Article Image

Mennyibe kerül a fa nyílászárók beszerelése?

Ismerje meg a fa nyílászárók árait, a telepítési költségeket és a vásárláshoz szükséges fontos tudnivalókat!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Gondolkodtál már azon, hogy mennyit kellene költened, ha fából készült ablakaid és ajtóid lennének? Ebben a cikkben megtudhatod, mennyibe kerülnek a különböző típusú fa nyílászárók él mekkora költséggel jár a telepítés. Olvass tovább, hogy megtudj minden fontos részletet!

Gyorsmenü:

A fa nyílászárók világa

Amikor belépünk egy otthonba, leggyakrabban a nyílászárók azok, amelyek először megragadják a figyelmünket. A fa nyílászárók különösen figyelemfelkeltőek lehetnek a természetes textúrájuk és meleg színük miatt, amelyek hozzáadnak a ház különleges hangulatához. De vajon miért választják egyre többen a fa nyílászárókat, és miért olyan fontosak ezek?

A fa nyílászárókról

A fa nyílászárók - legyenek azok ablakok vagy ajtók - fontos szerepet játszanak otthonunkban. Védelmet nyújtanak az időjárás viszontagságai ellen, megőrzik a belső hőmérsékletet, és biztosítják a biztonságunkat. Ráadásul esztétikai értékük is van, amely jelentősen hozzájárulhat otthonunk általános megjelenéséhez. Gondoljunk csak bele, egy tölgyfa bejárati ajtó vagy egy bükkfa konyhai ablak mennyire feldobhatja a lakásunk hangulatát szemben egy műanyag ablakkal vagy ajtóval!

Előnyei

A fa nyílászáróknak számos előnye van, amelyek túlmutatnak az esztétikai vonzerejükön. Az egyik legfontosabb előny a hőszigetelő képességük. A fa anyaga természetes hőszigetelő, ami segít az energiamegtakarításban. Péter esetében ez azt jelenti, hogy a fűtési számlája csökkenhet a téli hónapokban, és a lakás hűvösebb maradhat a nyári hónapokban.

Ezenkívül a fa nyílászárók hosszú élettartamot is biztosítanak. Ha megfelelően karbantartják őket, akár több évtizedig is kiállhatják az idő próbáját. Végül, de nem utolsósorban, a fa nyílászárók környezetbarátok, mivel a fa megújuló forrásból származik.

Végül is, a fa nyílászárók befektetést jelentenek, de a hosszú távú előnyök, mint a hőszigetelés, a tartósság és a környezetbarátság, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy megérje a befektetést.

Szeretnél tökéletes fa nyílászárót, de nem tudod, hogyan vágj bele?

Tapasztalt szakemberek minden kérdésedre válaszolnak, és segítenek telepítésben is.

Áttekintés a fa nyílászárók áráról

A fa nyílászárók nemcsak a természetes megjelenésükkel és hőszigetelési képességükkel válnak népszerűvé, hanem azoknak a változatosságának is köszönhetően, amelyek lehetővé teszik a tökéletes választást különböző stílusú és méretű épületekhez. Azonban az árak a kiválasztott fafajtától, mérettől, stílustól és további tulajdonságoktól függően változhatnak.

Az árak változó tényezői

A fa nyílászáró árak sok tényezőtől függnek. Ezek között megtalálható az anyagminőség, a méret, a stílus, a gyártási technológia, a beszerelési költségek és a kiegészítők, mint például a zárak és a kilincsek. Ezen tényezők mindegyike hozzájárul a végső árhoz, és lehetővé teszi a fogyasztó számára, hogy testreszabja a terméket az igényeinek megfelelően.

Anyagminőség és a fa nyílászáró árak

Az anyagminőség jelentős hatással van az árakra. A prémium fafajták, mint például a tölgy, a mahagóni vagy a dió, magasabb költségekkel járnak, mint a kevésbé drága alternatívák, mint például a fenyő vagy a lucfenyő. Az előkezelések, mint a gombamentesítés vagy az UV-védelem, további költségekkel járnak, de hosszabb élettartamot és jobb megjelenést biztosítanak a nyílászáróknak.

Amint már fentebb is említettük, a fa anyagának minősége jelentősen befolyásolja egy ablak vagy egy ajtó árát. Például a lucfenyőből készült termékek általában olcsóbbak, mint a tölgy vagy a mahagóni, mert ezek a fajták több ápolást igényelnek és tartósabbak. Egy egyszerű lucfenyő ablak ára általánosan 50.000 Ft-tól kezdődik, míg egy ugyanakkora tölgyfa ablaké 80.000 Ft-tól, a mahagóni nyílászárók árai pedig akár 150.000 Ft-tól is indulhatnak.

Összességében a fa nyílászárók árai nagymértékben változhatnak a fent említett tényezők alapján. Érdemes időt és energiát szánni a különböző opciók összehasonlítására és a legjobb ár-érték arány megtalálására.

Fa nyílászáró árak anyagminőség szerint

Anyagminőség

Méret (cm)

Ár (Ft)

Egyszerű fenyő

100x100

  50.000

Prémium fenyő

100x100

  70.000

Egyszerű tölgy

100x100

  80.000

Prémium tölgy

100x100

110.000

Alap bükk

100x100

  90.000

Prémium bükk

100x100

120.000

A fenti táblázatban összegyűjtöttük a fa nyílászárók árait anyagminőség szerint. Látható, hogy minél magasabb az anyagminőség, annál magasabb az ár. Azonban a magas minőségű anyagok tartósabbak és esztétikusabbak, ezért érdemes többet költeni rájuk.

Méret és stílus

A méret és a stílus is döntő tényező a fa nyílászárók árainál. Egy nagyobb ablak vagy ajtó több anyagot igényel a gyártás során, ami növeli az árat. Ezenkívül a bonyolultabb kialakítások és formák, mint a köríves vagy egyedi tervezésű ablakok, további költségekkel járnak. Stílusbeli különbségek, például a rusztikus vagy modern design is befolyásolhatják a költségeket, mivel az egyes stílusokhoz különböző fafajták és kiegészítők passzolnak legjobban.

Szintén szóba került már, hogy a stílus is befolyásolja a végösszeget. A modern, minimalista stílusú nyílászárók gyakran olcsóbbak, míg a hagyományos, rusztikus stílusú vagy egyedi tervezésű nyílászárók, amelyek magasabb árkategóriába tartoznak.

Ezen információk birtokában, fontos, hogy alaposan mérlegeljük a szükségleteinket és a pénztárcánk adta lehetőségeket, mielőtt döntést hozunk. A következő részben áttekintjük a telepítési költségeket is és annak összetevőit

Az árak összehasonlítása

A fa nyílászárók árának összevetése elengedhetetlen lépés a költséghatékony döntés érdekében. Számos helyen kérhetünk árajánlatot, legyen szó online platformokról vagy helyi szolgáltatókról.

Hol lehet árajánlatokat kérni?

Az árajánlatok beszerzése elősegíti a pénzügyi tervezést és lehetővé teszi a lehető legjobb döntés meghozatalát. Ennek két fő módja van: az interneten böngészve vagy helyi szolgáltatókat megkeresve.

Online lehetőségek

Az interneten rengeteg forrás áll rendelkezésre a fa nyílászárók árainak összehasonlításához. Számos weboldal és alkalmazás kínál árajánlat-készítő funkciókat, ahol beírhatjuk a kívánt paramétereket, majd megkapjuk az árat. Néhány példa az ilyen oldalakra az arukereso.hu vagy az argep.hu. Ezek az oldalak lehetővé teszik a különböző márkák és szolgáltatók árainak összehasonlítását, így segítve a legjobb ár-érték arány megtalálását.

Helyi szolgáltatók árainak összehasonlítása

Noha az online keresgélés kényelmes és gyors, azért a helyi kereskedők ajánlatainak is érdemes utánajárnunk. Ezek a cégek sokszor jobban alkalmazkodnak az adott térségre jellemző egyedi igényekhez, és a személyes kapcsolat különleges előnyt jelenthet.

Tehát vásárlás előtt érdemes mind az online, mind a helyi ajánlatokat megfontolni. A következő szekcióban a telepítéssel kapcsolatos tudnivalókról és a vele járó kiadásokról lesz szó.

A fa nyílászárók telepítésének költségei

Miután döntöttünk a fa nyílászáró típusáról és megkaptuk az árajánlatokat, a következő lépés a szerelés. Ezek a költségek nem elhanyagolhatók a végösszeg szempontjából, ezért fontos, hogy tisztában legyünk ezekkel.

Miért fontos a szakszerű telepítés?

A nyílászárók telepítése szakértelmet igénylő feladat, mely által biztosított a gyártó által garantált élettartam és a megfelelő hőszigetelés. Egy rosszul beállított nyílászáró nemcsak esztétikai hibákat okoz, de hosszú távon komoly költségeket is jelenthet, ha végül javításra vagy cserére van szükség.

A telepítés folyamata és költségei

Ez a munkafolyamat függ attól, hogy milyen típusú nyílászáróról van szó, és milyen a ház szerkezete. Egy átlagos ablak beszerelése például néhány órát vesz igénybe, míg egy nagy méretű, dupla bejárati ajtó esetében a munka akár egész nap is eltarthat.

A szerelési költségek szintén eléggé változatosak, általában 15.000-50.000 Ft között mozognak nyílászárónként, de ez a vállalkozótól és az elvégzendő munka bonyolultságától is függ.

Hogyan spórolhatunk a telepítési költségeken?

A takarékoskodásra több ötletünk is van. Például, ha több nyílászárót is szeretnénk egyszerre beépíttetni, akkor a cégek szoktak némi árengedményt adni. Egy másik lehetőség, hogy olyan szolgáltatót keresünk, aki a nyílászárók árába beleszámítja a telepítés költségét is.

Fontos, hogy ne spóroljunk a munka minőségén, hiszen egy jól működő fa nyílászáró évtizedeken át szolgálhatja kényelmünket.

Gondolkodsz a fa nyílászárók beszerzésén, de aggódsz a telepítés miatt? 

Szakembereink gyorsan és hatékonyan beépítik a kiválasztott nyílászárókat. Kérj ajánlatokat és válassz ki a neked megfelelő árat!

 Árajánlatok kérése 

Fa nyílászáró árak telepítéssel

Fa típusa

Telepítés nélkül (Ft)

Telepítéssel (Ft)

Fenyő (100x100)

  50.000

  80.000

Tölgy (100x100)

  80.000

120.000

Bükk  (100x100)

  90.000

140.000

Fenyő (200x200)

100.000

160.000

Tölgy (200x200)

160.000

240.000

Bükk  (200x200)

180.000

280.000

Ebben a táblázatban látható, hogy átlagosan mennyi kiadással jár a fa nyílászárók beépítése, ez az összeg függ az adott mérettől és típustól. Fontos szempont lehet a beszerelés költsége a fa nyílászáró vásárlásakor.

Megéri-e beruházni a fa nyílászárókba?

A fa nyílászárók vásárlása sokak számára komoly fejtörést okoz, hiszen nemcsak a kezdeti költségekkel kell számolni, hanem a későbbiekben mutatkozó előnyökkel, de bizonyos kiadásokkal is. Mikor éri meg többet költeni? Ezt vizsgáljuk meg a következőkben.

A hosszú távú előnyök

Egyrészt, a fa természetes anyag, amely kiváló hő- és hangszigetelést biztosít, valamint kiváló design elem is lehet az otthonban. Emellett a fa nyílászárók hosszú élettartamúak, amely végső soron komoly pénzmegtakarítással járhat számunkra.

Mikor éri meg többet költeni?

Nézzük meg azokat a tényezőket, amelyeket érdemes fontolóra venni.

Tartósság és magasabb költségek

A fa nyílászárók több évre előre tekintve behozzák az árukat a hosszú élettartamuk miatt. Egy jó minőségű fa nyílászáró akár 30-40 évig is szolgálhat bennünket, főleg rendszeres karbantartás mellett. Érdemes tehát a tartósságot és a minőséget figyelembe venni az árak összehasonlításakor.

Stílus és design: érdemes-e többet költeni?

Fontos kiemelni, hogy a fából készült ablak, vagy ajtó természetes megjelenésével, szépségével is hozzájárul otthonunk értékéhez. Különböző szín- és formaválasztékuk révén kiválóan illeszkednek a különféle építészeti stílusokhoz. Ha otthonunkban hangsúlyozni szeretnénk saját stílusunkat és egyedi  hangulatot szeretnénk teremtetni, akkor érdemes többet költeni a fa nyílászárókra.

Energiamegtakarítás és környezetvédelem

A fa nyílászárók kiváló hőszigetelése hozzájárul az energiahatékony otthon kialakításához. A fa ugyanis természetes hőszigetelő, így segít csökkenteni a fűtési és hűtési költségeket. Ráadásul a fa megújuló és biológiailag lebomló anyag, így környezetbarát választás is.

Összefoglalva, a fa nyílászárókba történő beruházás hosszú távon bizonyosan megtérül, ha figyelembe vesszük a tartósságot, a stílust, és az energiamegtakarítást. Mindig mérlegeljük a személyes igényeinket és a későbbi előnyöket a döntés meghozatala előtt.

Összefoglaló

A cikk végéhez közeledve összegyűjtöttük a legfontosabb tényezőket, amelyeket érdemes figyelembe venni a fa nyílászárók kiválasztása során.

Hogyan válasszunk fa nyílászárót?

A döntés során érdemes figyelembe venni a rendelkezésre álló költségvetést, az otthon stílusát, a nyílászárók méretét és funkcióját, valamint a telepítés és karbantartás költségeit. Mindemellett a fa nyílászárók hosszú élettartama és környezetbarát tulajdonságai is érvek a beruházás mellett.

A legfontosabb tényezők, amiket figyelembe kell venni

Nézzük meg a legfontosabb tényezőket, amelyeket érdemes figyelembe venni a fa nyílászárók kiválasztása során.

Az ár és a minőség közötti egyensúly

A fa nyílászárók ára és minősége közötti egyensúly megtalálása létfontosságú. A legolcsóbb opció nem mindig a legjobb, különösen, ha a tartósságot és a hosszú élettartamot nézzük. Ugyanakkor, nem szükséges a legdrágább nyílászárókat választani sem. Fontos megtalálni az egyensúlyt a költségvetésünk és az elvárt minőség között.

A legfontosabb tanácsok a vásárlóknak

Végezetül, itt van néhány tanács, amit érdemes megfontolni:

  • Kérjünk több árajánlatot: az árak összehasonlítása segít megtalálni a legjobb ajánlatot.
  • Fontos a karbantartás: a fa nyílászárók hosszú élettartamának fenntartása érdekében rendszeres karbantartás szükséges.
  • Ne felejtsük el a telepítési költségeket: a fa nyílászárók ára mellett a telepítési költségeket is figyelembe kell venni a költségvetés tervezésekor.
  • Válasszunk környezetbarát megoldást: a fa nyílászárók nemcsak szépek és tartósak, de környezetbarát termékek is.

Reméljük, hogy cikkünk segített eligazodni a fa nyílászárók világában, és könnyebbé tettük a döntést. 

Nem tudod eldönteni, hogy milyen fa nyílászárót válassz? 

Szakértők segítenek, átbeszélik veled az igényeidet, segítenek a választásban és telepítésben!

 Szakembert keresek 

Gyakran Ismételt Kérdések

Mi a szokásos ár a fa nyílászárók esetében?

A fa nyílászárók ára nagyon változó lehet, attól függően, hogy milyen típust, méretet és stílust választasz. Az alapmodellek ára általában 50.000 forinttól kezdődnek, míg a nagyobb méretű vagy prémium minőségű ajtók, ablakok ára akár több százezer forint is lehet.

Hogyan befolyásolja a fa minősége a nyílászáró árát?

A fa minősége közvetlenül befolyásolja a fa nyílászárók árát. A prémium minőségű fából készült termékek, mint például a tölgy vagy a mahagóni, általában drágábbak, mint a kevésbé drága fajtákból, mint a fenyő, készült nyílászárók.

Hol találhatok szakembert jó áron a nyílászárók szereléséhez?

A Qjob.hu egy nagyszerű platform a különböző szakemberek árainak összehasonlításához. Az oldalon keresztül számos különböző szakembert találsz, akiktól ajánlatokat kérhetsz. Ők segítenek a számodra legmegfelelőbb megoldást találni.

Mennyibe kerül általában a fa nyílászárók telepítése?

A szerelési költség eltérő a munka bonyolultságától és a kiválasztott szolgáltatótól függően. Általánosságban elmondható, hogy a nyílászáró árának 10-20%-ával kell számolni, de mindig érdemes több ajánlatot beszerezni a pontos árak meghatározása érdekében.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt fa nyilaszáró ablak árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést