Article Image

Mennyibe kerül a tetőcserép cseréje?

A tetőcserép csere átlagos költsége 330.000 Ft. Ha tetőfedőt bízol meg a  projekt kivitelezéséhez, akkor valószínűleg összesen 75.400 Ft és 585.000 Ft között fogsz költeni. A tetőfedő ára helytől függően változhat. 
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

A tetőcserép ára négyzetméterenként körülbelül 2.500 Ft – 4.800 Ft, a választott cseréptípustól függően. A kerámia tetőcserép négyzetméterenként 1000 Ft, de akár 9.000 Ft is lehet, a palakő tetőcserép pedig négyzetméterenként akár 5.000 Ft – 10.000 Ft-ba is kerülhet. Átlagosan a kerámia- és betoncserép-tetők telepítése összesen 611.520 Ft-ba kerül, de az árak elérhetik a 1.000.000 Ft-ot is. 

Tetőfedő Szakembereink

Összegyűjtöttünk minden céget és magán szakembert, akik tetőfedési szolgáltatásokat kínálnak, egyetlen helyen. Válaszoljon néhány kérdésre, hogy megtalálja az Önhöz legközelebbi szakembereket, akik képesek lesznek segíteni a projektjén.

Szakemberek Listája

Hasonlítsd össze a közeledben lévő tetőfedők árait

 

A cserép erős, tartós és vonzó választás a tetőhöz. A tetőfedés ára a választott cseréptípustól, a tető méretétől és a környékbeli munkadíjaktól függően ingadozik. Olvass tovább, hogy megtudd, miként számolják össze a tetőfedő szakemberek árajánlataikat és becsülik meg az új tető telepítésének költségeit.

Átlagköltség

3.500 Ft/nm

Minimum költség

1.000 Ft/nm

Maximum költség

15.000 Ft

Kiváló minőségű cserepeslemezA cserép erős, tartós és vonzó választás a tetőhöz

Tetőcserép árak négyzetméterenként

Néhány előzetes számítás segítségével megbecsülheted a tetőcserép telepítési költségeit. A tetőcserép árak négyzetméterenként kerülnek kiszámításra. A költségek négyzetméterrel történő kiszámításához szorozd meg a tető méretét a cserép négyzetméterenkénti árával.

Például négyzetméterenként a 3.100 Ft – 5.668 Ft közötti tartományt használva átlag 3.500 Ft-ot kapunk 1 négyzetméter tetőcserépre. Ezután felhasználhatod ezt a számot a különböző tetőméretek teljes költségének becslésére.

Tetőcserép árak négyzetméterenként

Kerámia tetőcserép és beton tetőcserép árak

A kerámia tetőcserép és a beton tetőcserép átlagos négyzetméterenkénti ára 3.100 Ft – 5.668 Ft. Ha a zsindely tető árához viszonyítjuk (aszfalt zsindely), a kerámia és a beton tetőcserepek drágábbak.

A kerámia tetőcserép és a beton tetőcserép népszerű választás a tetőfedéshez tartósságuknak és sokféleségüknek köszönhetően. Például zománcozott és hagyományos cserepet is vehetünk a nekünk tetsző színben.

Találj helyi tetőfedő vállalkozókat a közeledben!
 

Kerámia tetőcserép árak négyzetméterenként, gyártótól függően

Kerámia tetőcserép 

Tetőcserép gyártók (Gyártó)

Négyzetméter árak 

Braas (Németország)

5.460 Ft-tól 

Roben (Németország)

6.188 Ft-tól 

Maruso (Japán)

10.920 Ft-tól 

Erlus (Németország)

7.880 Ft-tól 

Bramac (Magyarország)

5.990 Ft-tól 

Tondach (Ausztria)

6.500 Ft-tól 

Nelskamp (Németország)

7.600 Ft-tól 

Terrán (Magyarország)

6.500 Ft-tól 

Cottosenese (Olaszország)

13.999 Ft-tól 

Creaton Domino (Németország)

8.400 Ft-tól 

Natúr kerámia

Tetőcserép gyártók (Gyártó)

Négyzetméter árak 

Koramic (Németország )

6.200 Ft-tól 

Terreal (Franciaország )

13.000 Ft-tól 

Meyer Holsen (Németország )

10.300 Ft-tól 

A nagyszerű megjelenés mellett az ilyen típusú tetőcserép több mint 100 évig is eltarthat, és ellenáll a tűz, kártevők, rothadás és extrém időjárási viszonyoknak. A beton- és kerámia tetők pénzt is megtakaríthatnak az energiafelhasználás csökkentésével. Ugyanis hőellenállást biztosítanak, és természetesen tükrözőek. Így valószínűleg nem kell majd olyan gyakran bekapcsolnod a fűtést és a légkondit. 

Kerámia tetőcserép vagy beton tetőcserép - melyiket válasszam?

Bár a beton- és kerámia tetőcserepek sok hasonlóságot mutatnak, néhány figyelemre méltó különbséget érdemes szem előtt tartani, amikor eldöntjük, melyik tetőcserépet válasszuk. Például: 

  • A beton tetőcserép általában olcsóbb, mint a kerámia tetőcserép. 
  • A kerámia általában nehezebb mint a beton tetőcserép. 
  • A beton tetőcserép átmenetileg elszíneződhet, úgynevezett kivirágzás következhet be. 
     

Mediterrán tetőcserép árak

A mediterrán tetőcserép négyzetméterenként 3.600 Ft – 4173 Ft-ba kerül. A mediterrán tetőcserepek különféle anyagokból készülnek - beleértve a kerámiát, a terrakottát és a betont -, és egyedi és gyönyörű megjelenést kölcsönöznek otthonodnak. Ezek a tetőcserepek sokféle színben és kivitelben kaphatók, és képesek állni a rossz időjárást. Ha pedig megsérülnek, a mediterrán tetőcserép cseréje viszonylag egyszerű.

Műanyag tetőcserép árak

A műanyag tetőcserép átlagos ára 3.100 Ft – 3.600 Ft négyzetméterenként. A műanyag tetőcserép könnyű, különböző fajtájú műanyagból készül. Újrahasznosított anyagokból készül, és gyönyörű, természetes megjelenéssel büszkélkedhet. Könnyen telepíthető és hihetetlenül tartós. 

Zsindely tető árak 

A zsindelyes cseréptetők telepítésének ára megközelítőleg 2.800 Ft – 6.700 Ft  négyzetméterenként. Bizonyos esetekben azonban a költség négyzetméterenként 13.000 Ft is lehet.  A zsindelytetők tartósságukról és hosszú élettartamukról ismertek, amely 60 és 150 év közötti. Ellenállnak a tűznek, a rovaroknak, a rothadásnak és a víznek is (ha megfelelően vannak felszerelve).

A bitumenes zsindelytető kiváló ár-érték aránnyal rendelkezikA bitumenes zsindelytetők

Tetőcserép csere ártényezők 

Miután kiválasztottad otthonodhoz a kívánt cseréptípust, még néhány tényezőt figyelembe kell venned a teljes költség helyes becsléséhez. Minden ház méretben, stílusban és kialakításban is eltér, ezért tartsd szem előtt ezeket a tényezőket a költségvetés megtervezésekor: 

Keress helyi tetőfedőket és ellenőrizd az árakat
 

Tetőméret 

A tető mérete befolyásolja a tetőfedő munkájához kapcsolódó anyagok és munka költségeit. Minél nagyobb a tető, annál magasabb az összköltség. 

A régi tető eltávolítása 

Lehet, hogy többet kell fizetned attól függően, hogy milyen tetőt kell elbontani otthonodról. 

Tető károsodása

Ha a tető megsérült, előfordulhat, hogy a javítási költségeket is bele kell számolni a költségvetésébe. 

Tető lejtése

A tető lejtése megköveteli, hogy a tetőfedő módosítsa munkakörülményeiket és beépítési technikákat. Az alacsony lejtésű tető általában hozzáférhetőbb, ezért megfizethetőbb. A meredek lejtési tetők további biztonsági intézkedéseket és felszerelést igényelhetnek, ami növeli a költségeket. 

A tető kialakítása szintén befolyásolhatja a tetőcserép beépítésével járó munka mennyiségét. 

A napelemes tetőcserép több munkát igényelnek cseréptetőnél a panelek finom jellege miatt. Előfordulhat, hogy a tetőfedőnek extra anyagokat kell felszerelnie, hogy a tető a napelemes tetőcserép alatt és körül is megfelelően legyen szigetelve.

Kerámia tetőcserép felszerelésének költsége négyzetméterenként

A kerámia tetőcserép felszerelése meglehetősen bonyolult folyamat, ezért jobb, ha tapasztalt és képzett szakemberekre bízod. Csak a magas színvonalú szerelési munkák garantálhatják a tetőfedés hosszú távú élettartamát.

A Qjob.hu szakemberei több lépésben végzik a kerámia tetőcserép felszerelését. Az árlistát követően ezeket részletesen is kifejtjük.

Munka megnevezése 

 Mértékegység

Ár                   

Kerámia tetőcserép felszerelése 

nm

2.600 Ft-tól 

Természetes cserepek felszerelése 

nm

2.860 Ft-tól 

További elemek (sín, ereszcsatorna, villámhárító) felszerelése 

méter 

1.300 Ft-tól 

Tartóelemek telepítése 

méter 

2.800 Ft-tól 

Tetőfedő fólialetétele 

nm

450 Ft-tól 

A szarufarendszer telepítése 

méter 

2.880 Ft-tól 

Párazáró, vízszigetelés a szigetelőrétegek védelme érdekében 

nm

350 Ft-tól 

Szigetelés, hőszigetelés 

nm

520 Ft-tól 

Ellenrács telepítése 

méter 

600 Ft-tól 

Tartósító vegyületek alkalmazása fa szerkezetekre 

liter 

9.300 Ft-tól 

Taréjszelemen rögzítése 

méter 

920 Ft-tól 

Szellőztető,  szellőző kimenet felszerelése 

db 

7.000 Ft-tól 

Hótartók rögzítése 

db 

1.600 Ft-tól 

Tetőablak helyének  kivágása 

méter 

20.080 Ft-tól 

Csatornák, csövek, konzolok felszerelése 

méter 

1.690 Ft-tól 

A régi tető lebontása 

nm

520 Ft-tól 

Kerámia tetőcserép javítása 

nm

2.550 Ft-tól 

Hogyan lehet megbecsülni a tetőfedés költségeit?

Az új cseréptető költségeinek kiszámításához döntsd el, hogy milyen típusú tetőfedő anyagot szeretnél, és keresd meg annak négyzetméter árát. 

Ezután vedd a tető négyzetméter szerinti méretét, és szorozd meg az anyag négyzetméter árával, hogy becslést kapj az anyagköltségről. Például, ha négyzetméterenként 2000 Ft-ba kerül az anyag, és a tető 100 négyzetméter, a teljes anyagköltsége 200.000 Ft. 

Ezt követően ki kell deríteni a környékbéli szakemberek munkaköltségét. Ennek legjobb módja az, ha összegyűjtöd az közeledben dolgozó tetőfedő szakemberek ingyenes költségbecsléseit. Add hozzá a további költségeket, például engedélyezési díjakat, a tető előkészítési munkáit és az esetleges plusz munkákat az adott tető tulajdonságai szerint.

Találd meg a legjobb tetőfedőt a környékeden.
 

Tetőcserép csere árak

A tetőcserép cseréje négyzetméterenként 2,900 Ft és 9,900 Ft között mozog. A legtöbb esetben négyzetméterenként 150 Ft – 300 Ft-ot kell fizetned, ha el kell távolítaní a meglévő tetőfedő anyagokat. Ez 150 Ft - 240 Ft négyzetméterenként bitumen esetében és 200 Ft – 300 Ft  négyzetméterenként tető cserép esetében.

Tetőcserép csere árak 

Feladat 

Négyzetméter ár 

Meglévő tető bontása 

600 Ft – 1.000 Ft 

Törmelék elszállítása 

800 Ft – 1.000 Ft 

Anyagköltség 

2.500 Ft – 6.000 Ft 

Tetőfedés

2.500 Ft – 7.000 Ft 

Szigetelés

1.000 Ft – 3.000 Ft 

Összesen 

2.925 Ft – 9.750 Ft 

A cseréptetők előnyei

Megéri-e a cseréptető a költségét és felrakásának idejét? A rövid válasz - igen, ha értékeled a minőséget, az energiatakarékosságot és az általuk kínált stílust. 

A cseréptetők kiváló választás a sokféle építészeti kialakításuk és a tartósságuk miatt. Számos színben, formában és stílusban kaphatók, hogy otthonod gyönyörűvé és esztétikussá váljon. 

A tetőcserepek rendkívül ellenállnak azoknak a sérüléseknek, amelyeket más tetőfedő anyagok nem bírnak. Például a tetőcserép ellenáll a víznek, a tűznek, a szélnek és a rovaroknak. Gátként működhetnek otthonod és a kültéri hőmérséklet között is. A tetőcserepek nagy hőtömeggel rendelkeznek, így az energiaszámlák csökkenthetők. 

De talán az egyik legvonzóbb tényező a tartósságuk - egy életen át tartanak. A tetőcserép élettartama 60 évtől (pala esetén) 100 évig terjedhet (beton és kerámia esetében).

Tetőcserép karbantartási tippek

A tetőcserép felszerelése nagy beruházás. A befektetés védelme érdekében proaktívnak kell lenned és gondoskodnod kell a tetőről. A rutinszerű karbantartás nemcsak a tetőt tartja szép állapotban, hanem pénzt is megtakaríthat a jövőbeli javításokon. Íme néhány feladat, amelyet mindig meg kell tenned a tetőcserép karbantartása érdekében: 

  • Vizsgáltasd meg a tetőt egy szakemberrel 1-2 évente. 
  • Tisztítsd meg az ereszcsatornákat és a tetőt. 
  • Ha a tetőn moha, penész vagy algák vannak, bízz meg egy tetőtisztító szakembert. 

Mindig figyelj a tető károsodására. A tetőszerelő szakember azonosíthatja a cserepek, az ereszcsatorna, a szellőzőnyílások, a napelemek és egyeb anyagok károsodását. Ha a szakember javításokat javasol azonnal végeztesd el azokat.

Mennyibe kerül egy tetőfedő szakember?

A tetőfedők általában az ország legtöbb részében napi 15.000 Ft – 30.000 Ft fejében dolgoznak. Sok esetben a tetőfedők egyedül, vagy segéddel dolgoznak (akik napi kb. 15.000 Ft-ba kerülhetnek), de néha párban dolgoznak nagyobb fizetésért. A legjobb azonban elkerülni a napi kifizetést. 

A jó szakember védjegye a saját képességeibe vetett hite. Ezt azzal fejezik ki, hogy kidolgozzák, mennyi időbe telik a munka elvégzése, amelyet aztán árajánlat formájában bemutatnak neked.

Hasonlítsd össze a közeledben lévő tetőfedők árait

 

Hogyan alkalmazzunk tetőfedő szakembert?

A megfelelő végzettséggel és tapasztalatokkal rendelkező tetőfedő felvétele a munkához nyugalmat ad. Keress szakembert az interneten, így elolvashatod az ügyfelek véleményét és megtekintheted az elvégzett munkák képeit. A cseréptetők egyediek és szakértelmet igényelnek, ezért győződj meg arról, hogy az alkalmazott vállalkozó rendelkezik-e tapasztalattal kerámia-, beton- vagy bitumen tetőcserép telepítésében. 

Legyenek kéznél a tetőd tudnivalói, amikor árajánlatot kérsz egy szakembertől. Például tudnod kell a tető méretét, hogy aszfalt zsindelyed, vagy napelemes tetőd van. Ez az információ képet ad a szakembernek a munka terjedelméről. Ha nem rendelkezel a részletekkel a meglévő tetőről, akkor a tetőfedőnek fel kell keresnie otthonod, hogy felmérje azt.

A lemeztető elegáns és minőségi megjelenést biztosítA lemezes tető népszerű választás napjainkban

Keress a közeledben dolgozó tetőfedő szakembereket

A tetőcserép olyan stílust adhat otthonodnak, mint semmi más, és a tartósság további előnyével járhat, hogy sok éven át kitart. A tetőcserepek környezetbarátak, energiatakarékosak és különböző stílusban készülnek, hogy megfeleljenek otthonodnak. A Qjob.hu segítségével találd meg a közeledben lévő tetőfedő szakembert és kapj ingyenes árajánlatot.

Gyakori kérdések és válaszok

A tetőcserép növeli az otthom értékét?

Ez az otthontól és az ingatlanpiactól függ. De általában véve a tetőcserép tartóssága azt jelenti, hogy sokkal tovább tarthat, mint a hagyományos zsindely tető - és ezért vonzóbbá (vagy értékesebbé) teszi a potenciális ingatlan vásárlók számára.

A tetőcserép jobb, mint a zsindely?

A tetőcserép sokkal hosszabb ideig fog tartani és környezetbarát, de magasabb előzetes költségekkel is jár. A bitumenes zsindelyek olcsók és sok színben elérhetők, de nem olyan tartósak, mint a kerámia, beton és pala tetőcserepek.

Meddig jó a tetőcserép?

A tetőcserepek 60–100 évig is eltarthatnak.

Beázhat a cseréptető?

A tetőcserepek sűrűn és szorosan vannak felszerelve, hogy az esővíz és az olvadt hó a cserép helyett a tetőn lefelé és lefolyhasson. A tetőfedő általában egy további záró alátét is telepít a cserép alá, hogy extra tetővédelmet nyújtson számodra.

A tetőcserepek karbantartást igényelnek?

A cseréptetők kevés karbantartást igényelnek a többi tetőfedő anyaggal összehasonlítva, de még így is gondoskodnod kell róluk a tető ellenőrzésével. A tető és az ereszcsatornák tisztításához és a javításokhoz tapasztalattal rendelkező szakembert is fel kell venned.

A cseréptetők energiatakarékosak?

Igen, természetes hőállóságot biztosítanak. Telepítéskor van egy légtér, amely hőgátat hoz létre a külső hőmérséklet és az otthonod között.

Mi a különbség a zsindely és a cserép között?

A zsindely általában olcsóbb és gyakoribb a háztulajdonosok körében. A zsindely különféle stílusban és anyagban kapható, de a legnépszerűbb anyag a bitumen. Eközben a kerámia- és betoncserepek tartósabbak és környezetbarátabbak.

Miklós, cikk szerzője
Tetőfedés szakértője
Jó napot! A nevem Miklós. Magamról: Budapesti születésű vagyok és itt is élek. Két végzettségem van. Munkám elve: Imádom a szakmámat és kivétel nélkül 100 százalékos teljesítményt nyújtok minden megrendelésem során. Mindig meghallgatom a megrendelőim kívánságait.

Hagyj megjegyzést