Article Image

Mennyibe kerül, hogy saját bontott tégla kerítésünk legyen?

Ebben a cikkben bemutatjuk a bontott téglából készült kerítés világát, tippeket adunk a költséghatékony építéshez és a legjobb beszerzési forrásokat is feltárjuk.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Van-e valami különleges a bontott téglával készült kerítésben? Vajon mennyibe kerül? Ebben a cikkben bemutatjuk a bontott téglából készült kerítés világát, tippeket adunk a költséghatékony építéshez és a legjobb beszerzési forrásokat is feltárjuk.

Gyorsmenü:

Bontott tégla kerítés: miért jó választás?

A bontott tégla kerítés építése nagyszerű módja az újrahasznosításnak, mely egyedi és rusztikus megjelenést biztosít. Az építéshez szükséges anyagok közé tartozik a bontott tégla, malter, cölöpök és vasrács. A kivitelezés szakértelmet és időt igényel, de a végeredmény megéri a befektetett munkát.

Mielőtt belemerülnénk a költségek részletezésébe, nézzük meg, miért is érdemes bontott tégla kerítést választanunk.

Az esztétikum jelentősége

Kezdjük azzal, hogy a bontott tégla kerítések egyszerűen lenyűgözőek. Egyedi karakterükkel, rusztikus megjelenésükkel egyből hozzáadnak valamit környezetünkhöz, ami más anyagokkal nem érhető el. Például, egy gyönyörű vörös bontott tégla kerítés azonnal szemet gyönyörködtető elemmé válik a kertben. Mivel ezek a téglák több évtizedet kibírnak, természetes kopásuk és patinájuk van, emiatt is olyan különlegesek. Ezeknek a tégláknak általában 15-30 forint darabja, de természetesen a teljes költség attól is függ, hogy mennyire bonyolult a design és milyen magas lesz a kerítésünk.

A bontott tégla tartóssága és időjárásállósága

A bontott tégla kerítések nemcsak szépek, hanem rendkívül tartósak és időjárásállóak is. A tégla évszázadok óta használt építőanyag, mivel ellenáll az időjárás viszontagságainak. Télen a tégla nem reped meg a fagytól, nyáron pedig nem deformálódik a hőségtől. Ráadásul, a tégla nem igényel különösebb karbantartást szemben a fával és a műanyaggal. Egy jól megépített bontott tégla kerítés több évtizeden keresztül is kiállja az idő próbáját.

Szeretné, hogy profi csapat építse meg a bontott téglából készült kerítését?

Ne késlekedjen, vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

Keressen szakembert!

Bontott tégla kerítés: mennyibe kerül?

Mint minden építési projekt esetében, az ár itt is több tényezőtől függ. Mostanra már tisztában vagyunk a bontott tégla kerítés előnyeivel, így érdemes áttekinteni, milyen költségekkel számolhatunk.

Ártényezők: méret, minőség, szállítás

Az első és legnyilvánvalóbb tényező a kerítés mérete. Egy hosszabb kerítés több téglát igényel, így a költségek is nagyobbak lesznek, ráadásul a kerítés magasságát is figyelembe kell vennünk. Egy magasabb kerítés nemcsak több téglát igényel, de a felállítása is több munkát és időt vesz igénybe.

A következő fontos tényező a tégla minősége. Vannak olcsóbb és drágább bontott téglák is a piacon. A drágább téglák gyakran jobb állapotban vannak, kevesebb sérüléssel és egységesebb méretűek. Egy jó minőségű bontott tégla ára 30-60 forint, de vannak speciális, antik téglák is, melyek ára elérheti akár a 100-200 forintot is darabonként.

Végül, de nem utolsósorban, figyelembe kell vennünk a szállítási költségeket is. A bontott tégla nehezebb, mint az új, ezért a szállítása is drágább lehet. A szállítási költségek természetesen aszerint alakulnak, hogy mekkora úttal kell kalkulálni. 

Az árak összehasonlítása: online vs helyi boltok

Az árak összehasonlítása is fontos lépés a bontott tégla kerítés tervezése során. Érdemes több helyről is árajánlatot kérni, hogy a lehető legjobb árat megtaláljuk. Az online áruházak gyakran olcsóbbak, mivel alacsonyabb az üzemeltetési költségük. Azonban ne feledkezzünk meg a szállítási díjakról sem, melyek jelentősen megnövelhetik a végösszeget.

A helyi boltokban is érdemes körülnézni, hiszen a téglát személyesen is meg tudjuk nézni, mielőtt megvennénk, és közvetlenül tehetünk fel kérdéseket az eladónak.

Bontott tégla kerítés árak - részletes költségvetés

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezek a költségek becsléseken alapulnak, a szállítási távolságtól, a munkadíjaktól és egyéb tényezőktől függően módosulnak. Mindig kérjen több árajánlatot a legjobb döntés meghozatala érdekében.

Tétel

Mennyiség

Egységár (Ft)

Összesen (Ft)

Bontott tégla

500 db

120

  60.000

Beton alapozás

10 m3

15.000

150.000

Vasrács (alapozáshoz)

10 db

3.000

  30.000

Munkadíj (tégla rakás)

20 m2

10.000

200.000

Munkadíj (alapozás)

1 db

50.000

  50.000

Szállítási költség

1 db

20.000

  20.000

Epítőanyagok (homok, cement stb.)

1 szett

50.000

  50.000

Engedélyeztetési költség

1 db

15.000

  15.000

Végösszeg

 

 

575.000

Ne hagyja a véletlenre kerítése építését!

Vegye fel velünk a kapcsolatot, és bízza a munkát szakértőkre, akik garantálják a kiváló minőséget.

Szakértői segítség

Az építési folyamat és annak költségei

Nézzük meg, milyen lépéseket és költségeket tartalmaz az építési folyamat.

Az építési munkálatok előkészítése

Mielőtt hozzákezdenénk a kerítés építéséhez, számos előkészítő munkát kell elvégeznünk. Elsőként szükséges a talaj előkészítése, mely magában foglalja a terület kijelölését, az alap kiásását és betonozását. Ezek a munkálatok általában 10.000-20.000 Ft/m költséggel járnak, attól függően, hogy milyen a talaj állapota és mennyi a kiásandó anyag.

A második lépés a terv elkészítése. Ezt általában egy építész vagy mérnök végzi, melynek ára általában 50.000-150.000 forint, attól függően, hogy milyen bonyolult a tervezett kerítés. Ha nagyon egyedi és összetett design-t szeretnénk, akkor a költség növekedhet.

Munkadíjak és egyéb költségek

A következő nagy költség a munkások díja, melyek régiónként változóak, az építési munka bonyolultsága és a kerítés mérete a számítás alapja. Általánosan elmondható, hogy a munkások díja 15.000-25.000 Ft/m közötti összeg, de ez az összeg emelkedhet, ha nagyon összetett munkálatokról van szó.

Egyéb költségként merül fel például a szerszámok bérlése vagy vásárlása, a téglaragasztó, valamint a kerítés festése vagy kezelése.

Bontott tégla kerítés építési költségek

Ez a táblázat részletesen bemutatja a bontott tégla kerítés építésének négyzetméterre vonatkozó kiadásait. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezek a költségek becslések. Ajánlott több árajánlatot kérni a legjobb döntés meghozatala érdekében.

Tétel

Ár (Ft/m2)

Alapozás

  3.000

Tégla rakása

  5.000

Cement és egyéb építőanyagok

  2.000

Munkadíj

  5.000

Szállítási költség

  1.000

Engedélyeztetés

     500

Végösszeg

16.500

Hogyan spórolhatunk a költségeken?

Vannak lehetőségek a költségek csökkentésére, akár mi magunk is elvégezhetjük az előkészítő munkálatokat, sőt a kerítés építését is. Emellett érdemes több ajánlatot bekérnünk, hogy megtaláljuk a legjobb ár-érték arányt.

Tippek a bontott tégla kerítés építéshez

A bontott tégla kerítés építése összetett feladat, de helyes tervezéssel és építési technikákkal valóban lenyűgöző és tartós eredményt érhetünk el. Íme néhány tipp, amelyek segítségünkre lehetnek a projekt során.

Az ideális tégla kiválasztása

A bontott tégla kerítés megépítésének első lépése az, hogy kiválasztjuk az ideális téglát. Fontos, hogy olyan téglát válasszunk, amely nemcsak szép, de időjárásálló és tartós is. Az antik, kézzel készült téglák különösen vonzóak lehetnek, mivel egyedi textúrájuk és színük van. De ne felejtsük el, hogy a minőség itt is fontos - kerüljük a sérült vagy repedt téglákat, melyek ronthatják a kerítés stabilitását és csökkentik az élettartamát.

Bontott tégla árak

Ez a táblázat bemutatja a különböző típusú bontott téglák aktuális árait, amelyeket kerítésépítéshez használhatóak. Az árak a forgalmazótól és a tégla minőségétől függően alakulnak.

Téglatípus

Méret (cm)

Ár (Ft/db)

Antik tégla

25x12x6.5

150

Vintage tégla

25x12x6.5

140

Régi vörös tégla

25x12x6.5

130

Régi fehér tégla

25x12x6.5

140

Retro barna tégla

25x12x6.5

160

Rusztikus szürke tégla

25x12x6.5

170

Gyakorlati tanácsok az építéshez

A kerítés építése során fontos, hogy kövessük az építési szabályokat és előírásokat. Például, bizonyosodjunk meg róla, hogy a kerítésünk nem haladja meg a helyi szabályozásokban meghatározott maximális magasságot.

Az alapozás kulcsfontosságú a stabilitás szempontjából, ezért érdemes elegendő időt fordítani erre a lépésre. A téglák helyes elhelyezése és rögzítése is létfontosságú, hogy a kerítésünk hosszú évekig szilárd maradjon.

Karbantartási tanácsok a hosszú élettartamért

Végül, de nem utolsósorban, fontos, hogy rendszeresen végezzünk karbantartási munkálatokat a kerítésen, hogy maximalizáljuk az élettartamát. Ez magában foglalhatja a tégla tisztítását és újrafestését, valamint a repedések és sérülések javítását. Ha szükséges, ne habozzunk szakemberhez fordulni segítségért.

Összességében, a bontott tégla kerítés építése egy nagyszerű projekt, amely kiemeli otthonunk esztétikai értékét és egyediségét. Ezekkel a tippekkel remélhetőleg könnyebbé válik a folyamat, és sok éven át élvezhetjük az eredményt.

Hol érdemes vásárolni bontott téglát?

Ha eldöntöttük, hogy bontott téglából építjük meg kerítésünket, akkor a következő kérdés, hogy honnan szerezzük be a téglákat. Lássuk, milyen lehetőségeink vannak.

Megbízható források az online piacon

Az online piacterek kiváló helyek a bontott tégla beszerzéséhez. Weboldalak, mint az eBay, a Jófogás, vagy az OLX kínálnak széles választékot, ahol magánszemélyektől és kereskedőktől egyaránt vásárolhatunk. Az online vásárlás nagy előnye, hogy könnyedén összehasonlíthatjuk az árakat és megtekinthetjük a termék fotóit, mielőtt megvásárolnánk.

Azonban, mindig legyünk óvatosak, és ellenőrizzük a eladó visszajelzéseit, valamint az áru leírását és állapotát. Ne feledjük, hogy a szállítási költségeket is be kell kalkulálni az összköltségbe.

Helyi beszállítók bemutatása

Természetesen, a helyi építőanyag-kereskedőknél és bontócégeknél is beszerezhetjük a bontott téglát. A helyi vásárlás előnye, hogy személyesen is megtekinthetjük a téglákat, és jobban ellenőrizhetjük a minőségüket.

A helyi kereskedők gyakran kínálnak szállítási szolgáltatást is, ami megkönnyítheti a nagy mennyiségű tégla szállítását.

Eleged van a kerítéssel kapcsolatos találgatásokból?

Szakértők segítenek a bontott tégla kerítés minden aspektusában. Kattints az alábbi gombra, és lépj kapcsolatba

Ajánlatkérés

Zárszó: A bontott tégla kerítés, mint befektetés

Összefoglalva, a bontott tégla kerítés építése egy jelentős esztétikai és anyagi értékkel bíró beruházás. Bár az előkészítés és az építés időt és energiát igényel, de végül egy gyönyörű és tartós kerítéssel lesz a jutalmunk, amely évtizedekig szolgálhatja családunkat.

Vásárláskor mindig összpontosítsunk a minőségre, és ne féljünk időt és energiát fordítani a megfelelő téglák megtalálására. Legyen szó online vásárlásról vagy helyi beszállítóról, mindig kérjünk több ajánlatot, és válasszuk ki a legkedvezőbbet számunkra.

Havasi Barbara
Szövegíró
Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a bontott tégla kerítés című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést