Article Image

Mennyibe kerül egy stílusos beltéri ajtó tokkal?

Ismerje meg, hogyan befolyásolja a választását az anyag, a méret és a stílus, és mennyit érdemes költeni a beltéri ajtóra.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Ez a cikk kiegészítő cikként készült a már korábban közzétett ajtó beépítés árak című cikkhez.

A beltéri ajtó nem csak a belső tér stílusos kiegészítője, hanem fontos szerepet játszik a hangszigetelésben és a biztonságban is. De mennyit érdemes költeni rá? Ez az útmutató segít megérteni az árképzést és az ajtóválasztást, hogy megtalálja az Ön igényeinek és költségvetésének megfelelő legjobb megoldást.

Gyors menü:

Mit kell tudni a beltéri ajtókról?

Egy otthon felújítása vagy építése során az egyik legfontosabb döntés a beltéri ajtók kiválasztása. A beltéri ajtók a stílustól kezdve a funkcionalitásig számtalan szempontot képviselnek otthonunkban.

Az ajtó tok és az ajtó összetevőinek bemutatása

Amikor beltéri ajtóról beszélünk, fontos tisztában lennünk azzal, hogy nem csak az ajtólapról van szó. Az ajtó tokja, azaz a kerete is kulcsfontosságú. Az ajtótok hozzájárul az ajtó stabilitásához, és biztosítja, hogy az ajtó megfelelően illeszkedjen a falhoz. Továbbá, az ajtó tokjának anyaga és minősége is nagyban befolyásolja az ajtó teljesítményét és árát. Egy jól gyártott, minőségi anyagból készült ajtótok általában 20.000 és 40.000 Ft között mozog.

Az ajtó tok szerepe és funkciója

Az ajtótok szerepe sokoldalú. Először is, ez a keret, amibe az ajtólap beleillik, és ami összekapcsolja az ajtót a falunkkal. Fontos szerepet játszik az ajtó stabilitásában és hangszigetelésében is. Ezen kívül, az ajtótoknak esztétikai szerepe is van: segít kiemelni az ajtólap stílusát és kialakítását.

A beltéri ajtó típusai és stílusai

A beltéri ajtók többféle stílusban és kivitelben kaphatók, és minden egyes ajtóstílusnak megvan a sajátossága.

  1. Fa ajtók: A fa ajtók hagyományos, klasszikus megjelenést nyújtanak. A fa ajtólapok általában drágábbak, de hosszú élettartamúak és szép, természetes megjelenést kölcsönöznek otthonunknak. Az árak itt általában 50.000 és 200.000 Ft között mozognak.
  2. Üvegajtók: Az üvegajtók tökéletesek a modern otthonokba. Világosságot és átlátszóságot hoznak a helyiségbe, és optikailag nagyobbnak tűnik tőlük a tér. Az üvegajtók általában 40.000-tól 100.000 Ft-ig terjednek.
  3. Fém ajtók: A fém ajtók tartósak és robusztusak, így ideálisak lehetnek az irodákba és egyéb nagy forgalmú helyiségekbe. Az áruk 30.000-tól 90.000 Ft között látható.

Ezért fontos, hogy mérlegeljük az ajtó kiválasztása során szem előtt tartott szempontokat, beleértve a költségvetésünket, az ajtó anyagát, a méretét, a stílusát, és természetesen az ajtótokot is.

Szakértői segítségre van szüksége a beépítésben?

Vegye fel a kapcsolatot a csapatunkkal még ma és segítünk Önnek a legjobb döntés meghozatalában.

  Kapcsolatfelvétel

Hogyan határozhatjuk meg az árat?

Az ajtótokkal rendelkező beltéri ajtók árának megállapításakor számos tényezőt kell figyelembe venni. A legfontosabb tényezők a következők: az ajtó anyaga, mérete, formája és az, hogy standard vagy egyedi tervezésű-e.

Az ajtó anyagának hatása az árra

Az anyag jelentősen befolyásolja az ajtó költségét., ahogy az a következő mintatáblázat is mutatja.

Beltéri ajtó tokkal árak anyagok szerint

Ajtó Anyaga

Átlagos Méret (magasság x szélesség cm)

Átlagos Ár (Ft)

Fából készült ajtó

210 x 90

75.000 - 150.000

Üveg ajtó

210 x 90

120.000 - 220.000

Fémből készült ajtó

210 x 90

80.000 - 180.000

Műanyag ajtó

210 x 90

50.000 - 120.000

Egyedi tervezésű fa ajtó

210 x 90

200.000 - 350.000

Egyedi tervezésű üveg ajtó

210 x 90

250.000 - 400.000

Ez a táblázat bemutatja a különböző anyagú beltéri ajtók átlagos árait. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az árak változhatnak a gyártóktól, a szállítási költségektől és a területtől függően.

Fa ajtók

A fa beltéri ajtók szépsége és hosszú élettartama miatt általában a legdrágábbak. Egy minőségi fa ajtótokkal ellátott ajtó ára általában 50.000 és 200.000 Ft  között mozog.

Üveg ajtók

Az üvegből készült ajtók ára általában valamivel alacsonyabb, mint a fából készült ajtóké, de az ár továbbra is nagymértékben függ az ajtó méretétől és stílusától. Az árak itt általában 40.000-tól 100.000 Ft-ig terjednek.

Fémből készült ajtók

A fém ajtók általában a legolcsóbbak, és ideálisak lehetnek olyan helyiségekben, ahol nagy a forgalom, mint például irodákban. Az áruk 30.000-tól 90.000 Ft között található meg a leggyakrabban.

Az ajtó méretének és formájának hatása az árra

Az ajtó mérete és formája szintén befolyásolja az árát. Egy nagyobb ajtó, vagy egy nem szabványos formájú ajtó általában drágább lesz, mint egy kisebb, szabványos formájú ajtó. Ezen felül, a nagyobb ajtók gyakran több anyagot igényelnek, ami szintén növeli az árukat.

Egyedi tervezésű ajtók árazása

Az egyedi tervezésű ajtók ára nagymértékben változhat, attól függően, hogy milyen anyagokat, milyen stílusban használnak, és mennyi munkát igényelnek a gyártásuk. Az egyedi ajtók általában drágábbak, mivel a gyártási költségek magasabbak, és gyakran magasabb minőségű anyagokat használnak a gyártásuk során. Az egyedi ajtók ára általában 100.000 Ft felett kezdődik, de lehet, hogy akár több százezer forintba is kerülnek.

Nem biztos benne, hogy milyen ajtót válasszon?

Szakértőink segítenek megtalálni az Ön igényeinek leginkább megfelelő ajtót és telepíteni azt. Kérjen ingyenes ajánlatot!

  Ingyenes ajánlatkérés

Az ajtó vásárlásának folyamata

A beltéri ajtók vásárlása nem csak egyszerű beszerzési folyamat, hanem befektetés is otthonunkba. A megfelelő ajtók kiválasztása és beszerzése nagyban befolyásolja otthonunk kinézetét, funkcióit és kényelmét.

A megfelelő ajtó kiválasztása

A megfelelő ajtó kiválasztása nagyban függ otthonunk belső térétől és stílusától, valamint a hely igényeitől.

Hogyan válasszunk ajtót a belső térhez?

A beltéri ajtó kiválasztása során figyelembe kell venni a belső tér stílusát, méretét és elrendezését. Például, egy kis, szűk helyiségben egy csúszó ajtó vagy harmonika ajtó lehet a legjobb választás, mivel ezek minimalizálják a használt tér mennyiségét.

A hely igényeinek és stílusának figyelembevétele

Az ajtó kiválasztása során figyelembe kell venni a helyiség funkcióját és stílusát is. Egy hálószobába például célszerű olyan ajtót választani, ami jól szigetel, míg egy nappaliba tökéletes lehet egy üvegbetétes ajtó, amely segít a természetes fény beáramlásában.

A beltéri ajtó vásárlásának költségvetése

A beltéri ajtók vásárlásának költségvetése fontos része a vásárlási folyamatnak. A költségvetés meghatározza, hogy milyen anyagú, méretű és stílusú ajtót tudunk vásárolni.

Tippek a költségek csökkentésére

A költségek csökkentésének egyik módja az, hogy átgondoltan választunk ajtóanyagot. A fém ajtók például gyakran olcsóbbak, mint a fa vagy üveg ajtók. Egy másik lehetőség a költségek csökkentésére, hogy olyan ajtót választunk, amely már tartalmazza az ajtó tokot, így nem kell külön megvásárolnunk azt.

Az ár-érték arány fontossága

Az ajtó vásárlása során fontos, hogy figyelembe vegyük az ár-érték arányt. Ez azt jelenti, hogy mérlegelnünk kell az ajtó árát és minőségét, élettartamát, a benne rejlő esetleges karbantartási költségeket, és hogy mennyire felel meg otthonunk stílusának és igényeinek.

Az ajtó szállítása és telepítése

Miután kiválasztottuk és megvásároltuk a beltéri ajtótokkal ellátott nyílászárónkat, következő lépésként szállítást és telepítést kell szervezni. Ezek a folyamatok nagyban befolyásolják az ajtó teljesítményét és élettartamát.

Beltéri ajtó tokkal szállítás és telepítés árak

Szolgáltatás

Átlagos Ár (Ft)

Ajtó szállítása (50km-en belül)

15.000 - 25.000

Ajtó szállítása (50km-nél távolabb)

25.000 - 40.000

Ajtó telepítése (szakember által)

20.000 - 35.000

Ajtó telepítése (DIY)

Ingyenes, de szükségesek lehetnek további eszközök

Szakember konzultációja

10.000 - 20.000

Egyedi méretű ajtó telepítése

30.000 - 50.000

Ez a táblázat bemutatja a szállítás és telepítés átlagos költségeit. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az árak változhatnak a szolgáltatóktól és a telepítési igényektől függően.

Hogyan történik az ajtó szállítása?

Általában a szállító vagy az ajtógyártó cég felelőssége. Néhány cég ingyenes szállítást kínál, míg mások extra díjat számolhatnak fel a szolgáltatásért.

Tippek a szállításra és az ajtó kezelésére

Az ajtókat óvatosan kell szállítani, hogy elkerüljék a karcolásokat, dudorokat vagy egyéb károsodásokat. Ezenkívül, a szállítás során győződjön meg róla, hogy az ajtó nem áll vízszintes helyzetben, mivel ez torzulást okozhat.

Az ajtó telepítése: Csináld magad vs. szakember

Az ajtó telepítése lehet házilag projekt, de fontos, hogy mérlegeljük a szakember bevonásának előnyeit is.

Tippek az ajtó telepítéséhez

Ha úgy dönt, hogy maga szereli be az ajtót, győződjön meg róla, hogy megfelelő eszközei és utasításai vannak. Ezenkívül, győződjön meg róla, hogy a tok és az ajtó jól illeszkedik egymáshoz, és hogy az ajtó simán nyílik és záródik.

A szakember bevonásának előnyei

Bár a DIY telepítés spórolhat a költségeken, egy szakember bevonása biztosítja, hogy az ajtó helyesen és biztonságosan lesz felszerelve. Ezenkívül, a szakember tudja, hogyan kezelje az esetleges problémákat, mint például az ajtótok ferdesége vagy a falak egyenetlensége. Az ajtótelepítő szakemberek általában garanciát is adnak a munkájukra, ami plusz biztonságot jelent.

Összefoglalás: A vásárlásnak, szállításnak és telepítésnek összköltsége

A beltéri ajtó tokkal együtt való vásárlása, szállítása és telepítése jelentős befektetést jelent. Az alábbiakban összefoglaljuk a fő költségeket, és megvizsgáljuk, hogy megéri-e befektetni egy minőségi ajtóba.

A költségek kalkulálása és összegzése

Az ajtó vásárlásának teljes költsége az ajtó anyagától, méretétől, stílusától, a szállítás és a telepítés költségétől, valamint az esetleges extra költségektől, mint például a tok vagy az ajtó kilincs vásárlása, függ. A végösszeg nagyon eltérő lehet, attól függően, hogy milyen anyagú és stílusú ajtót választunk, és hogy saját magunk szereljük-e be az ajtót, vagy szakembert bízunk meg a feladattal.

Megéri-e befektetni egy minőségi ajtóba?

A minőségi ajtóba történő befektetés sok előnnyel jár. Egy jól kiválasztott és helyesen telepített ajtó nem csak növeli otthonunk esztétikáját és kényelmét, de hosszú távon megtakarításokat is eredményezhet, mivel kevesebb karbantartást és cserét igényel. Ezenkívül a minőségi ajtók gyakran jobban szigetelnek, ami segíthet a fűtési és hűtési költségek csökkentésében. Tehát, ha a költségvetés engedi, érdemes lehet befektetni egy minőségi beltéri ajtóba.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen tényezők befolyásolják a beltéri ajtó és tok árát?

Az ajtó anyaga, mérete, stílusa és a tok minősége mind befolyásolja az ajtó árát. Az egyedi kialakítású és prémium minőségű ajtók ára magasabb lehet. Emellett a szállítási és telepítési költségek is hozzáadódnak az összköltséghez.

Hol vásárolhatok beltéri ajtót tokkal együtt a legjobb áron?

Számos helyen vásárolhat beltéri ajtót tokkal, beleértve az online és hagyományos boltokat. Érdemes összehasonlítani az árakat és a termékek minőségét. A Qjob.hu egy jó platform az árak összehasonlítására és a legjobb ajánlatok megtalálására.

Mennyibe kerül a beltéri ajtó tokkal szállítása és telepítése?

A szállítás és telepítés költsége eltérő lehet, attól függően, hogy milyen szolgáltatást választ. Néhány cég ingyenes szállítást kínál, míg a telepítés általában extra költség. Mindig érdemes előre tisztázni ezeket a költségeket.

Megéri-e befektetni egy drágább, minőségi beltéri ajtóba és tokba?

A minőségi ajtók gyakran tartósabbak, jobban szigetelnek és növelik az otthon esztétikáját. Bár a kezdeti befektetés magasabb lehet, hosszú távon megtakarításokat eredményezhetnek, például a karbantartás és csere költségeinek csökkentésével.

Szeretné, ha a beltéri ajtója tökéletesen illene otthonába, de nem biztos a méretekben?

Szakértők segítenek!

 Ajánlatkérés

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a beltéri ajtó tokkal ár című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést