Article Image

Mennyibe kerül egy síklemez tető?

Fedezd fel, milyenek a síklemez tető árak, útmutató a vásárláshoz, tetőfedő kiválasztáshoz és további tippek.
Kérj ajánlatokat
Nincs időd böngészni??Kérj ajánlatokat

Amennyiben jelenleg építkezel vagy felújítasz és a tetőfedési lehetőségek között keresgélsz, megfontolandó opció lehet a síklemez tető anyag. Ebben a cikkben alaposan körbejárjuk a síklemez tetők által nyújtott hosszú távú előnyöket. Célunk, hogy átfogó képet adjunk arról, mi teszi a síklemez tetőket kedvelt választássá és mik az átlagos árak, illetve szakemberek munkadíja. 

Gyorsmenü:

Síklemez előnyei

A síklemez tetők népszerűsége hazánkban is folyamatosan növekszik, ami nem is csoda, ha figyelembe vesszük azokat az előnyöket, amelyekkel ez a tetőtípus rendelkezik. Egy jól megtervezett és megvalósított síklemez tető nem csak esztétikailag mutat jól, hanem hosszú élettartammal és kiemelkedő ár-érték aránnyal is kecsegtet.

A síklemez tetők anyaga kiemelkedően ellenáll az időjárás viszontagságainak, így évek múltán is megőrizheti eredeti állapotát, minimális karbantartást igényelve. Ezen tulajdonságoknak köszönhetően ez a tetőtípus kiemelkedően tartós. Akár 30-50 évig is biztosíthatja az épületünk védelmét, így hosszútávon is gazdaságos választásnak számít.

Költséghatékonyság

A kezdeti befektetés gyakran kedvezőbb, mint más tetőfedési alternatívák esetében, különösen, ha az élettartamot és a fenntartási kiadásokat is számításba vesszük. A síklemez tetők árai változók, ám átlagosan már 3.000-20.000 forint / tábla* között mozognak.

*1 tábla standard mérete: 1.250 mm x 2.000 mm --» 2,5 m2

Telepítés gyorsasága

A síklemez tetők szerelése jelentősen gyorsabb és kevesebb munkaerőt igényel, mint a hagyományos tetőfedési módszerek. Ez jelentős idő- és költségmegtakarítást jelent a tulajdonosok számára. A telepítés sebessége kiemelten előnyös, mivel lehetővé teszi a tetőfedés zökkenőmentes befejezését még váratlan időjárási kihívások vagy szűkös építési határidők esetén is. Az egyszerűsített szerelési folyamat révén kevesebb a munkaórák száma, ami közvetlenül csökkenti a projekt költségeit, miközben a gyors befejezés biztosítja, hogy az épület hamarabb használható állapotba kerüljön. Ez a telepítési hatékonyság teszi a síklemez tetőt ideális választássá azok számára, akik gyors és költséghatékony tetőfedési megoldást keresnek.

Változatos design és személyre szabhatóság

A síklemez tetőrendszerek kínálata igen gazdag különféle színekben és mintázatokban, amelyek lehetővé teszik, hogy tökéletesen összhangba kerüljenek az épület stílusával. Függetlenül attól, hogy modern megjelenésre vágysz, vagy inkább a klasszikus vonalakat részesíted előnyben, széles a választék az ízlésének megfelelő síklemez tetőfedésre. Ez a sokoldalúság biztosítja, hogy minden építkezésnél megtalálható legyen az ideális síklemez megoldás, amely harmonizál az otthon karakterével és a tulajdonos egyéni elképzeléseivel..

Zöld megoldások 

A síklemez tetők előállításában gyakran használnak fel újrahasznosított anyagokat, és maguk a tetők is újrahasznosíthatók, amikor elérkezik az idejük. Ez a fenntarthatósági szempont csökkenti az építőipar környezeti lábnyomát és kínál egy zöldebb alternatívát azok számára, akik szívügyüknek tekintik az ökológiai hatás minimalizálását.

Ezért válnak a síklemez tetők sokak számára vonzó választássá építkezés vagy felújítás alkalmával. A költséghatékonyság, a hosszú távú megbízhatóság és a design sokszínűsége mellett a környezettudatos szemlélet egy tökéletes kombinációját nyújtják.

A síklemez tető egy kíváló, modern, ráadásúl költséghatékony tetőfedési anyag.

A síklemez tető egy kíváló, modern, ráadásúl költséghatékony tetőfedési anyag.

A síklemez tető árak áttekintése

A síklemez tetők árazását illetően kulcsfontosságú különbséget tennünk az anyagköltségek és a telepítési díjak között. Mindkét tényező alapvetően befolyásolja a projekt végső költségvetését. A következőkben megnézzük ezt a két szempontot egy kicsit bővebben

Anyag árak 

A síklemez tetők táblánkénti árai jelentősen változhatnak az anyagvastagságtól, típustól és minőségtől függően. Az árak általában 3.000- 15000 forint között mozognak t4422áblánként, attól függően, hogy milyen minőségű és milyen vastagságú lemezt választunk. Nézzünk egy táblázatot az árakról.

Anyag típusa  

Méret (tábla)

 Ár

Standard síklemez  

 tábla  

2.500 - 5.800 Ft

Prémium síklemez 

 tábla  

3.500 - 15.000 Ft

Színes síklemez  

 tábla  

5.500 - 12.000 Ft

Rozsdamentes síklemez 

 tábla  

5.500 - 20.000 Ft

Horganyzott síklemez  

 tábla  

3.000 - 15.000 Ft

Fontos megjegyezni, hogy a fenti árak tájékoztató jellegűek és a piacon elérhető különböző vastagságok és típusok széles választékát tükrözik. A pontos árakért és a rendelkezésre álló opciókért érdemes közvetlenül a kiválasztott szolgáltatóval vagy gyártóval kapcsolatba lépni.

Munkadíjak

A tetőfedők által számolt munkadíjak kulcsfontosságú tényezők a tetőfedési projektek költségvetésében. Ezek a díjak a munka bonyolultságától, a tető méretétől, az anyagok típusától, és az adott kivitelező árazási politikájától függenek. 

Általánosságban, a tetőfedők kivitelezési munkadíja 3.000-5.000 forint/m2 között mozoghat, amely magában foglalja a síklemez telepítését, az alátétfólia, és szükséges egyéb kiegészítők elhelyezését. Bonyolultabb tetőszerkezetek, mint  tetőablak kialakítása vagy egyedi bádogos elemek, jelentősen növelhetik a munkadíjakat.

Amikor tetőfedési munkákat tervezel, fontos tudni, hogy vannak szolgáltatók, akik egy összesített árat kínálnak, amely már tartalmazza az anyagköltséget és a munkadíjat is. Ez lehetővé teszi, hogy egyszerűbben összehasonlíthassuk az ajánlatokat, ugyanakkor figyelembe kell venni a minőségi különbségeket is. Mindig érdemes több szolgáltatótól árajánlatot kérni a piaci árak és a kínált szolgáltatások összehasonlításához.

Síklemez tetőfedési munkák árak

Szolgáltatás típusa

 Időtartam 

Átlagos ár

Síklemez tető telepítése, javítása

3-8 nap

150.000 - 250.000 Ft

Síklemez tető karbantartása 

1-3 nap

30.000 - 60.000 Ft

Síklemez tető cseréje

4-10 nap  

200.000 - 300.000 Ft

Rozsdamentesítés és újrafestés

2-4 nap 

70.000 - 150.000 Ft

Tömítések és illesztések javítása

1-3 nap

40.000 - 80.000 Ft

Hogyan válasszuk síklemez tetőt?

A síklemez tető kiválasztása nem csupán pénzügyi döntés, hanem olyan választás is, amely hosszú távon meghatározza otthonunk kinézetét és funkcionalitását. Több szempontot is figyelembe kell venni a döntés során, hogy a legjobb eredményt érhessük el.

1. Éghajlati viszonyok figyelembevétele

Fontos, hogy a választott síklemez tető anyaga és minősége megfeleljen az adott éghajlati viszonyoknak. Magas hőmérsékletű, erős UV-sugárzásnak kitett területeken UV-álló, hőtükröző bevonattal ellátott síklemezt érdemes választani, míg erősebb széljárású, viharos területeken a vastagabb, erősebb profilú síklemezek lehetnek előnyösek.

2. Minőség és tartósság

A tető minősége kulcsfontosságú a hosszú távú tartósság szempontjából. Érdemes olyan gyártót választani, aki minőségi anyagokkal dolgozik és garanciát is vállal a termékeire. Ezáltal jelentős megtakarítást érhetünk el a későbbiekben, hiszen kevesebb lesz a karbantartási és javítási költség.

3. Szín és stílus

A síklemez tetők széles skáláján megtalálhatók különböző színek és minták, amelyek lehetővé teszik, hogy illeszkedjenek az otthonunk stílusához. A színválaszték nem csupán esztétikai szempont, hanem a hővisszaverő képesség tekintetében is fontos lehet. Világos színek például jobban visszaverik a napfényt, így hűvösebbé válhat a házunk.

4. Ár-érték arány

Fontos, hogy összehasonlításokat végezzünk az árak és a kínált érték között. Az olcsóbb lehetőség nem mindig a legjobb választás, ha a hosszú távú költségeket ésaz élettartamot is figyelembe veszünk. A magasabb kezdeti befektetés egy minőségi síklemez tetőbe hosszabb távon megtérülhet.

5. Szakember véleménye

Ne habozzunk szakértői tanácsot kérni tetőfedőktől vagy építészekől. Professzionális véleményük segíthet megtalálni a legmegfelelőbb megoldást konkrét szükségleteinkre és körülményeinkre szabva.

6. Fenntarthatóság

Amikor fenntartható síklemez tetőt választasz, keresd azokat az opciókat, amelyek vagy környezetkímélő anyagokból készültek, vagy jelentős mértékben tartalmaznak újrahasznosított alapanyagokat. Ez a lépés nem csak az otthonodra van pozitív hatással, hanem az egész bolygónk jövőjét is védi.

A síklemez tető kiválasztása tehát több tényezőtől függ. A fent említett szempontok figyelembevétele segíthet abban, hogy hosszú távon elégedettek legyünk a döntésünkkel.

Síklemez tető karbantartása

A síklemez tetők karbantartása létfontosságú ahhoz, hogy hosszú távon megőrizzék esztétikai és funkcionális jellemzőiket

  • Tisztítás évente kétszer: Távolítsd el a leveleket és szennyeződéseket. Ez megelőzi a vízelvezető rendszer eltömődését és a rozsdásodást.
  • Rozsda ellenőrzés: Keresd a rozsdafoltokat és sérüléseket, és azokat javítsd. Ezzel megakadályozhatod a további károsodást és a szivárgást.
  • Csavarok ellenőrzése: Húzd meg az idővel lazuló csavarokat, így biztosítva a tető stabilitását és szilárdságát.
  • Illesztések és tömítések vizsgálata: Ellenőrizd, hogy nincsenek-e repedések vagy elöregedés jelei. Így megelőzheted a víz bejutását a tető alá és a nedvességgel kapcsolatos problémákat.
  • Szakember általi ellenőrzés: Időszakosan hívj szakembert a tető átvizsgálására. Ez segít azonosítani a rejtett problémákat és megelőzni a nagyobb javításokat és költségeket.

A megfelelő karbantartás kulcsfontosságú annak érdekében, hogy a síklemez tető hosszú távon megőrizze minőségét. Ezek az egyszerű lépések segítenek abban, hogy a tető élettartama maximális legyen, miközben minimalizálják a szükséges javítások költségét.

A következő táblázat a tetőfedők által nyújtott különböző szolgáltatások költségét tárja fel. Ide tartozik a telepítés, javítás, karbantartás és cserélés munkadíja, valamint speciális szolgáltatások, mint a rozsdamentesítés és újrafestés, vagy a tömítések és illesztések javítása. Ez a táblázat segíthet jobban megtervezni a tetővel kapcsolatos költségvetésedet.

Hol keressük tetőfedőt a munkára?

  • Ajánlások és referencia: Kérjünk ajánlásokat barátoktól, családtagoktól, vagy akár szomszédoktól, akik korábban már dolgoztak tetőfedővel. Az ő tapasztalataik és véleményeik megbízható útmutatást nyújthatnak a megfelelő szakember kiválasztásához.
  • Online platformok: Böngésszünk online platformokat, például építészeti szakmai fórumokat, vagy olyan weboldalakat, ahol felhasználók értékelhetik és véleményezhetik a szakembereket. Ilyenek például az építési szolgáltatásokat kínáló weboldalak, ahol regisztrált vállalkozók listáját és értékeléseit találhatjuk.
  • Helyi hirdetések: Figyeljük a helyi hirdetéseket, szórólapokat és újsághirdetéseket. Gyakran a helyi tetőfedő cégek ezeken a helyeken hirdetik szolgáltatásaikat, és így könnyen elérhetjük őket.
  • Online keresés: Használjuk a keresőmotorokat, hogy megtaláljuk a helyi tetőfedő vállalkozásokat a környékünkön. Rendszerint több találat közül választhatunk, és érdemes megnézni az egyes vállalkozások weboldalait, hogy jobban megismerjük szolgáltatásaikat és referenciáikat.A Qjob.hu egy kiváló online platform, ahol rendkívül sok tetőfedő szakemberek között böngészhetünk, és könnyen kapcsolatba léphetünk velük. Itt részletes információkat találhatunk a szakemberekről, értékeléseket olvashatunk, és akár közvetlenül is felvehetjük velük a kapcsolatot a szükséges munkálatok megbeszélése érdekében.
  • Építészeti szaktanácsadók és szakmai szervezetek: Forduljunk építészeti szaktanácsadókhoz vagy helyi építészeti szakmai szervezetekhez, akik segíthetnek ajánlásokat adni és kapcsolatba lépni megbízható tetőfedőkkel.

Ezek a források segítenek abban, hogy megtaláljuk a megfelelő tetőfedőt a munkánkhoz, és biztosítsák, hogy a projektünk zökkenőmentesen haladjon.

Miért érdemes a Qjob-on keresni?

Először is, a Qjob-on széles kínálatból választhatunk, mivel sok kiváló szakember található országszerte, így könnyen találhatunk közelünkben elérhető tetőfedőt. Másodszor, az ügyfélvélemények és értékelések segítenek abban, hogy megfelelő szakembert találjunk, mivel a korábbi ügyfelek visszajelzései alapján könnyebb megítélni a munkájuk minőségét. Végül, a platformon keresztül könnyedén kapcsolatba léphetünk a nekünk szimpatikus tetőfedővel. Ha tehát tetőfedőt keresel, akkor ne habozz ellátogatni a Qjob.hu weboldalra és tekintsd meg az oldalon regisztrált szakember profilok listáját.

Mire figyeljünk a szakember kiválasztásakor?

  1. Szakmai tapasztalat: Amikor tetőfedőt választunk, érdemes olyan szakembert keresni, aki rendelkezik specifikus tapasztalattal a síklemez tetők telepítésében és karbantartásában. Az ilyen tapasztalat sokat számít a projektek sikeres végrehajtásában és a problémák megelőzésében.
  2. Korábbi munkák és referenciák: Fontos megvizsgálni a szakember korábbi munkáit és kérni referenciákat, ha lehetséges. Ezek az előző projektek és visszajelzések segíthetnek megítélni a szakember minőségét és megbízhatóságát.
  3. Garancia: Mindig érdemes érdeklődni a szakember által nyújtott garanciális feltételekről. Egy jó szakember magabiztosan vállal garanciát a munkájára, ami jelzi, hogy biztos abban, hogy minőségi munkát végez.
  4. Árajánlat: Kérjünk részletes árajánlatot a szakembertől, amely tartalmazza az anyag- és munkadíjakat. Fontos, hogy világosak legyenek az árak és nincsenek rejtett költségek, így elkerülhetjük a későbbi félreértéseket.
  5. Kommunikáció: A jó kommunikáció kulcsfontosságú minden építési projektben. Győződjünk meg róla, hogy a kiválasztott szakember könnyen elérhető, nyitott a kérdésekre, és világosan kommunikálja a munkálatok menetét és az anyagokat. Ez segíthet elkerülni a félreértéseket és biztosítja, hogy mindkét fél elégedett legyen a végeredménnyel.
  6. Határidők: Fontos, hogy tisztázzuk a projekthez kapcsolódó határidőket a szakemberrel. Egy megbízható tetőfedő reális határidőket fog szabni és betartja azokat, ezért fontos megbeszélni és dokumentálni a munka kezdésének és befejezésének pontos időpontját. Ez segít elkerülni a felesleges késéseket és biztosítja, hogy a projekt időben és zökkenőmentesen haladjon.
  7. Engedélyek és biztosítások: Győződjünk meg róla, hogy a kiválasztott szakember rendelkezik minden szükséges engedéllyel és biztosítással a munkavégzéshez. Ez garantálja, hogy a munka törvényesen és biztonságosan zajlik.
  8. Anyagok és minőség: Beszéljük át a szakemberrel az általa javasolt anyagokat és bizonyosodjunk meg arról, hogy minőségi alapanyagokat használ a projekt során. Fontos, hogy a tetőfedéshez felhasznált anyagok hosszú élettartamúak és ellenállóak legyenek az időjárási viszontagságokkal szemben.
  9. Referenciák és online értékelések: Keresgéljünk az interneten további referenciák után a szakemberrel kapcsolatban, és olvassunk el véleményeket más ügyfelektől. Ez segíthet további információkhoz jutni a szakember minőségéről és megbízhatóságáról.
  10. Szerződés: Mindig írassunk alá szerződést a szakemberrel, amely részletesen rögzíti a projekthez kapcsolódó összes feltételt, költségeket, határidőket és garanciákat. Ez megvédi mindkét felet és biztosítja, hogy minden pontosan és tisztességesen legyen dokumentálva.

Ez a platform tehát egy kiváló kiindulópont lehet, amikor szakértő tetőfedőt keresünk síklemez tetőnk telepítéséhez, javításához vagy karbantartásához. A rendelkezésre álló szakember profilok és a könnyű kapcsolatfelvételi lehetőség révén időt és energiát takaríthatunk meg a kereséssel.

Síklemez tetőfedése szakértőket igényel

Síklemez tetőfedési projektre érdemes ellenőrzött és mások által ajánlott, tapasztalt szakembereket választani!

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül átlagosan egy síklemez tető telepítése?

A síklemez tető telepítésének ára változó, több tényezőtől függően Az anyagár jellemzően  3.000 - 20.000 forint között mozog táblánként. Az anyagválasztás, a tető mérete és a kivitelezés bonyolultsága is befolyásolja a végső árat..

Hol találhatok tetőfedőt síklemez tető telepítéséhez?

A Qjob.hu egy kiváló forrás országosan keresni tetőfedő szakembert. Itt könnyedén összehasonlíthatod a szakemberek profiljait, elolvashatod a korábbi ügyfelek visszajelzéseit, és kérhetsz árajánlatokat a projekted számára.

Hogyan tarthatom alacsonyan a síklemez tető telepítésének költségeit?

A költségek csökkentése érdekében érdemes több tetőfedőtől is árajánlatot kérni. Választhasz  alacsonyabb költségű anyagokat, de ne feledd, hogy a minőség fontos ha hosszútávon szeretnél spórolni.Emellett figyelj a síklemez tető karbantartására, hogy elkerüld a drága javításokat.

Mennyi idő alatt készül el egy síklemez tető?

A síklemez tető telepítése általában gyorsabb, mint más tetőtípusoké. A projekt időtartama azonban függ a tető méretétől, a komplexitásától és az időjárási viszonyoktól. Általános esetben néhány nap alatt elvégezhető a munka.

Milyen anyagokat és eszközöket fognak használni a munka során?

A munka során síklemez fedőanyagokat (pl. acél, alumínium), víz- és páraáteresztő szigetelő membránokat, ereszcsatornákat, kéménytakarókat és hófogókat használnak. Emellett speciális vágó- és szerelőszerszámok, kézi eszközök (csavarhúzók, kalapácsok), valamint szükséges biztonsági felszerelések (védősisak, kesztyű, biztonsági öv) is rendszeres használatban lesznek.

Julianna
Tapasztalt szövegszerkesztő
Julianna, aki a "síklemez tető ár" témájú cikk szerkesztője és kutatója, szakmai hátterének köszönhetően kiválóan látja el feladatait. Szövegírás és javítás a fő szakterülete, amelyet szenvedélyesen űz, emellett a kutatás iránti elkötelezettsége is kiemelkedő. Iskolai évei során a DUE szervezésében megrendezett újságíró és címlap pályázaton országos első helyezést ért el, ami bizonyítja kiváló írói és szerkesztői képességeit.

Hagyj megjegyzést