori kérdések

Drága az epoxi padló?

Más fedőrétegekkel összehasonlítva az epoxigyanta padló ár-érték aránya kedvező. Kevesebbe kerül, ugyanakkor tartósabb is más anyagoknál. 

Mennyibe kerül a poliurea padló bevonat?

A poliurea réteg ára kb. 20.000 Ft/nm. A szakemberek szerint ennek az anyagnak a legfőbb előnye a gyors kötési idő.

Mennyibe kerülnek a különböző műgyanta gyártók termékei?

DISBOPOX 442 EPOXI PADLÓBEVONAT

36.000 Ft/5kg

Mapei MAPEFLOOR BINDER természetes alapanyagokhoz (pl. kavics)

95.000 Ft/5kg

Mapei Mapefloor I 300 SL kétkomponensű műgyanta

80.000 Ft/15+5kg

Mapei Mapefloor I 500 W vödrös műgyanta

56.000 Ft/2+24kg

Sika Injection-304 poliakril injektálógél (A1+A2+B)

130.000 Ft/22,45 kg

Termafloor 150 kétkomponensű epoxi festék

50.000 Ft/7l

Termafloor 400 kétkomponensű epoxi lakk

37.000 Ft/6l

Melyik olcsóbb, a műgyanta vagy a járólap?

A garázsba való járólapokat könnyű lerakni, és szolid színeket vagy mintákat is csempészhetünk ezáltal a helyiségbe. Garázsba való járólap többnyire az alábbi anyagokból készül: műanyag, PVC, gumi, szőnyeg, vagy éppen vinyl.

Összességében véve, a járólapok ára 4.700-23.000 Ft/nm közé tehető, míg a műgyanta padló garázsba ár szempontjából kedvezőbb, 2.800-18.000 Ft-ba kerül négyzetméterenként. A járólapok átlagos anyagköltsége 1.700-18.000 Ft/nm, míg a lerakásukra 3.000-5.000 Ft/nm-t érdemes számolni. 


Szerző: Sári Viktor

Frissítve: 2024.01.03.

Szakember által ellenőrizve: Kállai Péter

Ellenőrzés dátuma: 2024.01.03.


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Szakember keresés  Szakemberként regisztrálok!

Viktor, cikk szerzője
Műgyanta burkolás szakértője
15 év tapasztalattal rendelkező burkoló szakember, aki a műgyanta burkolás területén is szerzett tapasztalatot.

Hagyj megjegyzést