Article Image

Mennyibe kerülnek a előtetők 2024-ben?

Összehasonlítás az aktuális előtető árak között. Ismerje meg a fontos tényezőket és tippeket a tökéletes előtető kiválasztásához!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Ez a cikk kiegészítő cikként készült a már korábban közzétett fa terasz építés árak című cikkhez. 

Az előtető egy fontos része otthonunknak, hiszen megvédi a bejáratot az időjárás viszontagságaitól, és esztétikai szempontból is növeli az épület értékét. De mennyibe kerül egy jó előtető? Ebben a cikkben bemutatjuk a legnépszerűbb előtető anyagokat, és összehasonlítjuk azok árait. Az árak függnek többek között az anyagtól, a mérettől és a gyártótól. Lássuk, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a tökéletes előtető kiválasztásakor!

Ha szeretne tökéletes előtetőt az otthonához, kérjen segítséget szakértőnktől!

Megtudhatja, melyik anyag és típus a legjobb választás az Ön igényeihez. 

Kapcsolatfelvétel

Előtető árak összehasonlítása

Kategória

2021

2022

2024

Minimális

45.000 Ft/m2

48.000 Ft/m2

50.000 Ft/m2

Átlagos

100.000 Ft/m2

110.000 Ft/m2

120.000 Ft/m2

Maximális

250.000 Ft/m2

275.000 Ft/m2

300.000 Ft/m2

A táblázat az előtetők árairól szól, és összehasonlítja azokat 2021, 2022 és 2024 között. A táblázatban három kategória található: minimális, átlagos és maximális árak. Az árak emelkedtek az évek során, a minimális ár 2021-ben 45.000 Ft volt, míg 2024-ben már 50.000 Ft. Hasonlóképpen, az átlagos ár 100.000 - 120.000 Ft-ra emelkedett, míg a maximális ár 250.000 - 300.000 Ft-ra nőtt. Az árak változása részben a piaci körülmények és az infláció miatt következett be.

Tartalomjegyzék

Az előtető anyagok és típusok

A piac számos előtető anyagot és típust kínál, amelyek különböző előnyöket és hátrányokat hordoznak. A legnépszerűbb anyagok a fém, a műanyag és a fa. Tekintsük át ezeket a típusokat.

Fém előtetők

A fém előtetők strapabírók, tartósak és általában kevés karbantartást igényelnek. Két gyakori fém előtető anyag az acél és az alumínium.

Acél előtetők

Az acél előtetők a fém előtetők közül a legelterjedtebbek. Jellemzőik:

  • Nagy szilárdság és tartósság
  • Korrózióállóság, különösen a horganyzott vagy rozsdamentes acél esetében
  • Széles választék a színekben és a bevonatokban
  • Ár-érték arányban jó választás

Alumínium előtetők

Az alumínium előtetők könnyebb alternatívát kínálnak az acél előtetőkkel szemben. Jellemzőik:

  • Könnyű súly, ami megkönnyíti a szerelést
  • Korrózióállóság és hosszú élettartam
  • Környezetbarát, mivel az alumínium újrahasznosítható
  • Magasabb árkategória, mint az acél előtetők

Fém előtetők árai

Anyag

Méret (m²)

Ár (Ft)

Acél

10

60.000

Acél

20

120.000

Acél

30

180.000

Alumínium

10

100.000

Alumínium

20

200.000

Alumínium

30

300.000

Ez a táblázat a fém előtetők árait mutatja két népszerű anyag, az acél és az alumínium esetében. Az árak a méret növekedésével arányosan nőnek. Az alumínium előtetők általában drágábbak, mint az acél előtetők, de könnyebbek és korrózióállóbbak.

Műanyag előtetők

A műanyag előtetők közül a leggyakoribb a PVC előtető. Jellemzőik:

PVC előtetők

  • Könnyű súly és egyszerű szerelés
  • Alacsonyabb árkategória
  • Széles választék a színekben és a mintákban
  • Rövidebb élettartam és kevésbé strapabíró, mint a fém előtetők

Műanyag előtetők árai

Anyag

Méret (m²)

Ár (Ft)

PVC

10

50.000

PVC

20

100.000

PVC

30

150.000

Polikarbonát

10

70.000

Polikarbonát

20

140.000

Polikarbonát

30

210.000

A műanyag előtetők árait a PVC és a polikarbonát anyagok esetében mutatja ez a táblázat. A polikarbonát előtetők általában drágábbak, mint a PVC előtetők, de erősebbek és jobban ellenállnak az időjárásnak.

Fa előtetők

A fa előtetők természetes megjelenést és melegséget kölcsönöznek az otthonnak. Két gyakori fa előtető anyag a tömörfa és a rétegelt lemez.

Tömörfa előtetők

  • Természetes és időtálló megjelenés
  • Hosszú élettartam, ha megfelelő karbantartást kap
  • Magasabb árkategória
  • Rendszeres festés vagy lakkozás szükséges

Fa előtetők árai

Anyag

Méret (m²)

Ár (Ft)

Tömörfa

10

80.000

Tömörfa

20

160.000

Tömörfa

30

240.000

Rétegelt lemez

10

60.000

Rétegelt lemez

20

120.000

Rétegelt lemez

30

180.000

Ebben a táblázatban a fa előtetők árait mutatjuk tömörfa és rétegelt lemez anyagok esetében. A tömörfa előtetők általában drágábbak, mint a rétegelt lemez előtetők, de természetesebb megjelenést és jobb szigetelést biztosítanak.

Rétegelt lemez előtetők

  • Könnyebb és olcsóbb alternatíva a tömörfa előtetőkkel szemben
  • Széles választék a fafajtákban és a mintákban
  • Megfelelő karbantartás mellett hosszú élettartam
  • Festés vagy lakkozás szükséges a védelem érdekében

A fent bemutatott előtető anyagok és típusok közül érdemes alaposan megfontolni, hogy melyik felel meg leginkább az Ön igényeinek és költségvetésének. Az anyagok és típusok mellett fontos figyelembe venni a szerelési költségeket, a karbantartási igényeket, valamint az otthona stílusát és a környezeti tényezőket. Minden anyagnak és típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, így a választás során érdemes összevetni ezeket a szempontokat, hogy megtalálja a legmegfelelőbb előtetőt az Ön számára.

Az előtető árak meghatározó tényezői

Az előtető árát több tényező is befolyásolja, amelyek közül a legfontosabbak az anyagok, a méretek és formák, a gyártó és a minőség, valamint a szerelési költségek. Tekintsük át ezeket a tényezőket.

Önnek is gondot okoz az előtetők árai közötti eligazodás?

Ne bízza a véletlenre, forduljon szakértőkhez, és mi segítünk megtalálni az ideális ár-érték arányt!

Árajánlat kérése

Anyagok

Az előtető anyaga jelentősen befolyásolja annak árát. A PVC előtetők általában a legolcsóbbak, míg a tömörfa előtetők a legdrágábbak. A fém előtetők között az alumínium előtetők ára magasabb, mint az acél előtetőké. A választott anyagtól függően az előtető ára jelentősen eltérhet.

Méretek és formák

Az előtető mérete és formája is befolyásolja az árát. Nagyobb méretű előtetők több anyagot igényelnek, és így drágábbak. Az egyedi formák és kialakítások gyakran magasabb költségekkel járnak, mivel bonyolultabb a gyártásuk és a szerelésük.

Gyártó és minőség

A gyártó és a termék minősége is fontos tényező az előtető árának meghatározásában. A prémium minőségű, ismert márkák gyakran magasabb áron kínálják termékeiket, mivel jobb anyagokat és gyártási technológiákat használnak. Az olcsóbb, kevésbé ismert márkák előtetői lehet, hogy nem olyan tartósak és minőségiek, mint a drágább márkáké.

Szerelési költségek

Az előtető árát befolyásolja a szerelési költség is, amely az előtető típusától, méretétől és formájától, valamint a szerelő által kért díjtól függ. A bonyolultabb előtető kialakítások magasabb szerelési költségekkel járhatnak. A szerelési költségek csökkentése érdekében érdemes több ajánlatot kérni és összehasonlítani a különböző beszerelők árait.

Az előtető árak összehasonlítása 2024

Az előtetők árai 2024-ben eltérőek a különböző anyagok és típusok esetében. Tekintsük át az egyes előtetők árait:

Fém előtetők árai

A fém előtetők árai az alábbiak szerint alakulnak:

  • Acél előtetők: Az árak 15.000 Ft/m²-től kezdődnek, és attól függően emelkednek, hogy milyen bevonatot és vastagságot választunk.
  • Alumínium előtetők: Az árak 25.000 Ft/m²-től indulnak, és az alumínium vastagsága és bevonata alapján növekednek.

Műanyag előtetők árai

A műanyag előtetők, például a PVC előtetők árai kedvezőbbek, mint a fém előtetőké. A PVC előtetők árai általában 8.000 Ft/m²-től kezdődnek és a kiválasztott szín, minta és minőség alapján emelkednek.

Fa előtetők árai

A fa előtetők árai az alábbiak szerint alakulnak:

  • Tömörfa előtetők: Az árak 20.000 Ft/m²-től indulnak, és a fafajta, az előkezelés és a felületkezelés határozza meg a végső árat.
  • Rétegelt lemez előtetők: Az árak 12.000 Ft/m²-től kezdődnek és a választott fafajta és bevonat alapján növekednek.

Fontos megjegyezni, hogy az előtetők árai csak a termék árát tartalmazzák, és nem tartalmazzák a szerelési költségeket. A szerelési költségek további néhány ezer forintot jelenthetnek négyzetméterenként.

Az előtető árak összehasonlításakor mindig vegye figyelembe a minőséget, a tartósságot és az esztétikai értéket is. Ne feledje, hogy az olcsóbb előtetők rövidebb élettartamúak és kevésbé strapabírók lehetnek, mint a drágábbak. Gondosan mérlegelje az egyes anyagok és típusok előnyeit és hátrányait, mielőtt döntést hoz az előtető megvásárlásáról.

Az előtetők karbantartása és élettartama

Az előtetők karbantartása és az egyes anyagok élettartama fontos szempont a megfelelő előtető kiválasztásánál. A következőkben áttekintjük a karbantartási tippeket és az egyes anyagok várható élettartamát.

Karbantartási tippek az előtető anyagokhoz

  • Fém előtetők: A fém előtetők karbantartása általában egyszerű, rendszeres tisztítással és az esetleges rozsdásodás, sérülés kezelésével jár. Ügyeljen arra, hogy a bevonatot időnként ellenőrizze és szükség esetén újraalkalmazza.
  • Műanyag előtetők: A műanyag előtetők, például a PVC előtetők tisztítása könnyű, és általában enyhe tisztítószerekkel és vízzel végezhető. Ellenőrizze a műanyag előtetőt repedések, törések és elszíneződés ellen, és szükség esetén cserélje ki az érintett részeket.
  • Fa előtetők: A fa előtetők karbantartása magában foglalja a rendszeres tisztítást, a gomba és rovarok elleni védelmet, valamint a festés vagy lazúrozás újraalkalmazását. A fa előtetők esetében fontos, hogy rendszeresen ellenőrizze a fa állapotát és időben kezelje a problémákat.

Az egyes előtető anyagok élettartama

  • Acél: Az acél előtetők élettartama általában 30-50 év között van, a megfelelő karbantartás és a környezeti tényezőktől függően.
  • Alumínium: Az alumínium előtetők élettartama hosszabb, mint az acél előtetőké, és akár 50-70 évig is eltarthat, ha megfelelően karbantartják.
  • PVC: A PVC előtetők élettartama általában 20-30 év között van, de a minőségtől és a karbantartástól függően ennél hosszabb is lehet.
  • Tömörfa: A tömörfa előtetők élettartama a fa minőségétől és a karbantartástól függően 30-50 év között mozoghat.
  • Rétegelt lemez: A rétegelt lemez előtetők élettartama általában 25-40 év között van, de a fa minőségétől és a karbantartástól függően ennél hosszabb is lehet.

Az előtetők élettartama és karbantartása fontos szempont a megfelelő anyag és típus kiválasztásában. A hosszabb élettartamú anyagok kezdetben drágábbak lehetnek, de hosszú távon megtérülhetnek a kevesebb karbantartási igény és a cserék ritkább szükségessége miatt. A karbantartás terén is érdemes figyelembe venni az egyes anyagok igényeit, hogy a választott előtető hosszú éveken át megőrizze esztétikai és funkcionális értékét.

Az előtetők élettartama és karbantartása mellett ne felejtsük el figyelembe venni az árat, a minőséget és a környezeti hatásokat is. A megfelelő előtető kiválasztása hosszú távú befektetés, ezért érdemes alaposan átgondolni a döntést és összehasonlítani az egyes anyagok és típusok előnyeit és hátrányait.

Hogyan találja meg a legjobb előtető árat?

Az előtetők árainak összehasonlítása és a legjobb ár megtalálása fontos, ha költséghatékony megoldást szeretnénk választani. Tekintsük át, hogyan találhatjuk meg a legjobb előtető árat az ajánlatok összehasonlítása és a szerelési költségek csökkentése révén.

Ajánlatok összehasonlítása

Az előtető árak összehasonlítása során érdemes több gyártótól és szakembertől beszerezni árajánlatokat. Fontos, hogy az árajánlatok a teljes költséget tartalmazzák, beleértve az anyagok árát, a szerelési költségeket és az esetleges garanciát. Összehasonlítva az egyes ajánlatokat, könnyebben megtalálhatjuk a legjobb ár-érték arányt kínáló előtetőt.

Szerelési költségek csökkentése

A szerelési költségek jelentős részét képezhetik az előtető árának, ezért érdemes megfontolni a következő módszereket a költségek csökkentése érdekében:

  1. Szerelje fel saját maga az előtetőt: Ha van némi kézügyessége és ismerete a szerelésben, akkor érdemes megfontolni, hogy saját maga végezze el a szerelést. Ez azonban csak akkor ajánlott, ha biztos benne, hogy megfelelően el tudja végezni a munkát, mivel a hibás szerelés komoly problémákhoz vezethet.
  2. Közös szerelés: Ha több szomszéd is ugyanarra az előtetőre szeretné váltani, akkor érdemes egyszerre kérni a szerelést, mivel így a szerelők akár kedvezményt is adhatnak a munkáért.
  3. Helyi szerelők választása: Az árajánlatok összehasonlításánál érdemes a helyi szerelőkkel is felvenni a kapcsolatot, mivel ők gyakran versenyképes árakat kínálnak, és így csökkenthetőek a költségek.

Az előtetők árának összehasonlítása és a szerelési költségek csökkentése segíthet megtalálni a legjobb ár-érték arányt. Ne feledje azonban, hogy a minőség és a tartósság ugyanolyan fontos tényezők, mint az ár, ezért ne döntsön kizárólag az alacsony költségek alapján. Az előtető egy hosszú távú befektetés, amely védi otthonát és esztétikai értéket ad neki, ezért gondoskodjon arról, hogy a választott megoldás a legjobb értékű és hosszú távon megbízható legyen.

Végezetül, miután összehasonlította az árajánlatokat, a szerelési költségeket és figyelembe vette az anyagok élettartamát és karbantartási igényét, könnyebben meghozhatja a megfelelő döntést az előtető árak tekintetében. Az előzetes kutatás és az átgondolt döntés biztosítja, hogy hosszú távon elégedett lesz választásával, és otthona védelme és esztétikai megjelenése évekig megmarad.

Előtető építési költségek

Költségtípus

Ár (Ft)

Anyagköltség

50.000 - 300.000

Szerkezeti elemek

20.000 - 100.000

Tetőszerkezet kialakítása

30.000 - 150.000

Szerelési költségek

10.000 - 50.000

Engedélyek és tervezés

5.000 - 25.000

Szállítási költségek

5.000 - 20.000

Az anyagköltségek, a szerkezeti elemek, a tetőszerkezet kialakítása, a szerelési költségek, az engedélyek és tervezés, valamint a szállítási költségek mind befolyásolják az előtető építésének végső árát. Az árak változhatnak a választott anyagok, a méretek és a kivitelezői díjak függvényében.

Összefoglaló és ajánlások

Az előtető árak összehasonlítása fontos téma, hiszen a megfelelő előtető kiválasztása hosszú távú befektetés otthona védelme és esztétikája szempontjából. Összefoglaljuk a főbb pontokat, és adjunk néhány ajánlást az ideális előtető kiválasztásához és a legjobb ár-érték arány megtalálásához.

Az ideális előtető kiválasztása

  1. Válassza ki az anyagot: Fém, műanyag vagy fa előtetőt szeretne? Mérlegelje az egyes anyagok előnyeit és hátrányait, valamint az élettartamot és a karbantartási igényeket.
  2. Vegye figyelembe a környezeti tényezőket: Milyen időjárási viszonyokra és egyéb környezeti hatásokra kell felkészülnie? Válasszon olyan előtetőt, amely megfelelő védelmet nyújt a helyi körülmények között.
  3. Fontolja meg a külső kinézetet: Az előtetőnek nem csak funkcionálisnak, hanem esztétikailag is megfelelőnek kell lennie. Gondolja végig, milyen stílusban szeretné kialakítani otthona külső megjelenését.

A legjobb ár-érték arány megtalálása

  1. Kérjen több árajánlatot: Összehasonlítva a különböző kereskedők és gyártók árajánlatait, könnyebben megtalálhatja a legjobb ár-érték arányt.
  2. Vizsgálja meg a szerelési költségeket: Fontolja meg a szerelési költségek csökkentésének lehetőségeit, például saját maga szerelését, csoportos szerelést vagy helyi szerelők választását.
  3. Ne feledje a minőséget: A legolcsóbb előtető nem feltétlenül a legjobb választás, ha a minősége nem megfelelő. A hosszú távú megtérülést és az elégedettséget a jó minőségű anyagok és munka biztosítják.

Szeretné megtalálni a legjobb árat és minőséget egy előtetőre?

Forduljon hozzánk bizalommal, és mi segítünk Önnek megtalálni a legmegfelelőbb megoldást! Kattintson ide, és lépjen kapcsolatba szakértőkkel!

Ingyenes ajánlatkérés

Ezek az ajánlások segítenek abban, hogy a legjobb előtetőt válassza otthona számára, és megtalálja a legjobb ár-érték arányt. Ne feledje, hogy a megfelelő előkészítés és kutatás elengedhetetlen a hosszú távú elégedettség és a jó befektet és biztosítása érdekében. Az előtető árak összehasonlítása és az előzőleg megvitatott tényezők figyelembe vétele révén megalapozott döntést hozhat, amely hosszú távon megbízható védelmet és esztétikai értéket biztosít otthonának.

Utolsó gondolatként érdemes olyan előtető gyártót és szerelőt választani, aki jó hírnévvel rendelkezik, és akinek a korábbi munkái pozitív visszajelzéseket kaptak. A tapasztalat és a szakértelem fontos tényezők az előtető minőségének és tartósságának biztosításában, így ne habozzon időt és energiát fordítani a helyes választás megtalálására.

Összességében, az árak összehasonlítása és a fent említett tényezők alapos mérlegelése segít az ideális előtető kiválasztásában, amely hosszú távon megfelelő védelmet és esztétikai értéket nyújt az Ön otthonának.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a előtető árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést