Mi az a vállalkozó értékelés és miért van rá szükség?

Az értékelés a véleményekkel egyaránt segíti az ügyfeleket a tapasztaltabb vállalkozó kiválasztásában. Minden Qjob kategória rendelkezik saját vállalkozó értékeléssel.

A értékelés csak az első visszajelzés megszerzése után kezd kialakulni, és naponta egyszer frissül.

Miért van rá szükség?

Az értékelés határozza meg, hogy melyik helyre kerül a vállalkozó ajánlata. Minél magasabb az értékelés, annál magasabbra kerül a vállakozó jelentkezése.

Ha a vállalkozó a kategóriában a legmagasabb értékeléssel rendelkező TOP 100 felhasználók között van, akkor a jelentkezésében fel lesz tüntetve a helye.

Minél magasabb az értékelés, annál valószínűbb, hogy az ügyfél Önt fogja kiválasztani.

Az értékelés kiszámítása

Az értékelésben a teljesített rendelések száma játsza a fő szerepet

Az idő múlásával a régi feladatok hatása az értékelésre fokozatosan csökken. Magas pozíció fenntartása érdekében szükséges, hogy rendszeresen végezzen feladatokat és pozitív visszajelzéseket kapjon.

Mi az alapminősítés és hogyan szerezhető meg?

Az alapminősítés az idő múlásával nem csökken.

Mit kell tennie ahhoz, hogy megszerezze:

  • Szerkessze meg a profilját és menjen át az útlevél ellenőrzési eljáráson. Erősítse meg a dokumentumokat online, és kapja meg a "Hitelesített vállalkozó" ikont.
  • Csatolja érvényes közösségi hálózatait illetve érvényes e-mail címét a profiljához.
  • Csatoljon munkaleírást és referencia munkákat.
  • Végezzen el egy feladatot, és kapjon pozitív visszajelzést.
  • Töltse fel egyenlegét

Mi csökkenti az értékelést

A feladatért kapott alacsony pontok csökkentik az értékelést, ezért legyen udvarias és végezze el a munkáját hatékonyan.

  • A feladatra kapott rossz a pontok. Minél alacsonyabbak, annál lasúbb az értékelés növekedése. A befejezetlen feladatokra kapott rossz pontok is beszámolódnak.
  • A tevékenység hiánya a szolgáltatáson. Ha más vállalkozók gyakrabban végeznek feladatokat, mint Ön, akkor megelőzik Önt a értékelésben.

Hogyan befolyásolja a többi vállalkozó tevékenysége az értékelést?

A vállalkozó helye az értékelésben nem csak a befejezett feladatok számától függ, hanem a többi Qjob vállalkozó (felhasználó) aktivitásától is.

Egy példa. István és Atilla egyszerre léptek vállkozói státuszba a „Javítás és Építés” kategóriában. Az első héten István feltöltötte dokumentumait ellenőrzésre, információt és portfoliót töltött fel magáról, és sikeresen teljesített 3 megrendelést. Attilla csak egy feladatot végzett el és alacsonyabb értékelést kapott.

A következő héten István pihent, Atilla pedig feltöltötte a dokumentumait ellenőrzésre, szerkesztette profilját, sikeresen elvégezte a 3 feladatot és megelőzte Istvánt.

 Gyakori kérdések

- Mikor kerülők értékelés alá?

Közvetlenül az első feladat elvégzése után.

- A befejezett feladatokat más kategóriákban is figyelembe veszik?

Nem. Az értékelést minden kategóriára külön határozzuk meg.

- Miért előzteg meg az értékelésben kevesebb feladattal rendelkező vállalkozók?

Igyekszünk fenntartani az egészséges versenyt, ezért az idő múlásával a régi feladatokra hagyott értékelések hatása fokozatosan csökken. Minden újonnan végrehajtott, pozitív értékelést kapott megrendelés jelentős növekedést jelent.

- Mi történik az értékeléssel, ha a vállalkozó abbahagyja a belépést a szolgáltatásba?

Ha a vállalkozó egy hónapon belül egyetlen feladatot sem hajtott végre, értékelése eltünik. Új ajánlat hozzáadása esetén az összes múltbeli eredmény figyelembevételével újra értékelésre kerül, és a feladat sikeres befejezése után teljesen helyreáll.

- Mi történik, ha a megbízás választottbíróságra kerül, de végül lezáródik, mint befejett?

Értékelés során ezt egyszerű elvégzett feladatként veszik figyelembe.

- Mit tegyek, ha alacsony az értékelésem?

Az értékelés növeléséhez szerkessze meg a profilját, adjon hozzá portfóliót, verifikálja (ellenőriztesse) a dokumentumait, és kapjon minél több jó pontot az elvégzett feladatokért.

- Mi a különbség a kategóriás besorolás és az alkategóriás között?

Minden alkategóriának meg van a maga értékelése, mely figyelembe veszi az abban dolgozó vállalkozó összes érdemét. Az ügyfelek számára az ajánlatok rendezésekor figyelembe veszi annak az alkategóriának a besorolását, amelybe a feladatot elhelyezték.