Article Image

Mennyibe kerül egy törölközőszárító radiátor bekötése?

A törölközőszárító radiátor bekötés árak 20.000-195.000 Ft közé tehetőek, átlagban 45.000 Ft-ot fizetünk.
Ajánlatkérés szakemberektől
Szakember segítségére van szükség??Ajánlatkérés szakemberektől

1. Miért köttessünk be törölközőszárító radiátort?

Ki az, aki nem rajong azért a melengető érzésért, amelyet frissen megszáradt ruhák nyújtanak számunkra? Ezt szerencsére nap mint nap átélhetjük egy fürdőszobai törölközőszárító radiátor vagy csőradiátor segítségével. Ezek a stílusos törölközőszárítók nagyszerű kiegészítői a fürdőszobánknak, hogy minden fürdés vagy zuhanyzás után rendelkezésünkre álljon meleg törölköző. A régi fűtőtesteknél sokkal vonzóbb kinézetű törölközőszárító radiátorok általában fémes színekben pompáznak és modern hatást keltenek. Valójában egy új törölközőszárító radiátor fürdőszobánk egyedi eleme lehet, amitől még rendezettebbé válik a helyiség képe.

Törölközőszárítós radiátor bekötésére van szükséged?

Egy kattintással igényelheted!

Igénylem   

A törölközők melegen tartása mellett a törölközőszárító radiátort vagy fürdőszobai csőradiátort a ruhák gyors szárítására, vagy akár a kisebb fürdőszobák kifűtésére is használhatjuk. Az alábbiakban összefoglaljuk a törölközőszárító radiátorok telepítésével kapcsolatos lehetőségeket, figyelembe veendő tényezőket, valamint az aktuális árakat. Maradj tehát velünk, hogy többet is megtudhass!

Tartalomjegyzék

1. Miért köttessünk be törölközőszárító radiátort?

2. Mennyibe kerül egy törölközőszárító radiátor bekötése? 

3. Törölközőszárító radiátor típusok

4. Mikor köttessünk be törölközőszárító radiátort?

5. Törölközőszárító bekötésének költségtényezői

6. Törölközőszárító bekötésének költségei

7. Beköthetem házilag a törölközőszárító radiátort?

8. GYIK

9. Hasznos törölközőszárító radiátor csekklista

Törölközőszárító átlag költségek

Országos átlag

45.000 Ft

Átlagár

30.000-110.000 Ft

Minimum ár

20.000 Ft

Maximum ár

195.000 Ft

A törölközők melegen tartása mellett a törölközőszárító radiátort vagy fürdőszobai csőradiátort a ruhák gyors szárítására, vagy akár a kisebb fürdőszobák kifűtésére is használhatjuk. Az alábbiakban összefoglaljuk a törölközőszárító radiátorok telepítésével kapcsolatos lehetőségeket, figyelembe veendő tényezőket, valamint az aktuális árakat. Maradj tehát velünk, hogy többet is megtudhass! 

2. Mennyibe kerül egy törölközőszárító radiátor bekötése 2024

Egy törölközőszárító radiátor bekötésekor az átlagos anyagköltség 14.000-160.000 Ft, míg a várható munkadíj 6.000-35.000 Ft. A teljes költség így 20.000-195.000 Ft.

Érdekel, hogy mennyibe kerülne neked egy törölközőszárító bekötése?

Nálunk személyre szabott árajánlatot kapsz perceken belül!

INGYENES ajánlatkérés   

Törölközőszárító radiátor bekötése

3. Törölközőszárító radiátor típusok

A megfelelő törölközőszárító radiátort 3 különböző típus közül választhatjuk ki, eze kép alatt vannak felsorolva. 

Aluminium törölközőszárító

Aluminium törölközőszárító

Elektromos törölközőszárító radiátor/elektromos csőradiátor

Szabadon álló vagy beépített vezetékekkel rendelkező kivitelben is kapható. Ez a fajta törölközőszárító radiátor elektromos áram segítségével állítják elő a hőt, ezért sokkal biztonságosabb, ha a megfelelő módon megtörténik a vezetékek bekötése. Ez ugyanakkor okozhat némi nehézséget, mivel azokat a falban és a padló alatt kell elvezetni.

Melegvizes törölközőszárító radiátor

A központi fűtéshez csatlakoztatva ezek a típusú törölközőszárító radiátorok meleg víz segítségével biztosítják a hőt a törölközők és a fürdőszoba számára. Ha a régi radiátor helyére szereljük be, érdemes ugyanolyan széles törölközőszárító radiátor vásárlása mellett dönteni. Így ugyanis megspórolhatjuk a méretre igazító munkálatokba fektetendő időt és pénzt. 

Kombinált törölközőszárító radiátor

Ez a törölközőszárító radiátorok netovábbja! A kombinált törölközőszárító radiátor elektromos fűtőbetéttel is rendelkezik, emellett pedig a központi fűtés működését is hasznosítja, hogy meleget és szárítófelületet biztosítson egész évben. Akkor is, ha a fűtés épp ki van kapcsolva. 

Törölközőszárító radiátor árak bekötéssel együtt

Legkisebb-legnagyobb ár (Ft)

Átlagár (Ft)

Elektromos törölközőszárító 

25.000-175.000 Ft

40.000 Ft

Melegvizes törölközőszárító 

35.000-110.000 Ft

50.000 Ft

Kombinált törölközőszárító

60.000-170.000 Ft

65.000 Ft

Törölközőszárító radiátor típusok

4. Mikor köttessünk be törölközőszárító radiátort?

Egész évben élvezheted majd az előnyeit, főleg ősszel, amikor is rengetegen tartanak igényt a törölközőszárító radiátor vagy törölközőszárítós csőradiátor bekötésére. Miért is? Az évnek ebben az időszakában hidegebbre fordul az időjárás és beindul a központi fűtés. Ha a fürdőszobában nincs semmilyen fűtés, a kádból vagy a zuhanyzóból kényelmetlen lehet kiszállni.

Egy törölközőszárító radiátor ugyanakkor gondoskodik róla, hogy a meleg bolyhokkal körbeölelkezve megfeledkezzünk a hidegről. Amennyiben a melegvizes megoldást választjuk, az ősz a legmegfelelőbb időszak a törölközőszárító radiátor bekötésének elvégzésére. Ez azzal magyarázható, hogy a központi fűtés ilyenkor már be van kapcsolva, így a meleg víz folyamatosan áramolni tud a készülékbe.

5. Törölközőszárító radiátor bekötésének költségtényezői

A törölközőszárító radiátor bekötésének árát egy sor tényező befolyásolja. Ha törölközőszárító radiátor vásárlásán töröd a fejed, gondold végig az alábbiakat: 

  • A törölközőszárító radiátor típusa: Elektromos, melegvizes, vagy kombinált, ennek függvényében az árak is eltérőek.
  • A törölközőszárító radiátor méretek: Attól függően, hogy mekkora törölközőszárító radiátor kell, a nagyobb méretűek ára magasabb, mivel nagyobb az anyagköltség is. Ha az új törölközőszárító radiátor kicsi vagy nagyobb a meglévő radiátor méretéhez képest, a bekötése és a központi fűtéshez történő csatlakoztatása bonyolultabb és költségesebb lesz.

Törölközőszárító radiátor bekötési méretek szerinti árak (csak anyagköltség)

Radiátor 60x120                   

17.000-20.000 Ft

Radiátor 300x800

14.000-30.000 Ft

Radiátor 300x1000    

15.000-20.000 Ft

Radiátor 400x800

15.000-30.000 Ft

Radiátor 400x1000

16.000-35.000 Ft

Radiátor 400x1200    

21.500-40.000 Ft

Radiátor 600x1800    

25.000-60.000 Ft

Radiátor 800x1200

25.000-75.000 Ft

  • Stílus, bevonat, anyag: A törölközőszárító radiátorok anyaga, bevonata és stílusa széles skálán mozog. Ne lepődjünk meg, ha a különböző modellek ára eltér.
  • Régi radiátor leszerelése: Ha le kell szerelni a régi radiátort, ne felejtsünk el erre is félretenni egy bizonyos összeget.
  • Telepítés bonyolultsága: Kérdezd meg magadtól, hogy fel kell-e vajon szedni a padlót? Szükség lesz-e új csövekre? Minél bonyolultabb a bekötés folyamata, annál magasabb lesz a díja is.
  • Hozzáférhetőség: Ha a fali törölközőszárító radiátort nehezen hozzáférhető helyre kell felszerelni, az szintén plusz kiadásokat eredményez.
  • Befejező munkálatok: Ha a törölközőszárító radiátor már a helyére került, lehetséges, hogy újra kell csempézni és burkolni a régi radiátor helyét. Ezt szintén plusz kiadásként könyvelhetjük el.

6. Törölközőszárító radiátor bekötésének költségei

Ha már kiválasztottuk a fürdőszobánkba leginkább illő törölközőszárító radiátort, be is kell azt szereltetnünk. Meg kell jegyezni, hogy a szabadon álló törölközőszárító radiátorok bekötésére csak akkor kell költenünk, ha azt rá akarjuk kötni az elektromos hálózatra.

A legkevesebb kiadással az elektromos törölközőszárító radiátor bekötése jár. Ehhez villanyszerelőt kell hívnunk, illetve el kell vezetnünk a falban vagy a padlóban a vezetékeket. Az elektromos törölközőszárító radiátor bekötésének átlagos díja 6.000-15.000 Ft.
A költségek szempontjából a következő a sorban a melegvizes törölközőszárító radiátor. Egy víz-, gáz- fűtésszerelőnek ki kell jönnie, hogy a törölközőszárító radiátort a központi fűtés rendszeréhez csatlakoztassa. Ennek a várható költsége átlagosan 8.000-20.000 Ft.

Végül, de nem utolsósorban, a legmélyebbre kombinált törölközőszárító radiátor bekötése esetén kell nyúlnunk a pénztárcánkban. Ez azért kerül többe, mert villanyszerelőre és fűtésszerelőre egyaránt szükségünk lesz, hogy bekössék a vezetékeket és a központi fűtéshez is csatlakoztassák a törölközőszárító radiátort. 

Fehér törölközőszárító radiátor

Törölközőszárító beépítve a fürdőszobában 

7. Beköthetem házilag a törölközőszárító radiátort?

Mivel az elektromos és/vagy gázvezetékekhez kell csatlakoztatni, a legtöbb törölközőszárító radiátor bekötése összetett folyamat, ezért érdemes azt szakemberre bízni. Az alábbiakban összefoglalunk néhány lényeges pontot, amit érdemes figyelembe venni a telepítés során.

  • A nehezen hozzáférhető helyekre nagyon nehéz lesz felszerelni a törölközőszárító radiátort hozzáértő segítsége nélkül
  • Szakember nélkül veszélyes hozzányúlni a villany- és csővezetékekhez. Ha elektromos törölközőszárító radiátort szerelsz fel, hívnod kell egy hozzáértő villanyszerelőt, aki tisztában van az előírásokkal. Ha pedig melegvizes törölközőszárító radiátort kötsz be, megfelelő képesítéssel rendelkező fűtésszerelőre lesz szükséged.
  • Ha nem megfelelően kötjük be a törölközőszárító radiátort, otthonunk és a saját testünk épségét veszélyeztetjük.
  • Fontos, hogy kapcsoljuk ki a központi fűtést a törölközőszárító radiátor bekötése előtt.
  • A bekötés nagyon összetett folyamat lesz, ha új csöveket is be kell szerelni.

Ha a csempe mögött vagy a padló alatt kell elvezetni valamit, akár javíthatatlan kárt is okozhatunk.

A biztonság érdekében javasoljuk, hogy bízz meg szakembert a feladattal. A Qjob.hu segítségével ingyenesen hozhatsz létre feladatot, hogy személyre szabott árajánlatokat kaphass törölközőszárító radiátor bekötésére a közelben lévő, megbízható szakemberektől!

8. Gyakori kérdések

Milyen alternatívák vannak a törölközőszárító radiátor helyett?

Előfordulhat, hogy esztétikum vagy praktikusság szempontjából a törölközőszárító radiátor számodra nem ideális választás.

Összegyűjtöttük a leggyakoribb alternatívákat:

  • Radiátor törölközőszárító helyett
  • Törölközőtartó
  • Ajtóra szerelhető törölköző akasztó
  • Radiátorra szerelhető törölközőszárító

Milyen anyagokból készülhet a törölközőszárító radiátor?

A különböző stílusok és bevonatok mellett a törölközőszárító radiátor anyagát is lehetőségünk van kiválasztani. Az alább felsoroltak mindegyikének eltérő előnyei, hátrányai, valamint árai vannak:

  • Öntöttvas
  • Alumínium törölközőszárító radiátor
  • Acélból készült rozsdamentes törölközőszárító radiátor 
  • Sárgaréz
  • Törölköző szárító radiátor króm bevonattal/króm törölközőszárító radiátor

9. Hasznos törölközőszárító radiátor csekklista

  • A törölközőszárító radiátorok felmelegítik a törölközőidet, megszárítják a ruháidat, és akár még a kisebb fürdőszobák fűtését is biztosíthatják.
  • A törölközőszárító radiátor vizes lehet, elektromos, vagy kombinált. Ez a három fajta van forgalomban. 
  • A törölközőszárító radiátor szerelése nem kerül sokba (átlagosan 45.000 Ft anyag- és munkadíjjal együtt), ezt pedig megéri kifizetni figyelembe véve a házilag történő bekötés veszélyeit.
  • A törölközőszárító radiátor árak tükrözik a méretek, típusok, valamint bevonatok közötti különbségeket is. 

    A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

    Létrehozok egy feladatot!   Szakemberként regisztrálok!

tudja, mennyibe kerül egy törölközőszárító radiátor bekötése

Hagyj megjegyzést