Article Image

Gyönyörű és praktikus műsövény kerítés lépésről-lépésre

Fedezze fel a műsövény kerítések előnyeit! Könnyű telepítés, tartós, karbantartásmentes, és megteremti a szükséges magánéletet.
Ajánlatkérés szakemberektől
Szakember segítségére van szükség??Ajánlatkérés szakemberektől

Gondolkodott már a műsövényen mint kerítésen? Egy könnyen telepíthető, karbantartásmentes, és stílusos megoldás, ami elhozza a természet illatát és hangulatát a kertjébe, miközben megteremti a szükséges magánéletet. Tartson velünk, és fedezze fel a műsövény kerítés varázslatát!

Gyorsmenü:

Bevezetés a műsövény kerítés világába

Köszöntünk a műsövény kerítések lenyűgöző világában! Azoknak szánjuk ezt az útmutatót, akik egy gyors, karbantartásmentes, és stílusos megoldást keresnek kertjük határolására. Vágjunk is bele, és fedezzük fel együtt, hogy milyen előnyöket tartogat ez a fajta kerítés!

Gyors, esztétikus és karbantartásmentes megoldás. Könnyen telepíthető, tartós, és a magánélet védelme mellett növeli a kerti terület esztétikumát. Az építését akár saját kezűleg is elvégezhetjük, de szükség esetén szakember segítségét is igénybe vehetjük.

Különböző típusú műsövény kerítések és áraik

Műsövény típusa

Méret (magasság x szélesség)

Ár (Ft)

Fenyő stílusú műsövény

1,5m x 3m

16.000

Jázmin műsövény

1 m x 1 m

24.000

Babér műsövény

1 m x 1 m

24.000

Trópusi műsövény

1 m x 1 m

33.000

Borostyán műsövény

1 m x 2 m

15.000

Babér műsövény

1 m x 1 m

24.000

Ez a táblázat bemutatja a különböző típusú műsövények árait és méreteit. A műsövény típusa, mérete és minősége alapján az árak változhatnak.

Így néz ki egy felhúzott műsövény kerítés.

Zöld műsövény kerítéssel határolt kert

Műsövény kerítés előnyei és hátrányai

Egyre népszerűbb választás az ingatlantulajdonosok körében. De miért is? Lássuk a legfontosabb előnyöket és hátrányokat.

Környezetbarát megoldások

Mert ez egy környezetbarát választás. A természetes növényekkel ellentétben a műsövény kerítés nem igényel öntözést, metszést, trágyázást vagy rovarirtást. Ez nemcsak a természeti erőforrásokat kíméli meg, de a fenntartási költségeket is minimalizálja. Például, a növényi eredetű kerítés öntözése havi 10-15 ezer forintba is kerülhet, míg itt ez a költség teljesen elhagyható.

Az időjárás ellenálló képessége

Elmondhatjuk, hogy rendkívül ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben. Télen a hó, nyáron pedig a tűző nap sem okoz gondot. Nem kell attól tartania, hogy a kerítése elszárad, megfagy, vagy kárt tesz benne a jég. Élettartama akár 10-15 év is lehet, és ebben az időszakban minimális karbantartást igényel. Egy 1 méter magas, 3 méter hosszú kerítés ára általában 20-30 ezer forint között mozog, ami a hosszú élettartamot figyelembe véve, kifejezetten gazdaságos választás.

Az intimitás biztosítása

Tökéletes választás lehet, ha a magánélet védelmét szeretné biztosítani. A sűrű, zárt felületű műsövény hatékonyan szűri a betekintést, így Ön és a családja zavartalanul élvezheti a kertet. A műsövény kerítés az intimitást 10-15 ezer forint/méter áron biztosítja, ami kifejezetten kedvező, ha figyelembe vesszük, hogy mennyi nyugalmat és védelmet nyújt a családnak.

Ne bízd a véletlenre! Minden egyes részlet fontos, ha műsövény kerítésről van szó! 

Szakember segítségével biztos lehetsz abban, hogy minden a helyére kerül!

   Kapcsolatfelvétel

A műsövény kerítés építésének alapjai

Miután megismertük az előnyeit, nézzük meg, hogyan kezdjen hozzá az építéséhez. Mindenekelőtt ismerkedjünk meg a szükséges anyagokkal és eszközökkel.

A szükséges anyagok és eszközök

A kerítés telepítésekor többféle anyagra és eszközre lesz szükségünk. Az alábbiakban bemutatjuk, milyen tényezők alapján válasszuk ki az optimális műsövényt, és milyen eszközökre lesz szükségünk a felépítéséhez.

Az optimális műsövény típusok kiválasztása

A piacon számos különböző műsövény típus közül választhatunk. Fontos szempont a minőség, a szín, a textúra, és természetesen az ár. Az olcsóbb műsövények ára 4-5 ezer forint/méter, míg a prémium minőségű termékekért akár 15-20 ezer forintot is elkérhetnek méterenként. Gondoljunk arra, hogy milyen stílusban szeretnénk a kertünket kialakítani, és válasszunk ennek megfelelően.

A műsövény kerítés építéséhez szükséges eszközök és áraik

Eszköz

Mennyiség

Ár (Ft)

Kerítésoszlop

10 darab

25.000

Drótháló

15 méter

12.000

Csomózó drót

1 tekercs

3.000

Műsövény

15 méter

20.000-35.000

Oszlopcsap

10 darab

5.000

Kéziszerszámok (kalapács, olló, stb.)

1 szett

15.000

Ez a táblázat bemutatja a műsövény felépítéséhez szükséges alapvető eszközöket és anyagokat, valamint ezek becsült árait. Az árak változhatnak a szállítási díjak és a termék minősége alapján.

Az eszközök listája

Néhány alapvető eszközre lesz szükségünk:

  • Drótolló: Az optimális méret eléréséhez vágjuk le a műsövényt a kívánt méretre. Egy jó minőségű drótolló ára 3-5 ezer forint között mozog.
  • Kötöző drót: Ezzel rögzíthetjük a műsövényt a kerítésre. A kötöző drót ára 500-1.000 forint/tekercs.
  • Létra: A magasabb részek eléréséhez szükséges. Egy közepes méretű, stabil létra ára 10-20 ezer forint.
  • Védőkesztyű: Fontos, hogy megvédjük a kezünket a sérülésektől. A védőkesztyűk ára 1-2 ezer forint közötti.

Eszközeink beszerzése után már hozzá is láthatunk a műsövény felállításához.

A helyszín előkészítése

Mielőtt hozzálátnánk a kerítés felállításához, gondosan elő kell készítenünk a helyszínt. Nézzük meg, hogyan!

A terület meghatározása

Először is döntsük el, hol szeretnénk felállítani a kerítést. Mérjük le a területet, és határozzuk meg a hosszát és magasságát. Egy mérőszalag segítségével könnyedén meghatározhatjuk a kerítés pontos méreteit. Egy mérőszalag ára általában 2-3 ezer forint között mozog.

A talaj előkészítése

A stabil felállításhoz fontos, hogy a talaj egyenletes és szilárd legyen. Ha nem elég stabil, használjunk talajerősítőt, ami 5-10 ezer forintos költséget jelenthet. Egy lapát segítségével eltávolíthatjuk a területről a köveket és egyéb zavaró tényezőket, és egy simítóval egyenletessé tehetjük a talajt. A lapát ára 3-5 ezer forint, míg egy simító eszköz ára 2-4 ezer forint közötti.

Az előkészítés után már csak a műsövény kerítés felállítása van hátra. Tartson velünk, és tanuljunk meg mindent, amit tudnunk kell az e fajta kerítés felállításáról!

A műsövény lépésről lépésre történő építése

Most, hogy a helyszín előkészítése megtörtént, eljött az ideje, hogy a kerítés építésébe vágjunk. Nézzük meg, hogyan!

Az alapozás és a keret kiépítése

A stabil felállításához az alapozás és a keret kiépítése kulcsfontosságú lépések. Ismerkedjünk meg részletesen ezekkel a folyamatokkal.

A műsövény kerítés alapjának létrehozása

Az alapozás az építési folyamat legfontosabb része. Ez a fázis adja a kerítés stabilitását. Az alapozáshoz használjunk betonkeveréket, amelyet egy betonkeverő segítségével készíthetünk el. A keverék ára 10-15 ezer forint között mozog zsákonként, míg a betonkeverők ára 50-100 ezer forint között van.

A keret megtervezése és kiépítése

Kiépítésekor figyelembe kell vennünk a kerítés magasságát és hosszúságát. Használjunk fa vagy fém rudakat a keret építéséhez, amelyeket csavarokkal rögzíthetünk. A rúd ára méretétől és anyagától függően változik, de általában 1-3 ezer forint között mozog darabonként. A csavarok ára szintén mérettől függ, de egy csomag 1-2 ezer forintba kerül.

Az alapozás és a keret kiépítése után a következő lépés a műsövény felállítása. 

A műsövény felszerelése

Miután a keret megépítése megtörtént, következhet a műsövény felszerelése. 

A műsövény helyes rögzítése

Felszerelésekor fontos, hogy a műsövényt jól rögzítsük a kerethez. Ehhez használhatunk műanyag kötözőket vagy speciális műsövény rögzítő csavarokat, amelyek ára 2-4 ezer forint között mozog. Az eljárás nagyon egyszerű: helyezzük a műsövényt a keretbe, majd rögzítsük a kerethez a kötözők vagy csavarok segítségével.

A műsövény rögzítési pontjainak ellenőrzése

A műsövény kerítés stabil maradása érdekében fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük a rögzítési pontokat. Ez különösen fontos szélsőséges időjárási körülmények esetén, amikor nagyobb terhelésnek vannak kitéve.

Most, hogy a műsövény kerítést felállítottuk, nézzük meg, milyen karbantartási lépéseket kell tennünk annak érdekében, hogy hosszú éveken át élvezhessük az előnyeit.

Tapasztalt kezekben biztonságban vagy! 

Bízd magad szakértőkre, hogy az eredmény tökéletes legyen!

  Keress egy profi szakembert most!

Borostyánlevéllel borított műsövény kerítés.

Borostyánlevéllel borított műsövény kerítés

Egyedül vagy szakemberrel?

Gyakran felmerül a kérdés: érdemes-e saját kézzel nekilátni a feladatnak, vagy inkább bízzuk szakemberre a munkát? Ismerkedjünk meg a saját kezű építés előnyeivel és hátrányaival.

A műsövény kerítés házhoz történő építésének előnyei

Ha úgy döntünk, hogy saját magunk építjük fel a kerítést, számos előnnyel járhat ez a döntés. Nézzük meg, melyek ezek!

Az anyagiak

Az egyik legnagyobb előnye a saját építésnek, hogy jelentős költséget takaríthatunk meg. Míg egy szakember bevonása általában több tízezer vagy akár százezer forintba is kerülhet, ha saját magunk végezzük el a munkát, csupán az anyagköltségeket kell fedeznünk. A műsövény ára méretétől és minőségétől függően változik, de általában 10-20 ezer forint között mozog négyzetméterenként.

A személyes elismerés

Az otthoni munka nemcsak pénzt takaríthat meg, de a személyes elismerés érzését is adja. A saját kezűleg felépített kerítés minden egyes négyzetméterében benne lesz a saját munkánk, és ez egy rendkívül kielégítő érzés lehet.

Viszont ne felejtsük el, hogy ez a munka komoly felkészülést és odafigyelést igényel. Ha nem vagyunk biztosak a képességeinkben, érdemes lehet szakember segítségét kérni. A következő részben áttekintjük a szakember bevonásának előnyeit és hátrányait.

Mikor érdemes szakembert bevonni?

A saját kezűleg épített kerítés sok örömöt okozhat, azonban vannak helyzetek, amikor érdemes lehet szakemberre bízni a munkát. Lássuk, melyek ezek a helyzetek!

A bonyolultabb projektek

Ha a tervezett kerítésünk bonyolult kialakítást igényel, vagy nagy területen szeretnénk felállítani, érdemes lehet szakembert hívni. Ők a tapasztalataiknak és szakértelmüknek köszönhetően képesek lehetnek megoldani a bonyolultabb feladatokat is. Ezen kívül, a szakemberek rendelkeznek azokkal a speciális eszközökkel, amelyekre egy nagyobb vagy bonyolultabb projekt során szükség lehet. A szakemberek díja nagyban függ a munka bonyolultságától, az árak pedig általában 50-100 ezer forint között mozognak a projekt nagyságától függően.

Az idő szempontjából

Is érdemes lehet szakember segítségét kérni. Egy műsövény kerítés házhoz építése jelentős időt vehet igénybe, főleg, ha nagy területet szeretnénk lefedni. Egy szakember gyorsabban és hatékonyabban végezheti el a munkát, ami lehetővé teszi számunkra, hogy gyorsabban élvezhessük az előnyeit.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen anyagból készülhet a műsövény kerítés?

Általában polietilénből vagy más műanyagokból készülnek, amelyek UV-állóak és ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Ezek az anyagok biztosítják a műsövény hosszú élettartamát és a természetes megjelenést.

Milyen hosszú élettartamú egy ilyen kerítés?

Élettartama nagyban függ a kerítés minőségétől és az időjárási körülményektől. A minőségi műsövény általában 15-20 évig bírja a kültéri használatot.

Lehet-e saját kezűleg felépíteni egy műsövényt, vagy szükség van szakemberre?

A saját kezű felépítése lehetséges, de komoly felkészülést és odafigyelést igényel. Ha nem vagyunk biztosak a képességeinkben, érdemes lehet szakember segítségét kérni.

Hol találhatok megbízható szakembert az építéshez?

A felépítéshez megbízható szakembert találhatunk például a Qjob.hu oldalon. Itt számos szakember közül választhatunk, akik bizonyított tapasztalattal rendelkeznek a műsövény kerítések építésében.

Milyen magas műsövény kerítést érdemes választani?

A magassága nagyban függ az adott terület sajátosságaitól és a személyes igényektől. Általában azonban a kerítések magassága 1-2 méter között mozog.

Összefoglalás és záró gondolatok

Ebben a cikkben részletesen bemutattuk, hogyan lehet lépésről lépésre felépíteni egy műsövény kerítést, valamint áttekintettük a házhoz építés és a szakember bevonásának előnyeit és hátrányait.

A döntés, hogy saját magunk építjük-e a kerítést, vagy szakembert hívunk, nagyban függ az egyéni preferenciáktól, a rendelkezésre álló időtől, és a projekt bonyolultságától. Bármelyik útvonalat is választjuk, a műsövény kerítés számos előnnyel jár, így biztosan nem fogunk csalódni a végeredményben!

Tökéletes eredmény mindenkor! Ne elégedj meg kevesebbel! 

Egy szakember segítségével a kerítésed tökéletes lesz!

 Kapcsolatfelvétel

a cikk szerzője

Hagyj megjegyzést