Article Image

Mennyibe kerül egy műanyag erkélyajtó?

Tudjon meg mindent az árakról, és válassza ki az igényeinek legmegfelelőbb ajtót.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Az erkélyajtók fontos szerepet játszanak otthonunkban, hiszen lehetővé teszik a természetes fény és friss levegő bejutását, valamint hozzáférést biztosítanak a kinti térhez. A műanyag erkélyajtók kiváló választásnak bizonyulnak, hiszen tartósak, könnyen karbantarthatóak és jó ár-érték arányt kínálnak. Ebben a cikkben megismerheti a műanyag erkélyajtók árait és a vásárlás során figyelembe veendő fontos szempontokat.

Tartalomjegyzék

Ha segítségre van szüksége a műanyag erkélyajtó beépítésében, ne habozzon, lépjen kapcsolatba szakértőkkel!

Segítségre van szükségem

Mi az a műanyag erkélyajtó?

A műanyag erkélyajtót általában műanyag profilokból készítik és az erkélyre szerelnek fel. Az ilyen ajtók nagyon népszerűek a modern otthonokban, mert esztétikusak, tartósak és számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek.

Milyen előnyei vannak a műanyag ajtóknak?

A műanyag ajtók számos előnnyel rendelkeznek. Először is, jó hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezenkívül a műanyag ajtók tartósak és könnyen karbantarthatóak, valamint rendelkeznek a hagyományos fa ajtók előnyeivel, ráadásul olcsóbbak is lehetnek.

Műanyag erkélyajtó árak

Az árakat számos tényező befolyásolja, a legfontosabbak a műanyag erkélyajtó típusa, a mérete, a beépítési módja és a kiegészítő funkciók. Az ajtó ára a minőségtől is függ, így az olcsóbb ajtók általában alacsonyabb minőségű anyagokból készülnek, míg a magasabb árkategóriájú ajtók jobb minőségű anyagokat és funkciókat tartalmaznak.

Műanyag erkélyajtó árak összehasonlítása 

 

2021

2022 

2024

Maximum ár

150.000 Ft

160.000 Ft

170.000 Ft

Átlagár

70.000 Ft

85.000 Ft

90.000 Ft

Minimum ár

40.000 Ft

45.000 Ft

50.000 Ft

Megjegyzés: Az árak csak tájékoztató jellegűek, változnak az adott, típustól, mérettől, a gyártók a szakemberek áraitól, de még a különböző időszakok is befolyásolják az árak alakulását.

Az árakat befolyásolja az ajtók széles választéka és a piaci verseny. Azonban a műanyag erkélyajtók általában olcsóbbak, mint a hagyományos fa ajtók. Az árak általában az ajtók méretével egyenesen arányosak.

Az árak szintén függnek a kiegészítő funkcióktól is, például a hő- és hangszigeteléstől, a biztonsági funkcióktól és a design-tól. Továbbá az árak másképp alakulnak az adott gyártó az által használt technológiától, az alapanyagoktól és a beépítés módjától függően. Az árak általában 50.000 Ft és 200.000 Ft között mozognak az ajtó típusától és méretétől függően.

Azonban a műanyag erkélyajtók általában olcsóbbak, mint az alumínium vagy a fa ajtók, azonban jó minőséget kínálnak az árukhoz képest. Ha a hosszú távú költséghatékonyságot és a tartósságot figyelembe vesszük, akkor egy szép műanyag erkélyajtó kiváló választás lehet otthonába. 

Műanyag erkélyajtó-gyártók és áraik

Gyártó

Ár (Ft)

Rehau

70.000 - 120.000

KBE

60.000 - 100.000

Salamander

80.000 - 150.000

Műanyag erkélyajtó típusok

A műanyag erkélyajtók kiválasztásakor számos szempontot kell figyelembe venni a vásárlás előtt, mert hosszú távon szolgálja kényelmünket.

Az első szempont, amelyet érdemes figyelembe venni, az ajtó típusa. A műanyag erkélyajtók számos típusa elérhető, beleértve az álló, a toló és az esővédő ajtókat. Fontos, hogy az otthona stílusához és szükségleteihez illő ajtót válasszunk.

A kiegészítő funkciók is fontosak lehetnek. A hő- és hangszigetelés, a biztonsági funkciók és az extra design elemek mind befolyásolják az árat, és az otthon szükségletei szerint választhatók ki.

A legjobb ajánlat kiválasztásához érdemes tájékozódni, az online áruházakban és üzletekben lehetőség van arra, hogy különböző típusú ajtókat és árakat összehasonlítsuk, így könnyebben megtaláljuk a számára legkedvezőbb ajánlatot.

Ha műanyag erkélyajtó beépítésre van szüksége, be akkor szakértők segítenek Önnek! 

Lépjen kapcsolatba velük!

Műanyag erkélyajtó vásárlás

Mielőtt műanyag erkélyajtót vásárolna, fontos figyelembe venni a következő szempontokat:

  • Méret
  • Típus
  • Stílus
  • Ár
  • Karbantartás

Különböző típusú műanyag erkélyajtók árai

Típus

Méret

Ár (Ft)

Tolóajtó

120x220 cm

80.000 - 130.000

Nyíló ajtó

90x210 cm

40.000 - 80.000

Harmonika ajtó

150x220 cm

100.000 - 160.000

Vásárlás előtt javasoljuk, hogy kérjen árajánlatot több különböző gyártótól vagy kereskedőtől. Az árajánlatok összehasonlítása segít megtalálni a legjobb ár-érték arányú terméket. Fontos továbbá, hogy olyan szakemberre bízza a beépítést, aki megfelelő tapasztalattal és képesítéssel rendelkezik.

Műanyag erkélyajtó beépítése

A műanyag erkélyajtók beépítése általában egyszerű folyamat, de fontos, hogy szakember végezze el. Az ajtó beépítésekor figyelembe kell venni a következő szempontokat:

  • A helyes méret kiválasztása
  • A megfelelő típusú ajtó kiválasztása
  • A beépítés helyének előkészítése
  • Az ajtó beillesztése és rögzítése
  • A beépítés utáni ellenőrzés és karbantartás

Műanyag erkélyajtó karbantartása

A műanyag erkélyajtók könnyen karbantarthatóak és hosszú élettartammal rendelkeznek, ha megfelelően gondozzuk őket.

Javasoljuk, hogy rendszeresen tisztítsa meg az ajtót puha ronggyal és enyhén szappanos vízzel. Az ajtó zsanérjait és zárjait is meg kell tisztítani, kenőanyaggal kezelni. Az ajtó üvegét üvegtisztítóval tisztítsa és győződjön meg arról, hogy a tömítések megfelelően működnek.

Műanyag erkélyajtó beépítési árai

Munka típusa

Ár (Ft)

Ajtó beépítése

20.000 - 50.000

Régi ajtó eltávolítása

5.000 - 15.000

Helyszíni felmérés

Ingyenes

Az árak csak tájékoztató jellegűek, a pontos árak változnak az elvégzendő munka típusától és a szakember áraitól függően.

Sikeres műanyag erkélyajtó beszerzése Qjob.hu-n keresztül

Szeretném megosztani veletek a történetemet a műanyag erkélyajtó beszerzéséről. Katalin vagyok és Pécsett élek. Már régóta szerettük volna lecserélni az erkélyajtónkat, de nem tudtuk, hol kellene kezdeni. A barátom javasolta, hogy próbáljuk meg a Qjob.hu oldalt, ahol profi szakemberek állnak rendelkezésre.

Felkerestem a Qjob.hu oldalt, és hamarosan találtam egy profi szakembert a közelünkben Zsolt személyében, aki nagyon kedves és nagy szakértelemmel végezte az ajtó beépítését. Először felmérte az erkélyajtónkat, majd ajánlott néhány lehetőséget a műanyag ajtók közül. Végül sikerült megtalálnunk az ideális ajtót a költségvetésünknek megfelelően.

Miután Zsolt beépítette az ajtót, az eredmény fantasztikus lett. Az új ajtó szépen illeszkedik, és nagyon jól működik. Ráadásul,  Qjob.hu által megismert Zsolt ajánlata sokkal kedvezőbb volt, mint amit más szakembereké.

Összességében nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel és a Qjob.hu oldallal. Ha bárkinek van szüksége profi szakemberre, bátran ajánljuk a Qjob.hu-t.

Ne habozzon, kérdezzen szakértőinktől a műanyag erkélyajtók előnyeiről és árairól! 

Érdeklődők

Gyakori kérdések

Milyen garanciát kapok a műanyag erkélyajtóra?

A műanyag erkélyajtókra általában legalább 2 év garanciát biztosítanak.

Mennyi ideig tart az ajtó beépítése?

Az ajtó beépítése általában néhány órát vesz igénybe, de az időtartam az ajtó méretétől és a beépítés helyétől függ.

Van-e szükség engedélyre az ajtó beépítéséhez?

Ez függ az adott ország szabályozásától. Általában nem szükséges engedély a műanyag erkélyajtó beépítéséhez.

Milyen árkategóriában vannak általában a műanyag erkélyajtók?

Az árak jelentősen változhatnak a különböző típusokés méretek szerint. Általában azonban az műanyag erkélyajtók olcsóbbak, mint a fa vagy az alumínium ajtók, és ár-érték arányuk kiváló. Az árak általában 50.000 és 200.000 Ft között mozognak, attól függően, hogy az ajtó mérete, típusa és minősége milyen.

Mi a különbség a műanyag és a fa erkélyajtók között?

A műanyag erkélyajtók és a fa ajtók jelentős különbségekkel rendelkeznek. A fa ajtók általában drágábbak, mint a műanyag ajtók, és komolyabb karbantartást igényelnek, míg a műanyag ajtók általában olcsóbbak, könnyen tisztíthatók és kevés karbantartás igényük. Azonban a fa ajtók egyedibbek és természetesebb a megjelenésük, ezzel szemben a műanyag ajtók modernebb hatást kölcsönöznek és könnyebben kezelhetők.

Következtetés

A választás során figyelembe kell venni az ajtó árát, típusát és a beépítés helyét. Az árak általában 30.000 és 150.000 forint között mozognak a mérettől és típustól függően. Vásárlás előtt javasoljuk, hogy kérjen több árajánlatot különböző gyártóktól vagy kereskedőktől, és válassza ki a legjobb ajánlatot.

A műanyag erkélyajtó beépítése általában egyszerű, de szakemberre van szükség a megfelelő méret és típus kiválasztása érdekében. A műanyag erkélyajtók karbantartása egyszerű, rendszeres tisztítás és kenés szükséges az ajtó zsanérjain és zárjain. Az ajtó üvegét üvegtisztítóval tisztítsa meg és győződjön meg arról, hogy a tömítések megfelelően működnek.

A műanyag erkélyajtó árai változóak, de különböző típusokban elérhetőek, amelyek közül kiválaszthatja a legmegfelelőbbet. Válassza ki az Önnek megfelelő műanyag erkélyajtót, és élvezze a természetes fény és friss levegő előnyeit otthonában!

a cikk szerzője

Hagyj megjegyzést