Article Image

Mennyibe kerül az ereszcsatorna tisztítása?

Egy ereszcsatorna-tisztító átlagos költsége 1.200 Ft m2-ként. Ha eresztisztító szakembert szeretne megbízni az ereszcsatornák tisztítására, akkor valószínűleg 900 és 1.500 Ft közötti összeget kell költenie m2-ként.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Milyenek az ereszcsatorna tisztítás árak 2024-ben?

Az ereszcsatorna tisztítás árak átlagosan 1.000 és 1.500 Ft-ba kerülnek m2-ként, bár ez az ár függ a ház méretétől (és magasságától), valamint attól, hogy milyen gyakran szükséges az ereszcsatorna tisztítása. Szegény ereszcsatornák tele vannak trutyival? Akkor lehet, hogy végül többet kell fizetnie a tisztításért. A két- vagy háromemeletes házak pedig több létrát és nagyobb kockázatot igényelnek, ami szintén növeli a tisztítás költségeit.

Tetőfedő Szakembereink

Összegyűjtöttünk minden céget és magán szakembert, akik tetőfedési szolgáltatásokat kínálnak, egyetlen helyen. Válaszoljon néhány kérdésre, hogy megtalálja az Önhöz legközelebbi szakembereket, akik képesek lesznek segíteni a projektjén.

Szakemberek Listája

Tartalomjegyzék

Ereszcsatorna tiszítás költségei

Országos minimális ár

900 Ft/m2

Országos maximális ár

2.500 Ft/m2

Országos átlagos költség

1.500 Ft/m2

Hasonlítsd össze a közeledben lévő bádogosok árait
 

Mennyibe kerül az ereszcsatorna tisztítása?

Általában a professzionális eresztisztító cégek és szakemberek a költségbecsléseket az Ön otthona ereszcsatorna-rendszerének hosszára alapozzák. A nagyobb házak természetesen hosszabb ereszcsatorna-rendszert igényelnek – ami több munkát jelent a tisztításukhoz. 

Az alábbiakban az ereszcsatorna tisztítás árak országos adatai szerepelnek egy emeletes ház esetében, az Ön ingatlanának méretétől függően.

Ereszcsatorna tisztítás a ház mérete szerint

Egyes cégek és szakemberek óradíjakat kínálhatnak ereszcsatorna-tisztítási szolgáltatásokra. Itt vannak az országos óradíjak:

Országos átlagos óránkénti ereszcsatorna tisztítás árak:

  • Alacsony ár: 1.000 Ft/óra
  • Magas ár: 3.100 Ft/óra
  • Átlagos ár: 1.500 Ft/óra

Sok szakember közzétesz egy általános ársávot az ereszcsatorna tisztítási szolgáltatásokért, és a végleges árat az ingatlan megtekintése után határozza meg.

A Qjob.hu eresztisztító szakemberei például átlagosan 7.000 és 12.000 Ft közötti munkadíjat számol fel az ereszcsatorna tisztításáért, attól függően, hogy mekkora az otthon mérete és mennyire bonyolult hozzáférni az ereszcsatornákhoz.

Keress helyi szakembereket és ellenőrizd az áraikat
 

Hogyan befolyásolja a kockázat a költségeket?

A csatornatisztítás kockázatos lehet – a meredek tetőkön való egyensúlyozás vagy a magas létrákon való állás magában hordozza a veszélyt. Míg az átlagos ereszcsatorna-tisztításhoz csak egy magas létre szükséges, ezeknél a veszélyesebb munkáknál a tisztító egy meredek tetőn egyensúlyozva tisztíthat, vagy egy háromemeletes ház ereszcsatornáival foglalkozhat.

A cégek általában többletköltséget számítanak fel, ha úgy gondolják, hogy az eresztisztító munka bármilyen kockázattal jár.

A lehetséges kockázatok közé tartoznak:

  • Második vagy harmadik emeleti ereszcsatornák
  • Instabil terep
  • Meredek hajlású tetők
  • Nehezen hozzáférhető ereszcsatornák

Az eresztisztító szakemberek például 1.500 és 3.700 Ft közötti m2 áron vállalják a kockázatosabb munkákat.

Mit csinálnak a profi ereszcsatorna tisztítók?

Az ereszcsatornák felfogják a lehulló esőt és havat, és elvezetik azt értékes házainktól. Az ereszcsatornák azonban minden más hulló anyagot is felfognak – beleértve a virágport, leveleket, gallyakat, ágakat és mindenféle más törmeléket.

Az eltömődött ereszcsatornák mindenféle problémához vezetnek az alapozással, az ereszcsatorna aljzatával és a szegélylécekkel, míg a tiszta ereszcsatornák lehetővé teszik, hogy a víz megfelelően lefolyjon a tetőről és a lefolyócsatornán keresztül. A tiszta ereszcsatornák megelőzik ezeket a problémákat a későbbiekben, és hosszú távon pénzt takarítanak meg Önnek. 

Az ereszcsatornák tisztítása azt jelenti, hogy megszabadul a vízfolyást akadályozó csúnya törmeléktől, és megtisztítja a lefolyócsatornákat. Az ereszcsatorna rendszer során az ereszcsatorna javítás ár igencsak szerteágazó. A leggyakoribb ereszcsatorna javítás ár közé sorolható a megereszkedett és szivárgó ereszcsatorna. Mindkét javítás kevesebb mint egy nap alatt megoldható, csak tömítőanyagra és ereszcsatorna akasztókra lesz szükségünk. 
Bár ez egy barkácsolás útján is kivitelezhető, a profi tisztítók jobban fel vannak szerelve a nehezen hozzáférhető helyek eléréséhez és egy kétszintes ház ereszcsatornatisztításának kezeléséhez.

Találj helyi bádogost a munkára és kapj ajánlatot
 

Átlagos ereszcsatorna tisztítás árak óránkénti lebontásban

Ereszcsatorna tisztítás Budapest

1.900 Ft

Ereszcsatorna tisztítás Debrecen

1.600 Ft

Ereszcsatorna tisztítás Győr

1.800 Ft

Ereszcsatorna tisztítás Kecskemét

1.500 Ft

Ereszcsatorna tisztítás Szeged

1.800 Ft

Mikor kell kitisztíttatni az ereszcsatornákat?

A legtöbb lakástulajdonos az őszi és téli hónapokban tisztítja ereszcsatornáját és lefolyócsatornáját. Hiszen ekkor hullanak a levelek, amelyek eltömítik az ereszcsatornákat és problémákat, valamint rossz vízelvezetést okoznak. 
Ha az ereszcsatornák ősszel rossz állapotban vannak, ne halogassa, hogy profi szakembert bízzon meg a tisztításukkal. A dugulások miatt a tető beázhat, ami esetleg az alapozás sérüléséhez vagy a házon belüli rothadáshoz vezethet – ami drága javításokat eredményezhet. Hirtelen olcsónak tűnik az a 8.000 – 20.000 Ft, amit az őszi ereszcsatorna tisztítására költött volna.

De az okos háztulajdonos előre gondolkodnak! A tavasz és a nyár a lassú szezon időszaka, és ha az ereszcsatornák megfelelő állapotban vannak, nem biztos, hogy árt várni, vagy korán elvégeztet a munkát. Az ereszcsatornák ilyenkor történő kitisztítás azt is elősegíti, hogy a közelgő esős évszakban tiszta ereszcsatornákkal rendelkezzen. Fontos megjegyezni, hogy a lassú szezonban a költségek alacsonyabbak, és általában pénzt takaríthat meg az ereszcsatorna tisztítás árak végső összege során.

Ereszcsatorna tisztítás ősszel

Ereszcsatorna ősszel előtte és utána kép

Milyen gyakran kell tisztíttatni az ereszcsatornákat?

Az ereszcsatornák tisztításával megelőzheti az otthonában keletkező vízkárokat, ezért évente egyszer érdemes elvégeztetnie a tisztítást. Számos szakember biztosít kedvezményt, ha évről – évre ugyanazt a személyt fogadja fel az ereszének tisztítására, melynek értékéről érdeklődjön szakemberénél!

Kapj árajánlatot egyszerre több helyi szakitól
 

Szerezzek ereszcsatorna burkolatot?

Az ereszcsatorna burkolat vagy ereszcsatorna rács jelentős kezdeti beruházást jelenthet, de a jövőben időt és pénzt takaríthat meg vele. Az ereszcsatorna védőkre vonalanként 400 és 600 Ft közötti összeggel kell számolnia. Tehát egy 50 folyóméteres ereszcsatorna rendszer 20.000 30.000 Ft közötti összegbe kerülhet. 

Az ereszcsatorna védők nem szüntetik meg teljesen a rendszeres tisztítás szükségességét, de elég sok törmeléket megakadályoznak.
Érdemes megfontolni az ereszcsatornák védelmét, amelyek megakadályozzák, hogy a víz a tető és az ereszcsatorna közötti réseken keresztül szivárgás történjen. Egy ereszcsatorna védővel az ereszcsatorna tisztítását két – három évre csökkentheti – és ha hosszútávon tervezi, hogy a jelenlegi házában fog élni, ez egy jó befektetésnek minősül!

Keresse meg az ereszcsatorna tisztítási szolgáltatásokat az Ön közelében!

Ha nincs tapasztalata az ereszcsatornák tisztításában (vagy ha egyszerűen nincs kedve mostanában megcsinálni), hagyja ki a barkácsolást és bízzon meg inkább egy profit! A Qjob.hu weboldalán megtalálja a legjobbra értékelt ereszcsatorna tisztító szakembereket az Ön közelében – lépjen kapcsolatba velük, hogy ingyenes árajánlatokat kapjon.

Hasonlítsd össze a közeledben lévő tetőfedők árait
 

Gyakran ismételt kérdések

Milyen gyakran kell ereszcsatornát tisztítani?

Az ereszcsatornák tisztításának gyakorisága néhány tényezőtől függ, például az éghajlati viszonyoktól és attól, hogy mennyire hajlamosak az ereszcsatornák eltömődni a levelektől. Általánosságban a szakemberek azt javasolják, hogy évente kétszer tisztíttassa meg az ereszcsatornákat és a lefolyókat.

Szerezzek ereszcsatorna burkolatot?

Az ereszcsatornafedelek vagy varratmentes ereszcsatornák úgy vannak kialakítva, hogy minimalizálják vagy szinte teljesen kiküszöböljék az ereszcsatornákba kerülő törmeléket. Ez azt jelenti, hogy megúszhatja a két-háromévenkénti ereszcsatorna tisztítást, ami hosszú távon időt és pénzt takarít meg. 

A kezdeti befektetésnél számoljon azzal, hogy egy ereszcsatorna-rács vagy -fedél esetében 400 és 600 Ft közötti összeget kell fizetnie folyóméterenként, ami egy 50 folyóméteres ereszcsatornával rendelkező ház esetében 20.000 és 30.000 Ft közötti összeget jelent.

Mi történik, ha nem tisztítom ki az ereszcsatornákat?

Az ereszcsatornák tisztíttatása viszonylag kis költség, amely segít a lakástulajdonosoknak elkerülni a költségesebb következményeket. Ha nem tisztítja rendszeresen az ereszcsatornákat, akkor kockáztatja, hogy otthonának egyes részei károsodnak. Először is, az eltömődött ereszcsatornák miatt a tető körül összegyűlhet a víz, ami csökkentheti az ereszcsatornák élettartamát.

Az évszak befolyásolja az ereszcsatorna tisztítási költségeket?

A professzionális ereszcsatorna tisztítási szolgáltatások tavasszal és ősszel a legkeresettebbek. Ez nem csak az árakat befolyásolhatja, de előfordulhat, hogy hosszabb ideig kell várnia, amíg a szakember időpontot ad Önnek. Ha az ereszcsatorna tisztítása nem sürgős, csökkentheti a költségeket, ha a tisztítást a szezonon kívüli időszakra időzíti.

Krisztián, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Krisztián, több mint 3 éves szövegírói tapasztalattal büszkélkedhet, széleskörű tudással rendelkezik a tartalomgyártás terén. Számos különböző témában írt már cikket, mindig alaposan utánajár a tárgynak, és igyekszik releváns, értékes információt közvetíteni olvasói számára. Krisztián legújabb cikke a "Ereszcsatorna tisztítás árak" témakört járja körül, ahol ismét megmutatja kutató munkájának eredményességét.

Hagyj megjegyzést