Article Image

Mennyibe kerül a lemeztető?

Teljes útmutató a lemeztető árakhoz. Minden, amit tudni kell az anyagokról, a m2 árakról és tippekről itt olvashatja.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Ha otthonunk tetejére lemeztetőt szeretnénk, általában először a költségek jutnak eszünkbe. A pénz fontos, de van, amikor az árakban rejlő információk még ennél is értékesebbek.

Tetőfedő Szakembereink

Összegyűjtöttünk minden céget és magán szakembert, akik tetőfedési szolgáltatásokat kínálnak, egyetlen helyen. Válaszoljon néhány kérdésre, hogy megtalálja az Önhöz legközelebbi szakembereket, akik képesek lesznek segíteni a projektjén.

Szakemberek Listája

Gyorsmenü:

Bevezető

Az építkezés vagy felújítás során számos kérdés merül fel, és egyik legfontosabb ezek közül a költségek. Különösen igaz ez a tetők esetében, ahol a kiadások jelentősen befolyásolhatják a végeredményt. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a lemeztetők árait, és segítünk abban, hogy milyen tényezőket érdemes figyelembe venni a döntés során.

Miért fontos a lemeztető árának ismerete?

Mert az összeg több mindent befolyásolhat: az anyag minőségét, a tető élettartamát, sőt még a ház értékét is. Nem mindegy, hogy 3.000 vagy 5.000 forintos négyzetméteráron vásárolunk-e lemeztetőt, ugye? Hiszen a minőség különbségéből adódóan a hosszú távú költségek, mint a karbantartás és a cserék, jelentősen növekedhetnek. 

Hasonlítsd össze a közeledben lévő tetőfedők árait
 

Egyik legelterjedtebb lemeztető a cserepeslemez fajta antracit színben.

Antracit cserepeslemeztető anyag az egyik legelterjedtebb lemez tetőfedési anyag. 

Lemeztető árak, típusok és jellemzői

Számos különböző lemeztető típus létezik a piacon, mindegyik saját előnyökkel és hátrányokkal. 

Acél lemeztetők

Kedveltek a tartósságuk és ellenálló képességük miatt. De mit jelent ez az árak szempontjából?

Általában 3.500-tól 8.500 forint közt mozognak. Ez nagymértékben függ a lemezek vastagságától, színétől és felületkezelésétől. Érdemes figyelembe venni, hogy a minőségi acél lemeztetők többnyire az ársáv felső részében helyezkednek el, míg a kevésbé drága opciók általában vékonyabbak, és nem túlzottan ellenállóak az időjárás viszontagságaival szemben.

Alumínium lemeztetők

Ha egy könnyebb, de ugyanolyan tartós alternatívát keresünk, akkor az alumínium lemeztető lehet a válasz. De vajon mennyibe kerül?

Költségeik 4.500-tól 9.500 forintig terjed. Előnye, hogy könnyebb az acélnál, de mégis ellenáll a rozsdának, ami hosszú távon megtakarítást jelenthet. Azonban emlékezzünk, az alumínium drágább anyag, mint az acél, így ez tükröződik a lemeztetők árában is.

Réz lemeztetők

A rézlemez-tetők luxusnak számítanak, mert eleganciát és időtállóságot kölcsönöznek otthonunknak. De mennyit is kell szánnunk egy ilyen tetőre?

Jelentősen magasabbak, mint a többi fémlemez-tető ára, mivel a réz drága anyag. A réz lemeztető árak 15.000 és 25.000 forint között mozognak m2-enként, de ez a hosszú távú élettartamot és a karbantartás hiányát figyelembe véve megéri. Egy rézlemez-tető több mint 100 évig is kiállhatja az idő próbáját, ami komoly megtakarítást jelenthet a hosszú távú gondozási és cserélési költségekben.

Cink lemeztetők

A lemeztetőn belül a cink fajta az öko-barát választások közé tartoznak, mivel ez az anyaga 100%-ban újrahasznosítható.

Többnyire 12.000 és 20.000 forint között mozognak m2-enként. Bár ez az ársáv magasabbnak tűnhet, mint az acél vagy az alumínium lemeztetőké, a cink lemeztetők hosszú élettartama és környezetbarát tulajdonságai kompenzálják a kezdeti beruházást. Emellett idővel kialakítanak egy patinát, ami további védelmet nyújt az elemekkel szemben.

Lemeztető árak típus szerint

Lemeztető típusa

Méret (m2)

Ár (Ft)

Acél

100

550.000

Alumínium

100

700.000

Réz

100

1.100.000

Cink

100

850.000

Acél

200

1.100.000

Alumínium

200

1.400.000

Réz

200

2.100.000

Cink

200

1.700.000

Lemeztető árak m2 alapján

Minden tető beszerzésének egyik kulcsfontosságú része az ár m2 alapján történő kiszámítása. De hogyan működik ez pontosan, és mire számíthatunk e téren?

Hogyan számítható ki a lemeztető ára m2 alapján?

Először is szükségünk lesz a tető teljes négyzetméterére. Ezt megszorozzuk a kiválasztott lemeztető egységárának négyzetméterenkénti árával. Az így kapott eredmény lesz a tető lemezanyagának teljes költsége. Például, ha 100 m2-es tetőt szeretnénk befedni, és a kiválasztott acél lemeztető ára 5.000 Ft/m2, akkor a teljes költség 500.000 Ft lesz.

Lemeztető árak m2 alapján: tipikus ártartományok

Az árak rendkívül változatosak lehetnek a különböző anyagok és gyártók között. Az acél és az alumínium lemeztetők általában 3.500-tól 6.500 forintig terjednek m2 alapon, a réz és a cink tetők pedig 12.000-tól 25.000 forintig mozoghat. Természetesen ezek csak iránymutató árak, a pontos költségek függhetnek a tető méretétől, formájától és az installációs költségektől is.

Keress helyi tetőfedőket és ellenőrizd az árakat
 

A lemeztető árakat befolyásoló tényezők

Több tényező is befolyásolja, a használt anyagtól kezdve a tető méretéig és formájáig. Tekintsük át ezeket a tényezőket részletesebben.

A lemeztető anyaga

Ahogy korábban említettük, az anyag, amelyből készül, döntő hatással van a költségekre. A horgányzott acéllemez-tetők gyakran olcsóbbak, mint az alumínium, réz vagy cink lemeztetők. Az anyagok díja, valamint az, hogy mennyire bonyolult az anyag feldolgozása és formázása, mind hozzájárulnak a végső árhoz.

A lemeztető mérete és formája

Minél nagyobb a tető, annál több lemezre lesz szükségünk, ami természetesen növeli a költségeket. Ugyanakkor a tető formája is szerepet játszik. A bonyolultabb, sokszögletű tetők több munkát és anyagot igényelnek, ezért általában drágábbak.

A lemeztető gyártó és beszállító

Továbbá befolyásolja a gyártó és a beszállító is. Bizonyos gyártók prémium minőségű termékeket kínálnak, amelyek ára magasabb lehet. Emellett a beszállító díjai, beleértve a szállítási és kezelési költségeket, is hozzáadódhatnak az árhoz.

A lemeztető telepítésének költsége

Ez általában nem része az alap m2-es árnak, és a telepítés bonyolultságától, a munkaórák számától és a szükséges eszközöktől függően változhat. Ezért mindig érdemes árajánlatot kérni ezen költségek pontos meghatározására.

Találd meg a legjobb tetőfedőt a környékeden!
 

Lemeztető telepítési költségek típus és méret szerint

Lemeztető típusa

Méret (m2)

Telepítési költség (Ft)

Acél

100

210.000

Alumínium

100

260.000

Réz

100

310.000

Cink

100

275.000

Acél

200

410.000

Alumínium

200

550.000

Réz

200

650.000

Cink

200

570.000

A költségek a telepítés bonyolultságától és a munkaerő költségétől is függően változhatnak.

Lemeztető telepítésre jobb egy szakembert megbízni. Tetőfedőt keresel? Találj helyi szakit a Qjob-on.

Lemeztetőfedőt kereshetsz a Qjob-on!

A lemeztető ár-érték aránya

Amikor a beszerzését tervezünk, fontos figyelembe venni az ár-érték arányt. 

Miért éri meg beruházni egy minőségi lemeztetőbe?

A minőségi tetők elsőre drágábbnak tűnhetnek, de a hosszú távú megtérülésük miatt mégis érdemes lehet beruházni rájuk, mivel gyakran tartósabbak, és jobban ellenállnak az időjárás viszontagságainak, mint az olcsóbb megoldások, ami kevesebb karbantartást és cserét igényel a jövőben.

Például a réz lemeztetők ára magasabb, de több mint 100 évet is kibírhatnak. Ezenkívül a minőségi lemeztetők hozzáadhatnak ingatlanunk értékéhez. Ha eladjuk az otthonunkat, a potenciális vevők nagyra értékelhetik a minőségi tetőket, és hajlandóak lehetnek többet fizetni értük.Végül, de nem utolsósorban, a minőségi lemeztetők gyakran esztétikailag vonzóbbak, ami növelheti otthonunk vonzerejét és komfortérzetét.

Összefoglalva, a minőségi lemeztetők ár-érték aránya rendkívül kedvező, és a kezdeti beruházás hosszú távon megéri. Azonban mindig érdemes több árajánlatot is bekérni és alaposan megfontolni a döntést, mielőtt beruháznánk egy új lemeztetőbe.

Gyakran ismételt kérdések

Mennyibe kerül a lemeztető négyzetméterenként?

Nagyon változó, attól függően, hogy milyen anyagból készültek. A horgányzott acél és alumínium lemeztetők ára általában 3.500-tól 8.500 forintig terjed m2 alapon, a réz és cink lemeztetőké pedig 12.000-tól 25.000 forintig mozoghat.

Milyen tényezők befolyásolják a lemeztető árait?

Többek között az anyag, a méret és forma, a gyártó és beszállító, valamint a telepítési költségek.

Hol tudok összehasonlítani a szakemberek munkadíjat?

A Qjob.hu oldalán sokan regisztrálnak, ott könnyen létrehozhat egy feladatot, kérhet árajánlatot egy munkára, amire perceken belül jelentkeznek a szakemberek. Így összehasonlíthatja a különféle szakemberek díját.

Kérj ingyenes árajánlatot egyszerre több tetőfedő szakembertől!
 

Miért éri meg beruházni egy minőségi lemeztetőbe?

Bár a minőségi tetők kezdeti költsége magasabb lehet, hosszú távon mégis megéri a beruházás. Mivel tartósabbak és időjárásállóbbak, ami jelentős megtakarítást eredményez a jövőbeni karbantartási és cserélési költségekben. Emellett a minőségi lemeztetők hozzáadhatnak ingatlanunk értékéhez is.

Összefoglalás és tanácsok a lemeztető vásárlásához

A cikkünkben alaposan körbejártuk a lemeztetők árainak témakörét. Megismertük a különböző anyagokat, mint az acél, az alumínium, a réz és a cink, és megtudtuk, hogy ezek mindegyike más-más árkategóriát képvisel. Megbeszéltük, hogy a m2 alapú árak hogyan számíthatóak ki, és milyen tényezők befolyásolják a végső árat.

Tanácsaink között szerepelt, hogy érdemes a minőségre beruházni, mivel hosszú távon megéri a magasabb kezdeti költség. Kitértünk arra is, hogy milyen kérdésekkel szembesülhetünk a lemeztető árak kapcsán, és hogy hol találhatunk megbízható információkat.

Végül, de nem utolsósorban, felhívtuk a figyelmet a Qjob.hu oldalra, ahol széleskörű információkat találhatunk a témában, és árösszehasonlítást is végezhetünk.

Emlékezzünk rá, hogy mindig érdemes szakértő tanácsát kérni a vásárlás előtt, hogy a lehető legjobb döntést hozzuk meg. A lemeztető vásárlás fontos beruházás, amely jelentős hatással lehet otthonunk értékére és komfortérzetünkre.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a lemeztető árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést