Article Image

Mennyibe kerül a vinyl padló lerakása?

A vinyl padló lerakás árak 1.500 – 3.500 Ft között mozog négyzetméterenként, átlagosan pedig 2500 Ft/m2 kerül. A pontos végösszeg függ a lerakási technikától is.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Vinyl padló lerakása ár 2024

A vinyl padló lerakás ár átlagosan 2.500 Ft/m2 legyen szó akár ragasztásos akár klikkes vinyl padlóról. A végösszeg függ a helyiség méretétől, valamint a választott technikától, azaz az anyagköltségtől és szakember kiszállási költségétől.

Honnan tudjuk a melegburkolás árakat, vinyl padló lerakás árakat - Qjob.hu

Melegburkolót keresel a vinyl padló lerakására? 

Segítünk találni! Egy kattintás és 2 percen belül szűrheted is a jelentkezőket!

Gyors melegburkoló keresés

Tartalomjegyzék

Vinyl padló lerakási költségek

 

Árak

Átlagos ár

2.500 Ft/m2

Minimum ár

1.600 Ft/m2

Maximum ár

5.000 Ft/m2

Lerakás átlagos költsége

A vinyl padló lerakásának négyzetméter ára munkadíjjal együtt 1.500-3.500 Ft/m2. Ezen felül csak az anyag 6.200-11.500 Ft-ba kerül négyzetméterenként. A vinyl padló lerakásának elsődleges költségein felül az aljzat kiegyenlítése költsége 1.000-2.500 Ft/m2, valamint az esetleges padló szegélyezés ára 700-1.000 Ft/m2. A meglévő burkolat bontása szintén olyan tényező, amelyeket figyelembe kell vennünk, amikor a vinyl padló lerakás ár kerül kiszámításra. A meglévő padló bontása vinyl padló lerakása esetén 2000-4000 Ft négyzetméterenként. 

Szeretnél tudni mennyibe fog kerülni ez neked?

Mindössze 2 perc az egész! Kérj árajánlatot egy kattintással, hasonlítsd össze a szakemberek által adott ajánlatokat, válaszd ki a legjobbat!

Árajánlatkérés itt

Vinyl padló lerakása ár átlagosan

 

Min.

Max.

Munkadíj

1.500 Ft/m2

3.500 Ft/m2

Anyagköltség

6.200 Ft/m2

11.500 Ft/m2

Aljzatkiegyenlítés 

1.000 Ft/m2

2.500 Ft/m2

Padló szegélyezés

700 Ft/m2

1.000 Ft/m2

Bontás

2.000 Ft/m2

4.000 Ft/m2

Mi az a vinyl padló?

A vinyl padló említése esetén sokaknak szinte azonnal a linóleum ugrik be. Bár a vinyl padlók anyaga is PVC, de egy sokkal keményebb, esztétikailag és minőségileg is tartósabb padló burkolat fajta. Gyorsan burkolható, költséghatékony és környezetbarát megoldás amelyet a lakásunk szinte bármelyik helyiségében alkalmazhatunk. Megjelenésében a vinyl padló minták akár kő, fa, vagy kerámia, márvány hatásúak is lehet, a fa hatású vinyl padló teljesen hasonlít a valódi fára, parkettára.

Megvan az anyag de kell, aki megcsinálja?

Ne keresgélj tovább, jó helyen jársz! Írd le a teendőt és a burkolók megkeresnek 3 percen belül! Jól hangzik? Katt!

Burkolók itt

Vinyl padló lerakása szakember által

Vinyl padló lerakása szakember által

Vinyl padló előnyei

A vinyl padló tulajdonságai, hogy könnyen méretre szabható, ellenáll a nedvességnek, strapabíró, erős, esztétikus és gyorsan kivitelezhető.

Szinte bárhol alkalmazhatjuk az otthonunkban, a vinyl padló konyhába, fürdőszobába is kiváló választás, hisz vízálló padlóburkolatról van szó. A vinyl padló lerakása gyorsan kivitelezhető, hiszen egy-két nap alatt elkészítheti számunkra egy profi melegburkoló szakember, szemben a korábban említett linóleum padlóval amely lerakása több hétig tartó folyamat, ráadásul a karbantartása is egyszerűbb, a vinyl burkolat nem igényel waxolást ellentétben a linóleummal. 

A vinyl padló lerakás technikáját tekintve választhatunk öntapadós, ragasztós vagy klikkes típust is. Az utóbbi klikkes vinyl padló a legkedveltebb kivitel, egyszerű lerakni és nem szükséges ragasztani, illetve az elemek esetleges sérülése esetén bármikor könnyen kicserélhető akár 1-1 darabja, nem szükséges az egész vinyl padló bontása. 

Munkadíj tekintetében is költséghatékony megoldás a vinyl padló lerakása, hiszen nemcsak az újonnan kiegyenlített aljzatra lehet fektetni, a megfelelő padlóhoz való alátétlemez kiválasztásával akár csempére, parkettára, de a vinylt padlót járólapra is lerakhatjuk és rögzíthetjük. Mivel strapabíró és  vízálló padlóburkolatról beszélünk, így a vinyl padló lerakása nem csak otthonunkban, de irodákban, üzlethelyiségekben nagy forgalommal rendelkező vendéglátó egységekben is közkedvelt választás. 

Vinyl típusai

Klikkes vinyl padló

A klikkes vinyl padló lerakás ára átlagosan 2.000- 2.500 Ft/m2, amely a melegburkoló munkadíja. Az anyagköltség 8.000-15.500 Ft négyzetméterenként, ez függ a klikkes vinyl padló mintázatától. A fahatású vinyl padló ára 6.500- 11.000 Ft/m2, a kőmintás vinyl padló 12.000- 15.000 Ft négyzetméterenként. A padló alátét költsége 1.000-2.000 Ft/m2, az esetleges előkészítési, kiegyenlítési munka költsége 1.500-2.500 Ft/m2, a pedig szegélyezés átlagosan 1.000-2.800 Ft négyzetméterenként. 

Vinyl padló lerakás árak, klikkes vinyl padló, pvc padló árak

Ragasztós vinyl padló

A ragasztható vinyl padló esetén több rögzítési típus közül választhatunk, öntapadós vinyl padló és laponkénti ragasztással rögzíthető vinyl padlóburkolat. A ragasztható vinyl padló lerakás ár átlagosan 3000 Ft négyzetméterenként, a tekercses vinyl padló lerakása pedig 2000 Ft/m2. Az öntapadós vinyl padló átlagos anyagköltsége 2.600-7.200 Ft/m2, míg a tekercses vinyl padló jóval olcsóbb, 3.600- 4.900 Ft négyzetméterenként. A szegélyek és kiegészítő elemek átlagosan 2.000-3.900 Ft/m2 , a padló ragasztó költsége pedig 3.000 és 9.000 Ft között mozog a kiszerelés függvényében. Az egyéb munkadíjak, mint a bontás, kiegyenlítés, felszedés 1.000 - 4.000 Ft költséget jelentenek négyzetméterenként. 

Vinyl padló ragasztása árak

Milyen tényezők befolyásolják az árakat?

A legmeghatározóbb szempontok, amelyek befolyásolják a vinyl padló lerakás árát, a terület mérete, a jelenlegi felület minősége és állapota, és az, hogy milyen igénybevételnek tennénk ki a vinyl padlót. 

Terület mérete

A vinyl padlóval burkolni kívánt felület négyzetméterre pontos meghatározása befolyásolja a teljes vinyl padló lerakása költségeit, így mindenképpen mérjük fel előre a területét.

Jelenlegi padlóburkolat

Ha a jelenlegi padlóburkolatot el kell távolítani, az befolyásolja pontosan mennyi lesz a vinyl padló lerakás ár. A felület előkészítési munkadíja biztosan növeli a költségeket, hiszen például ha a padló jelenleg szőnyeggel vagy linóleummal van borítva, akkor a ragasztót is el kell távolítani vagy ilyen befolyásoló tényező lehet az aljzatkiegyenlítés is.

A vinyl padló burkolat mintázata és technikája

Ami az anyagköltséget illeti a legköltséghatékonyabb választás a tekercses vinyl padló, ám ha valami különlegesebbre vágyunk a klikkes vinyl padló mintázataiban megtalálhatjuk a fa, kő és márvány hatást is, ám ennek az ára is magasabb.

A mindennapi használat

Érdemes mindenképpen előzetesen felmérést kérni a melegburkoló szakembertől és pontosan meghatározni az igényeket, nem csak a felmerülő váratlan plusz költségek elkerülése érdekében, hanem azért is, mert így a megfelelő vinyl padló burkolatot választhatjuk ki, hiszen például egy étteremben ahol nagyobb igénybevételnek van kitéve a felület nem feltétlen ugyanazt érdemes választanunk, amit az otthonunkban használnánk. 

Vinyl padló lerakás folyamata

Előkészítés

A vinyl padló lerakása a felület előkészítésével kezdődik. A melegburkoló szakember megnézi a felület minőségét és anyagot, amire a vinyl padló kerül és amennyiben szükséges elvégzi az aljzat kiegyenlítését.

Klikkes vinyl padló esetén egy párazáró fólia lehelyezése következik, illetve igény esetén egy vinyl padló alátét, amely lépések zaját csökkenti, hőszigetelő és puhább, kényelmesebb járást biztosít.

Ha ragasztható vinyl padló mellett döntünk, akkor az aljzat kiegyenlítés és a megfelelő felület kialakítása után szennyeződések eltávolítása, zsír-és pormentes felületre pedig a vinyl-speciális ragasztó felvitele következik. Öntapadós vinyl padló esetén szintén szükséges alátét fólia vagy alapozó réteg használata. 

Ragasztós vinyl padló lerakása

A ragasztós vinyl padló lerakása a lapok lefektetésével folytatódik, ahol a melegburkoló meghatározza azok pontos helyét és méretét, majd egy kenőlap segítségével felhordja a ragasztót a kijelölt területre, egyenletesen elosztva az aljzaton.

Tekercses vinyl padló esetén a lerakás párhuzamosan egymás mellett a tekercs méretre vágásával folytatódik, vinyl padló lapok esetében pedig egymás után haladva, pontosan egymáshoz illesztve. Végül egy legalább 50 kilogrammos hengerrel a melegburkoló szakember végig dolgozza az egész felületet. 

Vinyl padló lerakása ár, vinyl padló ragasztása

Vinyl padló ragasztása több kezes munka! 

Klikkes vinyl padló lerakás

A klikkes vinyl padló lerakása egyszerűbb folyamat, hiszen az alátét és a fólia lehelyezése után a vinyl padló lapokat egymásba pattintva, ragasztás nélkül lehet lerakni. Fontos, hogy megfelelő szakembert válasszunk a munkára, hiszen a padló lapok közötti légrések kialakítása és annak szakszerű kivitelezése fontos lépés, ezt még szilikonnal sem szabad kitölteni a vinyl padló lerakása során. A pontos illeszkedést gumikalapács segítségével erősítik meg, végül a felületi védőréteg, nagyon finom szemcsében folyékony poliuretán permetezésével zárják a folyamatot  a PVC-re, ezzel kialakítva a felületvédelmet, így nem kell waxolni, mint a linóleumot. 

A vinyl padló lerakása után a felülete azonnal járható, terhelhető. 

Csináld magad vagy bízd meg egy szakembert?

A vinyl padló lerakása házilag egyszerű feladatnak tűnik, akár csak egy laminált padló lerakása, de ne bízzuk a véletlenre, ha költséghatékonyan szeretnénk burkolatot lakásunkba, üzlethelyiségünkbe. A vinyl padló lerakása egyáltalán nem egy emberes munka, ha mi magunk szeretnénk elvégezni biztosan szükségünk lenne segítségre és több dolgos kézre. A vinyl padló lerakás ár legkisebb költség része a munkadíj, így érdemes végig gondolnunk, hogy hozzáértés nélkül az anyagköltségnek mindenképpen a dupláját kell kifizetnünk, ha magunk végezzük el a vinyl padló lerakást, ráadásul több időt is vesz igénybe, ha nem egy profi melegburkoló szakemberre bízzuk a munkát. Egy jól elvégzett munka hosszú távú befektetés és nem bízhatjuk a véletlenre lakásunk, üzlethelyiségünk padlóját. 

Hogyan találok jó melegburkolót a környéken?

Az internetes több száz hirdetést és ajánlatot találunk, ám ezeknek a szűrése és egyesével ajánlatot kérni időigényes feladat. Ha garantáltan a legjobb referenciájú melegburkoló szakembert szeretnénk kiválasztani, úgy, hogy a saját költségkeretünkön belül szabhassuk meg, mire van szükségünk, és pontosan tudjuk számunkra készülő a vinyl padló lerakás árát, keressünk környékbeli és megbízható melegburkolót a Qjob-on, ahol profi, referenciával rendelkező szakemberek ajánlatai közül válogathatunk.

Hol találsz jó burkolót?

Itt, a Qjob-on!
Mindössze 1 kattintás és szűrheted is a munkára készen álló burkoló listáját! Nem hiszel? Probáld ki most! Ingyenes.

Burkoló keresés

Az oldal egyszerű, gyors, megbízható megoldásként szolgál bármilyen szakember megtalálásra! Nincsen más teendőnk, mint megnyitni az oldalt, létrehozni a feladatod és válogatni a jobbnál-jobb jelentkezők, szakemberek közül. Korábbi értékelések alapján biztosak lehetünk abban, hogy a megfelelő embert választjuk ki, illetve ajánlatot is kérhetünk villámgyorsan. 

Miért érdemes a Qjob szakembereit megbízni erre?

A Qjob felületét egyre több melegburkoló szakember használja, így biztosan találunk a vinyl padló lerakására megfelelő kivitelezőt. 

Adj fel egy hirdetést, válogass a szakemberek közül valós értékelések alapján, válassz a megbízható kifizetési lehetőségek közül és már egyeztetheted is a megbízást. A Qjob egyedi “kockázatmentes üzlet” funkcióval pedig, csak akkor kell fizetned, ha a szakember elvégezte a munkát, váratlan plusz költségek nélkül. 

Gyakori kérdések

Mi a különbség a vinyl és a laminált padló között?

A klikkes vinyl padló lerakása nagyon hasonlít a laminált padlóhoz, mégis olcsóbb, strapabíróbb és hosszútávon könnyebben karbantartható, cserélhető padló fajta, mint a laminált padló.

Mennyire kopásálló a vinyl padló? 

Megfelelő melegburkoló szakember választása esetén a vinyl padló felülete nagyon hosszú ideig elenáll a mechanikus sérüléseknek. Amennyiben mégis úgy érezzük, hogy frissíteni szeretnénk a védőrétege könnyen felújítható. 

Hogyan kell tisztítani és karbantartani a vinyl padlót?

A vinyl padló tisztítása és karbantartása egyszerű. Mivel vízálló így egyszerűen csak mossuk fel tisztítószeres vízzel és nedves ruhával.

Mennyi idő a vinyl padló lerakása?

A vinyl padló lerakása, amennyiben nem igényel a padlózandó felület plusz felület kezelést, javítást 1-2 munkanap alatt kivitelezhető, ez függ a terület nagyságától. 


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!   Szakemberként regisztrálok!

Fanni, a cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Több mint 2 éves tapasztalattal rendelkező szövegíró. Az adott, vinyl padló lerakása árak cikk szerzője, körültekintően utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést