Article Image

Mennyibe kerül egy tetőmosás?

Egy átlagos tetőmosás 136.000 Ft-ba kerül, de az árak 117.000 Ft és 178.000 Ft között ingadoznak. Egy olcsóbb tetőmosás 78.000 Ft - 84.500 Ft is lehet 100m2-es tető esetén.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Egy  átlagos tetőmosás napjainkban 136.000 Ft-ba kerül, általánosságban véve pedig egy alap tetőmosás ár 117.000 Ft és 178.000 Ft között ingadozik. Néhány hirdetett tetőmosás 78.000 Ft - 84.500 Ft is lehet, a drágábbak pedig a 190.000 Ft - 240.000 Ft közötti összeget is elérhetik 100m2-es tető esetén.

Tetőfedő Szakembereink

Összegyűjtöttünk minden céget és magán szakembert, akik tetőfedési szolgáltatásokat kínálnak, egyetlen helyen. Válaszoljon néhány kérdésre, hogy megtalálja az Önhöz legközelebbi szakembereket, akik képesek lesznek segíteni a projektjén.

Szakemberek Listája

Tartalomjegyzék

Hasonlítsd össze a közeledben lévő tetőfedők árait
 

Tetőmosás árak országos alakulása

Árkategória

Árak

Országos átlag

136.000 Ft

Általános tetőmosás

117.000 Ft - 178.000 Ft

Alacsony kategóriás tetőmosás

78.000 Ft - 84.500 Ft

Csúcskategóriás tetőmosás

190.000 Ft - 240.000 Ft

A tetőcserép mosás árazása nagyban változhat a tetőd típusától, a teljes négyzetméter terület és a lokácótól függően. A legpontosabb becslés érdekében vedd fel a kapcsolatot a környéken található legjobb tetőtisztító szakemberekkel.

Tetőmosás árak

A következő költségkalauz kiindulópont lehet minden olyan háztulajdonos számára, akinek többet kell megtudnia a tetőtisztítás árairól és szolgáltatásairól.

Mennyit kérnek el a szakemberek egy tetőmosás esetén óránként?

Némely tetőfedő  esetleg óradíjban számol egy tetőmosás esetén,ilyenkor az átlagos órabér 3.250 Ft de ez az összeg drasztikusan változhat 1.500 Ft-tól 17.500 Ft-ig.

Kapj egyszerre több helyi szaki ajánlatát
 

Árkategória

Árak

Minimum ár 

1.900 Ft - 3.250 Ft/óra

Átlagos ár

4.225 Ft/óra

Maximum ár

6.500 Ft - 22.700 Ft/óra

Az óránkénti bérezést más tényezők is befolyásolhatják, például otthonod tetőtípusa és a kívánt takarítási szolgáltatások típusa. Ezenkívül a szakemberek gyakran a munkamérték alapján számítanak fel - nem az óradíjuk alapján. Egyes vállalatok különböző csomagokat is kínálhat.

Tetőmosás árak órabér szerint

Tetőmosás árak négyzetméterenként

Az alábbi becslések segíthetnek kiszámítani a projekt költségét négyzetméter alapján. Az 100 négyzetméternél kisebb tető takarítása átlagosan körülbelül 136.000 Ft-ba (kb. 1.050 Ft négyzetméterenként) . Mindeközben egy 300–400 négyzetméteres tető tisztítás körülbelül 195.000 - 260.000 Ft-ba kerülhet.

Mikor terveidhez ingyenes árajánlatokért fordulnál a tetőfedő szakemberekhez,  valószínűleg az egyik legelső  hozzád intézett kérdés lesz a következő: "Mi a tető mérete, dőlésszöge és lejtése?" Ha erről nem tudsz megfelelő információt szolgáltatni, a vállalkozónak valószínűleg ki kell jönnie és meg kell néznie a tetőt, pontos árajánlatot téve a tetőcserép tisztítás érdekében.

Keress helyi tetőfedőket és ellenőrizd az áraikat
 

Magasnyomású tetőmosás

A nyomásmosás egy ( puhamosás ) egy közismert tetőtisztító opció. Átlagosan egy ilyen 185.500 Ft-ba kerül, ám az árak 33.150 Ft - 429.000 Ft közötti tartományban inghatnak. Ez a módszer szennyeződések és törmelékek eltávolítására hatékony lehet, de vigyázzunk, a túl nagy nyomás károsíthatja a tetőt, ezért ezt a folyamatot a legjobb egy szakemberre bízni. 

Tetőcserép mosásA tetőcserép mosása jelentősenen javítja a tető állapotát

Egy magasnyomású tetőmosási módszer esetén a költségek lakhelyedtől és egyéb tényezőktől függhetnek, legtöbb esetben pedig a tetőcserép tisztitó szolgáltató ki szeretne menni otthonodhoz a legpontosabb becslés felállításáért.

Moha eltávolítás

Amennyiben alga és moha üti fel a fejét a tetőnkön, azonnali hatállyal szükséges lehet egy szakember segítsége. Algák és mohák eltávolítása gyakran történik az előbb említett magasnyomású mosássall. Ez a módszer gyengédebb mosószereket és speciális tisztítószereket használ a tisztítási folyamat sikerességéhez.

Könnyen megállapítható van-e alga vagy moha probléma ,ha fekete csíkokat vagy zöld foltokat észlelsz otthonodban. Az algák és a mohák felbukkanása nemcsak csúnya látvány, de súlyos szerkezeti károsodásokhoz is vezethet. Leggyakrabban nedves és parti éghajlaton, például vízparti nyaralókon figyelhető meg. A moha eltávolítás a tető karbantartásának kritikus része.

Hasonlítsd össze a közeledben lévő tetőfedők árait
 

Tetőcserép mosás árak anyagok szerint

A fa, fém, cserép és aszfalt zsindelytetők tisztításának költsége általában 136.000 Ft és 226.000 Ft között mozog. Az alábbiakat érdemes szem előtt tartani az árak kalkulálásánál és a projekt tervezésénél:

Cseréptető tisztítás

Egy cseréptetőnek jól karbantartottnak kell lennie. A Qjob.hu legjobb szajkemberei szerint könnyedén algák, moha és penész nőhet rájuk, törmelék és egyéb szerves anyagok miatt.

Fémtető tisztítás

A fémtetők rendeltetésszerűen tartósak, képesek nagymértékben ellenállni az időjárási viszontagságoknak ezért gyakorta vannak alkalmazva olyan területeken, ahol az extrém időjárás súlyos aggodalomra ad okot. Ugyanakkor, mint minden tetőanyag esetében, a fémtetőket is meg kell tisztítani, hogy megőrizzék szerkezeti integritásukat.

Tényezők melyek befolyásolják a tetőmosás árát

A tetőmosás költségeit néhány gyakori tényező növelheti vagy csökkentheti:

Állapot: Nagyobb mennyiségű szennyeződés,moha,penész vagy alga esetén valószínűleg többet kell fizetned

Extra szolgáltatások: Érdemes lehet kiegészítő szolgáltatásokat is választani. Dönthetsz úgy, hogy az ereszcsatorna tisztítását is megcsinálnád a tetőmosás procedúrájával egyidőben. Az ereszcsatornák törmelékmentesen tartása az otthoni karbantartás egy másik igencsak fontos eleme.

Ha tetőcsere vagy tetőjavítás szükséges: Ha szakembert alkalmazol, előfordulhat hogy jelzik különféle javítások vagy a csere szükségességét. Például cserép vagy zsindelyek hiányakor repedések, sérült ereszlemez vagy törött ereszcsatornák esetén , amelyeket meg kell javítani.

Lokáció: Talán az egyik legnagyobb költségbefolyásoló tényező az otthonod elhelyezkedése. Az környezet lakhatással járó költségei támpontot adhatnak mennyibe kerülhet majd a szolgáltatás.

Alapterület: Mielőtt pontos tetőmosó árajánlatot adna, a szakembernek tudnia kell a tető méretét. Egyes szolgáltatásokat négyzetméter alapon becsülnek. Ha nem vagy biztos tetőd méretében, kérj meg egy profit személyes árajánlat benyújtására.

Alapanyag: Egyes tetőanyagokat a vállalkozók könnyebben tisztítanak.

Egy tiszta tető előnyei

A tetőmosás nemcsak az ingatlantulajdon külső, utcafronti vonzerejét növeli, hanem valóban hozzájárulhat a szerkezeti integritás megőrzéséhez. Ezenkívül a tiszta tető megkönnyíti a lehetséges javítani való teróletek azonosítását.

Ereszcsatorna tisztításaAz ereszcsatorna tisztítása fontos része a tető karbantartásának

Ha nem nyomásmosod a tetőt, lassan de biztosan elkezdődnek látszódni a jelek a zsindely károsodására vagy a fa rothadására utalóan - mindkettő súlyos fejfájást okoz a jövendőbeli javításban. Ha pedig hagyod, hogy a moha nőjjön akkor kockáztatod a cserép vagy aszfalt zsindely károsodását. Az  Qjob szakemberei szerint a zsindely meghajolhat, és végül leeshet nagy széllökések esetén, a moha pedig nedvesség általi károsodáshoz és beeázáshoz vezethet.

Jelek a tetőmosás szükségességére

A tiszta tető fenntartása kulcsfontosságú. De honnan tudhatod, hogy mikor van ideje ütemezni egy ellenőrzést és takarítást? A következők mindegyike árulkodó jel, melyek észrevétele esetén szakembert kell hívni.

  • Láthatóan szennyeződésektől piszkos
  • Fekete csíkokat, mohát, algákat vagy penészt látsz
  • Túlnyúló faágak jelenléte
  • A zsindelyek felemelkednek vagy elhajolnak
  • Nem emlékszel, mikor volt utoljára tetőmosás

 Ezek csupán töredékei a jeleknek. Keress fel egy tetőmosó szakembert és bizonyosodj meg arról nem hagysz ki egyet sem belőlük.

Tetőmosás házilag vs. szakember segítségével

Míg a tetőmosás néha-néha megoldható önerőből, sokkal nagyobb pozitív vonzattal jár a tetőmosás átadása egy szakembernek. A tetőtisztító vállalkozók szakértelmet és speciális tisztítási módszereket kínálnak. Ezenkívül olyan minőségi termékeket használnak fel, amelyeket nehéz megtalálni közemberként.

Az alábbiakban felvázoljuk a sajátkezű tetőtisztítás és a szakmai szolgáltatások előnyeit és hátrányait:

Házi tetőtisztítás

  • Előny: Pénzmegtakarítás
  • Hátrányok: Rendszeres utómunkát igényelnek, tapasztalat hiánya.

Profi tetőmosó szakemberek

  • Előnyök: Hosszantartó eredmények, speciális eszközökhöz és termékekhez való hozzájutás 
  • Hátrányok: Magasabb előzetes költségek
Találj megfelelő helyi szakembert és kapj ajánlatot
 

Hogyan csökkenthetőek a tetőmosás árak

Bár a tetőmosás viszonylag megfizethető szolgáltatás, minden háztulajdonos természetesen a lehető legnagyobb mértékben igyekszik csökkenti a kiadásokat. Pénzmegtakarítás érdekében vedd figyelembe az alábbi három tippet:

Tudakozódj: Igyekezz minél több ingyenesbecslést szerezni a környékedről,ez biztosít majd a lehető legjobb árajánlathoz jutáshoz.

Kérdezz a csomagos ajánlatokról: A cégek sokszor ajánlanak csomagos opciókat , például eresztisztítás vagy más kapcsolódó szolgáltatást egybevonva alapajánlatukkal.

Kérj ingyenes árajánlatot: Ha találsz egy olyan szakembert, aki megnyeri tetszésed, de egy másik szaki,vagy cég alacsonyabb árat ajánlott kérj ingyenes árajánlatot, vagy más esetlegesen elérhető kedvezményt, vagy ajánlatot.

A rendszeres háztető mosás fontosA tetőmosást érdemes szakemberre bízni

Hogyan válassz tetőmosási szolgáltatást

Most, hogy van egy teljesebben kialakult képünk a tetőmosás költségeiről, itt az ideje elkezdeni a legjobb szakember keresését. A szolgáltató kiválasztása előtt olvasd el a következő munkaerő alkalmazásához szükséges tippeket:

Hasonlítsd össze a tetőmosó szakembereket online: Modern világunk egyik szépsége , hogy az internet egyszerűvé teszi a környéken elérhető szolgáltatások összehasonlítását és a róluk való tudakozást.

Kérj ingyenes árajánlatot: A költségek nagymértékben változhatnak, ezért fontos, hogy minél több becslést és árajánlatot kérj a közeli szakemberektől. Ez segít összehasonlítani és szembeállítani a szolgáltatásokkal kapcsolatos lehetőségeket. 

Olvass online véleményezéseket: Tölts egy kis időt internetes vélemények elemzésével. Vannak előzően elvégzett munkákról igazolásuk? Kérj referencia fotókat is.

Kérdezz sokat: Sose félj annyi kérdést feltenni a szakembernek amennyit  akarsz, szerződéskötés előtt. Attól kezdve, hogy mit várhatunk szolgáltatásaiktól az alkalmazott módszerig és tisztítószereken át, szánj időt arra, hogy felmerülő kérdéseidre előre választ kaphass, ne pedig menet közben.

Találj egy jó tetőfedő szakembert a közeledben

A rutin karbantartások segítik megelőzni a nagyobb javítási és csereszolgáltatások szükségességét. A Qjob segítségével összehasonlíthatod a költségeket, és a legmagasabban képzett tetőtisztítókat találhatod meg a közeledben.

Helyi tetőfedők egy kattintásra
 

Gyakori kérdések

Milyen gyakran esedékes a tetőmosás?

Javasolt évente felbérelni egy szakembert átvizsgálásra és tisztításra. De ne feledjük, hogy gyakoriság mértékben sokban függ attól, hogy hol élsz. Párás és vízközeli környezetben ez évente két tisztítást is jelenthet. Szárazabb helyeken azonban ez évente elegendő lehet. Ha nem vagy biztos abban, hogy itt az ideje a tető megtisztításának, a fentebbi pontokra visszautalva, kérj szakembertől ingyenes konzultációt.

Mennyi ideig bírja egy tetőmosás?

Nagymértékben környezeti jellemzőktől függ, egy vízparti ház több karbantartást és gyakori takarítást igényel.

Tetőmosás magasnyomású mosóval?

Ez a felhasznált anyagoktól és a tető állapotától függ. A Qjob szakemberei nem javasolják a magasnyomású mosás zsindelyekhez, az általuk okozható potenciális károk miatt. Ehelyett használj inkább mosószereket és más tisztítószereket a penész és az algák lebontására, miután alacsony nyomású víz használandó a tető öblítésére.

Hogy tartsam tisztán a tetőm?

Legideálisabb esetben béreljünk fel egy tetőfedőt, aki évente megvizsgálja a tetőt. Ezek után tetőfedőd könnyedén tanácsokat tud nyújtani tetőd karbantartásához és a tetőmosás szükségességéről.

Miklós, cikk szerzője
Tetőfedés szakértője
Jó napot! A nevem Miklós. Magamról: Budapesti születésű vagyok és itt is élek. Két végzettségem van. Munkám elve: Imádom a szakmámat és kivétel nélkül 100 százalékos teljesítményt nyújtok minden megrendelésem során. Mindig meghallgatom a megrendelőim kívánságait.

Hagyj megjegyzést