Article Image

Mennyibe kerül a horgányzott ereszcsatorna?

Keresi a legjobb horganyzott ereszcsatorna árakat? Összegyűjtöttük az összes ajánlatot! Kattintson és találja meg a tökéletes árat!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

A horganyzott ereszcsatornák kedvelt és gyakran használt építőanyagok az otthonok és épületek esővíz-elvezetési rendszereiben. De mennyibe kerülnek valójában? Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk az árakat és a horganyzott ereszcsatornákhoz kapcsolódó költségeket. 

Tetőfedő Szakembereink

Összegyűjtöttünk minden céget és magán szakembert, akik tetőfedési szolgáltatásokat kínálnak, egyetlen helyen. Válaszoljon néhány kérdésre, hogy megtalálja az Önhöz legközelebbi szakembereket, akik képesek lesznek segíteni a projektjén.

Szakemberek Listája

Tartalomjegyzék

Hagyományos horgányzott ereszcsatorna.

Hagyományos horgányzott ereszcsatorna.

Miért érdemes horganyzott ereszcsatornát telepíteni?

A horganyzott ereszcsatornák népszerűségének oka az előnyeikben rejlik. Nézzük meg ezeket részletesebben!

Tartósság és időjárásállóság

A horganyzott acél erős és időjárásálló, így a horganyzott ereszcsatornák évekig tartanak. Az árak azonban eltérőek lehetnek a tartósságtól és az anyagminőségtől függően. Például, egy 3 méter hosszú, közepes minőségű horganyzott ereszcsatorna ára 3.000-5.000 Ft között mozog.

Karbantartásmentes anyaghasználat

A horganyzott ereszcsatornák nem igényelnek gyakori karbantartást. Az alacsony karbantartási igény az árakat is befolyásolja, hiszen hosszú távon spórolhatunk a karbantartási költségeken. Azonban fontos figyelembe venni, hogy a horganyzott acél idővel rozsdásodhat, ezért érdemes a minőségi anyagokat választani, amelyek esetén a felső ársávban, például 5.000-10.000 Ft között találkozhatunk 3 méter hosszú ereszcsatorna esetén.

Könnyű telepítés és javítás

A horganyzott ereszcsatornák könnyen telepíthetők és javíthatók. A telepítés költségei azonban nagyban függenek a munka óradíjától és az anyagköltségektől. Egy átlagos családi ház horganyzott ereszcsatorna telepítése általában 100.000-190.000 Ft között mozog, a munkadíj és az anyagköltségek függvényében.

Hasonlítsd össze a közeledben lévő tetőfedők árait
 

Horganyzott ereszcsatorna árak összehasonlítása

Az árak összehasonlítása elősegíti a legjobb döntés meghozatalát a horganyzott ereszcsatorna vásárlásakor. Fontos, hogy figyelembe vegyük a következő szempontokat:

Horganyzott ereszcsatorna árak

 

2021

2022

2024

Maximum

180.000

205.000

280.000

Átlagár

130.000

150.000

202.000

Minimum

80.000

95.000

126.000

A táblázat segítségével könnyen összehasonlíthatod a különböző évek maximális, átlagos és minimális árait forintba mérve, ezáltal egy átfogóbb képet kapva, hogyan változtak a horganyzott ereszcsatorna árak 2021-2024 között.

Különböző gyártók és márkák

A piacon számos gyártó és márka kínál horganyzott ereszcsatornákat. Az árak változhatnak a gyártótól és a márka hírnevétől függően. Egyes gyártók prémium minőségű anyagokat és kiváló tervezést kínálnak, míg mások olcsóbb, de kevésbé tartós termékeket értékesítenek. Érdemes árajánlatokat kérni több gyártótól, hogy megtaláljuk a legjobb ajánlatot.

Horganyzott ereszcsatorna rendszerek

Különböző elem

Méretek (szélesség x magasság x hosszúság)

Ár (Ft)

Ereszcsatorna elem

100 mm x 75 mm x 3 m

7.500

Lefolyócső

100 mm x 3 m

8.500

Rögzítőelem

135 mm x 50 mm x 50 mm

1.500

Csőszakasz

135 mm x 90 mm x 1 m

3.200

Sarokdarab

135 mm x 90 mm x 90 mm

2.850

Toldóelem

135 mm x 90 mm x 90 mm

2.500

Leeresztőelem

100 mm x 75 mm x 75 mm

1.600

Csatornaösszekötő

100 mm x 75 mm x 75 mm

1.700

Ereszcsatorna bilincs

100 mm x 50 mm

1.000

Ez a táblázat bemutatja a Vodostok 100/135 (standard) horganyzott ereszcsatorna rendszer legjobb árú elemeit és tartozékait. A táblázat segítségével könnyen összehasonlítható az egyes elemek méreteit és azoknak árait, így könnyebb lehet megtaláld a legmegfelelőbb választást ereszcsatornázásra.

A méretek és anyagvastagság hatása az árra

Az ereszcsatornák mérete és anyagvastagsága szintén befolyásolja az árat. A nagyobb és vastagabb ereszcsatornák általában drágábbak, de jobb védelmet nyújtanak az időjárási viszontagságok és a sérülések ellen. A méret és anyagvastagság alapján döntsünk az igényeinknek megfelelő termékről.

Szaküzletek és online vásárlási lehetőségek

Az árak eltérhetnek a szaküzletekben és az online boltokban. Az online vásárlás gyakran olcsóbb, de nem enged lehetőséget a termék személyes megtekintésére és értékelésére. A szaküzletekben a személyes tapasztalat segíthet a döntésben, de általában magasabb árakkal jár. Mérlegeljük a vásárlási lehetőségeket és válasszuk a számunkra legmegfelelőbbet.

Horganyzott ereszcsatorna rendszerek ára különböző gyártóktól

Gyártó

Méret (szélesség x magasság x hosszúság)

Ár (Ft)

Csepeli Csatornagyártó Kft

125 mm x 85 mm x 3 m

14.500

L-Color System

150 mm x 100 mm x 4 m

22.000

KÁLLÓ-fém Kft.

130 mm x 90 mm x 2,5 m

17.000

Budafer Kft.

120 mm x 80 mm x 3,5 m

15.000

Tetőcentrum Magyarország Kft. 

140 mm x 95 mm x 4 m

25.000

Kendi és Társa Bt.

110 mm x 75 mm x 2 m

12.000

Ebben a táblázatban összegyűjtöttük a különböző gyártók által kínált horganyzott ereszcsatorna rendszerek néhány példáját, a méretekkel és az árakkal együtt. Ezek a példák segíthetnek az érdeklődőknek összehasonlítani a kínálatot és megtalálni a számukra legmegfelelőbb terméket.

Horgányzott ereszcsatorna szerelése, telepítése szakember által.

Horgányzott ereszcsatorna rögzítése szakember által.

Mitől függ a horganyzott ereszcsatorna telepítésének költsége?

A horganyzott ereszcsatorna árán felül fontos figyelembe venni a szerelés költségeit is.

Szerelési munkadíj és anyagköltség

A szerelés költségeit a munkadíj és az anyagköltségek határozzák meg. A munkadíjak eltérőek lehetnek a szerelőtől és a helytől függően. A munkadíj általában 5.000-7.000 Ft között mozog óránként, míg az anyagköltségek a választott ereszcsatorna árától függenek. Ahhoz, hogy megfelelően céget vagy szakembert válasszunk a szerelésre érdemes több árajánlatot kérni, hogy a lehető legjobb eredményt érhessük el.

Kérj ingyenes árajánlatot a helyi tetőfedőktől!
 

A bérleti díjak és engedélyek szerepe

A szerelés során előfordulhat, hogy szükségünk van eszközök bérbeadására, mint például állványok vagy emelőgépek. Ezek bérleti díjai növelhetik a költségeket. Emellett bizonyos esetekben engedélyekre is szükség lehet, amelyek szintén járulékos költségeket jelenthetnek. Tájékozódjunk a helyi előírásokról és számoljuk bele ezeket a költségeket is a tervezésbe.

Az időjárás hatása a szerelési költségekre

Az időjárási körülmények befolyásolhatják a szerelés költségeit és időtartamát. Például, esős időben a szerelési munkálatok lassabban haladhatnak, ami több munkaórát és magasabb költségeket eredményezhet. Következtetésképp, érdemes figyelembe venni az időjárást, tájékozódni az előrejelzésből és az alapján kitűzni a szerelés időpontját.

Ereszcsatorna telepítés költségkalkulátora

Tétel

Egységár

Mennyiség

Összesen (Ft)

Horganyzott ereszcsatorna

2.900 Ft/m

20 m

58.000

Leszorítók

600 Ft/db

10 db

6.000

Csatornaszegély

1.700 Ft/db

4 db

6.800

Ereszcsatorna idomok

1.000 Ft/db

6 db

6.000

Dugók

350 Ft/db

2 db

700

Lefolyócső

5.000 Ft/m

6 m

30.000

Lefolyócső rögzítők

400 Ft/db

6 db

2.400

Munkadíj

 

 

40.000

 

 

 

 

Összes telepítési költség

 

 

149.900

Az alábbi táblázat egy lehetséges végösszeget mutat ereszcsatorna telepítés esetén. Ezek az árak csupán iránymutatás jellegűek, a végösszeg függ az anyag típusától, az alkatrészek minőségétől és mennyiségétől, illetve a szolgáltató munkadíjától.

Horganyzott ereszcsatorna karbantartása és tisztítása

A horganyzott ereszcsatornák hosszú élettartamának fenntartása érdekében fontos a megfelelő karbantartás és tisztítás.

Az éves ellenőrzés jelentősége

Az éves ellenőrzés segít azonosítani a problémákat, mielőtt komolyabb károk keletkeznének. A horganyzott ereszcsatornák ellenőrzésekor ügyeljünk a rozsdásodásra, a sérülésekre és az elzáródásokra.

A szükséges tisztító eszközök és módszerek

A horganyzott ereszcsatornák tisztításához használhatunk kézi eszközöket, mint például kefék és lapátok, vagy magasnyomású tisztítókat. A tisztítás során távolítsuk el a szennyeződéseket és az elzáródásokat, hogy biztosítsuk a víz zavartalan áramlását.

Hogyan végezze el a karbantartást biztonságosan

A karbantartás során fontos a biztonság. Használjunk megfelelő eszközöket, mint például állványok vagy létrák, és kövessük a biztonsági előírásokat. Ha nem vagyunk biztosak a képességeinkben, fontoljuk meg a szakember bevonását.

Találj egy jó, a közeledben lévő tetőfedőt!
 

A horganyzott ereszcsatorna árak összefoglalása

Ebben a cikkben részletesen körüljártuk a horganyzott ereszcsatorna árakat, a szerelési és karbantartási költségeket, valamint a fontos szempontokat a döntés meghozatalához. Az árak jelentősen eltérhetnek a gyártótól, a minőségtől, a mérettől és az anyagvastagságtól függően. Az árak összehasonlításakor és a szerelési költségek figyelembevételénél ne feledkezzünk meg a bérleti díjakról, az engedélyekről és az időjárási körülményekről.

Végül, ne hanyagoljuk el a horganyzott ereszcsatornák megfelelő karbantartását és tisztítását, hogy hosszú távon élvezhessük azok előnyeit. Legyen tudatos a döntéseinkben, és gondoskodjunk otthonunk értékének megőrzéséről a megfelelő esővíz-elvezetési rendszer kiválasztásával és fenntartásával.

A horganyzott ereszcsatorna környezetvédelmi hatásai

A horganyzott ereszcsatorna árak mellett érdemes figyelembe venni a környezetvédelmi szempontokat is, amelyek hosszú távon költséghatékonyabbá és fenntarthatóbbá tehetik a rendszert.

A horganyzott acél fenntarthatósága

A horganyzott acél ereszcsatornák hosszú élettartamúak és ellenállnak a korróziónak, ami csökkenti a karbantartási igényt és a cserére fordított költségeket. Ez a tartósság pozitív hatással van a környezetre, mivel kevesebb anyagot igényel a rendszer fenntartása és kevesebb hulladék keletkezik.

A hulladékkezelés és újrahasznosítás fontossága

A horganyzott acél ereszcsatornák anyaga, az acél, könnyen újrahasznosítható és újrahasználható, ami csökkenti a környezeti terhelést. A hulladékkezelés és az újrahasznosítás elősegíti a fenntartható erőforrás-gazdálkodást, és hozzájárul a környezetvédelemhez.

Alternatív anyagok összehasonlítása

A horganyzott acél ereszcsatornák mellett más anyagok is elérhetőek a piacon, mint például az alumínium, a műanyag vagy a réz. Minden anyagnak megvan a maga előnye és hátránya, és az árak eltérőek lehetnek. Az alumínium és a műanyag könnyebb és olcsóbb lehet, de kevésbé ellenálló a korróziónak. A réz esztétikus és tartós, de drágább. Mérlegeljük a különböző anyagok környezeti hatásait és költségeit, mielőtt döntést hozunk a megfelelő ereszcsatorna-rendszer kiválasztásáról.

Hasonlítsd össze a közeledben lévő tetőfedők árait.
 

Sikeres ereszcsatorna telepítés Qjob.hu-n keresztül

Egy napsütötte szombati napon rádöbbentem, hogy itt az ideje a horganyzott ereszcsatorna cseréjének a házunkon. Már egy ideje figyeltem, hogy a régi ereszcsatorna nem tudja megfelelően elvezetni az esővizet, így egy idő után a falon is meglátszott az el nem vezetett víz nyoma.

Úgy döntöttem, hogy a Qjob.hu oldalon keresek egy megbízható szakembert, aki elvégezheti a munkát. Rövid keresés után találtam egy szakembert, aki Pécsett és környékén vállalta a munkát. Már a telefonbeszélgetés során pozitívan csalódtam, mivel a szakember, András, rendkívül udvarias és segítőkész volt.

Megbeszéltük a munka részleteit, majd András felmérte a helyszínt, és elkészítette a költségvetést. A horganyzott ereszcsatorna árakat összevetve a többi lehetőséggel, úgy döntöttem, hogy András ajánlatát fogadom el, hiszen kedvező árat kínált, és biztos voltam benne, hogy minőségi munkát végez majd. A teljes projekt költsége 220.000 Ft volt, ami magában foglalta az anyagokat és a munkadíjat is.

András és csapata pontosan érkezett a megbeszélt időpontban, és azonnal nekiláttak a munkának. Nagyon precízen és gyorsan dolgoztak, és már az első napon látszott, hogy a végeredmény kiváló lesz. A projekt végén még egy ellenőrzést is végeztek, hogy biztosan minden rendben legyen.

Összességében nagyon elégedett vagyok a Qjob.hu-n keresztül talált szakemberrel, és bátran ajánlom mindenkinek, aki megbízható és szakszerű munkát szeretne végeztetni. A horganyzott ereszcsatorna árak összehasonlítása és a jó választás eredményeként most már egy új, esztétikus és hatékony ereszcsatorna rendszerrel büszkélkedhetek.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen előnyökkel jár a horganyzott acél ereszcsatorna más anyagokkal szemben?

A horganyzott acél maga számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, melyeknek köszönhetően kiemelkedik a többi anyag között. Többek között nagyobb ellenállást mutat a korrózióval szemben, ezzel hosszabb élettartamot és alacsonyabb karbantartási költségeket jelent, emellett az acél újrahasznosítható, ami így környezetbarát megoldássá teszi.

Milyen gyakran javasolt a horganyzott ereszcsatorna tisztítása és karbantartása?

Az éves ellenőrzés és karbantartás általában elegendő a horganyzott ereszcsatorna jó állapotának fenntartásához. Azonban a tisztítás gyakorisága függ a környezeti tényezőktől, például a fák jelenlététől és a szennyeződésektől. Szükség esetén a tisztítást akár kétszer vagy háromszor is elvégezhetjük évente.

Van-e különbség a horganyzott és a cinkelt acél ereszcsatornák között?

A horganyzott és a cinkelt acél ereszcsatornák mindkét esetben cinkbevonatot kapnak a korrózió elleni védelem érdekében. Ami megkülönbözteti a kettőt az az, hogy a horganyzott acél vastagabb cinkréteget tartalmaz, ami erősebb védelmet nyújt a korrózióval szemben. Értelemszerűen a cinkelt acél esetében pedig a cinkbevonat vékonyabb, és kevésbé tartós lehet.

A horganyzott ereszcsatorna beszerelésekor milyen biztonsági intézkedéseket kell tennem?

A horganyzott ereszcsatorna beszerelésekor ügyeljünk a magasban végzett munka során a biztonsági előírások betartására. Használjunk megfelelő létrákat, állványokat vagy emelőgépeket, és viseljünk védőfelszerelést. Ha szükséges, bízzunk a munkát szakemberre, aki a megfelelő eszközökkel és tapasztalattal rendelkezik.

Következtetés

Összefoglalva, ebben a cikkben átfogóan tájékozódtunk a horganyzott ereszcsatorna árakról és a kapcsolódó kérdésekről. Megvizsgáltuk a különböző anyagok előnyeit és hátrányait, a szerelési és karbantartási költségeket, valamint a környezetvédelmi szempontokat. Az információk alapján jobban felkészülhetünk a megfelelő ereszcsatorna-rendszer kiválasztására és fenntartására, amely hosszú távon értékőrző befektetést jelent otthonunk számára.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a horgányzott ereszcsatorna árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést