Article Image

Az otthonod új arca: fa hatású műanyag ajtók

Fedezze fel a legfrissebb trendeket a fa hatású műanyag bejárati ajtók áraiban, és találja meg a tökéletes bejárati ajtót otthona számára.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Sokszor szembesülünk azzal a dilemmával, hogy milyen ajtót válasszunk az otthonunkba. Ha a természetes hatású megoldásokat kedveled, de nem szeretnél túl sokat költeni, akkor a fa hatású műanyag bejárati ajtók ideális választás lehetnek számodra. Most, 2024. évben nagyon népszerűek, hiszen nemcsak jól néznek ki, hanem az áruk is megfizethető. De pontosan mennyibe kerülnek? Cikkünkben ezt vesszük górcső alá.

Gondolkozik a fa hatású műanyag bejárati ajtó beszerelésén? 

Vegye fel a kapcsolatot tapasztalt szakembereinkkel, akik segítenek a legjobb döntés meghozatalában.

 Ajánlatkérés

Gyors menü:

 Fa hatású műanyag bejárati ajtók árainak változása 2021-től 2024-ig

Kategória

2021

2022

2024

Maximum ár

350.000 Ft

420.000 Ft

600.000 Ft

Átlagos ár

200.000 Ft

240.000 Ft

320.000 Ft

Minimum ár

120.000 Ft

144.000 Ft

190.000 Ft

A táblázat a fa hatású műanyag bejárati ajtók árainak változását mutatja az elmúlt három évben. Figyelembe vettük a különböző gyártók és az általuk kínált különböző modellek árait, hogy meghatározzuk a maximum, az átlagos és a minimum árat minden évben. Az árak jelentős növekedést mutatnak, ami a piaci trendekre és a különböző gazdasági tényezőkre vezethető vissza. Mindig érdemes árajánlatokat kérni több különböző szolgáltatótól, hogy a legjobb ajánlatot találja meg.

Miért válasszunk fa hatású műanyag bejárati ajtót?

Nézzük, miért érdemes fa hatású műanyag ajtót választani.

A fa hatású műanyag bejárati ajtó előnyei

A fa hatású műanyag bejárati ajtók nemcsak a szép megjelenésükkel hódítanak, hanem a praktikus tulajdonságaikkal is. Ellenállóak az időjárással szemben, és jó hőszigetelő képességük miatt energiát is megtakaríthatsz velük, azaz nyáron nem kell annyira hűtened az otthont, télen pedig fűteni. Az árak 150.000 és 300.000 forint között mozognak, attól függően, milyen méretet és kialakítást választasz.

Hogyan illik a fa hatású műanyag bejárati ajtó a különböző otthoni stílusokba?

Nem számít, hogy modern vagy tradicionális stílusú otthonban élsz, a fa hatású műanyag ajtók bármilyen környezetbe jól illeszkednek. Az árak itt is változhatnak: egy egyszerűbb modell már 150.000 forintért a tiéd lehet, de egy igazán egyedi, nagyméretű ajtóért akár 400.000 forintot is fizethetsz.

A fa hatású műanyag bejárati ajtók anyaga és gyártása

A fa hatású műanyag bejárati ajtók különleges megjelenést kölcsönöznek otthonunknak, de vajon hogyan készülnek? Mi az a folyamat, ami során a műanyag fa hatásúvá válik? És milyen anyagokból készülnek ezek az ajtók? Most belevetjük magunkat a részletekbe!

Milyen anyagokból készülnek a fa hatású műanyag bejárati ajtók?

A fa hatású műanyag bejárati ajtók alapanyaga általában PVC. Ez egy rendkívül sokoldalú műanyag, melynek köszönhetően az ajtók széles szín- és mintaválasztéka áll rendelkezésre. Az ajtókeretekhez és az ajtólapokhoz is ezt az anyagot használják, melyet olyan plusz elemekkel egészítenek ki, mint az üvegezett részek, illetve a fém szerkezeti elemek a stabilitás érdekében. Fontos azonban tudni, hogy mindez nem jár alacsony költségekkel - egy átlagos méretű, egyszerű kivitelű műanyag bejárati ajtó ára 150.000 forint körül indul.

A gyártási folyamat: hogyan lesz a műanyagból fa hatású?

Az ajtó gyártása során a műanyagot először megolvadják, majd a kívánt formába öntik. Ezt követően egy speciális technológia segítségével - amit hőpréselésnek neveznek - a műanyag felületére fa mintázatot nyomnak. Ez a lépés adja meg az ajtó természetes fa hatását. Az ajtó ezen részének ára a hőpréselési technológia és a felhasznált anyagok minőségétől függ, de általában 50.000 és 100.000 forint közötti összeggel növeli a műanyag ajtó árát.

A fa mintázatú bevonat kialakítása

Az ajtó végleges megjelenésének kialakítását a fa mintázatú bevonat felvitelével fejezik be. A bevonatot a műanyag felületre ragasztják, majd egy speciális lakkal bevonják, hogy az idő múlásával se kopjon, ne karcolódjon, és az UV-sugárzás se károsítsa. Az ilyen típusú bevonat általában még további 20.000-50.000 forinttal emeli az ajtó végleges árát. De ne feledjük, a minőség mindig megéri az árát, és ez az ajtó hosszú távon biztosan megtérül majd!

Milyen tényezők befolyásolják a fa hatású műanyag bejárati ajtók árát?

A fa hatású műanyag bejárati ajtók árát több tényező is befolyásolja. Nézzük, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, ha ilyen ajtót szeretnél vásárolni!

Méret és forma

Egyértelmű, hogy az ajtó mérete nagyban befolyásolja az árát. Egy kisebb méretű ajtó nyilvánvalóan olcsóbb, mint egy nagyobb, hiszen kevesebb anyagot és munkát igényel. Például egy 90x200 cm-es ajtó 150.000-250.000 forintba kerülhet, míg egy 100x210 cm-es méretű ajtóért már 200.000-300.000 forintot is elkérhetnek tőled. Az árakat emelheti a különleges forma is, például ha a standard négyzet vagy téglalap alak helyett egyedi formát szeretnél.

Milyen extrák vannak?

Az ajtó árát tovább növelhetik az extrák, mint például az üvegezett részek, a többpontos zárrendszerek, vagy az intelligens otthon rendszerekhez való csatlakoztathatóság. Egy üvegezett ajtó ára például 50.000-100.000 forinttal is magasabb lehet, mint egy nem üvegezetté.

Különböző extrák és a hozzájuk tartozó árak

Extra

Ár

Ujjlenyomat-olvasó

50.000 Ft

Automatikus zárrendszer

40.000 Ft

UV-védő bevonat

30.000 Ft

Speciális színezés

20.000 Ft

Ütésálló üveg

60.000 Ft

Hangszigetelő tömítés

20.000 Ft

Az extrák hozzáadása jelentősen növelheti az ajtó árát, de gyakran hosszú távon megtérülő befektetés. Például az automatikus zárrendszer növeli a biztonságot, az UV-védő bevonat pedig hozzájárul az ajtó élettartamának növeléséhez. Mindig mérlegeljük, milyen extrákra van ténylegesen szükségünk, és kérjünk ajánlatot több gyártótól is.

Műanyag minősége és színválaszték

A műanyag minősége szintén befolyásolja az ajtó árát. A magasabb minőségű műanyagok drágábbak, de hosszú távon megtérülhetnek, hiszen ellenállóbbak a külső behatásokkal szemben. Egy-egy különleges színválaszték vagy mintázat is többletköltséget jelenthet, hiszen ezek előállítása bonyolultabb technológiát igényel.

A színtartósság és az UV ellenállás hatása az árra

Az ajtó árát befolyásolja az is, mennyire ellenálló a színe az UV sugárzásnak. Egy olyan ajtó, amelynek színe nem fakul meg az évek során, többet fog kerülni, de cserébe hosszabb ideig élvezheted az eredeti szépségét. Egy ilyen ajtó ára akár 30.000-50.000 forinttal is magasabb lehet, mint egy kevésbé UV-ellenálló ajtóé.

Hol vásárolhatunk fa hatású műanyag bejárati ajtókat?

Az internet korában számtalan lehetőségünk van a vásárlásra, akár fizikai boltban, akár online. De vajon melyik a legjobb választás, ha fa hatású műanyag bejárati ajtót szeretnénk vásárolni? Nézzük meg a lehetőségeinket!

Online lehetőségek

Az interneten számtalan webáruházat találhatunk, ahol fa hatású műanyag bejárati ajtókat árulnak. Ezek között vannak nagyobb áruházláncok online felületei, de független ajtógyártók és kereskedők webshopjai is. Az online vásárlás legnagyobb előnye, hogy kényelmes, hiszen otthonról, akár a kanapén ülve is megrendelhetjük az ajtót. Az árak itt általában alacsonyabbak, mint a fizikai boltokban, hiszen a webáruházaknak nincsenek olyan magas üzemeltetési költségeik.

Fizikai boltok és kereskedők

Természetesen a hagyományos boltokban is vásárolhatunk fa hatású műanyag bejárati ajtót. Az ilyen helyeken vásárolni van, hogy drágább, mint online, viszont cserébe azonnal viszontláthatjuk az ajtót, és személyesen is feltehetjük kérdéseinket az eladónak. Emellett sokszor vannak speciális ajánlatok, akciók, melyek révén kedvezőbb áron juthatunk hozzá az ajtóhoz.

Megvan már az ideális fa hatású műanyag bejárati ajtója, de szerelőre van szüksége? 

Ne habozzon, lépjen kapcsolatba hozzáértő szakemberekkel még ma!

  Szerelőt keresek

Különböző gyártók fa hatású műanyag bejárati ajtóinak árai és méretei

Gyártó

Ajtó méretei

Ár

AjtóManufaktúra

90x210 cm

200.000 Ft

BejáratMaster

100x210 cm

250.000 Ft

PremiumAjtóDesign

110x220 cm

450.000 Ft

ÚjHázKomfort

90x200 cm

180.000 Ft

AjtóÉsAblakCentrum

100x200 cm

220.000 Ft

MinőségiBejárat

90x210 cm

300.000 Ft

A táblázatban látható ajtók csak példák a különböző gyártók által kínált termékekre. Minden gyártó széles választékban kínál különböző méretű és stílusú ajtókat, így érdemes többet is megtekinteni a döntés előtt.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül egy fa hatású műanyag bejárati ajtó?

Az árak széles skálán mozognak, függően a mérettől, a gyártótól és az extra jellemzőktől. Egy átlagos minőségű, alapméretű fa hatású műanyag bejárati ajtó ára 2024 évben 100.000 forint körül kezdődik, de a prémium kategóriában az árak elérhetik az 350.000 forintot is.

Hogyan befolyásolja a minőség és a méret a fa hatású műanyag bejárati ajtó árát?

A magasabb minőségű műanyag és a kifinomultabb fa hatású bevonat drágább lehet, de hosszú távon megéri a befektetést, mivel ellenállóbbak az időjárás viszontagságaihoz. A nagyobb méretű ajtók szintén magasabb árfekvésűek, mivel több anyagot és munkát igényelnek a gyártásuk.

Hol találhatók a legjobb ajánlatok a fa hatású műanyag bejárati ajtókra?

Számos weboldalon és fizikai boltban is találhatók ajánlatok, de a legjobb árakat gyakran az online platformokon találjuk. Érdemes azonban az ár-érték arányt is figyelembe venni, és nem csak az olcsó ajánlatokat keresni.

Van-e ajánlott munkaerő-forrás a fa hatású műanyag bejárati ajtók beszerelésére?

A Qjob.hu egy olyan platform, ahol szakembereket kereshetünk különböző munkákra, beleértve a fa hatású műanyag bejárati ajtók beszerelését is. Itt közvetlenül felvehetjük a kapcsolatot a szakemberekkel, megtekinthetjük korábbi munkáikat és elolvashatjuk a korábbi megrendelők véleményeit.

Összegzés: melyik ajtót válasszuk 2024 évben?

Most, hogy áttekintettük a fa hatású műanyag bejárati ajtók gyártását, árát és vásárlási lehetőségeit, nézzük meg, milyen tippeket érdemes megfogadni a vásárláshoz, és milyen hosszú távú értékelést adhatunk ezeknek az ajtóknak!

Tippek a vásárláshoz

Az ajtó vásárlásakor érdemes figyelni a minőségre és a részletekre. Például ellenőrizd, hogy az ajtó jól zár-e, és hogy a kilincs stabilan van-e rögzítve. Ha online vásárolsz, olvass utánajárásokat és értékeléseket a termékről és az eladóról is. És természetesen mindig hasonlítsd össze az árakat, hogy a legjobb ajánlatot kapd!

A fa hatású műanyag bejárati ajtók hosszú távú értékelése

Összességében az ilyen bejárati ajtók nagyszerű választásnak bizonyulnak. Nemcsak esztétikusak, hanem funkcionálisak is, hiszen a műanyag anyaguknak köszönhetően ellenállnak az időjárás viszontagságainak, és hosszú élettartamot ígérnek. Bár az áruk picit magasabb lehet, mint egy hagyományos műanyag ajtónak, de a minőségük és tartósságuk miatt megéri a befektetést.

Nem biztos, hogy melyik fa hatású műanyag bejárati ajtó a legjobb választás? 

Szakértők készen állnak, hogy segítsenek önnek megtalálni az ideális ajtót.

 Segítséget kérek

Barbara, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a fa hatású műanyag bejárati ajtó árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést